Sezen Aksu şarkılarını her zaman severek dinledim. Bundan sonra dinlemem de diyemem. Muhafazakar bir insan olmama rağmen yaşanan bu hadisede ne sezene ithaf edilen kötü nitelemelere destek verdim, ne de kendim kötü bir yorum yaptım. Çünkü sezeni eleştiren insanların haklı olduklarını fakat konuyu fazla abarttıklarını düşünüyordum. Lakin bu açıklaması beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Yediden yetmişe her kesimden insanın gönlünü kazanmış bir insan olarak, daha ılımlı bir açıklama yapmasını beklerdim. Siyasetten arınmış bir açıklama. Zira hayran kitlesinde; yazdığı yazılardan, yaptığı açıklamalardan incinecek insanların da olabileceğini düşünmesi gerekirdi.
Sezen'i sadece şarkılarından tanırım. Hoşuma gidenlerde var, gitmeyenlerde.
Ama içlerinden her ne kadar ruh halime ithaf eder derecede bir şarkısını beğenmiş de olsam geçmişde, asla yazdığı bir şarkı, yaptığı bir eser nedeniyle kör kütük sevip destekçisi olmadım hiç bir sanatçının.
Eleştirdiklerim de oldu tabii ki yaptıklarını, sevmediğim yanları da. Ama ne hakaret ettim, ne de o hakkı kendimde buldum.
Anlayamadığım; İnsanların bazı eleştirilerinde "güya" doğruları savundukları yöntemlerde karşıdakine aşağılayıcı, küçük düşürücü hatta hakarete varacak ( bazen daha fazlası da var ) söz ve davranışları sergilemekten kaçınmamaları.
Halbuki islam, kendiyle ilgili savunma yöntemlerinde dahi, bu tarz davranışları Kuran-ı Kerim' de kesinlikle yasaklamış olup, örnek davranış ve ikna yöntemlerinin yolunu insana yaraşır şekilde belirtmiştir.
Şükür ki ilk emir olan "oku" emrine uyan ve okuduklarını da sorgulayan biriyim.
Haksız ya ben bu konuda Sezen Aksu'yu hatalı buluyorum. Ne dediğine dikkat etmeliydi. Kim ne derse desin savunulacak bir yanı yok. Çıkıp da baştan "ben cahil demek istemedim altında şu sebepler vardı aslında farklı anlam taşıyordu" diye yan çizseydi bile kendini daha az küçük düşürürdü. Ona açıklama yapmadı buna yaptı 🤦♀️ ah ah diyecek laf bulamıyorum..
Sezen çıkıp özür dileseydi hiç bu kadar büyümezdi olay. Saçma bir söz yazmış şarkıda saçmalamış işte. Ne var bu kadar inat edecek? Kutsal değerlere saygılı olmak lazım. Kendi kutsalına da başka dinlerin kutsalına da. Bu inatla ancak gerginlik çıkarırlar
Ülkede yüzlerce kadın katledildi. Hiçbir katilin evi taşlanmadı. Yüzlerce köpeğe tecavüz edildi medyada bu kadar yankı bulmadı. şu an tek bir kişinin sözüyle belediyeler kamyon kamyon köpek topluyor sokaklardan yaşlı bebek demeden hijyenik olmayan ortamlarda kısırlaştırılıyor ölüme terkediliyor. Sesimizi duyuramıyoruz bu katliamı durduramıyoruz. Ama ne bir şarkı sözü çıktı ortaya şarkı da yıllar önce yayınlanmış bir şarkı yeni çıktı ortaya Türkiyede kıyamet koptu. Şaşkınlıkla izliyorum şu olanları. Kimi alamadığı yağın ödeyemediği faturanın sokaktaki canlara yetiremediği mamanın derdinde. Kimi ise yıllar önce yazılmış bir şarkı sözünün derdinde. Ne ülke ama..
Koskoca dünya yıldızları bile bi kaç yüz kişinin istemeden de olsa alınmasına sebep olduğu için özür dileyip pişmanlığını dile getiriyor. Bizim ülkede sanatçılarda bir sorun var. Bunlardaki ego bunlardaki kibir kimsede yok. Kusura bakmayın özür diliyorum yorumumu yanlış anladınız vs. dese hiç bu kadar uzamıcak kapanacak konu. Ama inadına yapacam da edecem de ne demek. Sanat anlayışınız bu mu
Off Sezen Sen Ne güzel insandin neden böyle bozdun kendini Gerçekten Büyük hayal kırıklığına uğrattın Senden çok ama çok sogudum hem suclusun birde utanmadan yazmaya devam edecem diyorsun senin işine son verilmesi gerek zenginlik elinden gitsin de O zaman gör bakalım ne oluyor Utanmadan o güzel insanlara hakaret he yazıklar olsun sana
Aslında suç bizim suçumuz gereğinden az tepki verdik bu olaya eğer gereği kadar tepkimizi koysaydik ortaya bunu soylemeye cüret edemezdi biz müslüman Bir ülkeyiz buna göz yumamamız gerekirdi o zaman müslümanlığımızdan şüphe edelim halbuki resmen dinimize sövüyor kadın yazık bize
Bunun laikle ne alakası var biz ona saygı duyuyoruz o bizim dinimize saygı duymuyor sövüyor konuyu iyice araştırın hanımefendi ve laik olduğunuza göre adaletlide olun
Aslında cahil kelimesini tabir etme sebebini ve neyi ima ettiğini açıklasaydı, o zaman eleştirebilirdim olumlu ya da olumsuz. Dini değerlerini ön planda tutan bir ülkede bu kelimeyi kullanınca tepki göreceğini her akıllı insan bilir tabii ki. Cahil yerine başka bir kelime kullansaymış, şarkı sözüne uyumlu olabilmesi için. Şarkı da bozulmaz yani.
Alkolün dibine vur, zinanı yap, yalandan şaşma, fitreni verme (vs) ve ismi geçen bayanın bir hatası yüzünden linç edip kısa yoldan cenneti garantileme projesiyle yanıp tutulmak... Neyse... 10 güne kalmaz unutulur...
Ben korktum bu millete Bukadarda militan kafalı oldukları beli değildi bu olayda anladım Başı açık kadınlar bile taşlamış Kadını Buna benzer çok şarkı yazılmış işiniz sade buysa araştırın dolu var zate dine göre müzikte günah Sade dini müzik dinleyin açlikta afrika oldu Türkiye Dindede afkanistan
Bu planlı bir saldırıdır. Seçim ve oyları bir arada tutmak için. Ben o şiirini de, o sözlerini de beğenmedim. Hatta gereksiz bir gerginliğe yatırım yapmıştır. Fakat Cüppeli Hz Adem videosunda hakaret çoooook daha içi dolu bir hakarettir. İnsan cahildir, zalimdir. Kuran öyle diyor... Cambaza bak diyenler neyi saklıyorlar acaba? Sezen de yaşına, birikimine uygun yazmalı ama... Onu da düzeltmeli bence.
Onun ben taaaaaa mk. onara nasip olur kötü bir ölüm Allah (C. C) azimdir ve aynı zamanda da intikam alıcıdır bir peygamberle dalga geçip devam ederse sonu da kötü olur, ben öylemumuuorum Fransa’da oeygamberimize hakaret eden nasıl yanarak öldü Tabbim buna da iyi bir son hazırlar elbet
Cahilce bir savunma olmuş. Dini değerlerime hakaret edip, özür dilemek varken yazmaya devam edeceğim dersen sonuçlarına katlanırsın. Umarım gerekli işlem yapılır hakkında.
Sezen hanım unutma bir zamanlar Tayyipciydin. Eee nerden bileceksin ki senin sevmediklerin gün gelecek seni savunacak. Büyük lokma ye büyük konuşma... Bizler 20 yıldır biliyoruz neler olacağını sizler şimdi yeni yeni uyanıyorsunuz. günaydın 😎
Ya sezen aksuyu hepimiz severdik. Ben her dine her insana saygılı bir insanım ve bir ülkede yaşıyoruz sevdiğimiz renkler gibi , tuttuğumuz takımlar gibi siyasi görüşümüz , dini görüşümüz de farklı. Kimsenin kutsal kabul ettiği insanlara , değerlere kimse cahil diyemez!!! Çok yanlış ve ahlaksız !!! Bence özür dilemeli. Evet yazsın ama saygılı yazsın
sahtekar :) ne oldu rte ye oy vermeyenlerin bu dunyada iki yakasi bir araya gelmesin diyordu kendisi :) 5 sene once sarki yaz bugun zamlar enfilasyon tavanken sarkiya klip cekip gundemi degistir :)))) bu isler sezen + rte isbirligidir net.
Yazsin elbet lakin insanlarin dini değerlerine saygı duyarak yazsın dini inanci görüşü bizi alakadar etmez lakin saygı her toplumda her dinde her mezhepte her ırkta olan birşeydir
Sesini keseriz ozman devam etsin bakalim Bari yanliş anlama falan deseydin bu müslimanlara hakaret Nasil Atatürke hakaret edilemez müslimanlar icin degerli birine de hakaret edemez ...
iyi geçirmiş lafı akp lilere. ancak bin kere EVET diyen bu kadın ektiğini biçiyor. onun için ona yapılana üzüülmedim. ayrıca RTE hakareler edince yakışır reise diyenlere de lanet olsun diyorum.
Neden liclenip dilinin kesilmesi gerektigini anlamadim... heryerde cimbizla cekilmis sarki sozlerini yazmislar bunu sanatcilara bir cok kez yaptilar da
Herkesin saygı duyup seveceği bir sanatçı olmak yerine illa belli bir kesimin nefretini kazanıyolar sonra bir gün ölüyolar kimisi mekanı cennet olsun diyo kimisi ateşin bol olsun diyo yazık
Haklı mı haksız mı artık bilmiyorum gündemden bi türlü düşmedi 😄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tepki verenlerde yaptığı günahları göz ardı eden ve asıl öncelikle kendisine bile saygısı olmayanlar. Kendini bilen insanlar buna neden tepki versin? Kadının görüşü yıllardır aynı, düşünceleri aynı. Şimdimi müslüman oldunuz? Herkes kendine müslüman herkes kendinden sorumlu. Dinlemezsiniz olur biter…bu kadarda abartılmaz.
Minik Serçe yazsın, konuşsun, şarkı söylesin ama falanların filanların kutsallarına da hakaret etmesin demek iktidar yalakalığı mı demek? =) Pes doğrusu. Ama beyin varmış sende. Ne kadar da zekisin ya.
Yok ya hertürlü çirkinliği yaz utanmadan bunu savun ee ne yazıyorsun adem peygambere havva annemize laf etmek cahil demek özgürlük öyle mi sanat mı bu defolun be deyyuslar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sezen Aksu bu cehemme taş taşıyanlar dan biridir. Ne varki bı ateş onu da yaktı. Şimdi anlamıştır umarım nasıl bir zihniyete yardakcilik yaptığını.
Dini değerlerini ön planda olan bir yerde kalkıp da bu sözleri yazarsan tepki alırsın, senin yaptığın atar da komik ve güldürücü olur. İyi bir sanatcısın ama cahilsin. İnsan azıcık yaşının olgunluğunu taşır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dini inançlarla kimse dalga geçemez ve kötü söz söyleyemez. Başka sözler yaz buna kimse karisamaz. Bunları yazana kadar Özür dilemeliydi.