İnşaat mühendisliğinde bir çok erkek olduğunu duydum. Kızlar tercih etmeli mi bu bölümü? Zor diye de duydum, öyle mi?
Cevabın nedir?
+1 yılBir inşaat mühendisliği öğrencisi olarak demeliyim ki öncelikle zor bir meslek. okumak için okunmamalı. ancak kızlar okumaz zor yapamaz söyle böyle yorumları sıradan insanların sıradan yorumlarıdır. inşaat mühendisliği medeniyet mühendisliğidir eğer bir baraja baktığında hayal dünyanda onu yaratıyorsan bir köprüden geçerken aklına sadece onun doğal güzelliği değilde bu köprü nasıl yapıldı bizi nasıl taşıyor bu yüklere nasıl dayanıyor daha iyisini yapabilir miyim diye sorguluyor san ve çok amaçlı bir insan olduğuna inanıyorsan bir inşaat sahasını görünce insanların bir yuva kurmayı hayal ettikleri o yuvanın tüm hesaplarının senin ellerinden geçeceğini hissediyorsan hiç zor bir meslek değil. ama rahat insan mesleği değildir. hayata geniş çerçeveden bakan insanların mesleğidir. ve şunun demem lazımdır ki erkeklerden daha başarılıyız. bu mesleği sadece para için yaparsanız bu mesleğin ruhunu hissedemezsiniz. kadın medeniyetlerin temelidir. ve medeniyet mühendisliğini de en güzel şekilde süre getirebilir.:)))
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkolay bir bölüm değil, mühendislik sonuçta. fakat benim inşaat mühendisi arkadaşlarımın cinsiyetten yana bir şikayetleri olduğunu hiç duymadım, hatta sayıları epey az olduğundan bayağı kıymetli oluyorlarmış fakültede dediklerine göre:)
16 Yorumla- +1 yıl
ahahaha :d iimiş :D ama önmli olan kzanmak yani kzanmak için nasıl çalışyolar onu merak diyorum
Cevap sahibi+1 yılherhangi bir sayısal öğrencisinin nasıl çalışması gerekiyorsa öyle çalışıyorlar; disiplinli ve yoğun. zaten hasbelkader bir puan alanın yazmaması gereken bir bölüm, hakikaten kastırıyorlar çünkü.
- +1 yıl
bilmym ya 2 sene falan dershnye gtmeyi dşünyorum inş kzanarm
Cevap sahibi+1 yılhadi bakalım, inşallah dilediğin gibi olur. şu anda kaçıncı sınıftasın?
- +1 yıl
3e geçtim :D
Cevap sahibi+1 yıl:)
zor değil sadece aydinger ve rapidolarla kafayı yiyeceksin gördüğün herşeyin teknik resmini iz düşüm hesabını ve prizmatiğini düşüneceksin kıasacası real dünya artık senin için bilimsel realiteden oluşucak gözlüklerin varsa derecesi artacak yoksada gözlük kullanmaya başlıycaksın lehine kullanırsan bir inşaat ustası olursun çizimlerinle kağıttan hayallerin betonlarla bütünleşir başaramazsan senin içini bir beton kalıba dönüştürür... ;)
19 Yorumla- +1 yıl
ya :S gözlük mü :S o kadarda olamaz ya :S siz inşaat mühendisimisiniz ?
- +1 yıl
ya ben gözlük takmak istemym ya :D bide benim resmim güzel değil :D sorun olur mu autocad çıktı diye pek takmym çizimi :D
- +1 yıl
yani işte ben kççkn autocad vardı :D ee yani sorun olmaz mı diyosun ne anlmdm resmim kötü napcm çöp adam bile çizemem :D yok o kadar değil ama kötü yani :D cetvlle flan çizerm yani :D demi ?
- +1 yıl
sorun değil bizim ülkemiz sağolsun matematiği sağlam olanları türkiyenin beyinleri yapıyo öss reim çizimine bakmıyo ama çizim projelendirme derslerinde teknik resimden kalırsın oda ayrı bir konu en fazla hoca yaz okulna bırakır parasını veriyosun nasılsa yaz okulunun geçersin bir şekilde adını bile yazmayı bilmeyenler bile bu ülkenin üviversiteleri mezun yaptı nelerini gördük biz peh peh peh...
- +1 yıl
hı iyi bari :d o kadar kötü değilm sonuçta çizerm bişeyler sayısalmda iyi kazanırm yani demi :D 2 yıl dershnye gtmeyi dşnym öyle snva grcem
- +1 yıl
hayırlısı (:
Mühendislik keyifli iştir.. "Kızlar daha az, erkekler çok fazla" hatta "1 erkek başına 3 erkek düşüyor" muhabbetlerinin döndüğü bir ortamda yalnızca içine siniyor ve ben yapabilirim diyorsan tercih etmeli.. Çünkü şantiye işine herkes katlanamıyor..
Bu arada diğer mühendsilik alanlarını düşündün mü ? Örneğin; Bilgisayar Mühendisliği gibi..
34 Yorumla- +1 yıl
ya bbamdan dolayı zaten şantiyelerde byüdüm diğerlerini istemyrm aslında rdyo tv okuyorum ama çok skıcı geliyo bana sayısalmda iyi direk bu meslk geliyo aklma
- +1 yıl
Tabi hiçbir meslek mühendisliğe benzemez.. Anladığım kadarıyla gerçekten istiyorsun mühendis olmayı; bu bile seni başlı başına bir mühendis yapabilir.. Zor kolay kimseye kulak asmadan bu idealini gerçekleştirmen gerektiğini düşünüyorum.. Sonuçta bir tane hayatın var..
Aslında mühendisliğinde, radyo tv veya sinemacılıktan pek farkı yok.. Tek fark varsa onların hayalleri, bizimde gerçekleri pazarladığımızdır.. Olmazsa da, gerçekten hoş bir mesleğin var..
- +1 yıl
bak cok sevndm yorumunuza ya :D çok tekşkkr ederm peki ben smdi lise 3 e geçtm bu sene ve gelecek sene dershnye gtmeyi dşünyrm ama prasal sornlardn dolayı flan babamlar şey yapıoyo işte gtmeden kazananlar nasıl kazanıyo falan bilirsnz o durumları onları nasıl ikna edeblrm
- +1 yıl
Ben zamanında o güne kadar biriktirdiğim tüm parayı (az birşeydi ama önemli olan miktarı değil, o parayı feda etmekti!) cebime koyup, ablamıda yanıma alıp babamların karşısına geçmiştim.. Okumak istediğimden ve planlarımdan bahsettim.. Daha sonra tüm paramı masamın üstüne koydum, ablamda biraz destek çıkınca annem "Bey, gönderelim bu çocuğu dershaneye!" demişti ve bende okul hayatıma devam etmiştim.. Şimdi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim.. En azından mesleğimi kendim seçtim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
8Cevap
+1 yılSeni gidi ayrımcı seniiiii )))) demek çok erkek var,iyi ozaman bizde kadınlar hamamına gitmeyelim orda çok kadın var :)))))
İnşaat mühendisliği gerçekten çok zor bi dal eyer başa çıkabileceğini düşünüyorsan ve kendinde o yeteneği görüyorsan git tabi ki,sonuç olarak kariyer de yaparsın çocuk ta:)))
kendine güvenmen lazım ben bu işi yaparım demen lazım,eğer erkek var diye korkuyorsan korkma ben onlara kefilim,seni üzmezler emin ol :))))27 Yorumla- +1 yıl
ahahaha :D sen kefilsen tmamdır :D
ya aslında sorun o değil zor diyolar falan korkutyolar ya :D - +1 yıl
Kolay olanı herkez yapar,herkezin yaptıda çok kolaydır,önemli olan zoru başarıp gururlanmandır
sence bundan güzel ne olabilir.Ben sana inanıyorum sen inşaat mühendisi olursun ve ben de yeni evimin projesini beleşe getirmiş olurum :))))) - +1 yıl
ordan baknca beleşe iş yapck gibi mi duruyorum .p :D
- +1 yıl
Aşk olsun o kadar cesaretlendirdim seni o kadar destek oldum,ne yani yazdığım cevapların 20,000tl lik bir proje kadar deyeri yokmu şimdi :(( Nediye uraşıyorum o zaman ya, sen inşaat mühendisi olasın diye,bak eyer benim evin projesini sen yapmıycak sen bence hiç girme bu işe ya,hem çok zor,gece gündüz ders çalış falan,hem orda çok erkek varmış kız,allah muhafaza yani bak ben bile kurtaramam seni,öcü o erkekler öcü öcü, ham yaparlar seni sonra.Sen evlen ya çocukların falan olsun senin :))))
- +1 yıl
ahahahhah :D hiç üşenmdn mi o yorumu yazarkn ya :D 20.000 ne ki ya yparz yani :D
- +1 yıl
Biliyordum yapacağını.Hem niye üşeneyim canım işin içinde 20,000tl kar etmek var:)))sen olsan üşenirmiydin.Sabaha kadar olsa yazarım :)))))
- +1 yıl
ahahahah :d haklısın :d
bunu zor olarak düşünme kadınların yapamayacağı hiçbirşey yok, onu ben bizzat uygulamalı gördüm yeterki istesin, önemli olan burda kadının mesleğini sevip sevmeyeceği ve sevebileceği ya da sevemeceğini gözardı etmesi lazım, eğer inşaat mühendisliğini seviyorsan okursun, en ticaret okudum ama son yıllarda o kadar çok ders okudum ki ve hala da okumak istoyurm, çünkü idealim şu anda muhabecislikten çok, spk lisanslı gayrimenkul mesleği
10 Yorumlainsaat muhendisi kiz arkadaslarim var, zor değil okumasi onlara gore ama tek sorun santiye meseleleri... pek kadinlara uygun ortam olmuyormus
18 Yorumla- +1 yıl
ya ben şey diye düşünüyorum sonuçta ben mühendsi olcm diğer elemanlar ilgilenr şantiyeyle o sorunu o şeklde halldrm ama okuması sorun kazanması yani çok mu çalışıyo arkadaşların ?
- +1 yıl
daha doğrusu babama gvenym yıllardır bu işle ilglnyo o takılır oralarda :D
- +1 yıl
ya hemen şey yapıyosn ben yatcm bbm çalışck mı dedm ben sana ben yapmıycm demedm zorlağm yerde babam var yani işi bilen biri dmek istedim
- +1 yıl
ok.
Kızı erkeği yok artık çoğu mesleğin yaa.. Çoğu kız diye birşey yok benim arkadaşım inşaat müh. okuyor.. Gayette memnun bi sıkıntısı yok..Zor olması kişiden kişiye değişir bence..
19 Yorumla- +1 yıl
peki nasıl arkadaşn çok mu çalışıyo ? yani böyle sınıfı geçmek için geceni gündzne katıp çalışman mı grekiyo ?
- +1 yıl
ben anadolu lisesinde okumuym ya kzanamzsam :D
- +1 yıl
işte ben onu yapmıyorum lisede bi bölüme taktım kfayı sadece onu araştrdm durdm ve snra kazanamdm :D şmdide aynı şeklde sorym arştrym gne kzanamycm dye korkym ya
- +1 yıl
kazamam mı yani :D aynen banada öyle geliyo :D
- +1 yıl
:D :D teşşkrler :D
kız sayısı azdır ama zor kısım şantiye. ne kadar mühendis olsan da o şantiyeye kıyafetleri çizmeleri giyip gitmeden olmuyor.
11 Yorumla- +1 yıl
tek sorun o olsun ya :D giyeriz yani :D
eğer çıtkırıldım bi kız değilsen neden yapamayasın. otobüs, taksi kullanan kadınlar var..
11 Yorumla- +1 yıl
oazamn sorun yok :D
bence okumalı başarılıda olur okuyan bi çok arkdaşım var
17 Yorumla- +1 yıl
peki zor muymuş ? kız sayısı az oluyomuş bu konuda bi sıkıntıları varmı ?
- +1 yıl
kazanması zor mu peki ? :D
- +1 yıl
inş ya :S
İş şartları zor olabilir. Bunun dışında erkek meslekleri hep ilgimi çekmiştir mesela otomotiv gibi. Fırsatı olan okumalı bence.
00 Yorumlasimdi cogunluk hayir sana göre bir meslek degil o bölümü secme dese secmiyecekmiydin? onu merak ettim (:
12 Yorumla- +1 yıl
he öyle yapacakdm mtlu oldn mu ?
zor evet inşaat okuyan arkadaşlarım vardı, çok ders çalışmak zorunda kalıyodular
10 Yorumla
+1 yılbence okumalısın şu an altın oldu. denetim 81 ile yayılınca
10 Yorumlabirgün okuduğuna çok pişman olacaksın , bu kadar rezilliğe bayanlar dayanamıyor gelnelde gördüğüm... helede kışın çok zorlanıyorlar...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben olsam okurdum koskoca sınıfta 2 kız oluyor sınıfın tamamı erkek çok süper:)
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:)harem kurardım:)
- +1 yıl
ahahahh :D
+1 yılİnşaat mühendisliği candır can :) kim ne demiş umrumda bile değil. Severek yapıyorum, yaşıyorum ya o bana yeter. Merak olsun, azim olsun ooh daha ne
00 Yorumla
+1 yılbence okumalı okuyanlarda var onlar başarabiliyorsa siz de başarabilirsiniz..
00 Yorumla
+1 yılBana inşaat mühendisliği geliyor gitmeli miyim bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler