Yargı dağıtmaya geldim. Ben olaya daha başka acıdan yaklaşmak istiyorum. Kadına düşen açmamak, belli eden kıyafetler giymemek. Erkeğe düşen açık olsada bakmamak. Simdi ne kadın üstüne düşeni yapıyor ne erkek. Her iki cinsiyette birbirine suç atıyor. Kadın ben açarım sen bakmayacaksın diyor.(Kadınlar biz kendimiz için giyiniyoruz der. Erkekler baksın diye değil der tabi yersen. Bir bakın başka bir kadınla rekabet eder ve rekabetin kazananı olması için erkekler ya da rekabet edilen tek erkeğin ilgisini çekmek ve diğer kadını alt etmektir) Erkekte sen açıyorsan ben bakarım diyor. Nefsim var ya da bakmam için açıyorsunuz gibi bahanelere basvurur. Burda erkeği haklı görmüyorum aynı şekilde kadınıda. Olaya başka açılardan yaklaşıyorum. Şimdi bazı kadınlar bakilmaktan şikayet ediyoruz diyorlar. Kimi erkek cidden suyunu çıkarıyor fakat e sende öyle giyinirsen sanada bakarlar. Bakilmaktan gerçekten rahatsız oluyorsan ona göre tutum sergile. Ates var sen elini ateşe sokarsan yanar. Hem elimi ateşe kötüyüm hem yanmasın yok öyle bir dünya. Bir diğer olayda şu. Bakan adam zengin yakışıklı kaslı felan olsa hiç şikayet etmez bu bakilmaktan rahatsız olduğunu söyleyen hanim abla. Bakilmaktan rahatsız olmayan kadın için ise birşey diyemem. Oda ondan hoşlanıyormuş. Olaya bakmaktan rahatsız olan erkek gözüyle yaklaşırsak. Kadınlar nasıl başkalarının bakışlarından rahatsız oluyorsa bir başka kişide görüntü kirliliğinden rahatsız olabilir. Onunda haklı tarafı var. Mesela kadınların giyindiği ya da yaptığı hareketlerin yarısını erkek yapsa feminist örgütler ayağa kalkar. Misalen geçenlerde youtubede tiktok videosu cıktı. Genç kızın biri nerdeyse adamın üstüne çıkacak. Bariz adamı tahrik ediyor. Dokunuyor felan. Bunu bir erkek yapmış olsa adami halk düşmanı ilan ederler.(Kadın yapıyor erkekte yapsın demiyorum. ya da erkekte yapmalı demiyorum) Video demişken kadının birisi video çekmiş. Turkiye cinselliğin Afrikası bakın üstüm o kadar açık değil her geçen bakıyor diyor. Yolda gidiyor adamları çekiyor. O kalabalıkta bir tane kişi bile dönüp bakmıyor kadın g. t gibi kalıyor. Sinirlenmesi mimiklerinden anlaşılıyor. Soruya dönecek olursak. Ben rahatsız olurum.
Sıcak başına vurmuş Gardaş Hayırdır Sanane Milletin Karısın dan Kızın dan çoluğun dan çocuğun dan Sen Kendi yolun da yürümene bak. Kim ne giymiş Müsaade vermiş vs boş işler bunlar Milletin Namusu da şerefi de onları alakadar eder. 🤨
TAytı günlük hayatta hiç kullanmam sadece sporda giyerim Şık bulmuyorum herşeyden önce Ancak kışın çizmeyle falan soğuktan güzel koruyor Kim nasıl giyerse giysin, karışamayız haddimize değil elbette Sevgilim bir şey demez elbette, seçimlerime saygı duyar
Giymesini istemem. Herkesin düşünce özgürlüğü var madem, madem ki kimse kimsenin hayatına söz edemez, benim de düşünce yapım kafa yapım böyle. Eşim olacak kişiye baştan kendi kriterlerimi anlatırım. Eğer onun düşünce yapısına da uygunsa ilerleriz. Aksi halde düşüncelerimiz ve yaşam tarzımız uyuşmuyor deyip ayrılırız. Kimse kimseyle sevgili olmak zorunda da değil, şartları kabul etmek zorunda da değil. Aynı şekilde eşim olacak kişinin de düşüncelerini, kriterlerini dikkate alarak o yolculuğa başlarım. Tam da anlattığım gibi de oldu zaten. Baştan konuşun baştan anlaşın ki ileride "Ne oluyoruz ya?" moduna girmeyin
Bir ablam, bir de küçük kardeşim var babam kardeşime karışmaz zaten çok fazla, müsade de etmiyorum karışmasına. Asıl karışılması gereken zihniyeti bozuk kişilerdir. Giyilen kıyafetler sorun değildir. Toplum olarak o kadar gereksiz kişiliklerle yaşıyoruz ki onlara " insan" demek dahi istemiyorum. Bunun kıyafetle bir ilgisi yok görüyoruz haberlerde zihniyeti bozukları küçücük çocuklara bile hatta kendi çocuklarına bile neler yapıyorlar. Sorun işte bunlar.
sen neden öyle diyorsun tahrik olan sadce buradami var bu heryerde vardır bir 2. de gittiğinde kutunuz belli oluyor anlamiyormusunuz biraz bakın ya aynaya
siz anlamıyor musunuz anlamamakta ısrarcısınız ben çözemedim. arkadaşım sorun kıyafet değil bazı erkek kişileri tayt, şort, etek hatta türbanlı insanlardan bile merak uyandırıyor diye tahrik olabilen insanlarsınız. kendi pis zihniyetinizi, nefsinizi kıyafetlere yüklemeyin. Kendi hayatınızla ilgilenin arkadaşlar, iyi günler.
Giyen giysin beni ilgilendirmez giyene de bakarım tahrik olurum ama rahatsız etmem belli etmem. Tahrik olmak kadar doğal bir şey yok bu evrimsel bir şey. Bunu yobazlık ve pis zihniyet olarak nitelendirmen senin ayıbın. İnsanın yaşamadığı bir şey hakkında atıp tutması çok kolay oluyor.
@heygeorgegrg tahrik olma sebebini ben sana açıklayım istersen... Her kadından sırf tayt giyiyor diye tahrik oluyosan senin bi psikologa kesin gitmen lazım çünkü fetişin falan vardır muhtemelen sapkınlık olayına varıyor mesele ayrıca diğer bi sebep ise kadınların tümünü seks objesi olarak gördüğün için aynı sonuca çıkıyorsun. Normal sağlıklı beden ve ruhsal olarak düzgün bi insan hoşlandığı ya da arasında bu tarz olayın yaşandığı birinden etkilenir her önüne gelen kadın onu etkilememeli.
Açıkçası giydirmem. Kadının hatlarını alenen ortaya çıkaran bir giysi. Açıkçası millet de çatır çutur bakıyor bundan rahatsızlık duyarım net!.. ben kendime yapılmasını istemediğim bir davranışı da göstermediğimden ben de böyle bir durumun içinde olmak istemem.
İsteyen istedigini giyer. Kimsenin haddine, hakkına değil. Rahatsızlık verenin zaten çöp kadar bir ahlâkı da değeri de yoktur. Her insan görünümlü yaratığı kendimizden sanmak gaflete düşmektir. Gidin cezaevlerini dolaşın orada bütün gaspçısını da, tacizcisini de, eşkikasını da, katilini de, zorbasını da bir arada topluyoruz zaten. Katılmak isteyen gitsin yanlarına buyursun.
Sanırım biraz önce hayata olan tüm umudumu kaybettim. Bu çok büyük bir problem biz alıştık ama bu tecavüz kültürüdür. Ne yazık ki bizim gibi gelişmemiş toplumlarda tecavüz kınanır ama tecavüz kültürü desteklenir.
Boş ver böyle mağara adamlarını. İşlerine gelince benim inancıma saygı duyun derler ama başkasının özgürlüklerine dil uzatmaktan geri duramazlar. Ayrıca İslam'ın kimsenin hayatına karışmadığını dahi anlamayacak zekadadırlar.
Giyen kadınlara bakmıyorum utanıyorum başımı eğiyor ya da başka tarafa bakarım Urfalıyım ailemden kimse giymedi giymezler köy yeri tahmin edersin belki.. ve vallaha kimse giymesin isterim fazla dar rahat değildir bence..
Ben tayt giymeyi sevmiyorum sıkıyor beni darlanıyorum ! Ama giyen giyer kimseye de neden giymiş demiyorum ! bazen öyle güzel hatunlar tayt giyiyor ki dönüp maşallah demeden edemiyorum !
Kişi kendini ne giydiğinde rahat ediyorsa onu giyebilir kimsede karışamaz ama baban kızıyorsa ya yanlış bişey görmüştür ya da genelde eski topraklar anne babaların yanında tayt giymeyi bırak oturamazlarmış bile bu şekilde de düşünüyor olabilir.
Kendini birsey sanan kişiler kız tayt giydi diye atıp tutuyor cehalet işte bu. gözleri hep kadınlarda giysede baksak derler aslında
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Giyen giyer Ama ben giymem erkeklerin gözü pis tayt çok belli ediyor hatları gerek yok kendimi her Türlü pislikten korumak gerekli sen kendini koru gerisini Allah'a bırak yani benim görüşüm bu isteyen katılır isteyen katılmaz linç eder eleştireye saygım sonsuz ama seviyeli bir şekilde eleştiriye açığım
Tabiki baban dışarı durumlarınıda göz önüne alarak öylece vucudu sarıp sarmalayan bişey olduğundan tüm vucut hatları ortadaiken tedirgin olabilir her baba bir değildir. Bu durumlar gelenek görenek medeniyetle ilgilidir müslüman devletler dışında bunun gibi durumlar gündeme gelmez gündem bile olmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ya benim sorum o, o kadar iğrenç görüşler geldi ki...
Yok iyi yaptın şaşırdım denk gelmesine sadece 😂 ben bunu sordum ama hala meseleyi anlamayanlar var sağlık olsun artık ne diyelim zeka yüklemesi yapabilsek keşke ama mümkün değil
istiyorsa giyebilir asla karışamam ancak illa fikir belirticek olursam vajinanın içine kaçıp o tarz bir görüntü oluşturmayacak bir şey giymesini tercih ederim sadece ahlaki olarak değil aynı zamanda rahatsız edici bir görüntü
Yani abez kaçmıcak bir ortamda olabilir ama bazı insanlar var hayatlarında görmedikleei için dağlı oldukları için öyle ortamlarda giymez ama abez kaçmıcak bir ortamda giyebilir
Sonrada niye pandik yedim dersiniz bjr kadın kendisini her Türlü pislikten korumalı korumalı ki pislik sicramasjn şimdi sen dersin erkekler çok mu doğru canım açık göte herkes pandik atar atıyorda zaten erkekler bakmamali ama bakıyor işte erkekler pislik
Ne isterse giysin abi kendi bileceği şey. Hayt huyt yapan zihniyeti dinlemeye gerek bile yok. Kişi kendinden bilir işi demişler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ileride şort ve donla da gezsem ne olacak diye sorulur çıplak da gezilebilir o halde madem sıkıntı değilse evde tayt sadece deri rengini değiştiren üstüne yapışan hiçbir yerini örtmeyen bir yalancı kıyafettir
Askere gittiğimde sizin gibi örümcek beyinlilerin ne kadar fazla olduğunu idrak ettim! Çevremde bulunmadığından yok olmaz diyordum ama siz gerçeksiniz ya hepinizin!
Eşim kız kardeşim evde istediğini giysin ama sokakta tayt giysin istemen
Giyene karışmak gibi bir şeyim yok sadece kendi eşime kızıma kardeşime sadece giymesini tavsiye etmem
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabi isteyen istediğini giyer. Aile içindeki dinamiğe göre de aile bireyleri karışabilir. Benim babam da istemez dışarda öyle giyinmemi. Bende tayt giymeyi tercih etmem, hem bakışları üzerimde oramda buramda toplamamak , hem de bakışlarını kontrol etmeyi amaçlayan adamları tahrik etmemek için.
ben haktır değildir diye bakmıyorum. kişi istediğini giyinmekte özgürdür ama işin şu kısmı var ki kim icat ettiyse tepe taklak olsun :) felaket etkileniyoruz.
Zayıf, poposu düzgünse hem hoş olur hem olumlu dikkat çeker. Bazılarının popo bir garip sıkım sıkım tayt giyiyor nasıl bir cesaretse o, evin önünde falan giyse tamam geçen otobüsde denk geldi. Aslında çoğu tayt giymeyi bilmiyor bol giyilmeli biraz. Bir akraba atmde denk geldi geçende taytı bol ve ispanyol paça tahrik edici değil ve gayet yakışmış. Besyo mezunu istese sıkım sıkım tayt giyer.
Çoğu tayt giymeyi bilmiyor demişsin ama bol tayt ne demek ya? Şey gibi geliyor kulağa dizde şort. Neyse zevkler ve renkler tartışılmaz ama allah kadınlara sabır versin.
Yok urfalıyım jdkflgllflv. Yani yanlış anlama bana biraz garip geldi dediğin çünkü benim bildiğim tayt tüm detayları gösterir. Kadınların giyim tarzına karışılmasına da sinirleniyorum bazen güzel bir kadın sadece güzeldir. Yani ben açık giyinmeyi seviyorum ve bunu rahatça yapabiliyorum ama başka kadınların kısıtlanması beni kötü hissettiriyor.
Evde isterse giysin ama dışarıda giymesini istemem yav öylesine atanlar var buradaki çoğu kişi de biliyor hatta belki bu sorunun altında bile var neden isteyeyim ki giymesini
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu iki kişi de ben özgürüm bilmem neyim diyen bana bakamazsın diyip her tarafını açanlar mı soruyorum cevap verin
İstediğin kadar açık ol açıksın diye bakılacaksın diye bir kural yok. Bu halde iken hala için rahatsa tesettüre bile azanlar varken senin için rahat ediyorsa bir şey demiyorum hani saygı dersen sende saygı göster azcık görüşüme
İsteyen istediğini giyebilir kimse karışmak zorunda değil. Ama diyosan ki bakıyorlar rahatsız oluyorum o zaman üstüne uzun bir şey al veya giyme kendi bilir