Artık bıktım. Sen bu elbiseyi giyip annenin babanın yanında nasıl duracaksın dediler. 22 yaşındayım ama bıktım bu durumdan. Kapalıydım ve açıldım 1 yılı geçti ama asla istediğimi giyemiyorum. Kendimi bir hiç gibi hissediyorum.
Dinden soğuyorum böyle yapılınca. Böyle bir insana karışıp bu tarz konuşulunca samimi bir Müslüman olunmuyor, itici geliyorlar ve dolayısıyla din de itici geliyor.
Ailemin sürekli bana karışmasından bıktım. Bu elbise kısa mı?
22 yaşına gelmiş olmana rağmen böyle bir muamele görmene üzüldüm. Giydiğin elbisenin boyunu buraya sorma sen kendini bildikten sonra senden başkasının yorumuna ihtiyacın yok ha merak ettiysen de tabiki kısa değil ayrıca eteği bol. Eteği dar, mini modeller bile var. Kendimde benzeri durumu yaşadığım için seni anlıyorum. Benim sana tavsiyem davranış olarak daha olgun görünmeye çalış ve etkile ardından kendi bildiklerin, kendi kararların, giyiniminin ve saçının senin profilini belirleyen bir şey olduğunu gerek sözlerinle gerek davranışlarınla ortaya koymaya çalış. Onlarla bir yere gidiyorsan giydiğin kıyafet uygun. Kendi başına bir yere gideceksen istediğini giymelisin çünkü orada onların profiliyle alakalı bir şey olmayacak. Gittiğin yere göre giyindiğini de belli et. Tesettürlü olmak güzel bir şey aslında ama insanın icinden gelerek olduğunda mükemmel. Dinden de soğuma çünkü ailenin sana yaptığı baskı dini öğretmek değil ( 22 yaşındasın 12 değil ) sana yaptıkları baskının kendi profilleri, elalem ne der düşüncesi olduğunu düşünüyorum. Bu da dinimizi sana kötü göstermesin. Dini kitaptan öğrenir ister sıcak ister soğuk olursun aile baskısı ile dinimize olan bakışını değiştirmemeye çalış. Kendi işin, kendi evin, ya da evlendiğinde bu durumdan kurtulursun sabret ama dilerim ailen seni anlar.
Ailen muhafazakar o yüzden onlara fazla geliyordur zamanla alisirlar ancak dinden soğuyorum yanlış bir üslup din ailen değil dini Kuranda ailen değil o yüzden soguyacaksan onların bakış açılarından sogu ama dinden soguma zaten dinini bilsen bu kadar basit sebepten sogumazsin aileni bir kenara atabilirsin ama dini atmamalisin kıyafetin mühim değil ama kalbindeki iman mühim
Nerede ahlak ve namus bekçiliği yapan varsa en namussuz odur bunu unutma ailen yine iyi şanslısın benim çarşaflı ateist tanıdıklarım var şunu unutmaki fikirler kurşun geçirmez yaşadığın toplumun baskısı yüzünden istediğini giyinemeyebilir istediğin saatte dışarı çıkamayabilir istediğin insanla arkadaşlık edemeyebilirsin ama kimse senin aklının içindekileri değiştiremez kıyafete gelince sorunun cevabı göreceli bir kavram olup kendi görüşüm hiç kısa değil gayet günlük hayatta kullanabileceğin bir şey
Elbise güzel, converse ve siyah külotlu çorap uyumuda gayet güzel. Çorabın desenli mi onu tam anlayamadım. elbisenin içindeki uzun kollu şeyi kısa kol veya sıfır bişeyle değiştirdinmi hanım hanımcık olursun. Aile baskısı artık çağımızda olmaması gereken bir şey
dindar ayrı dinci ayrı müslüman olmak için kapalı olmana gerek yok ha farz tamsm ama kapalı olup herseyi yapmsktansa acıl ol yine namazını kıl yinr merhametli ol edepli ol içinden geldiğinde kapanırsın takma onlsrı
Kısa değil, gayet normal zaten altına çorap da giymişsin. Hatta ilk baktığımda kapalısın sandım. Ailen çok muhafazakar oldukları için onlara öyle gelmiş olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yaaa kız çok tatlı 🤤🤤🤤😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘🥰🥰🥰🥰🥰🥰♥️♥️♥️♥️♥️♥️😊♥️♥️♥️😊♥️♥️😊😊♥️♥️🍂🍂☘️☘️😊😊😊♥️♥️♥️🪻🪻😊😊🪻♥️😊🪻😊🪻😊🪻😊😊☘️♥️☘️
Baskıcı toplumun elalem ne derci zavallı insancıkları nefes almana bile karışır, takılacak bir durum değil herkesin günahı sevabı kendine, içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa
Müslümanım ama bu istediğimi giymeye engel değil diye düşünüyorum. Ailemin sürekli onu giyme, burası neden böyleden girip edepten çıkmaları konuları açılınca onlardan ve dinden soğuyorum. İnsan biraz düşünen bir insan olmalı. Bu şekilde kısıtlayıcı, 22 yaşına gelmiş birine böyle davranmak gibi hareketler ondan ve dinden soğutuyor çünkü sürekli dine yönelik konuşup bunları giyme demek bir insanda sadece ters teper.
Bu Allahın emri zaten ailen dedi diye kapanmanın sana faydası olmaz eğer müslüman isen islamın emirlerine uymak zorundayız eskiden osmanlıda alkol satan yerlerde vardı ama bi müslüman alkol alınca ceza alırdı inanmayanlar için serbesti zorlanmazdı ama islamı kabul edip müslümanım diyorsa biri cezalandırılırdı ailen biraz farklı bi açıdan yaklaşmış galiba