Avukatları bugün açıklamış.
Engin Polat sakallarını ve saçlarını kesmiş. Namaza başlamış. Kitap okuyormuş.
Dilan Polat ise "İnşirah" Suresi'ni Arapçasından okuyormuş. Birkaç sureyi de biliyormuş.

Avukatları bugün açıklamış.
Engin Polat sakallarını ve saçlarını kesmiş. Namaza başlamış. Kitap okuyormuş.
Dilan Polat ise "İnşirah" Suresi'ni Arapçasından okuyormuş. Birkaç sureyi de biliyormuş.
benim bildiğim aklıma gelen 15 kadar insan var şu an hepsinin sakalları büyümüş ve bir çoğu namazlarını kılıyor. Ama çıktıklarında işler değişiyor tabi. Yani cezaevinde yapacak çok şey olmadığından kitap okumak, spor yapmak, namaz kılmak gibi şeyler daha da çoğalıyor
Cezaevi ya da suçluluk emin değilim. Ama bana samimiyetsiz geliyor. Çünkü atıyorum diyelim ki ben gün içinde hayvanlara eziyet eden, kul hakkı yiyen, dedikodu yapan , içten pazarlıklı, cimri bir insanım eve gelince bütün akşam Kuran okuyup Allah'a tövbe ediyorum. Ne işe yaradı?
Cevap
68Cevap
Aslında hayat bir savaş alanı ama modern çağ/kapitalizm onu bizler için yarış alanına çevirdi. Belki hayvanlar gibi birbirimizi bedenen öldürmüyor ve yemiyoruz ama herkes bir diğerinin ruhundan bir ısırık koparıyor. Neredeyse herkes daha güzel, daha güçlü, daha mutlu, daha başarılı olmak için diğeriyle yarış, kendiyle ise savaş halinde. Kazanan galibiyete kaybeden mağlubiyete doymuyor. Çoğunluğun gözü dönmüş.
Neredeyse hiç kimse köşeye çekilip içine atıldığı düzeni sorgulamayı akıl bile edemiyor. İnsanlar bir diğerinin yenilgisi, mutsuzluğu ya da sefaleti üzerinden geçici tatmin olma peşinde. Çarpıtılmış zehirli mutluluk anlayışı kimseye yetmiyor. Herkes kuduz köpekler gibi birbirinin ruhunu ısırıyor..
İstisnalara selam olsun 😅
Tamamen yalakalık ne psikolojisi dışarıda milletin gözüne soka soka hayat yaşıyorlardı TV de altın kaplama kahve içiyorlardı noldu ne çabuk iman a gelmislar kız kardeşi vardı ona nolmus peki aaa tabi birisi kur an birisi namaz diğerine bir şey kalmamış herhalde onun bir hareketi vardı bunu da veriyorum kime ne diye 😅😁
Ankebût Suresi - 2-3 And olsun, biz kendilerinden öncekileri de denemişken, insanlar, "İnandık" deyince, denenmeden bırakılacaklarını mı sanırlar? Allah elbette doğruları ortaya koyacak ve elbette yalancıları da ortaya çıkaracaktır. İnsanlar, “İnandık” demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler.
Bir musibet bin nasihattan iyidir. Bunların henüz yaşları çok genç ve hayatlarının daha baharındalar. Ancak insanlar gibi istekli ve taşkın , gaflet ve dalalet hatta ihanet içinde olan başka bir mahluk ya da canlı türü yoktur. Görgüsüzlükte zirve yapıp para saçmak , yok enerji yok sinerji bunlar çok özenti ve çok saçma hareketler. Dilan polat annesini kaybetmiş. Babası öldürmüş. Zor günler geçirmiş olabilir. Şimdi de zor günler geçiriyorlar. Umarım doğru yoldan hiç sapmazlar.
Evet cezaevine giren müvekkillerim içinde namaza başlayan, kuran okuyan, orucunu aksatmayan çoktur. Hatta bir ceza dosyasında yargılanan (tutuksuz) müvekkilim hacca bile gitti. Yargulandığı konuyu açıklamak istemiyorum ama uluslararası anlamda suç teşkil eden bir konu. Beyse işte oluyor böyle şeyler. Çoğu insan inandığı şekilde tövbe ediyor. Mühim olan verdikleri zararı gdiermeleri ve tövbelerin kalıcı olması... İşte onların oranı çok az...
Degil. Zaten bunlar kolpadan oncesinde baslamislardi cami felan ayaklarina. Toplumun ne kadar avel oldugunu biliyolar. Insanlarimiz zalak cunku. Allah kitap bi sakal bi bas ortusu tamamdir herkes sana inanir.
Doğrudur, daha önce de umreye falan gitti bu kadın. Yani kimin dinine bağlı olup olmadığını dışardan bilemeyiz ki. Cezaevinde de zor günler yaşadıkları için daha çok dine yönelmeleri de olağan bir durum.
Yaw bu kadın niye tutuklandı bir düşün, bunların yaptıkları videolar, nah çekmeler, görgüsüzlükler, bunların dini falan bırak önce ahlaklarını sorgulamak lazım
Sana değil kızmam, ama şunu sormak lazım ahlak yokjen din olur mu sence
🤣🤣🤣bence show devam ediyor yoksa bu haberi nite yaysınlar
inşirah suresi kişinin kendini sıkıntılı hissettiği zamanlarında okuduğu bir suredir. Dindar olmamışki, kendini avutmak için okuyordur. Şüphesizki her sıkıntıdan sonra bir kolaylık gelir deniyor ayette.
İşleri güçleri alavere dalavere İçeriye girmeden önce Allahı tanımıyorlardı şimdi mi akıllarına gelmiş Allah bunlar gibiler devleti yani aslında bizleri soyuyorlar
Uyuşturucu yüzünden hapse giren bir tanıdığımda aynen böyle hapise girince kuran okumaya ve namaz kılmaya başlamıştı. Demek ki oranın da ayrı bir psikolojisi var.
bu bilgiden bize ne. vergi kaçakçılığı yaptıkları vs anlaşılmasa yine o tür saçma videolar çekmeye devam edeceklerdi. bunlara üzülmüyorum. içten de bulmuyorum.
Ne psikolojisi geçin bu işleri mağduriyete yatıyorlar ne demiş peygamber efendimiz vergilendirilmiş kazanç kutsaldır kara para akla vergi kaçır sonra vitrinde dini kullan
Allah hakiki iman kalplerine versin inşallah. Biz de başlayalım başlamak için cezaevine girmeyi beklememize gerek yok gençler.
Gazzedeki ölen insanlardan daha çok gündemde biktm yeminlen
Bende tam tersi dinden uzaklaşmaya başladım. Hele böyle insanları görünce insan iyice bir sorguluyor😂
İyi niyetimizi kullanıyor herkes ya ne kadar dindar olursan ol kimsenin gözünü boyamasina izin verme💅
Cezaevinde çürüsünler
Bu milletin öküzün yetimin sokaktaki aç hayvanın hakkını yiyen hepsi cehenneme gitsin.
midemi bulandırıyorlar sadece hele videoları var ki, saniyeler içinde kapatmasam mide iflası yaşayabilirim.
Din ile insanların gözlerini o boyuyup dışarı çıkmaya çalışacaklar. Fetöcülerinde dini kullanıp içeride olduğunu unutmuşlar herhalde.
Bizene awk diyesim geldi biliyor yeni türkiye kitlesini ateist ülke olsak ona göre şerbet verecekler. Daha çok okusun belkiii çıkarlar z😂
Ne yapim?
Zorda kalınca nasil Allah diyorlar ama.
Nasil musluman gosterisi yapiyorlar
Bu tur insanlarin acizligi
Bunu duyulunca ne oluyor? Allah bilsin yeter, ama onlarınki gösterişlik
İslam; bu ülkedeki en büyük kitle kontrol aracıdır.
Bunu yapmaları güzelde avukatı bunu neden böyle böyle diye açıklıyor
Hayır
Sadece halkın dini duygularını sömürmek için yapıyorlar
Tıpkı daha önce ki ünlüler gibi misal bir ara gülben ergen, gamze özçelik, deniz seki ve daha birkaç ünlü de Allah yoluna dönmüşlerdi lakin işten sıyrıldıktan sonra edkisi gibi oluverdilerdiler
Allah kabul etsin ama biraz itici geldi nedense bilmiyorum
Evet ben mesela evden çıkmaya çıkmaya kafayı yiyip çarşafa girmiştim serbest kalınca vazgeçerler
ee yapsinlar orada zamanlari bol zatende bunu niye dile getiriyorlar onu anlamiyorum aa bunlar namaza baslamis diye salcaklarmi saniyorlar
Yalan ve münafıklık alametleri ile insanları etkilemekten başka bir şey değil
seni hapse atsalar sende hacca gidersin😂
Bize ne ne reklam edip duruyolar bunları napaesa yapsınlar
Avukatlara bilere öyle dedirtmişler doğru yolu bulduk ayağı daha dün çalışanına n ah çekiyordun kardeşin bunu veririm herşeyi yapardım diyordu her yolu deniyorlar
Birkaç sureyi biliyormuş ne ya :D umarım müebbet yiyip içerde hatmederler :D
Bu ülkede din her zaman satar mantıklı bir hamle olmuş 😂
Güzel. Allah kabul etsin. İçeride uzun yıllar kalıp cezalarını çekmeye engel değil.
cezaevinin diğer adı medrese-i yusifiyye'dir yani yusuf aleyhisselamın medresesi.
uza lan t0p
s! ktir ib! ne
Allahı bile kandırmaya çalışıyorlar. Şeytan bile bunlara bakıp vay âq diyordur
Birazcık daha çabalarlar ise gerçek müslüman olacaklar sanırım 💁♀️
Ajıtasyon ve gösteriş. Bu ülkede dini kullanarak hep bişiler yapılıyor zaten
Bizene ee de isterse hatim indirsin bana mı kılıyo namazı niyazı
İbadetleri Allah ile kendi aralarında olduğu için karışılması doğru değildir.
Herkesin kendi hayatı ve sınavı. Beni ilgilendirmez🍀🖤🗝️
Firavunda öleceğini anladığı anda secde etti.
Hala reklam olmaları kadar saçma bişey yok cezalarını çeksinler işte midem bulandı bunları gormekten
Cezaevine giren en igrenc suclari isleyenler bile genelde maneviyata yonelir
Allah affetsin. Ama kanunen affedilecek yanları yok maalesef.
Dara düşünce Allah, Muhammed.. ferahlıkta enerci, sinerji, nispet..
Yarın çıkınca Allahı unuturlar bakma insan 7sinde neyse 70indede aynıdır
@cursedcherub iyi günler, sitede yeniyim de bir soru sordum kaldırıldı. İlk seni görüp yazdım rica etsem mesaj atar mısın? Bişey sorcamda ben atamadım xper yetmiyormuş
Bu çifte ne desem boş ben kara para için fenomenlerle çalisan bi ahtapot olsam sectiğim kolların zekasına yaşam tarzina bi bakarım dolandiricilik bile prensip ister bence
onlarda biliyor işi genelde o tipler kandırılıyorlyaa
Uyanıklık Psikolojisi Kpss sınavıyla imam olmak isterlerse şaşırmayın
Enerci 🤣😅😅🤣🤣
Olabilir kimsenin kalbinden geçeni bilemezsiniz jskkdd
Korkudandır ya da serbest kalsınlar diye okuyorlar, serbest kalınca yine show peşinde koşarlar.
milleti kazıkla sonrada dindar kılığına gir
hadi ordan
Yeni dolandirma operasyonu için hazırlık rituelleri
Ben de okudum Müslüman olmuşlar😅😅😅 Ben olsam bir papaza €100 verirdim temizlettirirdim kendimi😅😅😅
Ufff skcm mk ha Instagram girom o pe zevenk cocukları buraya girom yine aynı ors0punuh cocukları sizin de a yanağından öpim ama ha bana ne mk s g
Ors bu baska işin yok bu pez0ların haberini mi yapıon sallatma kendine
Samimiyetsizlik koktu buralar.