Teoman “İlişkiler çok pazarlıkçı bir bakış açısıyla yaşanıyor. Hiç doyum vermeyen ilişkilere bile insanlar yalnız kalmamak adına katlanıyorlar. Bu konu pazarlığa açık değil benim açımdan. Aç kalmak daha iyi.” dedi. Sizce haklı mı? Ben katılıyorum kesinlikle.
Çok haklı. Daha yakın zamanda bir kız arkadaşım vardı öyle geçimi zor birisi ki. Zaman içinde o kızla sadece yalnız kalmaktan korktuğum için beraber olduğumu fark ettim. O ilişki benim için sabretmek, ödün vermek, tahammül etmekle sürüyordu. Sonunda ayrıldım. Yanlış insanla olmak, yanlış bir ilişkiyi sürdürmektense haklı bir yalnızlık en iyisi.
Pazarlıkçı bakış açısı ile yaşanıyor kesinlikle.. İnsanların birbirine menfaat olmaksızın yaklaşması neredeyse imkansız bir hal aldı.. Duygular köreldi ve samimiyet kalmadı.. Herkes bir ucundan tutmuş çekiştiriyor.. Seçenek çok nasıl olsa diye düşünüyorlar.. O olmazsa şu olur, o da olmazsa şuna bakarız modundalar.. Yıllarca insanlar neden yalnız kalasın ki kafasında sorular sorup durdular.. Yalnız olmak yanlış insanlarla olmaktan çok daha iyi geldiği için... Keyifli akşamlar..
Yani bir anket gibi düşünürsek çevremde baktığım ilişkilerin çoğunluğunda bu durum maalesef gün yüzü kadar ortada.
Bunu mağdur olduğunuzu düşündüğünüz taraftaysanız olumsuz değerlendirmemenizi, aksine "ilişkimde karşı taraftan neden daha az değerliyim?" şeklinde değerlendirmek gerek.
Zaten bunu kendinize sorup yüzleşebilecek olduğunuzda sağlıklı ve doğru ilişkiye ulaşma olasılığınız daha yüksek olacaktır.
Bu adamı çok seviyorum. Bu arada söyledikleri A’dan Z’ye kadar hepsi doğru. Herkes çünkü birbiriyle bir pazarlık içinde kimse kimseyi olduğu gibi tam sevmiyor ki şu bu özelliği var diye seviyoruz. Böyle olduğu sürece ilişkilerde asla mutlu olamayız.
İlişkiler ihtiyaç ve kişisel kapasiteye göre değişir. Teomanin seçme şansı yüksek olduğu için daha yüksek beklentiler içine girmesi normal. Ya Teoman gibi olmayıp ta seçim şansı az olan mutsuz insanlar ne yapsınlar?
Eskiden olsa belki ama şimdi kimsenin kimseye bir şeyler için katlanmak gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. Çevre geniş, imkan fazla dolayısıyla inceldiği yerden anında kopuveriyor. Katılmıyorum ben beyefendiye.
Duygusal bakmışsınız. Teoman haksız. Bu ezelden beri böyleydi. Teoman’ın amacı ilişkiyi köleliğe çevirmek sanırım. Zira kendisi hiç de normal biri değil.
Yav bu sümsük herif kendimi bildim bileli rockstar edasıyla dolaşıp durur. Bar çıkışında ''Karıyı unuttuk lan içeride bi dakka'' diye dönüp içeriden o gece tavladığı hatunu çıkarmışlığı falan var
Kendisi diyor ben geçimsiz bir adamım diye.. adamın kendisi ilişkiler konusunda problemli.. bakış açısı da ona keza.. aşk ve ilişkiler konusunda akıl alınacak biri olduğunu düşünmüyorum bu bağlamda.
Bir söz okumuştum.. insan sevdigiylr bir olup dünyayla savaşmali.. siz sevdiginizle! savasiyorsunuz diye.. işte herkes bı pazarlık peşinde olduğundan. Ortalık savaş alani
Herkesin karşı taraftan bir beklentisi olur. Benim beklentim yok derken bile içselden bir beklenti içine gireriz. Kimisi pazarlıkla bunu ortaya sunar kimisi ise sadece güven amaçlı.
Doğru söylüyor. Ben de karşımdaki kadına güvenmem. Beni evlilik için mi kullanıyor diye uzun uzun karşımdaki kişiyi ölçer tartarım. Evlilik çoğu kadın için diğer kadınlara hava atma olayı tamamen.
Maalesef aynen öyle. Kadınlar erkekleri hayatlarına sponsor olarak görüyor, erkeklerin de kadınları ne olarak gördüğü aşikar. 'Aşk kırıntısıyla doymaktansaaa tek başına aç kalırım bu hayattaaaaaa" demişti zaten
@frksarac123 kadınlar erkeklere menfaat olarak bakabilirde erkekler kadınlara öyle menfaat olarak bakamaz çünkü zaten bir çoğunun bir menfaati yok serveti vs. yok ki menfaatine bakılsın zengin serveti olursa ayrı olabilir ama genelde yok kızların çoğu erkeklere muhtaç zaten ev hanımı oluyorlar çalışanlar dışında geriye tek şey kalıyor o da cinsellik ama kadınlar için öyle değil adam zengin güçlü olmak zorunda çalışmak zorunda vs. dolayısıyla menfaat erkeklerde daha çok olduğu için kadınlar erkeklere rahatça menfaat olarak bakabilirler :D zaten bu zamana kadar çoğu bana öyle baktı paramı yedi. e bende karıyı yedim :D
@yavşağım bağımsızlığına aşırı düşkün biri olarak diyebilirim verdiğin örnekler evet yaşanıyor. Da acı tahammül seviyesi denen konuyu es geçemezsin. İnsanın fiziksel aldığı acıyla sözel aldığı acı beynin aynı yerlerinde etkiliyor hatta sosyal acı beyinde daha geniş kavramlı bir acıya yayılıyor. Şimdi şöyle, senin verdiğin örnekten yürüyorum. Örnekteki erkek hayat mücadelesini veriyorsa aynı örnekteki kadın da kendi kulvarında veriyor ve bir insan kulvarı neyse o oluyor ve örnekte erkeğin de aldığı hizmet var. Sen mesela bir erkek olarak hizmet sektöründe çalıştın mı o öyle kolay bir şey mi, gurur denen şey var. Bir de işte işi başkasına yaptırabieceğin birden çok kişi var. Evin içinde ne olduğunu bilemezsin. Belki başkasının tüm işini o yapıyor ve tatsız tuzsuz bir rutine bağlamıştır eğer öyle değil de başkalarına gene işlerini yaptırıyorsa o zaman onun da durumu vardır hani yoksa bile gururu es geçemezsin. Saydığım şeyler hiç yaşanmasa bile o sosyalleşmede beynin yaşadığı bir acı söz konusu bu da insanı köreltir veya mazoşist olman lazım. Equals filmini izledin mi? filmdeki tüm kaymağı aldığında ana konu, tüm insanların yönelimlerine göre işlere dağıldığı ama ipin ucunu kaçırdığı romantik aşıklarında bu düzeni yıktığı film. yıkılmamış o düzenin daha iyi bir versiyonu benim hayalimdeki dünya düzeni. Herkes yönelimini gerçekleştirsin arada birkaç seks de fena olmaz. Zenginlik buradan gelir. Şimdiki dünya da bunun yandan yemişi değil mi zaten
@Morvsmpir okudum canım yazdıklarını anladım. film dedin ya equals eşitler :D nerde onları dedim öyle bir şey demedim çevremde çok geniştir yerli yabancı :D
Duygular aynı duygular onlar aynı bir insana gururundan zarar verirsen herkes aynı yönde hisseder hissetmiyorsa aksaklık vardır o kişide. Yani 'bir şey bedavaysa ürün sizsinizdir' bu örnekteki muhtaçlığa karşı tarafın menfaati değil diyemezsin. Egosunu besliyor daha ne olsun. bokgibibok
derin mevzu anlat anlat bitmez. istek ve arzu sınırsızdır. ama her zaman bir karar verilmesi gerek ya yanlız olacaksın ya da biriyle olacaksın yalnızsan bekar vericileri kovalayacaksın biriyle olmak istiyorsan ya kendinden düşük ya kendi denginde ya da daha iyisini kovalayacaksın
anket haklı ve haksız olarak ayrılması doğruda virgülden sonraki kelimeler doğru değil yani haklı ve. yanlız kalacak değilim. ve de haksız olsa da yalnız kalmak isteyebilirim ben zaten bekar ve yalnızım ama kız arkadaşlarım var o pazarlık zaten ilişki için söyleniyor orası doğru zaten ama ben onlarla kurduğum ilişkiler arasında öyle büyük bir pazarlık yok