Son zamanlarda tesettürü moda olarak kullananların sayısı epey arttı. Yanlış anlaşılmasın tesettürü eleştirmiyorum asla. Sadece moda adı altında tesettür kullanıp da aykırı şekilde giyinenler var. Haliyle böyle olunca da tesettürün adı lekeleniyor.Siz tesettür "modası" hakkında ne düşünüyorsunuz? #GoneMan
Tesettür ile moda olmaz bence. Kişi inançları için kapanır ve de kendini dikkat çekmeyecek şekilde muhafaza eder. Bazen sosyal medyalarda başı kapalı ama bilekten bir karış yukarıda eteklilerin dans ettiğini ya da dapdar bir pantolon vs elbise giydiklerini görüyorum ve bana çok tuhaf geliyor. Ya açıksındır ya da kapalı, ama başın açık iken o dar elbiseleri ve de bedenin herhangi bir yerini göstermek seni vakarlı bir tesettürlü yapmıyor benim görüşümle. Ayete saygısızlık en başta, taşınamıyorsan hiç kalkışma bu işe yani.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Elbette bu işin süse dönüşmesine ben de karşıyım ve tesettürlü görünüp uymayanlar olduğunu kabul ediyorum ama bunların arkasına sığınıp her ergen kapalı gördüğünüzde "Böyle kapanacağına açıl!" demenize ve bazı açık arkadaşların "En azından biz böyle değiliz KALBİMİZ TEMİZ" lafını kullanmalarına da karşıyım. Sırf birkaç tesettürlü tesettüre aykırı şeyler yapıyor diye bu bütün herkese laf söylemeniz gerektiği ya da kendi günahlarınızı haklı çıkarmanız gerektiği anlamına gelmiyor.
Not: Ayrıca söyleyim kimsenin kalbi o kadar temiz değildir bebeklerim kapanamıyorsanız güzel, çekici görünmek istediğiniz için kapanamıyorsundur bu kadar basit bunu söylemeniz yeterli.
Soyunma modası da var farkında mısın elalemin kızı kadını sokakta bacakları çıplak dolaşıyor yani o modaya değil de kapalı giyimin moda olmasına mı taktın
Tesettür modasından nefret ediyorum. Neticede başım kapalı adı altında saçma sapan dar kıyafetler, topuklu ayakkabılar, kollarda altın bilezikler, yüzün her yeri boya, marka gözlükler ve çantalar. Bu moda tamamiyle görgüsüzlük modası. İsteyenle de tartışmaya açığım, yanlış anlamanız da umrumda değil. Örtünmenin, dinin ne olduğunu bilmeyip, bana gelip müslümanlığı anlatacak kişiye de edecek laflarım mevcuttur.
Aynen bencede yanliş ama herkes özgürce yaşamasi lazim bundan kastim şöyle bi kiz sütyenle dolaşiyorsa sokakta ayni şekilde bu yarim yamalik Kapali kizlarida bir şey denmemesi lazim cünkü herkes neyin yanliş neyin doğru olduğunu gayet iyi biliyor tabiki de hoş bir şey değil hele o şapkayi anlam veremiyorum neyse 🙄 veya sac tokasi bunda kendi Fikrim
Öncelikle bu konuda yanlış yorum yapmaktan imtina ediyorum ama şöyle bir durum var. Günümüzde bir hevesle örtünen insanlar bir süre sonra sıkılıp açılmak istiyorlar ama toplumun tepkinden çekinip bunu aşama aşama gerçekleştiriyorlar. Son zamanlarda sosyal medyada influencerlardan bunu açık bir şekilde gördük. Önce yarım saç gösterme, giyim tarzında değişiklik.. kimseyi yargılamak haddimize değil ancak mananın içi boşaltılıyor bu şekilde.. Allah bilinçle taşımayı nasip etsin herkese.
estetik algıma uymuyor, kimseye de yakıştığını düşünmüyorum. fotoğraflarda yan yana duran iki kadının kullandığı gibi biraz daha aksesuar tarzında kullanımı diğerlerine nazaran daha hoş. beyaz ve siyah örtülü kadınların kullandığı tarz/model bence rüküş.
tercih meselesi elbette. şimdi bu yorumu okuyanlarda "rüküş" dediğim şekilde kullananlar varsa, kendinizi nasıl iyi hissediyor ve nasıl rahat ediyorsanız öyle kullanırsınız. benim "rüküş" dememe bakmayın, bunu da beğenenler vardır mutlaka.
Doğru söylüyorsun. Bele kemer takıyoruz feracenin üstünden. Heryer belli ne anlamı kalıyor? Veya şalı boynumuza doluyoruz sütyenin şekli dahi belli. Ayaklarımızı ziynetimiz belli olmasın diye yere vurmamamız emrediliyor, topuklularımız asfaltı deliyor. Başörtüsünü kazandık ama kalpdeki huşuyu kaybettik.
Yani bir şey demek istemiyorum ama toplum iyice tozuttu tesettürlusude ayni tesettursuzde yani bunlar özgürluk olmuyor artik bir yerden sonra aynı sey erkekler içinde gecerlı yani toplu bir yerde geliş guzel giyinip ulu orta çıkmak yanlış bana gore bunlar özgürluk değil medeniyetsislik itici geliyor bana. Herkesin olduğubyerlerde herkes her şeyi yapamaz yabaniliğe gerek yok kadın ya da erkek giyimine davranısina biraz dikkat etmeli
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendimden bildigim icin cevap verim. Ben mesela süslenmeyi farkli tarzlar giymeyi seven birisiyim evet kapali olarak yapiyorum bunu ama siz kimsenin ne yasadigini ne hissettigini bilemezsiniz bu yüzden yargilamayin kimseyi. Bazi insanlarin artik icinden gelmeyebilir ve acilma istegi olabilir ve bunu yavas yavas yapabilirler.
Tesettürü çok yanlış bu ablalar... Tesettürün modası olmaz, düzgün, uyumlu gıyınırsın hepsi bu.. Her insanın yaptığı gibi, bu resmen başka bir şey.. Ben başlarına bone şapka vb. şey takmış açık olarak degerlendirıyorum onları. Hayır kapalıyım dıyorsa da yazık boş yere kapalı o saçların. Bırak rüzgarda salınsın 😉
Elbisenin vücudu gösterecek tarzda ince olmaması, dikkati çekecek kadar süslü ve renkli olmaması. Vücudun hatlarını gösterecek şekilde dar olmaması gerekir. Ama şimdikiler tesettürü her şekle çevirdiler. Yazık
Tesettürün modası olamaz benim için.. Bende kuran olur cenaze olur başımı örtüyorum, ama saçını da kapatmanın bi dozu olmalı yani.. Saçın tepesini kapatıp önünü açmak bana hep saçma gelmiştir.. Bence çokta çirkin.
Tesettürün moda haline gelmesi doğru değil diye düşünüyorum zira tesettür bir sembol ve anlam ifade ediyor onu bu kadar aşağılamak ve içini boşaltmak çok yanlış.
Sapıttılar iyice ya tesettür sade ve gösterişsiz temiz kiyafetlerden oluşmalı yeni stilden hiç hazetmiyorum. Başına üsturuplu şal eşarp neyse bağla üzerinede dizlerini kapatan bir trenç/pardesu giy geç temiz olduktan sonra ne önemi var enerjin guzelse heryerde sevilir farkedilirsin
Dinimizi zaten herkes yaşayabildiği kadar Yaşamaya çalışıyor. Hiç kimse yaptığı davranışı tam olarak iyi bir şekilde yapamıyor. Zaten Bizler de insanız mükemmel değiliz. Insanların ellerinden geldikçe bir şeyler yapmaya çalıştığını düşünüyorum.
Gördüğüm bazı tesettürlüler Evet beni çok şaşırtıyor. Mesela aşırı makyaj ve çok dar kıyafet giyenler. Ama dediğim gibi Zaten onlar da ellerinden geleni yapıyor diye düşünüyorum. Demek ki bu kadar yapabilmiş.
Tesettür sadece saç kapama olarak algılanmamalı.. Oruç gibi hem fiziksel hem de ruhsal olarak tesettüre girmek gerekli.. yoksa eşarp ile sapka arasında hiçbir fark kalmazdı
Tesettür zaten çoğunlukla dini inanç gereği kullanılan bir giyim tarzı olmadi. Bazen moda, bazen siyaset, bazen sosyal çevre baskısı, bazen extra cinsel çekim olarak kullanıldı.
Allah onların belasını versin inşallah... Allah'ın emrettiği kapanmayı öyle yarısını açıp yarısını kapatarak farklı farklı şekillerde gösterenlere lanet olsun
canım saçma şeyler çıkarıyorlar kapalılar sanki açık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunlar tesettürlü değil. Bunlar giyinmiş çıplaklar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Her şeye göz dikiyorlar...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şu sitede en mahrem fantezileri onlardan duydum, en güzel nudeleri onlardan aldım, onlar kadar istekli olanı görmedim. Tabi bende tahrik edip sırlarını öğrenmekten ayrıca zevk alıyorum.
Senin dediğin şeye benziyor; kızlık zarı bozulmadığı sürece her şeyi yapıp da "bakireyim" demelerine :D Davul patlamamış ama tokmağın değmediği yer kalmamış derler.