İnsanların ruh halini yansıtır aslında giydikleri. Her ne kadar çoğumuz bunu inkar etsek de. Bir yerde okumuştum; ayakkabının stili, insanın ruhunu gösteriyormuş. Ben bir ara rengarenk bir ayakkabı almıştım. O zamanlarda denk gelmiştim bu söze. Sanki sadece beni anlatıyormuş gibi hissetmiştim ve aşırı doğru da gelmişti bu söz.
Ama her insan istediği kıyafeti, ayakkabıyı giyemiyor. Kimisi geri dönüşümlerde gördüğü, bulduğu eşyalardan yararlanıyor. Kimisi de dior, channel, nike gibi markalardan influencerlık yapıyor. Ama öyle ya da böyle insanların kıyafeti biraz da olsa karakterine dair bize bilgi verir.
Simsiyah giyinen bir insanı nasıl üzgün diye yaftalıyorsak, beyaz giyen birini de mutlu diye o kadar kolay damgalıyoruz. Oysa öyle bir şey yok. Siyah giyen insanlar belki de sadece yorulmuştur, yıllarca gösterdikleri enerjiden. Beyaz giyenlerde belki ilk kez, renkli olmak istemiştir. Bu yüzden çocuksu ya da tarz diye net bir şey söyleyemem. Ama renkli kıyafetleri bende çok severim. Tabi çocuklukla hiçbir bağlantısı olmaması da bunu diğer stiller arasına sokuyor ☾
Tabii ki de gayet tarzz, cıvıl cıvıl giyinmeye bayılırım, yaz kış fark etmez çoğu zaman renkleri birbirleriyle kombinlerim ama insanın canı bazen koyu renkler de giymek istiyor, bir kahverengi hastası olarak tam ortasıyım sanırım, bir gün simsiyah giyinirken diğer gün rengarenk bir elbise giyip saçlarıma da yine aynı özeni göstererek tokalarımı takıp takıştırabiliyorum.<33
Renkli giyinmek Enerjik bir hava katıyor insana Çocuksu ergen deli dolu biri gibi Mesela pembe gömlek giyen bir erkek nadirdir Erkekler pek dikkat çekmeyen renklere yönelir ama pembe gömlek giyen bir erkek bana özgüvenli ilgi odağı olmayı seven bir tip olarak gelir
Şahsen renkli olmayı seviyorum. dinamik, genç, cıvıl cıvıl, enerjik bir ruha sahip olabilme. sabit tek renk siyah beyaz gri stabil, despot, ciddi, otoriter, sıkıcı ruh hali gibi geliyor şahsen bana.
tarzda olabilir tabi, giyim tarzı insanın kişilik, karakter rengini gösterir. iş ortamında arkadaş ortamında böyle rengarenk giyimen birini ciddiye alma konusunda sanırım zorlanırım.
Bir kalıba sığdırmaya gerek yok. Öyle iyi hissettirdiği için giyinenler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
tarz ama otobuste falan garip bakıyolar, çizgili farklı renkte olan çoraplarımı giymiştim biri kırmızı biri mavi yani, ve bi baktım yaşlı dayılar çorabıma bakıyo keöxpsmhsomsdks çok komikti