Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbirinin tesettür ile alakası yok. Hepsinde bacak ya da göğüs bölgesi belli. Kapanmak ile kapanmamak arasında kalan bireyler olduğunu düşünüyorum. Ama en azından bir çabaları var. Umarım düzeltirler diye umut ediyorum.
310 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSağ olun 🤗 yani birazda böyle olmasının sebebi çevre. Dışlanma korkusu yaşıyorlar. O yüzden ayıplamamak lazım.1 kısa şort,1 tane incecik tişört ile gezmelerinden iyidir.
Soran+1 yılben islamın kadınları çarşafın içine tıkacak bir din olduğunu düşünmüyorum. küresel olarak düşündüğümüzde insanların dini kabul etmesinde kolaylık sağlamak amaçlı ayette net bir tarif verilmediğini düşünüyorum. bu konunun hükmü allah katındadır. ben böyle düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yıl﴾31﴿ Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar.
Nur-31 yani göğüsü kapatacak şekilde olmalı. Bak ben karışmıyorum, sadece okuduğumu söyledim. Hayat senin, amel senin, defter senin. Bir şeyin doğrusu varken başka şeye lüzum olur mu?
Soran+1 yılyaka dediğimiz şeyden herkes farklı anlar. ayrıca açıkta kalan yerler de iklimden iklime yaşayış tarzına göre fark ediyor. bunları da düşünmek lazım.
Cevap sahibi+1 yılAyetin tefsirini oku en iyisi. Allahın emrini peygamber açıklamıştır. Kimse ben böyle anlıyorum diyemez. Kaldı mi Arabistan'da hava soğuk mu sanıyorsun? O zamanlarda, orada inmiş bu ayetler. Göğüsler belli olamaz. Belli ise kapanma tam değildir. Saç kapalıdır sadece.
- +1 yıl
Abi sen ayetin tefsirini yaz
Destan gibi dosen yine bise yazmaz
Bu seferde derler ki bunları erkekler yazdı vs vs
Soruyu sorup yorum yapan arkadaşa da söylüyorum ki şunu tesettür yalnızca kadınlara değil erkeklere de vardır
Kadınlarda erkeklerde vücut hatlarını belli eden giysiler giymesi yasaktır (fetva verecek derecede dini bilgi sahibi değilim)
Soran+1 yıl@barraküda bu kadar önyargılı olmasan konuşabilirdik
Cevap sahibi+1 yılSayın soran, lütfen alınmayın. Ameller niyetlere göredir diye hadis var. Niyetiniz iyiyse niye endişe edesiniz? ☺️
En İyi Cevaplar
+1 yılTeşettürü tesettür yapan Allaha karşı ruhunun tesettürüdür ruhuna söz geçiremeyip tesettürü yapamayan kapansa ne yazar. Gelelim bu tarza kişinin iç imanını bilemeyiz kişinin böyle giyinmesinin vücut hatlarını belli etmediği sürece kendi isteğiyle giyer sadece çok dikkat çekmeme kuralını çiğner. Buna direkt şöyle diyenler var kapanmaması daha iyi böyle birşeyi söyleme hakkına kimse sahip değil heleki kapamayı ve tesettürü iyi bilip kapanan kişinin böyle giyindiği için hiç kapanmamasının daha iyi olduğunu düşünüp yargılıyorsun. Seninde kapanman gerekir dolu konuşmalı insan. Kimse kimsenin içini bilemez yorumluyorsanız düzgün yorumlayın.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBacak hatlarını net belli ediyor özellikle de otururken yani tesettürün kurallarına uymuyor. Dize kadar tunik olmalı ki hatlar otururken bile belli olmasın ve rahat rahat hareket edilebilsin. Eğilmek falan sıkıntı bu kıyafetlerde. Bir de şal göğsün üstünden gelmeli ya da kıyafet bol olmalı.
Yani bu tarz adı üstüne tarz, tesettür değil maalesef. Eğer üstüne uzun bir şey giyilirse o zaman olur.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesettür diyince insanlar hemen peçe aklına geliyor. Baştan sonra kara çarşaf falan geliyor.
Hayır kardeşim, kuran evrensel bir kitaptır. Ve her döneme hitap eder. Kimse 1400 yıl önceki araplara benzemek zorunda değil. Tesettürde fiziksel amaç, sınırlarını belli etmemektir, manevi amaç günahlardan arınmaktır.
Kendi düşüncelerim bunlar , ister kabul edin ister etmeyin umrumda değilsiniz,57 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın kardeşim
Cevap sahibi+1 yıl@Basak421 Hangisinde sınır belli gel göstersne
Cevap sahibi+1 yıltek sıkıntı o kıyafeti içe atanda, ki onda da orayı beli bol tutarsa sorun olacağını sanmıyorum
- +1 yıl
İstediğini yapar o kadar da kasmayın kıyafetler çok uygun tesettürlü aşırı da kasmayin
Cevap sahibi+1 yıl@Rosemanoban ya bunlara kalsa 1400 yıl önce neyse ona dönmek lazım.
Cevap sahibi+1 yılVe tekrar söylüyoru bunlar kendi düşncelerim, ister kabul edin ister etmeyin, fetvacı falan değilim mantıkçıyım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
İslamiyet'e göre kadınlar erkek kıyafeti giyemez erkeklerde kadın kıyafeti giyemez yani tamam kapanmış lar güzel de pantolon giymeyi İslamiyet kabul etmez çünkü pantolon erkeklerin kıyafeti ayrıca bacakları olduğu gibi kadınlar da belli ediyor tesettürün amacı vücudu saklamaktır yani karşı cins sana baktığı zaman şehvet uyandıracak bir şekilde giyin mentese ttür olmuyor
312 Yorumla- +1 yıl
nE pantolon erkek kıyafeti mi
- +1 yıl
Küpeyide ilk erkekler takmıştır tüh ya neden 2000 yıl önce o kıyamet kopmadı
- +1 yıl
Yoo inanıyorum elhamdülillah müslümanım , sen hele cevap ver hele, neden binlerce yıldır erkeklere benzeyen kadınlar yüzünden kıyamet kopmadı
- +1 yıl
eee
Soran+1 yılarabistanda erkekler entari giyiyor ona ne diyeceksin
Soran+1 yılo zaman kadın kıyafeti erkek kıyafeti diye ayrım yapamazsın. afrikanın çölünde kabilede çıplak gezen insan nasıl müslüman olsun? ona her yerini kapat desen nasıl kapatsın?
+1 yılHayırlı kadin, helalinden baskasinin dikkatini cekmeyecek sekilde giyinendir.(Hz Fatima)
70 YorumlaKıyafetlerin renk uyumu güzel.
Lakinnn!!!
Bu tesettür değildir.
Tesettür, vücut hatları belli olmayacak şekilde giyinmektir.🌺
30 Yorumla
+1 yılGünümüz gençlerinin modaya uymak için uyguladığı giyim tarzı, dini modernleştirme adı altında tesettürden uzaklaşma gibi şeyler geliyor aklıma.
~yani dinden uzak olduğu kanısındayım 🎩40 Yorumla
+1 yılArtık karışmıyorum...
Benim çevrem kapalıların çoğunlukta olduğu bir çevre.
Fakat ben açığım.
Bıktım.
Çoğu zaman açıklığım daha az dikkat çekiyor.
İnsanları kıyafetlerine göre yargılamak zaten tarzım değil..
Bana ne arkadaş...❣️❣️00 Yorumla
+1 yılModa veya beğenilmek için bu tarz şeylere tesettür denilmiyor. Eğer tesettürlü olmak istiyorsan islama göre giyinmelisin.
30 Yorumla
u +1 yılKapanıyorsak tam kapanalım, tesettürün amacı kesinlikle bu değil. Dikkat çekmemek, özellikle mahrem yerlerin dikkat çekmemesi. Bana göre bunlar aksesuar olarak kullanıyorlar başörtüsünü.
10 Yorumla
+1 yılGüzel duruyor durmasına da. Tesettür bu değil maalesef. Sey gibi olmuş bu hem dine uyalım hem tarz olalım.
20 Yorumla
+1 yılHerkesin tarzı başka ga tesettür deyince de her koyun kendi bacağından asılır kimisine göre bu gayet güzel tesettürlü daha berbatlarında var tesettür sadece baş kapatmak değil
00 Yorumla
+1 yılİnsanların kılık kıyafetiyle yargılamam. içinde düşünceler önemli
20 YorumlaBence tatlı günümüzdekiler böyle giyiniyor ama ben kapalı olsam farklı kapanirdim ve bunlardan sadece ortadaki hoşuma gitti
00 Yorumlaaçıkçası bu giyim tarzı tesettür kavramı içinde değerlendirilemez. ancak başı kapalı denilebilir belki
00 Yorumla
+1 yılBenim ya da onun veya bir başkanın düşüncesinin bir önemi yok. İnsanlar istediği gibi açılır istediği gibi kapanır
00 Yorumla
+1 yılBende kapaliyim dar giyinirim genelde fotograftskilerden daha dar. Keyfime gore takiliyorum acikcasi herhangi bir sey dusunmuyorum
00 Yorumlakendisine empoze edilen inançlarından kurtulamamış aynı şekilde beğenilme arzusunu da baskılayamamış diye düşünüyorum.
00 YorumlaTesettür ne için acaba modaya uymak mı yoksa inancın gereğimi?
BEN evlenecek olsam tabi böyle tesettürlü tercih ederim.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesettürde pantalon yok diye biliyorum ayrıca hadi diyelim giydin pantalonuda o tsörtğ neden içine sokarsın ki bu çok yanlışşş...
30 Yorumla
+1 yılSalaş giyim tarzı hem hoş hemde vicut hattını belli etmiyor 👍
10 Yorumla
+1 yılGüzelmiş ben de kapalı olsam diyelim böyle giyerdim
10 YorumlaBu tesettur değil süs kapanışı*
74 Yorumla
Soran+1 yıltesettür nedir peki
- +1 yıl
@rydia sen mi karar veriyosun
- +1 yıl
hayir
+1 yılŞahsen bir şey düşünmüyorum. Giyecek olan düşünsün.
00 Yorumla
+1 yılSpor ve maskülen giyime bayılırım bence çok hoş duruyor özellikle ilk fotograf çok hoşuma gitti
00 Yorumla
+1 yılTesettür müdür orası tartışılır.. Ben genel olarak yargılamam.. Keyifli geceler..
00 YorumlaTesettur degil ki bu moda akimi bence dinle tesetturle ilgisi yok bunlarin
00 YorumlaTesettürde vücut hattı kapanması lazım 1 ve 2 uygun değil 3. seçeneğe emin değilim.
00 Yorumla
+1 yılO resimdeki kadında güzel durmuş. Genel olarak iyi diyelim
00 Yorumla
+1 yılbende 1 ve 3. şekillerde kullanıyorum kombinleri gayet rahat gençler için ideal bence
00 Yorumla
+1 yılÖzellikle 1 ve 2 çok güzel. Bence gayet hoş duruyor.
00 Yorumla
+1 yılTesettürü cazibeniz için kullanmayın itici oluyorsunuz gercekten doğal olun
017 Yorumla- +1 yıl
zaten tesetturlu olmak ya da olmamak farketmez cunku kiyafet cazibe degildir kimse uzerine bisey giyip ay ne cazibeli oldum mu diyo
- +1 yıl
@Basak421 evet Allah icin kimi insan Bunu farklı amaç için Cazibe icin kullaniyor
- +1 yıl
@burcualtiin o tercih meselesi ama tesettürlü giyinmeninde bir adabı var kimi insan onu giymek için ilgi duymak istiyor
- +1 yıl
@Basak421 aynen😌
- +1 yıl
@mhmtkrds63 herkes istedigini giyebilir tesetturlu olup pantalon da giyebilir muslumaniz diye ortalikta gezinirken muslumanligin herkese saygi duymaya onem veren bi din oldugunu algilayin siz kimsenin gunah sevap sayaci degilsiniz ozellikle de fikrinize gore hayatını değiştirmeyecek yari yasinizdaki kadinlarin
- +1 yıl
@burcualtiin ben kimseyi yargilamiyorum herkes özgür ama herseyin hakkıni vermek gerek
- +1 yıl
@burcualtiin hem yarı yaşımdaki kadınlar derken ben 26 yasindayim kim yarı yaşimda
- +1 yıl
@Mhmtkrds63 cumlede takildigin sey bu mu
- +1 yıl
@burcualtiin evet yasi yari dedigin kisi 18-24 kategoride hem ben niye linc ediliyorum
- +1 yıl
@Basak421 Teşekkür ederim anlamak istemiyor
- +1 yıl
@Basak421 saol burada size takip attım
her fotoda tarz farklı ama en alttaki bence en güzeli
00 Yorumla
+1 yılTam hanımefendi, hanım hanımcık bir tarz bence beğendim
00 Yorumla
+1 yılpek umurumda olmayan bir konu isteyen istedigi gibi giyinsin modundayım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslâm da bunlara tesettür değil, Giyinmiş Çıplaklar deniyor..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes kafayı bu tesettürlülere takmış yav sizene ya sizene tek sorunumuz tesettür sanki din konusunda bu halkta
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesettür adı altında bir şey göremedim ve
Bence resimdekiler de ne yaptığını tam olarak bilmiyor.10 Yorumla
+1 yılyorumlardaki itici ve yargilayaci dusuncelerinizi kendinize saklayin kadin akli olan insanlardan yorum istemis ve yorumlardakilerin cogu akli olan insan kategorisine girmiyo
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMantıksız madem saçını açıcaktın neden dar giydin? Derdim
00 Yorumla
+1 yılOf niye görüşlerde birileri vaiz kesilmiş🤦🏻♀️ Gayet hoş duruyor ben beğendim.
20 YorumlaHerkesin kendi tarzı giymi kimseyi ilgilendirmez bana kalırsa herkesin kendine has tarzı var
10 Yorumla
+1 yılÖzellikle 2. Fotoda vücut hatları belli Baya... Ben açığım boyle giyiniyorum...
00 YorumlaGayet güzel ve laf atanı bende onu ananın aministana atarım
00 YorumlaEşarbı aksesuar olarak kullanıyorlar nolcak
11 Yorumlacool duruyorlar bence beğeniyorum🤟🏻
10 Yorumlaİlk iki tarzı beğendim
10 Yorumla
+1 yılRenk tonları doğru kullanılırsa güzel 👍
10 Yorumla
+1 yılGüzel böyle giyinin kapalı gacılar
10 YorumlaBunlar cok tatli bence
10 YorumlaGayet şık çok hos hemde
00 YorumlaDediğin gibi TARZ tesettür bunlar
00 Yorumla