Musti:
http://i.hizliresim.com/1ngJMp.jpg
Şekerpare:
http://i.hizliresim.com/8EdYZQ.jpg
Hayirli ugurlu olsun kardes umarim iyi anlasirsiniz. Simdi 1000tane cok bilen niye pet shoptan aldin der. Sanki bana cok hayvanseverlermis gibi. Kopek seninle yasayacak, kendilerinde yasayacakmis gibi laf ederler :)) kusura bakma bu aralar bu konu yuzunden biraz doldumda..
aynen kanka benim diğer iki köpeğim barınaktan ve şunu söyleyim ki barınaktaki köpeklerin depresyon sorunları oluyor aynı şeyleri bir daha yaşamak istemedim.
kanka bunun annesi ölmüş maalesef stok olarak bunu bulabildim eğitimi var zaten alışınca çabuk adepte oluyolar ama önce ona sahibinin kim olduğunu öğretmen şart bide bunlar uyku olarak mükemmel bir tür yani kulakları duyarlı sesleri ayırt edebiliyo yani bir hırsızın sesini ayırt edip hemen kalkıyo.
kanka 3 yaşında.
kanka o oturduğu için öyle çıktı yoksa kafasını dik tutuğunda yaşını gösteriyor biraz zaten köpeklerin yaşı ne zaman tam olarak belli oldu ki anlaşılması çok zor.
Köpek değil husky o :) tatlıymış ama kırma bu hayvan safkan kırma köpeğe para veripte pet shopa para kazandırmamalıydın böyle para kazanacağız diye farklı hayvanları çiftleştiriyolar ben buna karşıyım.
husky değil safkan sibirya kurdu ben zamanında husky'de baktım aralarında baya bir fark var bir kere kemik yapısı farklı bir husky asla boynu yukarıda yürüyemez ama safk kan sibirya kurdu yürüyebilir.
Sibirya kurduyla husky aynı şey safkan sibirya kurdunun iki gözü de mavi olur.
tamam husky bunun küçüğü değil mi? hem ayrıca bu köpek bir safkan sibirya kurdu ve bir tane safkan olmayan sibirya kurdunun kırması olduğu için böyle gözü kanında biraz da olsun safkanlık var.
o nesilden nesile geçtikçe değişir işte. Safkan olmayan köpek sadece sibirya kurduyla çiftleşmiyor mesala bir sivas kangalıyla bir husky çiftleşebilir. Böyle yaparak köpeğin bir çok şeyini de değiştirmiş oluyorlar. Safkan bir husy -60 dereceye kadar dayanır ama kırma köpeğin ne yapacağı belli olmaz. Çünkü çiftleşen hayvanların ikisinin de özelliklerini almıştır. Bu konu bakımında eğitiminde de geçerli. Neyse sayende bir köpek yuva sahibi olmuş bu güzel birşey ama parayla hayvan alım satımına karşıyım ben.
Musti ve Şekerpare evlatlık alındı bende biliyorum evlatlık almayı ama köpekler evlatlık alınınca depresyona giriyor biliyomusun? çünkü köpekler çoklu ortamda yaşamaya alışkındır bir anda tek başına kalınca depresyona giriyor kedilerde tam tersi aynı şeyleri tekrar yaşamamak için pet shoptan aldım orada köpeğe tek kalma eğilimi veriliyor.
Bende de var bu salaklardan. Sibirya kurtlarına bayılıyorum senin ki de çok çok güzeel. Umarım birlikte güzel zamanlarınız olur. :)
salak?
okey :D
bak yavruları evde büyük köpeği bahçede besliycem
sanırım küçük köpeklerimi ablama teslim edicem sırf sibirya kurdu bile başlı başına bir dert.
Ben sibirya kurduna 2 yıl baktım. Yaklaşık 1 ay disiplin şart. Yani sevgiyle büyütürsen aşırı vahşi olurlar söz dinlemezler. Ama hırsızlık olaylarında falan yıkarlar ortalığı. Seninkide almış yaşını bakımına çok dikkat et. Dikenli tasmalar var yanından yurumek zorunda kalıyorlar. Onlardan kullandım şu an salınık olsalar bile dibimden yürüyorlar. Seninkide sağlıklı görünüyor çok ta güzel :)
bu köpek saf kanmış o yüzden eğitimi zormuş misal yemek yerken önce ben yemeliymişim sonra köpeğe yedirmeliymişim fazla sevmemeliymişim ancak dediklerimi yaparsa biraz okşamalıymışım çünkü bunların kanında sevgi yokmuş sert hayvanlar bir nevi.
Kesinlikle saf kan sibirya kurdu eğittim erkeklerin daha kolay yapabileceği bir iş biraz güç gerekiyor beni ordan oraya savurmuştu ilk başta. Sert eğitmen gerek ama sakın vurma. Aşırı kinci hayvanlardır. Zaten fazla sevgi hayvanları sıkar. Sormak istediğin bir konu olursa bu hayvanların eğitimi hakkında falan bilgim var bir konuda sıkıntıya düşersen sorabilirsin
saol kardo yardımların için misal bugün kuzenim geldi köpek hemen saldırmaya çalıştı bu durumda ne yapmalıyım ona nasıl engel olmalıyım?
Dediğim gibi benim anneme saldırdı üzerinden almaya çalışırken beni ısırmıştı. İlk olarak sakın korkma sen onun sahibisin ve o gücü sende hissetmesi gerek. Bu durumlarda tasmasından tutup çek ve sert bir şekilde hayır diye bağır ve göz temasını sakın bozma. Hayır ve evet komutunu kesinlikle öğrenmesi gerek. Ve göz teması çok önemli. Evet ve hayır komutunu öğrenene kadar ceza ver. Mesela 1 saat demirin dibine bağla. Cezası bitince yaptığın yanlış hayır de saçma gibi görünür ama onlar anlıyor inan bana. Her tekrarladığında bunu yap zaten bir süre sonra senin tepkine göre insanlara saldırır. Dert etme olur böyle şeyler :)
çok saol valla Allah razı olsun
çok asiller.
saolun.
Bayılıyorum ama maalesef alerjik reaksiyon oluşturuyor bende yasak yani yanında bulunmam :((
3 üde harika bayıldım onlara.
Cevap
15Cevap
Kopek gayet guzel ama pet shoplara para vermek yerine barınaklarda da bir cok cins hayvanlar var evsiz ordan alsaydın daha iyi olurdu
benim diğer iki köpeğim barınaktan barınaktan aldığım köpeklerin bazı depresyon sorunları oluyor o yüzden aynı şeyleri bir daha yaşamak istemedim.
Yavru alındığı taktirde duzelecegini dusunuyorum tabi daha once almadım bu konuda daha bilgilisinizdir
hayır kanka yavru olması fark etmiyo köpekler aynı ortamda birden fazla köpek olunca ve sonradan satın alınınca depresyona giriyorlar alışamıyorlar kedilerde tam tersi bide bu hayvanlar pet shopta sahiplik eğitiminden geçiyolar yani duyarlılık kanalları açılıyor.
Bende biliyorum ama onlarada yazık degil mi aslında en başından bunlarin sokaga atılmaması gerekir ismi ne peki bunun?
yapacak bişi yok maalesef ismi kuzey
Hayvan ticaretine alet olmayip sahiplenme yoluna gitseydin keske.
Çok sevimliler, benim de cane corso cins kopusum var :)
Musti ve Şekerpare evlatlık alındı bende biliyorum evlatlık almayı ama köpekler evlatlık alınınca depresyona giriyor biliyomusun? çünkü köpekler çoklu ortamda yaşamaya alışkındır bir anda tek başına kalınca depresyona giriyor kedilerde tam tersi aynı şeyleri tekrar yaşamamak için pet shoptan aldım orada köpeğe tek kalma eğilimi veriliyor.
Cok guzel bir kopek :) kopekleri cok severim sekerpareye bayildimm. dd ama yeni aldığın kopek birazck korkutucu :D
amacım oydu zaten hırsızları korkutmak
O zaman cok iyi bir seçim :)
saolun :D
:))
Tam istediğim cins, umarım iyi anlaşırsınız :) :):)
umarım.
Ayy bende simdi sibirya kurdu istiyorum cok :) golden ve dogi arjentino var bendede 3 istiyorum ama cesaretim yok :)
dogi arjantin nasıl var la her önüne gelene veriliyomuo köpek
kızların sibirya kurduna bakması aşırı zor güç gerekli bunun için
sana o zaman sakin olanı gelmiş bu köpek çok sert.
vurdun mu hiç ona?
hani ne bileyim durdurmak isterken yanlışlıkla vurmuş olabilirsin diye sordum bu köpekler kinci hayvanlardır.
Asil duruşu var ama sibirya kurdu hassas ya sıcağa karşı hiç alasım gelmiyor bu yüzden bayılıyor hayvancıklar.
kış mevsimi aldım onu yazın uludağa gideceğiz.
Usta ben de Sibirya Kurtlarına hastayım. Istanbul'da oturuyorum nereden alabilirim?
bilmiyorum ben Ankaralıyım.
Sibirya kurdu sadık olmaz yalnız hatta canı isterse kaçar gider söyleyim o yüzden sevmiyorum o türü
bunun nedeni kendini sahibinden güçlü görüyor eğer güçlü olduğunu ona belli edersen herşeyi yaptırabilirsin.
haklısın aslında bu köpek her zaman göz önünde durmalı.
bayılıyorum bu cinse ya 2 sene kaldı bende alıyorum yakında :D
bekleriz :D
Madem alıyosun yavru alsaydın ya bunların yavruları çok tatlı oluyo
amacım tatlılık değil zaten iki tane yavru köpeğim var amacım mahalemizde hırsızlık çok oluyor o yüzden büyük köpek aldım.
He anladm
Sibirya kurdu çok güzel ya Musti de çok tatlıymış :)
Bakışlarından bile korktum hiç sevimli gelmedi gözüme yiyecek gibi bakıyor insana :/
Aneemmm çok tatlılar yerim hele şekerpare^^ bu arada köpek lerden çok korkuyorum :/
yavru alsaydın kardeşim keşke büyüdükçe çocugun gibi oluyo daha iyi yani
amacım mahalemizde hırsızlık çok oluyor o yüzden büyük köpek aldım.
Bendede pitbul var 350 liraya yavru aldım americanstaff sana fiyatta geçirmişler :)
sibirya kurdu daha fazla ediyor bide bu saf kan
Bendede vardi sibirya kurdu cok sadik oluyorlar sahiplerine kac yasinda
3 yaşında.
zaten iki tane yavru köpeğim var amacım mahalemizde hırsızlık çok oluyor o yüzden büyük köpek aldım.
Ben yavru almak istiyorum tahmini fiyatı ne kadardır?
650 falan.
bunların itaatı zor fakat sahiplerine karşı negatif davranışları yok sadece komut etmesi zor bide aylık masrafı 200 300 civarı
büyükdükçe 150'ye falan düşer yavruyken bakması daha çetrefilli daha çok ihtiyacı var bazı aşıları eğitim masrafları falan.
Köpeğe sürünün liderinin kim olduğunu öğretmen gerekiyor yemek yerken ilk sen yemelisin sonra ona vermelisin. Yürüyüşe çıkarken sen önden yürümelisin ve seni geçmesine izin vermemelisin. Bunlar önemli şeyler
olur sorun değil.
Benimde vardi babam ben okuldayken arkadasina vermisti 1 hafta full aglamistim sjjsskksksks
ağzi burni yesino ipek mendil kirlenmış :D HÜLOĞĞĞĞĞ :D
Pumsky alsaydın
bana büyük köpek lazım hırsıza karşı mahalemizde birçok hırsızlık olayı oluyor.
Ozaman iyi yapmışsın alman kurdu da alabilirdin onlar sibirya kurtlarından dah zekidirler
ama sibirya kurdu daha güçlü ve olaylara daha duyarlı alman kurtları sadece itaatte zorlanmıyor buda onları zeki gösteriyor ama aslında çok zeki değiller.
Çabuk kavramada alman kurtları daha iyi ama almışsın köpeği çoktan sişallah iyi arkadaşlık eder sana
dediğim gibi itaatte daha iyiler alman kurtları ama sibirya kurdu alıştığında daha iyi performans sergiliyo sorun onu alıştırmakta yoksa gayet zeki iki cinste bide sibirya kurdu daha az hastalınıyo direnci yüksek.
Sibirya kurdu egoistliğinden yapmıyor hayvan resmen keyfine göre komutlara uyuyor o yüzden eğitememişti dayım kendininkini
bunun nedeni kendini sahibinden daha güçlü zannediyor şöyle düşün ikimizde aynı şeyleri biliyoruz oturup kalkmayı biri bize kalk diyor sen kalkıyorsun ama ben hepinizden daha güçlüyüm o yüzden kalkmak istemiyorum bu benim kalkmayı bilmediğimden ya da zeki olmadığımdan değil kendimi güçlü hissetip itaat etmememden kaynaklanıyor.
Köpeğe sürünün liderinin kim olduğunu öğretmen gerekiyor yemek yerken ilk sen yemelisin sonra ona vermelisin. Yürüyüşe çıkarken sen önden yürümelisin ve seni geçmesine izin vermemelisin. Bunlar önemli şeyler ama dayım köpeği aldığında onu insandan ayırmadı fark koymadı köpek de dayımı adam yerine koymadı
aynen köpeğin zihninde sahip benim güç bende imgesi yaratılmalı ki köpek itaat etsin.
Bu kadar konuşmadan sonra eğitemezsen çok gülerim. Neyse eğer birşeyler öğretirsen videoya çek paylaş ks de görmek isteriz
ben güçlü bir erkeğim eğitirim :D yanlız bu köpek erkek ve kısır değil veteriner onu çiftleştirmem için özel bir yer olduğunu söyledi yoksa köpek beni... anladın sen
Anladım hahajsjajsjjsksk Bunlar çok sakat işler
istersen bak
https://www.youtube.com/watch?v=kv5j9DIfrm8
Adamda go boy diyor çok üzücü :((
düşünsene o kadın yerine benim olduğumu aboo en iyisi ben köpeğimi çiftleştirecek bir dişi köpek bulmalıyım.
Zaman kötü kolla götü lafı sanki bu videodan sonra çıkmış gibi. Bencede git birşey yaptır artık dişimi buluyosun yoksa kısırlaştırıyor musun bilemem
kısırlaştırınca depresyona giriyorlarmış ama bana girmesinden iyidir.
Deme şöyle şeyler aklıma getiriyorum seni ve köpeği. bakışlara bak nuri alço gibi
köpeğin bakışlarımı?
Evet. Eline vericeksin ilaçlı gazozu tam aynısı
hahahah iyi güldüm :'D
Super birsey ya:)
aynen
Asalete bak ya :) çok güzel bir hayvan
aynen çok asil :D
Pek dost canlısına benzemiyor. :)
öyle göründüğüne bak oyun oynamayı seviyor.
bakma
şekerpareyi çok sevdim :D
haklısın
çok sadık köpek bu amcamlar da vardı ismi ne?
Kuzey
Ya şekerlere olan tam şekermiş :D
dimi :D
Ah yanlış yazmışım :D neyse çok tatlıymış güle güle sev.
sibirya kurtları çok asil oluyor :)
aynen
aynen bu köpekler soğuğu seviyorlar bide oyun oynamaktan ve sevilmekten pek hoşlanmıyorlar disiplin ve sertlik istiyorlar.
Yav ısırrım bunu ♥♡♥♡ tipe bak
o seni ısırır.
Sus
bunları ısır bence bunlarda diğer köpeklerim
Musti:
https://i.hizliresim.com/1ngJMp.jpg
Şekerpare:
https://i.hizliresim.com/8EdYZQ.jpg
Çok güzeller
istermisin birini kargo ile yollayım
:dd ben kedi istiyom yav :hdmjd
kedimizde var iran kedisi
https://i.hizliresim.com/1ng6YN.jpg
Bana yolliyosun kargoyla qanqa
okey :D
Maşallah çok güzeller
Baboooşşşş kskskskhdb
Sibirya kurduuuuuuuu <3 <3 <3
musti daha sevimli :D
yani :D
O değil de çok ters bakıyor bu hayvanlar
şekerpare hepsinden tatlı :)
Hayalimi yasiyosun :( ailem izin vermiyooo :)
Allahim en bir sevdiğimden ;))
Allahim o nasil birrseyy ya cokk tatlii :) =^-^=
Şekerpare çok tatlı
aynen
güzel köpek ama bir rottweiler değil :D
sevmiyorum ben o köpeğin tipini sibirya kurtları daha asil duruyor.
olabili.
Cok tatli ben de sibirya kurdu almak istiyorum :)
ben tanıdığım aracılığı ile 650 liraya aldım bunun asıl değeri 1.340 lira paraya kıyabiliyosan al bence.
Parayla ilgili degil alamama nedenim ev benim degil :/
hmm anladım umarım fırsat bulursunuz.
1340 lira mı ahahahaha borsa kuru mu la bu
Ayy kocaman
o yüzden aldım
Ben baya korkarım
amacım göz korkutmak zaten hırsıza falan karşı bide bu köpeklerin kulakları aşırı hassas hemen uyanıyorlar.
O zaman iyi bir seçim bence:)
bencede
Knka harıkalar ya :)
sevimli değil çok kötü bakiiii
amacım o zaten göz korkutmak.
yeminn ettt
töbe töbe
:)))
Çok karizmatik..
aynen ismi Kuzey.
Ucuncu cok tatli :)
saol
Maşallah.
saolun.
severim bunları
aynen sadık köpekler bunlar
kaça aldın la bende almayı düşünüyordum
650 lira
hmm :)
Musti cok guzeeel
Iyiymiş
köpekleri hiç sevmem ben
napıyım?
sorduk mu ki köpekleri hiç sevmem dedin sevmeyebilirsin ama benim sorduğum sevimli mi değil mi?
çok tatlılar.
Çok güzelmiş:D
Çok tatlı :)
aynen bak bunlarda diğer köpeklerim
Musti:
https://i.hizliresim.com/1ngJMp.jpg
Şekerpare:
https://i.hizliresim.com/8EdYZQ.jpg
çok şekerler köpekleri severim ama sibirya kurtlarını daha çok seviyorum
aynen dışarıdaki olaylara çok duyarlı yaklaşıyorlar mahalemizde hırsızlık çok oluyor bende o yüzden aldım.
Sekerpare iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar