+1 yılAllah için kapananlar azaldı. Eğer varsa helal olsun. Ama; evlenmeden önce her haltı yiyip, dindar bir erkeği kazıklamak için kapanan patlaklar var. Hal böyle olunca, tesettüre ön yargım oluştu. Ayrıca, muhafazakar aileden olupta, evlenme vaadine kanıp veren kızlar var. Bu kızlarda evleneceği adama doğruyu söylemezler çünkü babasının haberi olursa canından olacaklarından diktirirler. Bu sebeplerle tesettürlü bir kızla evlenmeyi düşünmüyorum. Başı açık, dekolte ve mini etek giymeyipte, namuslu olanlar tanıdım bu tiplerle evlilik daha mantıklı.
07 Yorumla- +1 yıl
Tesettürlü, namuslu güzel kız denk gelirse evlenirim ama namuslu olupta, güzelini bulmakta zor. Ben görmedim 3 yıldır. Yoksa tesettür farzdır ancak farz olduğu için kapananlar az. Ben buna karşıyım.
Soran+1 yılçok saçmalamışsin sen kasma o kadar sen nasılsan gelecekteki esinde sana benzer bisey olur
- +1 yıl
Yok öyle şey. Bakir olupta, patlaklar tarafından kandırılan çok. Öğrenince ise boşanıyorlar bazıları cinayet işliyor hapishaneye giriyorlar. Bu sebeple böyle işlerde riske girilmez.
Soran+1 yılaçık kızlar öyle çıkmayacak dimi
Soran+1 yılkimin ne olduğunu ne kılığa girerse girsin anlarsın bir insan 1 kere yaşamıştır isteyerek olmasada çok büyük günaha girmiştir tamam ama çok pişmansa o söylediğin şeyleri haketmiyodur bana göre
Soran+1 yılkızlığını koruyupta çok daha fenasini yapanlar var onu nerden anlayacaksin
- +1 yıl
Açık kızlar korkmaz konuşabilir. Kapalı kızlar babasından korkar bu yüzden saklar. Ayrıca, Özel hastanede jinekolga kızı götürsem, bana ne var ne yok doktor öter paraya bakarlar.. ters ilişki, oral ilişki ne bilmem vajinal ilişkiyi jinekolog anlar. Prezervatif kullanılarak oral seks yapılmışsa anlaşılmaz ama oral sekste kimse prezervatif kullanmaz. Kısacası benimle jinekologa gitmeyen kızla evlenmem inş. Bu zamanda babam bile bana çoğu zaman dürüst olmuyor ise, elin kızına güvenmemi beklemeyin! Kızlarımız çok bozuldu bizde mecbur bu yollara başvuruyoruz.
En İyi Cevaplar
+1 yılyagırgayanları şiddetle kınıyorum. acık olanlara laf soylemekte yanlıs ama onlara laf soyleyınce nerde bu özgurlukcu ulke herkes özgurrr heeyy laf etme özguruz demokratık bı ulkeyız dıyenler kapalı arkdaslara yadırgar bakıyorlar. yok kapalılar daha o*rospu yok kapalısın nıe resm cektın nıe cıktın nıe gezdın falan. sanane kardesım sana neee!! %99u muslan ulke dedgınde muslumanlıgı dgru anlamda yasayanda az kardesım yuzde kac sende. lafta %99 musluman. velhasıl kelam cok uzattım. benm baskıs acım asla yadırgamam gayette guzeller
10 Yorumla
Olması gereken gibi tesettüre bir şey demem.
Fakat öyle rengârenk giyinip, suratta bir karış makyajla "tesettürlüyüm, kapalıyım" ayaklarında olanlara sinir oluyorum üzgünüm.
Ya tamam kimse mükemmel olamaz ama bir işi düzgün yapmaya çalışmak gerek. Kendiyle bu kadar çelişmek olamaz yani. Gerçekten tuhaf ama ne diyelim Allah hidayet versin, kapalı açık herkese.43 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
- +1 yıl
dudaklarda kıpkırmızı rujlar bir km öteden fark ediliyor ama tesettürlü :D
Soran+1 yılaynen öyle aşırı komik duruyo
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılbunlar sınıf sınıf.. bırıncısı dının getirdıgı emırlere uygun kapanan var, ıkıncısı aıle baskısından vs zoraki kapanan var.. ucuncusu esarbını modaya uyduran var. dorduncusu hıcbırısıyle alakası olmayan kendı fetvasını yasayan tıpler
83 Yorumla- +1 yıl
Hajhaha ne komik ayırmıssınız :D
- +1 yıl
Artı 1.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
+1 yılÖrtünmek farzdir. Örtünmeyen farzi yerine getirmemis olur ve gunaha girmis olur. Örtünümce de ayeti kerimede belirtildigi gibi ortunmek gerekiyor. Nefsinin hosuna gidecek sekilde degil , Allahin emrettigi sekilde. Baska söze gerek yok.
42 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun
- +1 yıl
kesınlıkle.
isteyen takar istemeyen takmaz benim sorunum üstü mekke alti paris olanlarla
s.instela.com/m/ustu-mekke-alti-paris--i525387.jpg63 Yorumla
Soran+1 yılsen hayatında böyle birşey gördün mü bu ve bu gibi şeylere inanmayin artik ya
Soran+1 yıleee burada paylaşmanın ne anlamı var ben tesettürden bahsediyorum kafayi kapatıp bir taraflarını açan cahillerden değil
Gerçekten o niyetle kapananlar ve gerçekten düzgün olanlar doğru yolda bravo diyor tebrik ediyorum.. Ama bazıları var çekiciliğim artsın falan diye kapanıyor eşarp yakışıyor falan diye üstü kapalı altı dar giyim veya tayt falan oluyor onlar bence bu dünyanın en rezil yaratıkları arasında
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu ülkenin %99 unun musluman olduğunu dusunmuyorum.
Zira cümleye "Elhamdülillah muslumanim ama.." diye başlayan topluluk hayli büyük. Tatlı sularda yüzerler onlar. Yozlasmislardir. Kendileri ile çelişirler. Ya namaz kilip oruç tutup cennete gideceklerini sanarlar ya da kalbim temiz diye yirtarlar.
İman eksik itikad sağlam değil. Yani ölme esegim ölme...29 Yorumla- +1 yıl
Ilimli musluman diyoruz onlara
- +1 yıl
Acipta kalplerini mi okudun? Kalplerindeki imani mi ölctün? Baskalariyken gunahkar olup yalnizken tövbe etmediklerinden emin mi oldun? Genelleme yapmak ve bastan sona sûizan iceren sözler soylemek ne kadar da cirkin bir davranis !!!
- +1 yıl
@The_Night_Mare
Suizan etmedim.
Tesetturlulere değildi lafım ayrıca, bilakis tesetturum kabullenmeyen toplumaydı. - +1 yıl
Elhamdulillah muslumanim ama... diyen insanlari hedef aliyorsun. Bu cok buyuk bir genelleme ve iftira potansiyeli cok buyuk olan bir cumle. Bahsettigin sekilde baslayipta farkli olan herkes hakkinda sûizan yapmis olmuyor musun? Eger dedigin gibi olmayan varsa iftira atmis olmuyor musun?
Soran+1 yılcennete gidip gitmeyeceklerine sen mi karar veriyosun kim cennetlik kim cehennemlik orasını biz bilemeyiz ayrıca biz namazı orucu cennete gitmek için yapmiyoruz Allah ibadet edilecek tek ma'bud olduğu için yapıyoruz
- +1 yıl
@The_Night_Mare
Elhamdülillah muslumanım ama diyip ayet inkar eden, çarpıtan, helali haram yapan, haramı helal yapan kisimi hedef aldım. Bunu açıkça soylemem mi gerekiyordu? Öyleyse söylemiş oldum.
Küfre düşenlereydi lafım. Ama şahıs olarak kimseyi de hedef alma hakkım yok zaten.. - +1 yıl
Ben yanlis anladim demekki. Ozur dilerim
- +1 yıl
Ben değil Allah karar veriyor soran apla. Allah tek bir ayeti yalanlayan ne der?
- +1 yıl
@The_Night_Mare
Önemli değil. bir an düşündüm yanlış mi yaptım diye ben de..
Türkiye %99'u müslüman bir ülke değil maalesef. Sadece kayıtlar öyle gösteriyor, bunun sebebi ise dinini değiştiren veya inanmayanlar gidip de söylemiyorlar benim dinim/görüşüm bu diye. Biliyorsundur, yeni doğan bebeğe bile direk müslüman geçiliyor o yüzden müslüman oranı yüksek gözüküyor verilerde.
Ben bir kafir olarak :) tesettüre yaklaşımım nötr. Adam olana her şey yakışır açıkcası.02 Yorumla
Soran+1 yılAllah iman nasip eder inşallah iş işten geçmeden
+1 yılTesettür sadece İslam için müslümanlar için gelmedi ki.. Bundan önceki dinlerde de örtünün denildi.
Gürcistan gezimde bir sürü kiliseye gittim inanın insanlar dinlerini müslümanlardan güzel yaşıyorlar. Bir sürü örtülü (gerçek anlamda örtülü) insan gördüm. Ve müslüman değillerdi. Kilisede ikram edilen şaraptan içiyorlardı. Yani ülkemizde her şeye ön yargıyla yaklaştığımız gibi buna da ön yargılıyız...05 Yorumla
Soran+1 yılkimmiş o örtülüler hangi dindenmiş islam dışında her din ne kadarda dikkatinizi çekiyor hoşunuza gidiyor ya şeytanın işine bak
- +1 yıl
baktığım birçok kaynakta Meryem örtülüydü. Ayrıca Yaradan bize OKU dedi sadece KURAN OKU demedi. İslamiyeti anlamak için diğer dinleride bilmen gerekiyor. Şöyleki;
Zebur: "Gerçekte biz, peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık. Davut'a da Zebur'u verdik." buyrulmaktadır. Bugün Zebur'un Tevrat içinde yer aldığı belirtilmektedir.
Tevrat: ''Biz, içinde doğru rehberlik ve nur olduğu halde Tevrat'ı indirdik...'
İncil: İncil kelime olarak "müjde" anlamına gelir. Hıristiyanlar aynı zamanda Tevrat'ı da kutsal kitap olarak kabul ettikleri için hukuki düzenlemeler konusunda Tevrat'ı esas alırlar. Hıristiyanlar Tevrat'a Ahd-i Atik (Eski Ahit), İncil'e Ahd-i Cedit (Yeni Ahit) adını vermişlerdir. Zebur da dahil olmak üzere hepsini bir arada toplayan büyük kitaba da kutsal kitap anlamında "Kutsal Kitap" demektedirler.
Kurân: Sözlükte "toplamak, okumak, bir araya getirmek' anlamınagelen Kurân, Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. - +1 yıl
VE BUNLAR KUANDA GEÇİYOR.. BENİ YARGILARKEN KENDİNİZE BAKMALISINIZ KURANI HİÇ TÜRKÇEDEN ANLAMAK İÇİN OKUDUNUZ MU?
BİR BÜYÜĞÜM
TEVRAT İLK OKUL
ZEBUR ORTA OKUL
İNCİL LİSE
KURAN ÜNİVERSİTE DEMİŞTİ..
BU KİTAPLAR DEĞİŞTİRİLMESE OLDUĞU GİBİ KALSADA BUGÜN KURAN SON KİTAP OLACAKTI.
BAZEN YARGILARKEN ELEŞTİRİRKEN TARAFSIZ BAKIP DÜŞÜNMEK DAHA DOĞRU GELİYOR BANA..
Soran+1 yılzaten kur'an son kitap
- +1 yıl
Yani?
+1 yılbuyur buda tesettür anlatıyor
https://www.youtube.com/watch?v=Rhh0S7fD2b4
bu tesettür
tesetturmoda.name.tr/.../pardesu-modelleri.jpg
bu Tesettür değil
www.hurrem.com/.../...88eb9ff5b11f9038df38c3c1.jpg00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZamanla tesettürün mahiyetini anlıyorum. kadının incinmemesi için gerekli olduğunu düsunuyorum. Tabi düzgün tesettürden bahsediyorum
Taytli kapalilardan değil.12 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle Allahin kadina verdiği değerin ispatı
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle öyle
+1 yılModern kapalılar zaten kapanmış olmuyor. Resmen bana bakın der gibi. Kapanmaktaki amaç dikkat çekmemek ve vücut hatlarını belli etmemektir. Dar pantolon giyen giyintili çıplaklar sadece başörtüsü takmakla kapanmış olmuyor
10 YorumlaDiğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. Allah ''Muhammed o kadınlarına söyle ki karşılarında şehvet h, issi uyandıracak göğüs uçlarını örtsünler.''diye talimat vermiş.. Şu anda tessettür denilen şey tarikat ve cemaatlerin bir üniformasıdır.. O üniformalı ne o***lar var.. Yüreğinde ahlak ve fazilet olmayan kişinin orasını burasını örtmesi o ahlaksızlığı ve rezilliği kapamaz..
00 YorumlaTesettüre normal bakıyorum fakat dar pantolon giyip topuklu ayakkabı giyip , pembe , mor başörtüsü örtüp suratta 50 kilo makyaj kapalılardan iğreniyorum doğrusu.
18 Yorumla
Soran+1 yılemin olun kimse sevmiyo ama toplumda hiç yadirganmiyolar artık hatta tesettürlü insanlara daha tuhaf bakıyorlar
Soran+1 yılkim sevmezse sevmesin Allahin emrini yerine getirmiş nefsinin sesini dinlemeyen erkeklerin bakışlarını üzerine çekmek istemeyen sadece Allah benden razi olsun diye düşünen bir kadını kim istemez
Soran+1 yılBende aile baskısıyla kafası açılmaya çalışılmış bir genç kızım böyle hikayelerde var.
Soran+1 yılçok komik
+1 yılTesettürü edebi ve adabı ile takan anam, bacimdir..
50 Yorumla
+1 yılDisin pek onemli degil bence icin duzgun olsun. Basi kapali olan afedersin cok azgin gordum. Basini kapatan icten ice nefsine yenilmeye basliyor sanirim. Eger basini kapatip nefsine sahip olabilirsen ne ala
06 Yorumla
Soran+1 yıltabii orası ayrı birşey ama tesettürde Allahın emri
- +1 yıl
Kesinlikle Allah'ın emri. De tanıdığım kapalı kızlar zihnimde hiçte düzgün yerde kalmadılar. Bu konu da genelleme yapmadım yapmam da. Hatta tesettürlü bir kızın açık halinden kat ve kat daha tatlı, güzel, sempatik olduğunu düşünürüm.
Soran+1 yılo kişiden kişiye değişiyor benimde var bazi açık arkadaşlarım kapalı arkadaşımdan kat kat iyi olan ama tesettür farz yani
- +1 yıl
Farz oldugunun farkindayim. Umarim dışın gibi içini de saf temiz tutar nefsine yenilmezsin
Soran+1 yılinşallah
- +1 yıl
:) :)
İnancı gereği kapananlara bir diyeceğim yok, onada saygı duyarım ama.. Bazıları Saçının bir teli gözükmeyecek şekilde kafasını örtüp, ojeli ve veya manikürlü ayaklarla terlik giyip sokakta dolaşıyor... Bu ülkede çok fazla saç fetişisti yoktur ama fazlası ile ayak fetişisti var... Ayrıca baş kapalı ama altta tayt veya likralı jeen.. Bunlarıda görünce sinirleniyorumm
00 Yorumla
+1 yıltesettur kadr guzel bısı yoktur ya bence butun kadınlar kapanmalı tabı ıcı faıse olanlar degıl bıde tesetturu modaya uyduran kahpeler mumkunse onlar yasamasın bu ulkede gercekten kapalı olanlarından adını kırletıyolar rabbım herkese dogru yolu gostersın ınsallah :)
00 Yorumla
+1 yılörtünmek için örtünene saygım sonsuz..
ama altı şişhane üstü tophane gibi gezenler..
digerleri icinde ön yargı sebebi oluyor10 YorumlaDiğer konusunda 323 cevap paylaştı. edebiyle ahlakıyla o kapalılığı yerine getiren herkesin elini öperim... Rabbim nasip etsin bana da cümlesine de...
10 Yorumlabenim icin sikinti yok dinimiz gereğide olmasi gereken budur Allah bütün kizlara nasip etsin ins
20 Yorumla
+1 yılbir Müslüman olarak tesettüre olumsuz bakmak ne haddime...
10 YorumlaAllah in emrettigi sekilde örtünmek dogru olani. adabina uygun yasamak gerekir. saygi duyarim
10 Yorumlabende kapanmak cok isterim bence cok güzel birsey kötü bisey degil yani?
10 Yorumla
+1 yılRabbim kıyafet konusunda azhap ve nur sürelerinde bu konuyu acıklamıştır. Sadık kalındıkca cok iyi ama tesetttür aldında... yapanlara geline tiksiniyorum
00 Yorumla
+1 yılİman etmiş birinin nasıl bir bakışı olabilir Allahın emri ve düzgün şekilde yerine getiilmesi gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılIslam dininin gerektirdiği bişey ama ne yazikki simdikiler tesettüru tarz olarak görüyorlar baş örtü örtüp pantolon giymek nedir ya
21 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın
+1 yılİyide %99 müslüman değil ki % 80lerde ve gerçek müslümanlar kim bilir % kaçtır her neyse bana kalırsa gerçek manada tesettürlüler candır diğer tesettürlüler patlıcan
00 YorumlaHer kesin kapanmasıda açılmasıda kendine beni ilgilendirmez. Açıkta kapalıda benim gözümde aynıdır.
10 Yorumla
+1 yılBence dinimizin geregi ve bayanlara yakisan birsey diyorum :)
20 YorumlaDiğer konusunda 593 cevap paylaştı. 1. %99'u müslüman olan bir ülke değiliz bu sayı daha az
2. nasıl olduğu beni ilgilendirmez, ama tesettürü Allah rızası için yapanlar ile yapmayanlara farklı davranırım.00 YorumlaAllah'ın kitabında emrettiği bir şeye nasıl olur da karşı gelirler anlamış değilim. Asıl bunu geri kafalılık olarak görenler geri kafalıdır.
10 Yorumlaİsteyen giyer isteyen giymez.
Kimin gerçekten tesettürlü kimin sahte tesettürlü olduğunu anlamak günümüzde gerçekten zor00 YorumlaTesetturlu kizlara bakmiyorum fazla onlar yansmadikca ama bazi tesetturlulerin iki gunde yola geleni var
00 YorumlaSizin burada dedigiz modaya uymak ne anlam da?
Tesetturun de modasi var ama o moda tesettur sinirlari icinde olmasi lazim ki oylede cok guzel mideller var. Uzun tuniklerden giy altina dar paca bir karis anca gozukuyor zaten00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. 90 derece bakıyorum, dimdik...
... kişilerin ne giydiği zerre kadar umrumda değil...00 YorumlaYani dini yaşamak sadece tessürle olmuyor bili yorsun isteyen kapanarak inancını yaşar isteyen açık,
02 Yorumla
Soran+1 yılAllahin emrjni cignemeyi goze aliyosa yasasin
Saygi duyarim ailem acik ama esim boyle olabilir insanlarin goruslerine dusuncelerine bize ancak saygi duymak duser sonucta allahla kul arasinda olan bisey
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu ülkenin gerçekten yüzde doksan dokuzu müslümanmı hiç sanmıyorum yüzde 50 varsa öpte başına koy
02 Yorumla
Soran+1 yılvar varda bilinçli müslüman yok. Büyük bir kısım ateizme özeniyo
Cevap sahibi+1 yılAteizm kolay geliyor tabi hesap vereceğini düşünmemek rahatlatiyo inan bana bilinçsiz müslüman bile yüzde elli yok ağzından inanıyorum demekle olmuyor namaz kilmiyorsan inancın da noksanlik var demektir
Benim icin normal bisey tesettur kapanabilirim belki her an hersey olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülke yi başı kapalı analar kazandı baş örtüsü ne laf edenin şerefinden namusundan şüphe ederim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaha neye göre kime göre % 99 müslüman palavra
doğan bebelerin kimliğine zorla yazıyorlarsa bilemem00 Yorumlabence tessetür çok iyi birşey olması gerekn diye düşünmekteyim
00 Yorumla
+1 yılAnnem de başörtülü neden kötü gözle bakayım en yakın arkadaşım da öyle.
00 Yorumlamükemmel bir fikir derim fakat alay etmemek şartıyla
00 Yorumla
+1 yılBana kalırsa güzel bir davranış ama çoğu başka şeyler yapıyor tesetturluyken ondan artık tesettürlü olmanin anlami kalmadi bence bazi kızlar için
00 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/LgNvvo.jpg
hamdolsun00 Yorumla
+1 yılOlumlu sıcak bakarım ama aşırıda abartılı olmayacak normal derecede çizgisini bilmeli
00 YorumlaDiğer konusunda 490 cevap paylaştı. İbadet için güzel paravan olarak kullanılır sa bakış açım kötü
10 YorumlaTesetture evet kapanmaya hayir
13 Yorumla- +1 yıl
O nasıl oluyor?
- +1 yıl
@siyahötesi8 Allah icin kapanan tesetturlu oluyor aile baskisi veya toplum icin kapanan kapali. Aradaki farki soyle anlarsin. Tesetturlu genel olarak kendini bilir. Hani o ettafta grdugunuz kapali olup yarim kilo boyananlar kafasi kapali ama hatlari belli olanlar. Veya ortunmus ama baska hicbirseyden sakinmayanlar tesetturlu değil kapali oluyor
- +1 yıl
Anladım haklısın :)
Yobaz dinin yobaz uygulamasi
00 Yorumla
+1 yılBence gereksiz ama takana karışmam saygı duyarım
00 YorumlaDiğer konusunda 404 cevap paylaştı. Yüzden 80 i giyinik çıplak benim gözümde
01 Yorumla
Soran+1 yılgiyinmiş çıplaklarida sayarsak doğru
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEdebiyle örtünenlere hayranım bulsam evlenirim :)
10 Yorumla
+1 yılisteyen özgürce takmalı bence
10 YorumlaKeşke herkes öyle olsa
10 Yorumla%99 ...
kesinlikle öyle :))00 YorumlaAyrı bir bakış açım yok
00 YorumlaDiğer konusunda 9,6b cevap paylaştı. Saygim sonsuz evlenecegim kisinin ilk sarti
20 Yorumla
+1 yılTesettür bir yaşam tarzı :)
00 YorumlaIci disi birse kimse yadirgamaz...
00 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Saygı duyarım kötü düşünmem asla
10 YorumlaHakkıyla yapan iyidir
00 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler