“Dünyanın o son günü sen beni arayacaksın” demiş bir şarkısında dünyanın son günü kıyamet oluyor olmalı?
2 ay
Hayır, bu kadar düz düşünme.
İnsanın kıyameti kendi ölümüdür. Ya da yaşayan bir insanın ölümü, onun için Dünya'nın sonudur. Yani çokça anlam çıkartılabilir.
Kendi için dünyanın sonu? Sonu gelen bir şeyde birisini aramasının anlamı yok. Sonu gelen bir şeyde ancak bir başlangıç varsa birisini aramanın bir anlamı var. Ayrıca beni arayacaksın diyor aramanın amacı bulmaktır ve bütün insanların bir araya gelebileceği tek bir yer vardır o da kıyamet
Felsefik açıdan yanlış dediklerinin hepsi.
Kıyamet Dünyanın sonu değildir, kâinatın sonudur. Dünya'nın sonu, kıyametten önce de gelebilir. Ama kâinat var olduğu sürece, yaşam devam eder. O zamana kadar başka Dünyalar bulmuş oluruz.
Bütün insanların bir araya geleceği tek yer kıyamet değildir. Mahşer'dir.
Bu şarkıda ise bu cümle dini anlamda kullanılmamıştır. Buradaki asıl fikir '' Şu an beni önemsemiyorsun ama bir gün mecbur kalacaksın, bana döneceksin ''
Salla dur artık haksızsın uzatmaya bile gerek yok
9 kişinin 9 unun da sana katıldığına dair kesin bir cümle kanıt yok. Belki aralarından 1-2 kişidir sadece. Sen cidden sorunlusun
Benim ona yazdığım cevabı kaldırdı? Neden? Zoruna gitti çünkü. Senin de gidiyor belli
Bence burada anlatılmak istenen hani insanların bir dönemi oluyor ya ha işte bundan öte kötü bir şey yaşayamam sanki hayatla bağı kopuyor ve normal olarak ona yardım destek çıkan birini ister. Bence burada da yani merhametini sevgisini arayacaksin anlamına geliyor ama çok güzel sözmus
Sezen Aksu orada tam kıyameti kastetmiyor bebem, daha çok “artık kaçacak yerin kalmayınca beni hatırlarsın” demeye getiriyor. Dünyanın son günü mecaz, ilişkinin sonu da olabilir, hayatının dönüm noktası da. Bazı insanlar değerini hep en sonda anlar ya, işte onu tokat gibi yüzüne vuruyor kraliçe Sezen 🎶💔✨
Cevap
4Cevap
“Şimdi beni görmezden geliyorsun ama bir gün, geri dönüşü olmayan bir anda bile olsa, aklına ben geleceğim.” diyorrr
Dünyanın sonu gelmiş arasa ne aramasa ne Cengiz Kurtoğlu Ölelim Sevgilim Dostlar Saolsun diyo o daha mantıklı
Evet beni arayacaksın helallik istemek için diyor Hanife hanım diyor
Herkesin ölümü kendi kıyameti ölürlen bile hatırlayacaksın diyor galiba
Artık kaçacak yerin yok beni hatırla demeye çalışıyor
Cahiller şarkı dinlemesin
Sacmalamis
Sezo kahinmiymiş 😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?