Dün abimin kızı, benim güzeller güzeli yeğenim eve benim için bir babet çorabı bırakmış. Ben ona bayram hediyesi spor ayakkabı almıştım, oda kendince bana jest yapmak istemiş ve harçlığıyla bana babet çorap almış. Eve gidince mesaj attı bana, amca hediyemi beğendin mi diye. Bende çok teşekkür ederim fıstığım ama ben oğlan çorabı giymem dedim. Çocuk şaşırdı nasıl yani amca kız çorabı mı giyersin dedi😂 yok O çorapları kızlar giyer kız çorabına benzediği için ben giymem dedim. Bu babet çoraplarının bu kadar yaygın olması beni düşündürüyor açıkçası, acaba bende mi bir problem var diyorum. Neden, bir sürü kelli felli adamlar bile giyiyor da bana acayip geliyor diye düşünüyorum. Bu çorapları giyen erkekleri yadırgayan bir tek benmiyim acaba? Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kadınlar her konuda olduğu gibi bu konuda da çifte standartlı efenfi adam kibar bir yazlık pantolon beyaz gömlek pantolonunun altına şık bir ayakkabının içine giyse bile mükemmel uyumuna rağmen kadınlardan alay aşağılama ve yadırgama görürken kötü çocuklar ve pic tayfa alakalı alakasız heryerde bu çoraplardan giyince alkışlanıyor. Kaybeden yine doğruluk ve moda kazanan yine kötülük ve çirkinlik. Teşekkürler saygıdeğer kadınlar... 👏👏👏
Bu görseller çok kadınsı bunlar giyilmez elbette ama normal olanlar var yazın ayakkabı ile dışarı çıktığımda giymek zorunda kalıyorum çünkü hava çok sıcak.
Ibnemisiniz siz diyorum eniştemle ikisi sen ağır abisinde ne oluyor diye makara yapıyorlar benimle. Eve geldiklerinde kapıdan ayak uzatıp oğlan çoraplarım nasıl diyor eniştem 😂😂
Giyim için değil dediğim gibi bazı ayakkabılar için giyilebilir (mesela bazı timberland tarzı ayakkabıların altına giyiyor erkekler) ama görsellerdeki gibi cicili bicili değil siyah iyi olur yani bence.
Ben 9 yaşımdan beri timberland ayakkabı giyerim. Eskiden bu çoraplar yokken de gayet şık duruyordu. Şimdi nedense kimse yakıştıramıyor. Bahsettiğim gibi dar ve kısa paçalı pantolon giymediğim için timberland ayakkabı giyince de sırıtmıyor çoraplar. Hatta görünmüyor bile diyebilirim.
Görünmüyor zaten ayak rahatlığı açısından dedim tercih edenler var diye benim bir arkadaşım çorapsız hiçbir ayakkabıyı giyemez ☺ ama çoraplı da çorapsız da giyilse timberland tarzı ayakkabıları erkeklere çok yakıştırırım. Abes olmadığı sürece dar paça da olabilir ama yinede erkek giyiminde genel olarak biraz daha eski kafalıyım sanırım.
Ben mahallede ki çocukların o tayt pantolonlarını yırtıp mağazaya götürüp yeni şeyler alıyorum gençlere kötü örnek olmayın diye. Gizli saklı giyenler de mahallede gezmiyor ben yakalarım diye 😊
Engelledim ki, mahallenin gençlerini birbirlerine ajan yaptım kim giyerse öbürü gelip abi bak bu giyiyor çarşıya çıkarken gizli gizli diye şikayet ediyorlar 😎 yalnızca engel olmuyorum neden karşı çıktığımı da izah ediyorum hepsine. Bu gün çekindiği için giymeyen yarın abi iyi ki engel olmuşsun diye de geliyor yanıma. Mehmet diye bir kardeşimiz vakti zamanında küpe takmıştı, kulağını koparırım senin mahallede küpeyle gezdiğini görürsem diye korkutmuştum onu izah ettikten sonra. Yıllar sonra abi iyiki engel olmuşsun dedi bana, şimdi üst teğmen oldu kendisi 😎
Hahahah ya çocuklara yazık kulağını koparırım ne demek öyle korkutulur mu 😄 benim geçmişte bir anım vardı konu aynı olmasa da farklı bir korku yaşamıştım halen de unutmam çok korkardım bu yüzden küçük çocukları korkutmayı sevmem☺ ben kimseye karışmam kolay kolay çok abes olmadıkça zaten kimseden kastım benden küçük kuzenlerim tanıdıklarım falan olur, karışırsam da yakışmadığını belirtirim en fazla. Çocuklar, gençler merak edebilir bazı şeyleri o yüzden meraklarını gidermeleri en azından kısa bir süre de olsa daha iyi diye düşünüyorum çünkü baskılamak yarın bir gün daha kötü sonuçlara yol açabilir diye düşünüyorum ben ☺
Mehmet benden 5 yaş küçük ben onu korkuttuğum da 15 yaşındaydı, Hamza var mesela 27 yaşında bu kıyafet mevzusunda beni en çok uğraştıran, en son anasına gidip, sen ha bu uşağa kiz istemeye giderken utanmayacamisun ana nedur bunun kiyafetleru, dedim. Beraber hepsini kestik 😂 Hamza ya da diyorum ki oğlum sen istediğin kadar marjinal görün adın Hamza bir kere ne yaparsan yap uymaz sana 😂 öyle etkilenecek yaşta değil bizimkiler hepsi yamyam modeli.
Mehmet dediğim üst teğmen olan dedim ya geldi teşekkür etti diye. Hanımımı babası bana vermezdi hemde eşiminde benimle işi olmazdı o model biri olsaydım bu mesleği de tercih edemezdim. O zamanlar sana çok kızmıştım ama şimdi çok iyi anlıyorum abi demişti
E benim kardeşim de 2 3 yıl öncesinde küpe takmıştı ailem hevesini alsın diye çok tepki göstermedi şu anda kendi isteği ile takmıyor tarzı da iyi belki o zaman baskı yapıp taktırmasalar daha farklı olacaktı☺
Ben daha yeni okudum bu yorumu, ben ilk önce soru işareti kalmayacak şekilde kafasında ki düşünceyi çürütürüm. Daha sonra içindeki hevesi kötü örneklerle öldürmeye çalışırım. Baktım olmuyor son çare olarak korkuturum 😎 ben sana hep laftan anlamayanları anlattım. Yoksa yoksa izah edince anlayıp vaz geçenlerde var 😉
Beni hiç tanımıyorsun böyle düşünmen çok normal. Köpeğim yüzünden bir olay çıkmıştı karşı mahallede bir esnafla. Köpeğini mi vurayım seni mi diye sordu adam silahını çekip, köpegim pitbull bu arada bıraksam zincirini adamı yiyecek. Köpeği tasmasından tutup arkama çektim delikanliysan vur beni dedim. Adam delikanlı çıktı vurdu harbiden😂 ama ben geri vites yapmadım. Sonra neler oldu anlatmıyorum zapta geçenler bu kadar 😉
Ancak şu kadarını söyleyeyim o zaman 17 yaşındaydım ve ayağımda harleydavidson un uzun botları vardı. Mermi ayağıma girmedi botta kaldı, harleyin Türkiye distribütörü botları reklam yapmak için büyük bir paraya satın aldılar benden.
Ciddi misin süpermiş ya bu kadar koruyacağını düşünmezdim e zırh gibi ağır sert. Bende de çizmesi var çok kaliteli ama benim için çok da ağır. Bir kere karda kayıp düşmüştüm çizmeler yüzünden kalkamamıştım arkadaşlarım kaldırmıştı🤦♀️
Artık şansa mı öyle oldu yoksa yakın mesafeden ateş etti de mermi hız alamadı da saplanamadı bilmiyorum. Belike yerden sekip hızıda yavaşlamış olabilir. Lakin sonuç olarak çekirdek botun deri kısmında kaldı. Benim bot dediğime bakma ağız alışkanlığı işte o çizmeler varya onlardan dı siyah olanlarından. Çok ağırdı harbiden nasıl giyiyormuşum o zamanlar hayret birde sarısını da almıştım şimdi bedava verseler giymem onları eziyet resmen.
Askerde komutanım bir hikaye anlatmıştı bize sana onunla cevap vereyim. Aslanlar ve öküzler arasında bitmek bilmeyen bir mücadele varmış. Aslanlar öküzlerin birlik olması nedeniyle kayıp vermeden av yapamaz olmuşlar. Aslanların genç lideri ihtiyar aslanın yanına gidip yardım istemiş. Ihtiyar aslan da demiş ki benim sözümden dışarı çıkmazsanız size bütün öküzleri tek tek düşürebilirim ancak sabredeceksiniz demiş. Aslanların hepsi birden kabul etmişler bu teklifi. Sonra ihtiyar aslan öküzlerin liderine bir haberci yollayıp aralarındaki husumeti bitirmek istediklerini ve bunun için bir açık oturum yapmak istediklerini söylemiş. Sürüsüyle görüşen öküzlerin lideri bu teklifi kabul etmiş. Öküzler ve aslanlar sürü halinde meydanda toplanmış. Ihtiyar aslan demiş ki biz bu husumetten çok yorulduk ve biliyoruz ki sizde aynı dertten muzdaripsiniz. Bizim aramızdaki husumetin sesbebi şu sizin kulağı kesik öküzdür. Vakti zamanında onun yüzünden başladı bu olaylar. Eğer onu bize verirseniz aramızdaki husumet son bulur ve herkes barış içinde bu ormanda yaşayabilir. Öküzler kendi aralarında konuşmuşlar tabi bu devamlı tetikte gezme sürü halinde dolanma işi de canlarına tak ettiği için bir öküz yüzünden bunca sıkıntı çekilmez deyip kabul etmişler teklifi. Aslanlar kulağı kesik öküzü oracıkta parçalayıp yemişler.
Sonrasında da öküzleri serbest bırakmışlar. Öküzler aslanların üstünden atlıyor yalnız geziyor fakat aslanlar bir şey yapmıyor. Çok sevmişler bu rahat yaşamı. Ve iyiki vermişiz bu kulağı kesik öküzü demişler. Derken aslanlar yine acıkmış ve ihtiyarın yanına varmışlar. Ihtiyar yine bir toplantı talep etmiş ve toplantıda demiş ki, biz bir yanlışlık yaptık aslında bizi birbirimize düşüren kulağı kesik öküz değilmiş. Şu benekli öküzmüş demiş. Onu bize verin barış devam etsin. Öküzler alışmışlar ya bir kere rahatlığa hiç tereddüt etmeden vermişler benekliyi. Bu şekilde aslanlar öküzleri yemiş yemiş ve en son sayıları aynı kalınca kovalama başlamış. Kaçarlarken öküzün biri lidere sormuş biz nerede hata yaptık diye. Liderde biz o kulağı kesik öküzü vererek hata yaptık demiş. Insan alışınca rahatlığa çorap olur tayt, tayt olur etek, etek olur tanga sonra bir bakmışsın ki kadından farkı olmayan erkekler türemiş. Bizim ileriye taşıyacak ahlâkımız var. Dünya görüşümüz var. Adaletimiz var. Bunlar yokken soyumuz olsa ne olur, olmasa ne olur? Sen ömründe hep gevşeklere denk gelmiş olabilirsin ama bu ormanda yalnızca öküzler yaşamıyor kurtlar da var elhamdülillah...
Ben o şekilde düşünmüyorum. Insan ölür ama namı yaşar. Amel defterim ben öldükten sonra kapansın istemem. Öyle evlatlar yetiştirmeliyim ki yaptıkları iyi şeylerden banada pay verilsin.
Kimlik kaybı yaşayan kişi düzgün insan olmanın yolunu nasıl bulabilir oda ayrı konu, sen önce erkekmisin kadınmısın onu bul sonra iyi insan olmanın yolunu bulursun derler adama.
görünüşe çok takılıyorsunuz ama hep kabuğa çalışıyorsunuz bahsettiğiniz nam da buna dayanıyor hatta içinizde olmadıkça gerçek değildir benim için ama yaşam şartlarının da etkisi var öyleymiş gibi davrandıklarından insanlar düzlüğe çıkınca çabalamayı bıraktılar. zaten bizim atalarımızın sorunu da buydu bence rahata alışmak. ondan battık.
Görünüşe aldanma bugün hayat veren su yarın seni boğabilir diye bir ata sözü var. Görünüş elbette önem arz eder lakin takılıp kaldığımız şey görünüş değil. Olduğundan farklı görünüşe takığız biz.
savaş da hile makbulken hangi uçurum =? sırf insanlar arası olacak diye demiyorum şimdi yırtıcı bir hayvanla karşılaşılsa hile yapmadan bir insan kazanabilir mi kazanamaz. biz insanların olayı hile :)
Iyide bu çorabı giyen erkekler hile mi yapıyor yani nedir 😀 çoraptan nereye geldi mevzu 😂 savaş hiledir elbette ancak bununda bir ölçüsü vardır. Peygamber efendimiz buyuruyor ki düşmanın silahıyla silahlanın. Düşman hile yapıyorsa sizde yapın. Düşman mertçe meydana çıkıyorsa sizde çıkın. Vahşi hayvana gelince teknoloji artık hile yapmaya lüzum bırakmıyor 😉
çoraptaki asker desen kumar düzenbazlık filan görsel alakalı oldu gene olsun 😂 mesela hilal taktiği bildiğin hile geri çekilip içeride bırakmaca bu taktikle anılırken mertliğin ölçeği ne olabilir ki hayatta kalmak kazanmak işte amaç
O hacleyenleri işe alanlar düşmanı yakın tutmak için yapıyor bunu. Hilâl taktiğine gelince akıl oyunu var burada da. Meydana kimse kaybetmek için çıkmaz. Kazanmak için aklını kullanmalı insan. Mesela Osmanlı'nın savaşta ileri deki askerlere emirlerini duyurabilmek için mehteran bölüğünün çaldığı musikiyi kullandığını duymusmuydun hiç. Davula vuruş şeklinden ve sayısından nağmenin çalınma usulüne kadar hepsi bir savaş taktiğinin uygulanması emrini verir cephedeki askere. Bu hileden çok akıl işidir bence
ilk cümlen de aldatmaca yakın dursun düşüncesi davuldan tarih dersinde bahsetmişlerdi göz dağı vermek için diye buna mesajlaşma diyelim aynı imkanlarla giriliyor aynı dili konuşup erişiyor olmak yeterli hile olmaması için diğer canlılarla kıyaslayınca bir kaplana karşı insanın tek şansı hile yapmasıdır yani ben böyle görüyorum aklını kullanmak diyorsunuz da bedeninde olmayanı almak işte burada ihtiyacı kıyafetler imaj da öyle ekleme yapmak evet aklını kullanması. insan çıplakken savunmasız bugün bunu düşündüm hala aklımda toplum aldatmacadan ibaret genel olarak insanlar olarak çıplakken savunmasız sayılırız diğer canlılara oranla. belgeseldeki benden habersiz bir kaplanla kendimi kıyasladım :D bazen hayvanlara özeniyorum kadın erkeği geçtim hani :DD insanlar olarak kapak fotoğrafınızda da var çok küçüğüz ne olacak halimiz bakalım
Bedenlerimiz sınırlı olabilir ama fikirlerimiz ve zekâmız ve dahi hayallerimiz bu dünyadan çok daha büyük. Ben o kapağı sosyal medyada "kainat kadar büyük nefsinle" yazarak paylaşmıştım görsel de de burada yaşıyorsun diye devam ediyor zaten. Mehteran yalnızca korkutma amaçlı değilmiş taktik değiştirdiğinde bunu ön tarafa duyurabilmek için kullandıkları bir araçmış aynı zamanda. Hile yapabilmek için bile zeka gerekir. Yoksa ancak refleks olarak koşarız kaplanı görünce. Umarım ön yargınız bir nebzede olsa azalmıştır bizim kuşak hakkında. Çoğalmaktan başka amaçları olan insanlar da var hala çok şükür.