İtalyan giyim markası olan Gucci, modellerine bir yenisini daha ekledi; ancak Ermeni model dış görünüşü nedeniyle çirkin yorumlara maruz kalmış durumda. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce diğer markalar da hepimize dayatılan güzellik algılarını artık göz ardı etmeli mi yoksa modeller bu zamana dek olduğu gibi hokka burun ve dolgun dudaklı olmak zorunda mı?
Gucci’nin yeni mankeni Armine Harutyunyan’ı nasıl buldunuz?
Farkındalık yaratmak istemişler ama kötü yapmışlar. Çünkü kadın da farkındadır bir boka benzemediğinin. Bence yanlış bir seçim. Çünkü bu sektör çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Ve insanlar her şeyin iyisini, güzelini görmekten mutluluk duyarlar. Ben eğer Gucci’den alışveriş yapıyor olsaydım çok ciddiyim bırakırdım. Bu kadını her gördüğümde -reklamlarda, mağazanın duvarlarında, camlarında- küfür etmekten kendimi alamazdım.
Yorumum cahillik kokuyor. Kız haketmiş olmuş neden manken diye hepsi bir birine mi benzeyecek. ya da manken demek sana göre güzel demek mi? Marka gayet mantıklı bir şey yapıp farklı birini seçmiş. Hem birim beğenmiyoruz diye küfür mü edeceğiz bu nasıl bir davranış. Öyleyse ben senin yorumunu beğenmedim, çirkin buldum küfür mü edeyim?
önce şunu söylemek isterim 1 Allahın yaratığı birşey e cirkin demek dogru degil. Çirkin diyenler şunu bilsin kendisi o durumda olabilirdi. Ve kadın sizin tabiriniz ile çirkin ise Çirkin olanlar alışveriş yapmasın yaşamasın ölsün demi? bana göre marka dogru birşey yapmış sürekli mankenle reklam yapmak dogru degil dünyada 8 milyar insan hepsi manken olacak degil.
Sosyal medyada karşıma çıktı sürekli. Fotoğraflarına baktım düşüncem nötr. Bana normal geldi. Ünlü bir giyim markası kararını vermiş bitmiş hiçbir insanın söz hakkı yok o kadına dair. Taşıdığı kıyafeti beğenirsen alırsın. Beğenmezsen almazsın. Onun vücudu tipi ona. Başkasına değil
Bence muhteşem bir seçim yaptılar. Çünkü bütün markalar artık güzel estetikli alımlı kadınları manken yapıyor ve pek çok kişi artık onların varlığından haberdar olmuyor bile ama Gucci bu hareketiyle gündem oldu. Amacıda buydu zaten.
En İyi Cevaplar