Yaza yeni merhaba dediğimiz şu günlerde bakıyorum da bayanlar bu sene biraz daha açık giyinmiş... Sizce de bu böylemi..? ve bir bayanın sokakta bu şekilde dolaşması doğru mu ve özgürlük bu mu sizce..?
Cevabın nedir?
herkes bilsin
Soru: Günümüzde birçok bayanın çok açık giyindiğini görüyoruz. Hatta bunu abartanlar, daracık giysiler, mini etekler vs. giyenler var. Bir erkek olarak bunlara ister istemez gözümüz kayıyor. Fakat bakan kadar tahrik edenin de rolü yok mudur bunda?
Cevap:
Allah Teâlâ Nur suresinin 30. ayetinde erkeklere harama bakmamalarını, 31. ayette de kadınlara harama bakmamalarını ve süslerini(açık yerlerini) kendilerine yabancı olan erkeklerden gizlemelerini emretmiştir.
“(Resulüm!) Mümin erkeklere söyle; bakışlarını kıssınlar, edep yerlerini korusunlar. Onlar için temiz olan budur. Allah, onların ne yaptıklarından haberdardır.”
“Mümin kadınlara da söyle; bakışlarını kıssınlar ve edep yerlerini korusunlar…” (Nur, 24/30-31)
Açık saçık giyinen kadın, Allah’ın bu emrini tutmadığı için günah işlemiş olur. Bu şekilde giyinen kadınlara bakan erkekler de Allah’ın harama bakma yasağını çiğnemiş olur. Yani her ikisi de günahkârdır. Burada erkeklerin kadınları veya kadınların erkekleri suçlaması gerekmez. Her bir birey kendi sorumluluğun bilinciyle hareket ederse herhangi bir sorun çıkmaz.
tabikide iş kadında biter. her nekadar da erkek bakmamak için kendini zorlasa önün den geçen kadını nasıl görmücek. yere bakıpmı gezecek. böle bişe olamaz. herkes sorumlulugunu bilmelidir. ona göre giyinmelidir.kadın kapalı giymelidir.
hadisi şerifler:
(Ahir zamanda ümmetimin kadınları vücutlarını gösterecek elbiseler giyecekler, saçlarını da deve hörgücüne benzetecek şekilde topuz yapacaklardır Onlar lanetliktir) [İbni Hibban]
Süs ve gösteriş için giyinmek ise, haramdır Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Süsten kaçınmak, imandandır) [İbni Mace]
(Allahü teâlâ, mütevazı elbise giyineni sever) [Beyheki]
(Süs ve gösteriş için giydiği elbiseyi, üstünden çıkarmadığı müddetçe Allahü teâlâ, ona rahmet etmez) [Taberani]
(Kibir ve gösteriş için, şöhret sahibi kimselerin giydiği elbiseyi giyineni, Allahü teâlâ, o elbiseleri ile birlikte ateşe atar) [Ruzeyn]
(Örtülü çıplak ve başları deve hörgücü gibi yükseltilmiş kadınlar, Cennete girmeyecek Kokusunu bile duymayacaklardır Halbuki, Cennetin kokusu, çok uzaklardan duyulacaktır) hadis-i şerifi
(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere, Allah lanet etsin!) [Taberani]
“Resûlullah (s.a.v.), kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet etti.” (Ebû Dâvûd, Libas 28; bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, 2/325)
“Ümmetimin son dönemlerinde öyle kadınlar çıkar ki onlar görünürde giyinmişlerdir, fakat (elbiselerinin inceliği, darlığı ve kısalığından) çıplak hükmündedirler Onlar saçlarını toplayıp öyle şekil verirler ki başları deve hörgücüne benzer Onlar cennete giremez ve cennetin kokusunu bile alamazlar” Müslim, Libâs, 125
Rasûlullah (s.a.s.), hafif bir elbise giyip tamamen vücut hatlarını örtmeyen kadınlara “Onlar adı örtülü ama gerçekten çıplaktırlar” buyurmuştur (Süyûtî, Tenvîru’l-Havâlif, c. 3, s. 103).
“Dünyada hakkıyla örtünmeyen kadın ahirette uryandır, (çıplaktır) perişandır.”(hadisi şerif)22 Yorumla
En İyi Cevaplar
her bulug çagına eren kadın (13 yaş itibaren) kapanmalıdır.din böle emretmiştir.zaten açık gezen kadının toplumun ahlakını bozdugunu bilionuz.
kuranı kerim(nur suresi 31.ayet): mümin kadınlarada söle gözlerini (haramdan) çevirsinler; namus ve iffetlerini korusunlar. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, (kendi) oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bululanlar (cariyeleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan beyinsiz vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah’a tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.” (Nur suresinde 31).. bu ayet açıkça kadının kapanmasını emretmiştir. bunun tartışması bile olamaz. o yüzden kapanmalısınız.22 Yorumla
Ya insan kendine yakışanı giymeli. Erkekleri baştan çıkartacam diye orasını bursasını açmamalı bence... Açıyorsa sebebi olmalı. Niye açıyorsun? "Eee özgürlük..." tabş bende yedim... Geçen liseli veledleri gördüm. Nerdeyse rahmi gözükecek o derece kıçı başı açıkda geziyorlar, oha dedim. Bari bi mini etek falan giyseydi...
Bir de açık giyinmeyi önüne başına "özgürlük" ekleyerek savunmayın bayanlar. Bu bana aynı "demokratik özerklik" demek gibi geliyor. Sanki bölücülüğün başına "demokratik" koyunca iyi bişey oluyor, bölücülük olmuyor...
Özgürlüğün sınırı vardır. Sen istediğini giy ama başkalarını da rahatsız etmeyecek şekilde giy... Yarın bir gün donla ortalığa çıkarsa erkekler o zaman ne olur? Eee istediğimizi giyme özgürlüğü vardı hani? Demekki olmaz. Bir sınırı olmalı.
Herşeyin bir ölçüsü bir sınırı var. Sıcaktan bunalın demiyorum. Ama açıkca organlarınızı da teşhire çıkartmayın. Çıkartıp da erkeklere rahat vermiyorlar, ay bunlar hep kro falan gibi laf da yapmayın. Asıl krolar sokakda "bakın benim göğüslerim, var bakın benim kalçalarım var, bakın benim bacaklarım var" diye bağıra bağıra gezen bayanlardır zaten.90 Yorumla
+1 yılherkez istediği gibi giyinsin ama her tarafta pislik sürüsü var bunlardan kendilerini koruyabiliyolarsa ok dir..
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
14Cevap
Açıktan kastınız ne? Bacakları kolları omuzlar el yüz ayak bazen bel. Bunlar niye başkalarını rahatsız etsin ki. Herkes de var. Erkeklerde de. :)) Niye rahatsız etsin. Benim için hoş bi durum bile. :)
Bunlardan rahatsız olanların beyni kirli şekerim. Beynin sürekli cinsel isteklerin ile meşgulse kimse onu memnun edemez. O dar kot pantalondan bile etkilenir..
Bir de "zaten bakılması için giyiniyorsunuz" demiyorlar mı ifrit oluyorum. Yahu niye bakılsın diye giyineyim. Sevgilime eşime veya flörtüme açıyorum belki. Alla alla.
Ayrıca çıkıp "hehe biz de bakarız".
Bakın. Öküz de trene bakıyor.31 Yorumlaözgürlüklerin çokça konuşulduğu şu günlerde neden insanları özgürlükleriyle bırakmıyoruz ki! herkesin usturup sınırı farklıdır. kimse çıplak gezmiyor zaten ama yetiştiği kültür ya da ortam her şey de olduğu gibi giyimde de kendini farklılaştırıyor. sadece şort giydiği için senin gözünde ahlaksız olan bir insanı sen giyimine göre yargılayarak ahlak notunu veriyorsan bu da senin beyninin ve kalbinin "güzelliğidir".kapalı bir insana neden kapalısın denmiyorsa açık olana da neden bunu giydin denmesi kadar saçma bir şey olamaz..Eğer bir toplumda bu konuşuluyorsa zaten özgürlükte yoktur.sana göre uygun olmayan bir ey başkasına göre gayet olağandır. hı tabi amaç tek tip insan ya da kadın yaratmaksa ki zaten özgürlük bitmiş demektir.
12 Yorumla- +1 yıl
neyle ilgisi varmış kıt beyinli. sen kimsinki kimin nereye gideceği hakkında yargı veriyosun. allah mısın sen sıfatsız. siz biraz islamiyetten anlasanız zaten bu konuşmaları yapmazsınız. kendinizi allaha eş koşup cennet cehennem yargısı bile veriyosunuz. Allah sizin gibilerin asıl belasını vericek diğer tarafta insanlar tarafından verdiğiniz hükümleri pis bakışları kınamaları o zaman görceksiniz. bakalım kim nerdeymiş.ben ne kapalılar gördüm örtü altında yemediği bok kalmayan
Moda & Stil konusunda 312 cevap paylaştı. Ben neden sokakta böyle birşey görüp "ne oluyor" demiyorum acaba. Hatta kadınların daha açık giyindiğini buradan okuyorum. Algı olmasın? Ne bakarsan onu görürsün. Senin ne gördüğün de başkasını ilgilendirmez.
Sorunun yanıtı, istediği gibi gezer, kimse kimsenin noksanlığına göre hareket etmek zorunda değil.
Not: Burada konunun ve yaşantının geçtiği yer ve kişiler önemlidir. Muhafazakar bir çevrede genel teamül bunu istemiyorsa elbet dışarı çıkarken bunu gözetmek gerekir. Ama şehir formatında yerlerde de "bu ne kıyafet" denince delleniyorum biraz.00 YorumlaHazret-i Âişe validemizin kız kardeşi Esma, Resulullahın yanına geldi. Arkasında ince elbise vardı. Derisinin rengi belli oluyordu. Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip, (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüzünden ve iki elinden başka yerini erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)
Bu hadis-i şeriften de anlaşılacağı gibi, kadınların yabancı erkeklerin yanına açık saçık çıkmaları büyük günahtır. İmam-ı Zehebi buyuruyor ki:
Erkeklere ziynetini gösteren kadınlara, mesela altın, inci gibi şeyleri örtüsünün üstüne takan, koku süren, renkli ve ipek kumaş örtünmüş olan, kol ağızları geniş olup kolları görünen ve bunlar gibi kendilerini erkeklere gösteren kadınlara Allahü teâlâ dünyada ve ahirette azap edecektir.
Bu kötülükler, kadınlarda çok olduğu için, Resulullah efendimiz, (Mirac gecesi Cehennemi gösterdiler, çoğunun kadın olduğunu gördüm) buyurdu. (Tirmizi)10 YorumlaBi bayan sokakta usturuplu giymeli, çok açık giyinenler, baya kalitesiz duryo, yataktan kalkmış gecelikle dışarı çıkmış gibi bazıları ne luzumu var abi niye kıçını, başını tanımadın adamlara gösterip cinsel iç güdülerini arttırıyosun? Bide üstüne laf yiyosun illa güzellini göstermek istiyosan, kocanın, sevgilinin önünde giy diğer erkeklerin görmesinin ne önemi var! Sonrada şu bana laf attı şu bana elledi diyosunuz, biliyosunuz ki dışarda bir sürü abaza var. Bunun özgürlükle hiç bi alakası yok, eğer özgürlük ve modernlik buysa anadan üryan gezelim, daha özgür, daha çağdaş oluruz.
50 Yorumlaben yürümesini bilen kişiye topuklu ayakkabı da oturmasını kalkmasını bilen kişiye mini eteği de gece yemeklerinde dekolte giyilmesinin nezaket kuralı olduğundan olması gerektiğini bilen ve böyle davranan kadını da savunanlardanım ama şu var ki malesef her kız topuklu ayakkabıyı miniyi dekolteyi taşıyamaz sorumluluğunu kaldıramaz
22 Yorumlavalla isteyen istediğini giymekte özgür kardeşim bu öküzün tirene baktığı gibi bakma sebebiniz de
bu yobaz düşüncelerinizden. görmemişliğinizden beyinlerinizi küçücük bir kafese tıkıyorsunuz
yasak olmasa yadırgamasanız böyle düşünmeseniz dikkatinizi bile çekmez.
senin ki ademle havvanın yasak elmayı yeme işine dönmüş
cehennem de yanacaklar yazık günah emin ol diğerleri de sana acıyor.
allah eşit diyorsunuz böyle düşünerek allahı yüceltmiyor insanların inancını kırıyorsunuz.
müslümanlık adına o kadar sığ ve aptal oluyorsunuz ki insanı dinden soğutuyorsunuz.
müslümanlık kendinde biter ama sizin gözleriniz hep başkalarının üstünde
burunlarınızı başkalarının hayatında müslümanlık adı altında yadırgama ön yargı ve eleştiri.
şimdi müslümanım diye gezmeye devam et sen.00 YorumlaModa & Stil konusunda 857 cevap paylaştı. istediğimi giymek ve bu sebeple suçlanmamak benim özgürlüğüm.
her dekolte giyene 'açtı kesin aranıyor' gözüyle bakmak da... sizin insanlığınız!97 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
Peki niye açıyor aranmıyorsa? İstediğini giy, kimse karışmaz. Dekolte de bir yere kadar olabilir amaaa organlarını teşhire çıkaranlar bayanlara ne demeli? Bizde ucundan azıcık açıp gezsek "istediğmi giymek ve bu sebeple suçlanmamak benim özgürlüğüm" desek güzel bir görüntü olur mu? Bence olmaz. Herşeyin bir sınırı var.
- +1 yıl
erdem herkes senin kafana göre yaşayacak diye bir kaide yok.
sen günah olduğuna inanıyorsan bakmayacaksın.
kişi günah olmadığına inanıyorsa istediğini giyinir.
senin insanları yargılamaya bir kalıba sokmaya hakkın yok.
insanın aranıp aranmadığı içine kalmış giyinişine değil. kapanınca sütten çıkmış ak kaşık mı
oluyo sanıyosun insanları aranan insan ulu orta yapmaz zaten gizli kapaklı yapar.
sende ki cehalet almış başını gitmiş. - +1 yıl
- +1 yıl
@Bukalemunbacağı boşver ya. Ben de demişim o ne demiş baksana. Günah olduğuna inanmak falan diye saçmalamış. Kapanmadan falan bahsetmiş. Günahsa bakmayacan demiş... Ben kapan günahtır demişim sanki de. Daha bunu analiz edebilecek IQ seviyesinde olmayan kişi, senin kinayeni zaten anlamaz...
Kim ne isterse onu giyer.. Sen gözlerinden sorumlusun.. Kaldı ki 13 yaşında çocuklara tecavüz edilen sapıkların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kendini erkek olarak haklı çıkarmaya mı çalışıyorsun?
51 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılaçık giyinmek başka birşey seksi giyinmek başka birşey erkeklerin önüne gelen kıza yalana bakması ap ayrı birşey... Cinsel dürtülerinii eğitemeis aç erkejler her nesil olsa bile kadın bakar durur. Aç çünkü.
10 Yorumla
+1 yılgeçen sene %40 oranında açık giyiyorlardı. bu sene baktım vücutlarının %43ü açık. gerçekten daha açıklar bu sene. bu hesabla 20 yıl sonra çıplak gezecekler gibi, edeb ya hu!
sebebi elbiseler aynı kalırken kendilerinin kilo almaları olabilir.12 Yorumla- +1 yıl
kaynak ironi.com
ben turkiyede hic rahat olamiyorum acikcasi. insanlar garip garip bakiyorlar o nedenle acik giyinmek orda kotu sanirim. bunun en kisa zamanda asilmasi lazim. erkeklerin yoldaki kadindn cinsel istek almasi gercekten cok dusuk.
01 YorumlaModa & Stil konusunda 431 cevap paylaştı. gecen sene de öyleydi..minicik şortlar moda bir iki senedir.. ben bu durumdan hoşnut değilim ama isteyen istediğini giyer..erkek kız farketmez..herkes özgür..bu mantıkla yaklasırsan hata yaparsın..sana düşen bakmamak ! bakıp da şikayet etmek değil..
15 Yorumla- +1 yıl
Erkeğe düşen bakmamak mı? Niye bakmayalım? Yoksa ayıp bir şey mi var görünürde? Haa ayıp bişey var ise o zaman onu örtmek sahibinin görevidir. Ayıp bişey yoksa niye bakmamamız lazım? Kimse de bizim bakma özgürlüğümüzü kısıtlamasın öyleyse...
Cinsel organlarını millete teşhir etmek özgürlükse bizde yarıya kadar açıp gezelim, istemeyen kızlar da bakmasın. Böyle bir mantık olur mu? - +1 yıl
isteyen istediği gibi giyinir günahını göze almıştır ya da günah olduna inanmıyordur.
o insanın kendi bileceği iş kendi tercihi.
ama sen ayıp günah yasak diyorsan bu mantıktaysan
bakmayacaksın oda senin günahın kendi inancına göre açmasınlar ne demek
sen kimsin ki başkalarına karışıyorsun günah oldunu düşünüyorsan bakma.
bakıyorsan şikayet etme çünkü başkalarının canını sen vermedin yargılamakta yasaklamakta
sana kalmamış. istiyorsam cehennem de de yanarım ama bu benim tercihim - +1 yıl
@ecemcix
Hazret-i Âişe validemizin kız kardeşi Esma, Resulullahın yanına geldi. Arkasında ince elbise vardı. Derisinin rengi belli oluyordu. Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip, (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüzünden ve iki elinden başka yerini erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)
Bu hadis-i şeriften de anlaşılacağı gibi, kadınların yabancı erkeklerin yanına açık saçık çıkmaları büyük günahtır. İmam-ı Zehebi buyuruyor ki:
Erkeklere ziynetini gösteren kadınlara, mesela altın, inci gibi şeyleri örtüsünün üstüne takan, koku süren, renkli ve ipek kumaş örtünmüş olan, kol ağızları geniş olup kolları görünen ve bunlar gibi kendilerini erkeklere gösteren kadınlara Allahü teâlâ dünyada ve ahirette azap edecektir.
Bu kötülükler, kadınlarda çok olduğu için, Resulullah efendimiz, (Mirac gecesi Cehennemi gösterdiler, çoğunun kadın olduğunu gördüm) buyurdu. (Tirmizi) - +1 yıl
Evet biz hormonları olmayan fonksiyonsuz birer öküz olduğumuz için bize düşen bakmamak doğru ;)
kadının süs yerleri nemahrem yerleri çok fazladır. vardır. o yüzden o yerlerini örmesi emredilmiştir.farzdır.kapanmayan kadın açık saçık gezen kadın günaha girer.açık giyinmek büyük günahtır.zaten müslüman kadın kapanmalıdır.açık bir kadına erkek baktımı günaha girer.bu yaratılıştandır.kimsenin elinde değildir.o halde kız kapanmalıdır.
20 Yorumlainsanlar ne istiyorlarsa onu giymekte özgürdür kesinlikle katılıyorum.peki kadınların açık giyinmesindeki amaç nedir merak ediyorum gerçekten yanlış anlasılmasın sakın. baktığımız zaman niçin rahatsız oluyorlar
00 YorumlaHer yıl moda çıplaklığı daha da arttırıyor artık nudist kampları gibi olacak dünya. Bence moda kadınların kendilerine olan saygılarını yakıp kül ediyor.
00 Yorumla
+1 yılbırak yeğen millet ne giyiyorsa giysin
sana ne oluyor ki
senin mi bir tarafın açıkta circir oluyorsun anlamadım gitti
acı çekmek özgürlükse
özgürüz ikimizde ...00 YorumlaKim bakarsa baksın ben rahatıma bakarım demek çok ters geliyo bana. Göz göre göre bana bak der gibi giyiniyo millet. özentilikten başka bsey deqil. İnsan kendini başkalarından sakınmalı
20 Yorumlaoturaklı ve usturuplu olursa, ve nerde nasıl giyineceğini bilirse evet. yer zaman mekan hepsi önemli şeyler dikkat edilmeli. Özgürlük açık saçık gezmeklede olmuyor.
31 Yorumla
+1 yılgiyen giysin beni ilgilendirmez ama bir erkek açık ve seksi giyinen bir kadın gördüklerinde bakar.yaz iyice gelsin daha da açılacaklar.afedersiniz ama bazıları öyle giyiniyorki iç çamaşırının rengi görünüyor..
00 Yorumlaisteyen istedigini giyer yargılamak bana düşmez isteyen bikiniyle gezer isteyen türbanla beni germez herkes özgür sonucta yargılayanları sevmiyorum
20 YorumlaHerkes ozgurdur nasil isterse oyle giyinebilir fakat bi kadinda disaridaki giyimine dikkat etmeli yerine gore giyinmeli
10 Yorumlakız açık giyinirse erkek bakar günaha girer.kız ondan 10 kat daha günaha girer.çünkü sebeb olan neden olan odur.herşey ona baglıdır.din de açıkça kadınlara kapanmayı emretmiştir.kadın lar kapanmalıdır.bu tartışılamaz bile.
20 YorumlaHerkes istediğini giyebilmeli.Sokaktaki insanlardan mı çekinelim?
00 Yorumla
+1 yılabi giysinler ne var ya sokakta güzel süslü kadınlar ve onların kokuları... ahhhhhhh sokaklar
00 YorumlaAy burda da çoğu kişi boş yapmış şöyle bişey var geliyosunuz açık giyinen kadınlara laf ediyosunuz ama çoğunuz açıp p*rno izliyosunuz salak olmayın
10 YorumlaGiyimi bie özgürlük sebepleri arasında sayıyorsunuz ya helal olsun valla.
İstediği gibi giyinir size ne ? Annesimizin babası mı ?17 Yorumla- +1 yıl
Ama bir bayana bu ne kıyafet neden bu kadar açık dediğin zaman özgür ülkedeyiz diyorlarlar demi ? Ve Bir bayana bir erkek bu yüzden tecavüz etse hüngür hüngür ağlarsınız.. Bu erkekler neden böyle dersiniz dimi?
- +1 yıl
ağlar, çünkü giyim şekli ona tecavüz edilmesini gerektirmez. nasıl bir kafa yapısı anlamıyorum.
- +1 yıl
Tecavüzcü olacak hayvanların bahanesi de bu işte ,çok açık giyinmişti dayanamadım .
Bir bayan açık giyinirse ona bakmak zorundamısınız ? İredeniz yok mu yani kendi beyninize hükmetecek kapasitede değilmisiniz ?
Sana bir şarkı tavsiye edeyim Ayben - Dişi Köpekl
Dişi köpek hep kuyruk sallamaz bazen itler isteği bağlamaz taciz hakkı elinde sanar Laf atar seninde ailen var en basit örnek annen. - +1 yıl
ölmüş anneme laf edecek kadar küçüldünya tebrik ederim seni... benim annem gibi dünyada birtane daha yoktu...çok ayıp ettin
- +1 yıl
ben hiç çevremde ( kumsal harici ) bikini üzerini giymeden dolanan birisini görmedim. asıl siz nerde yaşıyorsunuz.
- +1 yıl
İstediği gibi giyinebilir zaten bizde istediğimiz gibi bakarız ya da bakmayız.
Fazlası Edepsizliktir Erkekleri Tahrik Etmek Hoşunuza'mı Gidiyor O Zaman Taciz Ediliyorsan Konuşmayacaksın...
20 Yorumlamedeniyetse acıp saçmak hayvanlar bizden daha medenidir az akıllı olun dünya uğruna ahiretinizi yakmayın
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılrahat olabildiğim herşeyi giyinirim açık giyinen özgür die bişeyde yoktur giydiğinin içinde rahat olan özgürdür..
mini eteğin içinde rahat oluyorum özaman özgürüm12 Yorumla- +1 yıl
Bakın ya size bakmayın mı diyorlar ,ama şunu unutmayın bazı erkekler nasıl mini giyen bayanlardan hoşlanır bazılardı türbanlı bayanlardan bazılar çarşaflı kadınlardan yani sadece mini giyen kadınlara bakılmıyor nasıl giyinirse giyilsin bayanlara bakılıyor.
Demek ki mesele giyim kuşamda değil siz erkeklerde.
+1 yılBenim erkek arkadaşım benden açık giyinmemi istiyor sizce bu normal mi
00 Yorumla
+1 yılDoğru değil eğer özgürlük olsaydı günah yazilmazdi
10 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?