Kızlar Bir Adım Öne Merhabalar Herkese 🌸 Aleyna Tilki Twitter'dan bebekleri sevmek için kendilerinden izin almamız konusunda farkındalık içeren tweetler paylaştı.
Gittiğim psikolog bana insanların; "aman çocuk kucağa alışmasın" düşüncesinin aksine bebeklerin devamlı kucakta olmasının bebek psikolisi açısından daha iyi olacağını söylemişti.
Tabii burada Aleyna Tilki'nin kastettiği şey, bebeği anne babası veya yakınları dışında yabancı birinin kucağa alması. Bu yüzden haklılık payı konusunda kararsız kaldım.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aleyna Tilki:"Sevmeden önce bebekten izin alın" dedi. Sizce alınmalı mı?
Duyar kastığını düşünmüyorum. Muzdarip olduğu bir konu hakkında düşüncelerini paylaşmış. Haklılık payı var. Maalesef ki kötü ünü sayesinde haklı olduğu bir konuda bile hemen aşağılanıp eleştirilebiliyor. Tamamen kendi düşüneceği bir mesele, hayatlarımız bizim ellerimizde. Kendi kaderimizi kendimiz yazarız...
Aleynaya katılıyorum. Kimi var çoçuğu seveyim derken hırpalar ve bu çocuğu rahatsız edebilir onu kastettiğini düşünüyorum. Yani bebek sürekli kucakta olursa bir de o bebek büyüyünce özerkliğe erişemez dıştan denetimli biri haline gelir ilk aylarda çocuklar temel güvene karşı güvensizlik dönemi yaşar. Bu dönemde anne baba çocuğun ihtiyaçlarını karşılamalı. Sevip ilgi göstermeli ancak ona da kendini ifade edebileceği hareket edebileceği alanlar bırakmalı. Yabancılar uzaktan sevebilir ama şimdikiler biraz sevmeyi bilmiyor haklı yani kız.
Çocuk kucağa alışmasın durumu çok ayrı bir şey bir yabancının bebeği kucağına alması çokca ayrı bir şey, bebeklerde bu duruma kimse dikkat etmiyor ama bahsettiği şey doğru.
Güzel duyar..! 👏 Söyledikleri düşününce çok absürt şeyler değil ammavelakin gereksiz ve saçma buluyorum. Bu zamana kadar küçükken bizi sevenler bizden izin mi almış? Veyahut onca küçük çocuk seviyoruz izin mi alıyoruz?😄
Yaw bı git yaw s@lak s@lak konuşmuş yine 💢 Bebekler değil. Çocuklar için geçerli bu. Hele ki aileden olmayan bir çocuk ise. Aileden değil ise çocuğu sevmek istediğinde tedirginligi görüp sevmez insan zaten. Lakin aileden olan çocukları sevip şefkat göstermeliyiz ki güven aşılayabilelim aile bağları kuvvetlensin
@Besyocu57 peki sevgisiz büyüdüğü için onlarca merhametsiz ve vicdansız mutsuz insalar tanıdın, veya biliyor musun? Şimdi sen üste çıkmak için bu dediğime de bir şey arayacaksın ama hiç uğraşma. Benim amacım birşeyleri kabul ettirmek değil ama doğru olan da bu. Ben demiyorum ki çocuk öyle başı boş olsun , demek istediğim çocuk sevmek bu kadar zor ve kötu hale getirilmemeli, zaten dediğin olaydan da habersiz değilim. O ve ondan daha cani ve kötu şeyleri yapan insanlar genelde çocukluğu felakat ve sevgisiz yanlış büyüdükleri için kötü yolu kötü olarak görmüyorlar.
Aynen bunlarda iyicene saçmaladı ne sürekli korkarak büyür bir insan zaten insanın en büyük düşmanı korku hatta korku bir silahtan daha beter bir şey onun dışında sevgisiz büyüyen insanlar zaten tacizci katil oluyor bunlar resmen sevgisiz büyütün ona evrilsine teşfik ediyorlar
Yani haklılık payı da var ama çok duyar kasmış , Bebekten izin almak csdşksdjv bebek bu kötü adama benziyor o kucağına almaya çalışınca ağlayım felan demez yabancı biri görünce ağlar normal olarak bence burada muhattap anne ve baba olmalı izin onlardan alınmalı
Twitter kullanmıyorum üstteki mi alttaki mi ilk twet bilmiyorum ama … Alta mantıklı konuşmuş , yukarıda saçmalamış … Ama kim buna bebek verip sevdirir ki kendisi çocuk daha 😇