Kızılcık Şerbeti'nin Kıvılcım'ı Evrim Alasya "Erkek gibi davranan erkeklere hasret kaldım." dedi. Sizce erkeklerin davranışları değişti mi? Günümüzde sanki biraz daha dişil enerjileri yüksek gibi :D

Kızılcık Şerbeti'nin Kıvılcım'ı Evrim Alasya "Erkek gibi davranan erkeklere hasret kaldım." dedi. Sizce erkeklerin davranışları değişti mi? Günümüzde sanki biraz daha dişil enerjileri yüksek gibi :D

Erkekler içinde kadınsılaşan erkekler çoğaldı, evet. Ama bir kadın olarak söylemeyelim ki; kadınlardan erkeksileşen daha çok oldu. Ortalık erkek fatmadan geçilmez oldu. İstedikleri kadar makyaj, süslü giyinme olsun. Bu iş giyinmeye, makyaja da bakmaz. Davranışları, sözleri, hareketleri, zihinleri. Öylesine erkeksileşti ki bazı kadınların. Yani durum değerlendirilmesi yapılacaksa iki taraflı düşünülüp adil olmalı diye düşünüyorum.. Kadınsı erkekler çoğaldı, inkar etmiyorum ama erkeksi kadınlar daha çok çoğaldı.
Arkadas turk erkeginin de bir ortasi yok. Hep uclarda yasiyor. Ya cok sert ya cok yumuşaklar. Bir ortayı tutturamadilar. Eskiden cok sertlerdi. Bir sey diyemezdik. Babalarimiz, dedelerimize falan.
Sohbet muhabbete zor girerdik, ne desek, nasil davransak bilemezdik. Espri yapsan gülmez, boyle davranislardan hoşlanmaz, aşırı bulurlardı. Dedeme bir sey sormak istesem 40 defa nasil cumle kuracagimi tasarlardim kafamda. Erkekligi sertlik, cocuklara sevgisizlik gibi gorurlerdi.
Simdi ise yumuşaklar. Konusup edebiliyorsun ama bu sefer de cok rahatlar. Kadinlarin yaninda, kucuk kizlarin yaninda bir küfürden geçilmiyor ağızları.
Kizlar bana gelsin dusuncesindeler. Dogada hicbir dişi erkegin pesinden koşmaz. Dogada hayvanlarda falan da gösterişli olan erkektir. Erkek, dişisini etkilemeye calisir. Erkek tavus kusunun o guzel kanatlari vardir. Erkek aslanin yelesi vardir, heybetli görünür. Dogada etkilemeye calisan, pesinden koşan erkektir.
Gorunus olarakta gosterisli olan erkektir. Biz insanlarda kadin gosterisli. Kadinin gösterişli, bakimli olmasi bekleniyor. Aslinda kadin biraz kendini saklamali bence cok gösterisli olmamali, erkek fiziksel olarak biraz daha gösterişli, iyo gorunuste olup dişiyi etkilemeli. Dogada boyle cunku bu sistem. Ama insanlar hep tam tersini yapiyor.
Bu durumlar erkeklerin armut pis agzima dus rahatliginin yaninda kadinlarda suclu. Eşitlik olmadi. Kadin erkek esit olmaz. Erkek erkek gibi hissetmek ister. Kadin, kadin gibi.
Birakin guclu olan erkekler olsun kadinlar degil. Birakin en cok parayi kazanan erkek olsun kadin degil. Birakin evi erkek gecindirsin. Birakin tamir tadilatı, boyayi erkek yapsin. Bu gibi seyler erkeklerin uzerindeyken iliskiler daha guzel, daha dengeliydi.
Uzun zamandir sunu dusunuyorum. Kadinlar niye erkeklerle yaris halinde? Erkegin yaptığını yapmazsak yetersiz ve eksik mi oluyoruz?
Erkek elbet bir seylerde daha iyi olacak. Yaratilisi farkli. Ama biz niye onlarin iyi koldugu konularda da iyi olmaya zorlaniyoruz ya da kendimizi zorluyoruz? Biz kadinlarda erkeklerden bazi konularda iyi oldugumuz noktalar var, bizimde yaratilisimiz farkli. Iki cinsiyette de eksik olan seyleri Allah kadin ve erkek olarak iki ayri cinsiyet yaratarak tamamlamaya calismis zaten.
Iki elmanin yarisi olarak dunyaya gondermis bizi. Birlesince tam olacağız iste. Ama birbirimizin görevlerini yaparsak, alanina girersek tam elma olamayiz olamıyoruz da. Birbirimizin alanina girdigimiz noktada cinsiyet karmasikligi da oluyor otomatikmen.
Bu alana girmeyi de en cok kadinlar yapiyor. erkeklerle yaris halinde olan cinsiyet kadinlar. Erkekler oyle kadinin yaprigini bende yapmalıyım gibi bir yarisa, rekabete girmiyor.
Onlar erkek olarak, yaratilis olarak bazi seylere daha programli. Biz kadinlarda baska seylere daha programliyiz. Erkekler bizimle yarisiyor mu? Erkekler cikipta hayir bende cocuguma ana sefkati verecegim diye bir yarisa giriyor mu mesela? O anne oluyorsa bende olabilirim triplerine giriyorlar mi fitrati disinda? Biz kadinlar fitratimiz disinda, boyumuzun ölçüsü dışında işlere kalkisiyoruz ama. Ondan bu sıkıntılar doguyor. Bu da erkekleri degil en cok bizi yoruyor ve yetersiz hissettiriyor. Bize daha cok yuk biniyor. Erkege olan bir sey yine yok.
Ya abi ben guclu olmak istemiyorum. Ben narin olmak, kadin olmak, simarabilmek, cocuklasabilmek istiyorum. Kocamin parasini da yemek istiyorum kime ne? Allah bana helal kılmış, elaleme ne?
Erkek yapıyor diye niye onunla yarisiyorum? Erkek cuval taşıyor diye niye bende taşıyayım? Fitratimiz gucumuz bir mi? Ben o cuval altinda ezilirim. Niye kendimize bu kadar yuk yukluyoruz ve diger kadinlari da buna mecbur birakiyoruz?
Kadin olarak zaten yukumuz agir degil miydi? Biyolojik olarak zaten yukumuz agir degil mi? Reglisi, hamileligi, menopozu vs ayri dert zaten. Bu dunyanin kadinlara bir hayat borcu varken bizim kendi kendimize yukledigimiz tonla sorumluluklarla da, biz kadinlarin birbirine buyuk borcu var.
Erkek erkekligini bilsin kadinda kadin oldugunu. Eski kafa falan demeyin. Eski kafa daha iyiymis. Kimse bebek gibi erkeklerle ugrasmak istemiyor.
Erkeklerin fikrini bilmiyorum ama kadinlarda erillesti. Ben erkek olsam gunumuz kadinlarina da kadin diyemem, etkilenemem de pek. Feminen değiller ki nadil etkileneceksin?
Kadin olarak diyorum, kadinlar kadin degil. Nerede o asalet, narinlik, feminenlik, zerafet? Guclu olacagim diye ne hale getirdiniz kadinlari.
Artik kimse kadinin narinligine, yorulduğuna, tukendigine falan inanmıyor. Hamileligin zorlugunu bile anlatamıyoruz artik. Eskiden hamile kadin degerliydi, bebek gibi bakılırdı, kadinin bircok nazi geçerdi. Simdi diger kadinlar hamile hamile ucak uçuruyor, sen burada bir saga bir sola yatıyorsun diye laf yiyor kadinlar. Sagolsun guclu hemcinslerimiz.
Artik hepimizi tornadan cikmis gibi guclu, pehlivan saniyorlar. Her kadina ayni diye bakiyorlar. Her kadinin hamileligini ayni sanıyorlar. Her kadinin gucunu, yaratilisini ayni sanıyorlar. Ucak ucuranla, gece ameliyata girenle bir tutuyorlar digerlerini. Yetersiz hissettririliyorlar. Her kadinin parmak izi kadar farkli yaratilista oldugunu unuttular, unutturdunuz. O kadin yapiyor sen niye yapamıyorsun diyorlar.
Bu sistemin icinde olmak istemeyen kadinlarda mecbur kaldi. Simdi de çıkıp erkekler soyle boyle demekte olmuyor. Al esitsiniz iste. Bu esitligi de artik kadinlar degil, erkekler manipule etmek icin kullanıyor zaten. Bir sey de diyemiyorsun. Alin ugrasin bunlarla.
Ama sizin yuzunuzden benim gibi bu sisteme dahil olmak istemeyen kadinlarda sıkıntı cekiyor. Esitligi degil adaleti savunsaniz daha iyiydi. Esitlik cok sıkıntılı bir anlama sahip. Yaradan esitlik isteseydi iki cinsiyeti de ayni yaratirdi zaten.
Ben okumaya yoruldum sen yazma ya yprulmadın mı
Evet değişti. Nezaket çok azaldı. Rahatsız etmeme, rahatsız edecek durumlardan uzak durma, otobüste vs birçok yerde öncelik tanıma, kadın olan yerde kaba konuşmama, ciddi duruş, sadece sevdiği insana karşı yumuşama, diğer kadınlara karşı sadece belli bir saygı çerçevesinde davranış vb birçok şey Çok çok azaldı ki bunun karşında kadınlarda bazı şeylerde çok eksildi. Yani bu iki taraf içinde az veya çok geçerli
hehehehehe kadın işte :D Öyle davranan erkek bulunca kanka der, kibar olsun görgülü olsun medeni olsun. Böylesini bulunca da kız gibi az adam olsun der. Kadınların söylediklerini çok ciddiye almıyorum bu konuda...
Cevap
43Cevap
Değişmiştir evet
maalesef erkekler çok eril davranışlar da artık ben bunun babet çorabı olduğunu düşünmeye başladım artık çünkü ne zaman ki erkekler için o çıktı mertlik gitti gibi 🥹
babet çorabı süreci başlatan bir itemdi bence çok itici bi giysi bi erkek bunu neden giyer
bilmiyorum inan hiç bir fikrim yok
Kesinlikle doğru demişler yok eşitlik yok bilmem ne yok kadını düşünmek ince ruhlu olmak diye diye kadınsı oldular yeri geldiği zaman romantik olacaksın yeri geldiği zaman erkekliğini göstereceksin ama şiddet uygulayarak değil hayır demeyi bilerek ve dediğini yaptırarak
Her zaman söylüyorum, Türk kadını erkeksizlikten kafayı yiyor ama bu onların eseri. Kadın erkek eşitliğini savunan bir toplum yozlaşmaya mahkumdur.
50 yıl önce Yunan bir kadın, Evin direğinin kocası olduğunu, o ne derse onun olacağını mutluluk içinde söylüyordu bugün Türk kadını kendini erkekten üstün, herşeyi kendilerinin yapabileceğini, özgür olduklarını savunuyor.
Boş yapmış. Kusura bakmasın ama heykeli yapıp Erkek adam dediğin imajında biri karşısına çıksa görürüm ben onu. Ne Güzel Yavaş yavaş hepsi açık görüşlü hale geliyor ki Sadece erkekler için söylemiyorum Kadınlar da aynı şekilde çok güzel bir seviyeye doğru ilerliyoruz En azından bir kısmımız o yüzden çok yanlış bir bakış açısıyla baktığını düşünüyorum
Degisti erkekler Şu an kadin gibi yenilen icilenler hormonlari bozdu tabii... dogada bile erkekler kadinin pesinde kosar ama nornal hayatta erkekler cok daha tripli sonra sap gibi ortada kalinca kadinlar soyle boyle diye abaza incellere donusuyolar. E zamaninda erkek gibi davranamazsan bir baskasi davranir ve hayatindaki tum kadinlar baskasinin olmus olur. (ki bu canım erkeklikten anladigi da siddet kufur hakaret) halbuki kadin erkek rolunda centilmenlik, gonul alma erkege aittir. Bir saka yapiyosun alinip kusuyolar :d
O kadar haklısın ki roller tam tersine döndü
feminaziler sağolsun ilişkileri bitirdi kadın erkek eşitliği diye diye bütün iş kadrolarında kadınlara özel kontenjan açılıyor sonra özgürüm istediğimi yaparım kafasına giriyorlar siz iki yüzlülere de özgürsen s*ktir git diyoruz sonra yine erkekler suçlu oluyor hahahaha AĞLAYACAKSANIZ OYNAMAYALIM BÖYLE KAFAMIZ RAHAT
@mahirfhcfh eskisi gibi eve tikilip dayak yemeyince feminazi oluyoz tabi ya s. Git diyen biz oluyoruz genelde. Idabizda ananizin getirdigi cayla kekle erkeklik yaslayin buralarda... aglayip dusmanlik yapan da sizsiniz. Ha bu arada az borsa kaplani takip et ilerde yalniz kalip sinir hastasi olunca borsa kaplani denilen herif sana sarilmayacak, yaninda olmayacak.
dediğin şeyleri bilmiyom bile sinir hastası olmuşsun
Doğru söylüyor söylüyor aşağıda yüksek tabanı ayakkabı Babet çorap g*, ötünde streç tayt g*ötünün arasına girmiş düşük bel pantolon kırılarak yürüyen birde sakal kendini erkek sanan tipleri
👍👍
Hemde nasıl. Trip bile atmaya başladılar. Tabi her erkek için geçerli değil, genelleme yapamam ama bazı erkeklerde eril yerine dişil enerji var.
Git o zaman Mahalle abisi b4rzolarla sevgili ol aw
@Burak28488227 ah bide yazabilsen.
Harbi yok mu adam gibi adam birileri. Herkes sözde adam, yolda milletin karısına kızına abaza gibi bakıyorlar. Kendi karısına, kızına bakılsa ama adam gibi adam kesilirler.
valla böyle diyen kadınlar iki yüzlü aklınca manüpilasyon yapıyor özgürlüğe gelince istediğimi yaparım eşitiz diyorlar iş hayatında sosyal ortamda aile ortamında eşitlik istediniz istediğiniz oldu erkeklerde sorumlulukların azalmasından memnun gözlerinin açılmasına çok seviniyorum muhafazakar olmayan kızlar muhafazakar muamelesi görmek isteyip geleneksel davranılmak istiyor yok öyle yağma yumurtalar omlet oldu tabi kudurdunuz sizde
Yalnız bunlar onlar yüzünden oluyor hem yapıp hem ağlamak bir tek bunlara has bir sey zaten erkekleri bu hale getirdiniz sonunda
KİMİN SAYESİNDE ACABA? Sırf istedikleriniz olsun diye hanımcı erkek kazanır duygusal erkek severiz gibi erkeği erkeklikten. çıkaean yönermelerinizden dolayı artık ortada çok az maskülen erkek kaldı 👏👏👍👍👍
kadın haklı dünya nüfusunu kontrole etmek isteyen şeytanlat kadınları erkek yaptı erkekleri de kadın netflıxte dizilerde filmlerde sürekli eşcinsellik pompalanıypr bizim özgürlük budalası milletımiz de mal mal kanıyor bunlara
alnında öpüyprum. özellikle yeni nesil çok dişil enerjde ve efemine tavırlarda. ilişkide dengeler alt üst...
Erkek gibi davranmak ne demek acaba ablaya bi sormak lazım önce maço hödükkk kaba saba adamlara bayılıyorsunuz
Erkek deyince aklina kaba saba bi kisilik mi geliyo senin
hayır ama çoğu kadın nedense bu tiplerle takılıyor genelde
Doğru diyor entelektüel hep seksi düşünen sevgiyi ve sahiplenmeyi unutan romantiklik nedir bilmeyen erkek çoğaldı
kusura bakmayın ama sizde artık bir karar verin yok bakım yok kaslı ol yok o kıllar ne ayı gibi vs vs .. her neyse en aızndan çizgimiz belli..
Kadınlar aklı fikri değişmedikçe erkeklerde değişmez
aga biz naptık şimdi yine fatura bize kesildi ya dld
Katılıyorum kadınsı davranan erkeklerde artış var ciddi anlamda
Kesinlikle. Şu zamanın erkeklerinin geneli babasının prensesi yani
Haklı kadın. Ne diyebilirim ki... Biz de hasret kaldık erkek olarak.
Evet toplasan ciğeri beş para etmez insanlarla iç içeyiz
Evet değişiyorlar kadınsı olmaya başladılar. Haklı yani
Çok haklı erkekler prenses gibi davranıyor jsjsjsjjs
daha çok ağlayacaksınız ahahahaha
Davranmayınca sevilmiyorsun, davranılınca ualnız kalıyorsun.
Roller şu an okadar değiştiki kadınlar erkek gibi erkekler kadın gibi çok doğru
işte buna feminizm diyoruz siz istediniz erkeklerde alıştı artık
Babasının prensesi oldu hepsi nesli tükenmekte lütfen var olanları koruma altına alalım 😄😄
Koruyun beniiu
Doğru söylemiş kadın işte bazı tipler erkekleri kız gibi yaptılar piyasa top ⚽ tüfek kaynıyor
Top tüfek 😂
Bu kadina normal bakamiyom artik ya. Ki diziyi izlemediğim halde.
Karı haklı. Ortalık yumuşak erkekten geçilmiyor. Vurduruyor çoğu.
𝙱𝚒𝚛 𝚎𝚛𝚔𝚎𝚐𝚒𝚗 𝚏𝚒𝚔𝚛𝚒 𝚍𝚎𝚐𝚒𝚜𝚖𝚎𝚍𝚒𝚐𝚒 𝚜û𝚛𝚎𝚌𝚎 𝚗𝚎 𝚏𝚒𝚔𝚛𝚒 𝚗𝚎𝚍𝚎 𝚊𝚔𝚕𝚒 𝚍𝚎𝚐𝚒𝚜𝚒𝚛 !𝚗
@Dowski yanlış düşünüyorsun. her şey tip değil davranışla zekayla da etkileyebilirsin
@Dowski tamam incel düşüncelerinle seni baş başa bırakıyorum kız olan biziz bizden iyi tanıyon aynennn
Erkek erkekliğini kadın da kadınlığını bilmeli
Bu kadın çok güzel ama ya tam kadın yani. Yaş ilerledikçe güzelliği artıyor
Kıymetimiz yeni keşfediliyor ama kıymet bilinmiyor
Öyle derler de erkek gibi erkekleri de beğenmezler, ne yapsan yaranamazsın böylelerine
Bence ortası kayboldu sıkıntı orada. Ya çok h. ödükler ya da çok çıtkırıldım tipler
Doğru söylüyor. Erkekler bize özeniyorlar.
Ay ne varmış erkeklerde ayol
😅
Tipe bak mk oynadigi diziden belli kalitesi
Trip atan erkeğe denk geldik
Bende civiklari gordum cok itici, Allahim
Fena laf vurmuş. Birilerine ibret niteliğinde.
Güzel tesbit.
Ay evet ya erkek kalmadı ayol 😃
Baya değişti. Tırsık, nazlı kaprisli bişi oldular
Çok haklı kadın doğru söylemiş
Hard seviyor demek ki
Çok doğru söylüyor evrim alasya
Bu kadına hastayım 🤤
Doğru erkekler disilesti resmen
Evet haklı. Hepsi tripkolik light
Hepsi top gibi ibn* gibi bişe oldu
Bazıları prenses oldu haberiniz yok mu
Evet çok haklı
Ne erkek budalasıymış bu karı da
Yiaa ne alakası var sapşik
Katılıyorum
Erkekler kız gibi oldu artık
Demek ki gerçek erkek görmemiş
Kızların bile davranışları değişti
Kadın haklı. Şimdilerde hepbir gevseklik var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?