İBB Sözcüsü Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesinde 'elleri arkasına gezindiği' için soruşturma açıldığı haberini doğruladı. Konuyu Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan bugünkü köşesinde 'İmamoğlu'nun suçlanan elleri' başlıklı yazısıyla gündeme taşırken İBB Sözcüsü Murat Ongun iddiaları doğruladı.
İçişleri Bakanlığı da konunun gündeme gelmesi sonrası İmamoğlu hakkındaki soruşturma yürütüldüğünü açıklamak zorunda kaldı.
Barış Pehlivan’ın yazıda ilgili bölüm şöyle:
"Elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezindiniz diye hakkınızda soruşturma açılır mı? Açılmışı var. Bundan tam bir yıl önceydi. İstanbul’un Fethi’nin 567. yıldönümüydü. Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde bir anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılar arasındaydı.
Bilmeyenler olabilir; Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesi de aynı avludaydı. İşte, hazır olun... İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.
İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta şu suçlamayla Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi:
‘2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası...”
İmamoğlu’na 'Türbede elleri arkasında gezindi’ soruşturması. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kilisede düzgün durması, Türbede eli arkasında durması. durumu bana kalırsa evet Türbeye bir hakaret fakat kişinin Dini görüşünü yargılamak kimseye düşmediği gibi. Herkes Dini değeri olan yerlerde düzgün durmalı ve saygı göstermelidir diye düşünüyorum. Müslüman olarak bu duruma baktığım zaman sadece terbiyesizlik olarak nitlendiriyorum ki zaten bunu kimse inkar edemez etse bile muhtemelen 3 maymunu oynuyordur. tabi verdiğim tepki "nasıl olur, bu olamaz, bu hadsizlik!" tarzında düşünmüyorum umarım bu yanlışının farkına varır ve tekrarlamaz. düşüncem bu şekilde.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ellerin arkaya bağlanarak yürümesi ve ya karşsında ki kişiyle konuşulması ben sendne güçlüyüm , hakimiyet benim, otorite benim demenin de bir yoludur. Bedne dili okumayı bilen herkes bunu bilir ama burada siyasi amaçlı birbirine laf atan atana. Ekrem bey acaba orada eller arkada yürürken neyi amaçlıdı. Bu şehirde otorite benim sen kimsin mi demeye çalışıyor yoksa yürürken ki alışkanlık mı bunu sorgulamak lazım. Eller belde yürümek genelde halk içinde pek görülmeyen bir durum. Bu adamdan bir sebepten dolayı hoşlanmıyorum ama hala sebebini bulamadım. Not : Hoşlanmama nedenim siyasi değildir , sebebini de bilmiyorum.
İkiyüz küsür tane at ne oldu? Hani hayvanlara bu zulüm reva mı diye toplatmıştı, işte o atlardan bahsediyorum. Bu konuda fikrim insanın kendine saygısı olmalı önce, bu ülkede terörün siyasi yapılanması olarak bilinen malum partinin sözde başkanına selam gönderen insandan gelecek hayır Allah'tan gelsin. Gerçi İstanbul il başkanı ne idüğü belirsizken söylediğim saçma olur. Bu arada 128m dolar nerede diye bişey çıkmış, açıklama yapılmış hala aynı yerdesiniz, laf mı anlamıyorsunuz yoksa çocuk mu kandırıyorsunuz, gerçi kanmak isteyen çok saf varken...
İster eli arkada girer ister girmez, ne olduki alt tarafı türbe mezar buraya el pençemi girecek ya da oraya girmeninde şekili şemasıdamı var artık, insanların uğraştığı olaylara bakın, bunlar yobaz insanların düşünceleri, bakalım daha böylesi saçma sapan nelere tanık olacağız, tüm mesele baştan kaynaklanıyor yani balık baştan kokuyor, artık bu yerlere girenlerede çıkarken geri geri yürüyün derlerse hiç ama hiç şaşırmam, yeri geldimi millet Atatürk ün büstünün önünde durunca puta tapıyorlar diyiyorlar, peki bunlar ne oluyor şimdi?
Şaka gibi 😅 İnsanları dinsiz imansız göstermek için neler düşünüyorlar. Hala 50 yıllık taktikler Din elden gidiyor diye halkı korkutmalar Eskidi bence. Dindar geçinenlerin rezilliklerini hergün izliyoruz. Yalan dolan, rüşvet, adam kayırma, kul hakkı.. Ne ararsan var
Türbe ziyareti falan.. saçma. Ölüden medet uman zihniyet bu tür ziyaretleri gerçeklerştirendir. Yok Telli baba Türbesini 7 defa ziyaret edersen... yav geçin geçin. Hangi sözde honan lafları bunlar? Kuran okuyun. Yazmıyorsa inanmayın böyle şeylere. Haa saygı duyulmalı. Ama görünürde bir şey yok ki, eğer bu resim o anda çekilmilse adam daha yanında bile değil. Kaldı ki ellerini arkada birleştirse nolur? Adamlar çamur at izi kalsın siyaseti yapıyorlar. Bu kafayla mı 2023 diye anırıyorsunuz? Akıl var mantık var, sonra neyini beğenmiyorsun hükümetin diyorlar. Akıl ve mantık arkadaş, akıl ve mantık. Tecavüzcülere kravat indirimini de eleştirdiniz mi?
ayırıştırıcı uslüpten vazgeçin. Sonra bunlar bize faşist diyorlar demeyin. Neler neler söylerim ben ama değmezsiniz. Zira trollerin işi çamur at izi kalsın.
Bu adamdan şaşmadım zaten çok sinirli ve saygısı olmayan biri gazetecileri bile konuşturmuyor. Nasıl cevap verecekki çünkü Ne biliyor hiç birşey , bir şekilde insanları saygısız hareketleriyle bastırmaya çalışıyor. Zaten sevmezdim kendisini
Ne yapması gerekiyor padişahım çok yaşa diyerek zümme haşa diyerek eğilerek bükülerekmi girecek? Bu insanlar Ne kadar aptal ya koskoca ülkeyi yöneten insan Atatürke demedigini bırakmıyan insanın hastanesine gidiyor bu kadar yankı uyandırmıyor fatih Sultan Mehmette bizim gibi etten kemikten insan bu kadar tanrılaştırmayın şaka gibi 😒
Şimdi izahı olmayan şeyin mizahı olur diyeceğim de, bunun mizahını da yapamayız ki? :// Neyse... Sudan sebeplerle soruşturma açmaktansa belediyecilik örneği teşkil eden Sayın İmamoğlu ve Yavaş'ı destekleseler de biz de tebrik edebilsek keşke, hem boşa mesai de yapmamış olurlar.
Elleri arkaya bağlamak nedir arkadaş... İstediğim zaman istediğim yerde bağlarım ellerimi arkaya ne var bunda. Bu bi tür yürüme şeklidir. Cami avlularında dayılar amcalar dedeler hep böyle dolaşır. Bu o camiye saygısızlıktır o zaman toplayın hepsini :D
Ülke de be dertler var adamların taktığı şeye bak Ekrem İmamoğlu elleri arkasında türbe gezdi😒. Ya ülkenin insanların sorunlarıyla ilgilenin, yedi insan parasızlıktan intihar etti bu kadar konuşmadılar. Denecek daha ne sözler var da tutuyorm kendimi.
Sık karşılaştığımız bir olay olmasa da geçtiği yoldaki evin balkonunda asılı Türk bayrağını yakan insanlar, birileri o sırada onları çekip suç duyurusunda bulun (a) madığından aramızda dolaşıyorken saygısızlık olup olmadığı tartışmalı bir davranış nedeniyle kimse yargılanmamalı, diye düşünüyorum.
İşte bu kafadaki Türkiye'de bir de idam yasası çıksa neler olabilir diye iyice düşünmek gerekir... Emin olun ki bu mevzuya bile ağzında salyalar akıtarak ''atayaaa saygısızlıkkkk, rum bu, pontus bu, asalııımmm'' diye bağıran tipler oldukça fazladır...
Bunların yine ülkenin asıl gündemlerini değiştirme çabasından başka birşey değil :D Bir kere orası Türbenin içi değil, bahçesi yani Ekrem İmamoğlu bizzat Fatih Sultan Mehmetin huzuruna çıkmış değil. Fakat bu akılsızlar anlamaz, burdaki amaç farklı çünkü.. cahil adamı kandırmak.
Yine insanlar nerden malzeme bulacağını şaşırmış. Türbelerde mini şortla gezen turistleri görmez kimse neden! Çünkü turist ya para getiriyor. 😁 komiksiniz komikler. Ayrıca keşke Ekrem İmamoğlunun tırnağı kadar olabilseler.
bu elleri arkada bağlayarak ağa gibi gezinme kim yaparsa yapsın bana çok itici gelmiştir.. insanlara yüksekten bakmanın vücut bulmuş halidir.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Medem ki bu avam kişinin yaptığı bir saygısızlık değil, Ozaman basit bir avam kişi gidip imamoğlunun makam odasında elleri bu şekilde girip dolaşsın. Bunu gören devlet büyükleri buna göz yumsun ve bu bir saygısızlık değildir desin sizce bu mümkünmüdür?
Yüce rabbim akıl ihsan eylesin. Bunlarla uğraşacağınıza karısını döven adamların davalarını açın, uzlaştırıp eve göndereceğinize. Devletin düştüğü duruma bak!
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saygısız insan anıtkabirde böyle gezebilirmiydi acaba? İstanbulun fatihine saygısızlık yapanı istanbula başkan seçenler utansın!!!
@Shelby12 ayyyy canım kıyamammmm ohhhh keMAL’den aldıkları gibi bundan da bir güzel alsınlar tazminat agajsbsjs sizin için HEYKEL dikeriz :ddd hem de butonlu :dddd
@ChuckyBebek ulan ülkenin anasını belliyorlar adamlar senden çarptıklarıyla tatiller yapıyor çolunu çocuğunu yurtdışında okutuyor senin rüyanda gördüğün hayalini kurduğun hayata maddiyata senin gibi koyunlara binerek ulaşıyor sen daha kemale tazminat ödettik diyosun valla yazık sana acınacak haldesin gtümle gülüyorum şu an ama neyse sevin bu ülke de mutlular gamsız olanlar ve salak olanlar
Yazık çok yazık ülkede o kadar sorun varken o kadar insan cinayetleri varken dışarı çıkmaya korkan insanlar varken hiç bir işlem bu kadar hızlı yapılmıyor.
Tabuta elini koyarak şehide saygısızlık yaparak propaganda yapan 13 şehidin geldiğinde gülerek mutluluk dağıtan , halkından birine ananı da al git diyen sistemin adaleti. ileride donumuzun rengini de sorarsa şaşırmayın.
Pervasız bir şekilde din üzerinden siyaset yapanlara, camileri miting meydanına çevirenlere peygamberliğe soyunanlara söz söylenmeyen bir ortamda İmamoğlunun olayımı mevzu olmuş
Bakın arkadaşlar ben taraf tutan biri değilim parti sevdamda yoktur ama yıllar önce Kur'an okutuluyor öğretiliyor diye insanlarımız hapse atılmadı mı? İmamoğlundan bi savunma istemişler cok mu. Yani mesele geçmişin intikamı gibi geldi bana ve yapılan geçmişe nazaran çokta büyük bişey değil.
Ahahahahah sesli güldüm :D ya yani şu adamı çekememezlik bu kadar olur. O zaman RTE'de korumaları eşliğinde silahla sokmasın camiye. Saçmalığa bak ya :D
Kendilerine yapılsa bile kabullenemeyecekleri şeyleri bin senelik süregelen devlet büyüklerine yapması büyük saygısızlık. Ne diyorlar di? Sevgide özgür, saygıda mecbursunuz. Peki kendileri uyguluyorlar mi. Tabikide hayir.
Aciz herifler, nereden çamur atacaklarını şaşırdılar işte. Adam normal yürüyor, onu da geçtim alt tarafı bir tane tarihi şahsiyetin türbesi. Ayıplarsın sana uymuyorsa da soruşturma ne?
Bu akşam güzel bir iddaa ortaya atıldı. Acaba soruşturmayı kendileri mi açtırdı mağduru oynamak için. Mantıklı geldi bana da fazlasıyla. Sonuçta at gündemi değişmeli derhal. Sucuklar çoktan bitmiş olsa da
Nasıl gezmesi gerekiyormuş ya? Dua etmedi diye mi böyle düşünülmüş acaba bana saçma geldi de. Belki duasını etti indirdi ellerini, belki dua etmek istemedi. Kime ne ki?
Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede dini değerlere saygı duyulmadan yapılan bu hareket doğru mu? Hükümet vs bunları bir kenara bırakın din ile siyaseti karıştırmayın da öyle bakın şu tabloya.
@Shelby12 @Shelby12 gördüğümüz üzere okuduğunu anlamayıp zeki olun diyen yürüyen IQ testi sallamasyon yapıyor yine. Yukarı baksana kardeşim Allah akıl vermiş çalıştır beyni ne yazmışım siyaset karıştırılmasın demişim dimi. Boş yapma kardeşim bayıyorsunuz be
Emin ol beymimi senden daha çok çalıştırdıpım için bu yazıyı yazdım İkinciside siyaseti karıştırmasan da bu gibi bir şeye takılmak ülkenin o kadar derdi sıkıntısı varken üstelik çok saçma zaten böyle şeylere takıldığımız için bizden bi halt olmuyor
@Shelby12 ülkenin bu kadar derdi sıkıntısı var diye duyar kasacağına benim yorumumu okuyup ta cevap verme gereğinde bulunuyorsan o da senin işsizliğin kardeşim.
Benim zıttım olan düşüncelerin altına yazıp eleştirmiyprsam o da benim düşüncelere saygımdandır. Ne diye fikrimin altına kalkıp yorum yapıyorsun sana NE?
Duyar kasmadım ülkeden dünyadan bi haber yaşıyorsunuz neyse özür dilerim yazdığım için sadece bu tip şeylere takılıp insanların büyük fotoğrafı görememesi üzücü
Evet ben siyasi söyledğini düşünmedim zaten sadece dini veya ahlaki değer olarak düşündüğünde de takılacak bir mevzu olmamalı demek istedim yoksa bende saygı duyuyorum tabi görüşüne
Biri markette israil d*lü diyerek halkı tokatlar diğeri takla at da görelim diye alay eder. Diğeri ayetle alay eder. Ananı da al git der. Derler de derler bir şey olmaz. Adamlar aile şirketi gibi kukla gibi hem ülkeyi hem milleti hem yasaları adaleti elinde oynatıyor ve hala görmeyen insanlar var en üzücüsü de bu
Aklı başında her insanın ülkemizin getirildiği son noktanın göstergesi olarak algılayacağı bir soruşturmadır bu Okadar çok sorunumuz varken abesle iştigaldir
Az önce bu soruşturmanın sadece bu duruştan değil de sarf ettiği provokatif sözlerden olduğunu öğrendim. Keşke bir gündem sorusu sorduğunuz zaman eksik değilde tam anlamıyla yazsanız ya da soruyu hiç sormasanız zira insanlari birbirine düşman ediyorsunuz bu sayede.
Saçmalık! Adam kendi isteği ile türbe ziyaret etmiş. Muhtemelen duasını etmiş ve kısa bir süreliğine refleks olarak ellerini arkadan bağlamış; o sırada fotoğraf çekilmiş. Kaldı ki türbede -genel ahlak kurallarına uymak şartıyla- nasıl durulacağına kimse karar veremez. Bu son derece trajikomik bir şikayet. Çok yazık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Niye onlar Atamıza saygısızlık yapıyorlar ama! Andımızı kaldırıyorlar, Atatürk okul çerçevelerini çöpe atıyorlar ama.
@abiniz24 Olum siz harbi kırıksınız. Saldırmak için ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, eliniz ayağınız birbirine öyle dolaşıyor. Öyle bir sarhoş yapmış ki gazi sizi kendinizden geçmişsiniz. ''Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.'' O gün asker cephane yok deyip dönüyordu. Gazi bunu görünce soruyor nereye? asker diyor: paşam mermi yok, Atatürk diyor ki: O zaman süngü takın cepheye dönün ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum. Yani vatanı canınız pahasına müdaafa edin diyor. Doğru Mustafa Kemal adamı sarhoş yapar. O kadar şaşmışsınız ki o hiçbir savaş kazanmamış bir mareşal bile diyenleriniz var. Neremle gülsem bilemedim :D
@abiniz24 Atatürk insanların dinini özgürce yaşayabileceği bir ülke bıraktı. Yurdun her tarafı işgal edilmişti İngiliz istihbarat belgelerinde padişahın mevcut olan iç Anadolu'yu enkazdan kurtarmak istediği yazıyordu yani geriye kalan yerler gözden cikilmisti. Gözümde hiç dediğin Atatürk sömürülmeyen bir devlet bıraktı sonradan gelenler dışa bağımlı yaptılar gerçi de en azından Fransa'nın dilini unutturdugu milletlerden olmadık ya da İngiltere ve Fransa'nın diğer sömürgelerinin başına gelenler bizim başımıza gelmedi. Bugün özgürce ibadetini yapabiliyorsan Atatürk'e bir teşekkür etmek gerek https://m.youtube.com/watch?v=uiPvkWx5NDw&t=328s
@olasılıklar boşuna dil dökme rica ediyorum. Çok güzel bir laf var onu sen iyi bilirsin alim geçiyor cümlenin içinde. Yenemedim filan. Anladın sen onu. Bak ben polemiğe girmiyorum. Komik geliyor
@UDixon ay ne alaka pardon da bu ülkede kaç tane Atatürk heykeli yıkıldı zarar gördü, andımız kaldırıldı , nutuk yasaklandı , ulen büyük saygısızlıklar yapıldı iktidar sesini çıkarmadı. Bu adam hep böyle yürüyor dalgınlıkla fark etmeden bağlamış elini cidden komiksiniz nasıl b. k atacağınızı şaşırdınız :D
Aslında bu olaydan çok buradakilerin tepkisi daha da mide bulandırıcı. Özgür düşünme hakkı var herkesin ama oradan buradan birbirleri ile alakasız ve cahil insanlar sürekli hakaretler eşliğinde birbirlerine sövüyorlar. Kimsenin kimseye saygısı yok, sadece bu konuda değil insanların kendi tercihlerini içeren sorularda da herkes birbirini ayıplamaya ant içmiş sanki. Bu insanlar eğitim alsa kitap okusa ne yazar saygı duymayı öğrenmedikleri sürece. Neyse ben gidip çay içiyorum yuvarlanın siz.
@AydınlıkGelecek benzer şeyler Anıtkabir’de olunca verilen tepkileri de biliyoruz o yüzden boş yapma saygı diye bağrındığınız şey sizin için sadece sözde çağ açıp çağ kapatan insana eşek gibi saygılı olacak
@AydınlıkGelecek özgürlük böyle bir kavram değil başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter ve ben Fatih sultan Mehmet’in türbesinde bu şekilde gezilmesinden rahatsız oluyorum benim gibi düşünen birçok insanda vardır bu yüzden saygılı olacak siyasette beden dilinden bakış tarzının bile önemi vardır bedeniyle yaptığı bu hareket saygısızlık Anıtkabir’de bu şekilde geçilemeyeceği gibi burada da gezilemez kendi fikirlerini kendine sakla
@AydınlıkGelecek lan bu soru fikrimi belirtmem için açıldı sen niye özellikle gelip benim yorumum altına yazıyorsun sakat mısın sen? Çap açıp çağ kapatan adama yarım aklınla laf edemezsin daha Baltalimanı anlaşması ne zaman yapıldı onu bilmiyorsundur gelip tarih hakkımda konuşuyor bebek katiliymiş şapka takmadı diye öldürülen insanlara ne diyeceksin sg başka yerde havla