Paramızın değerinin düşmesi zenginiyle fakiriyle herkesi vurur, herkese zarar verir. Düşün ki Koç holding gibi, Eczacıbaşı holding gibi dev kuruluşlar yeni iş yatırımları için veya üretimlerini sürdürmek için yabancı bankalardan milyar dolarlara varan krediler alıyorlar. Ama yatırımları burada. Ürettikleri şeyi TL olarak satıyorlar. Dolar iki katına çıkınca adamın borcu da iki katına çıkıyor, ama kazancı iki katına çıkmıyor. Bakış açınız yanlış.
Yahu ne kızıyorlar yahu bak istihdam sağlıyor Arapları ülkeye doldurup patron edip kendi halkını ucuza kolelwik ettirmeyi göze alıp istihdam. sagliyorlar Meral aksener bir konusmasinda dedi dış güçler diye 2003 ten beri dış güçler olsaydı ülkede yine aynı şeyi yapardı diye. Tarım bitti çiftçi bitti üretim yok
Ünlülerde böyleyse demeye gerek yok. Doların olsa dahi bu ülkede yaşıyorsun ve her geçen gün alım zorlaşıyor. Bunu normal insanlar yıllar önce fark etti ama AKP'lilerin zekasal sorunları olduğu için fark edemediler. Cidden şu sitede bile hala siyasi düşünce adı altında destekleyen kişiler var. Bu at gözlüğünü de geçmek oluyor. Her insanın oy hakkı olursa sonuçlar böyle olur işte. Eğitim ve öğretimini tamamlamamış insanlara oy hakkı sunulmamalı. Hainlerin yönettiği bir ülkedeyiz şu an.
Ünlüler bile böyleyse demek yanlış aslında. Bende dolar bazlı çalışıyor ve kazanıyorum. 1000$ ila 5000$ arası çalışmama göre değişiyor son 1 yıldır kazancım. Ancak en çok doların böyle olmasına üzülen benim, çünkü ben kazansam bile halkım kaybediyorsa hepimiz kaybedecez. Paranın anlamının kalmadığı devirdeyiz, herkesin mutluluğu lazım.
Ünlüler bile derken hayırdır başka ülkede mi yaşıyorlar onlar. Onların mağduriyeti daha fazladır emin ol. Senin benim gibi mekanlarda takılmaz giyindiğimizi giymezler. Çoğunu yaşadığı evin aidatı bile dolar cinsinden..
Yapacak bir şey yok, zevk alacağız artık, yapılması gereken her şey yapıldı zaten vaktinde, şimdi mız mız ligin anlamı yok, herşeyin değeri artıyor, adamlar değersiz şeyler mi kullandirtsin bize.
Nihayetinde kasımpaşada max kabadayı olabilecek vasat bir kitleye haddinden fazla yetki verirsen daha beteri de olur. Bakanın yeğeni koko çeker, kimisi cebinde bok taşır (harbi bok), kimisi çacuklara kuran kursunda tecavüz eder. Olur oğlu olur böyle şeyler. Dolar bunların yanında bir şey değil.
Faiz doların üstünde olursa dolara yatırım yapanlar dolar da düşeceğinden dolayı parasını faize yatıracaklar. Böylece dolar tl arasındaki makas biraz olsun daralacak.
@CevapVerin518 yatırmalarına gerek bile yok faiz 30 bandına çıksın dolar 6 TL olur şu an ya imf gidecekler ya da faizi çıkarmaları lazım imf gitseler vermezler zaten faiz çıkarmak tek çözüm
evet faiz yükselsin istiyorum çünkü hazinede dolar yok. Dolar rezervi ekside. Çıkıp bir sayı söylüyorlar. O söyledikleri miktarın içinden ülkenin cari açığını düşünce eksiye düşüyor rezervler neyin kafası bu? Yani bu neye benziyor biliyor musun? Senin aylık kazancın 10 bin TL ama 9 bin TL bankaya her ay borcun var. Maaşından her ay 9 bin TL kesiliyor. Sana kalıyor bin TL. Sen de ortalıkta hava atıyorsun vay ben çok zenginim ayda 10 bin TL kazanıyorum diyorsun. Şimdi sen bu durumda zengin mi olmuş oluyorsun? Lüks mü yaşamış oluyorsun? Bunu akli melekelerini kullanarak cevapla.
Doların düşmesini ben de çok istiyorum fakat düşmeyecek. Seçimlere kadar biz doları 20 lira olarak göreceğiz. Faiz artarsa dolar düşecek, TL yeniden değer kazanacak ve halkın alım gücü bir nebze olsun artacak bu şekilde de içeride arz talep dengelenecek. İnsanlar satın alacak çarklar dönecek.
Senin Çin ve Rusya kadar ihracatın var mı? Ve ondan da önemlisi sen o ihracatın ham maddesini kendi ülkenin kaynaklarıyla mı sağlıyorsun yoksa dışarıdan aldığın ham maddeyle mi sağlıyorsun? O çok sevdikleri inşaat sektöründeki tüm çimento, demir vs hepsi dolarla dışarıdan geliyor. Tarımda kullanılan gübre, ilaç, hayvancılıkta kullanılan ilaçlar, yem, otomotiv sektörü hemen aklına araba falan gelmesin televizyon üretimindeki paneller, telefon üretimindeki batarya, ana kart, tekstilde kullanılan iplik ve kumaşlar, evlerde ve sanayide kullanılan doğalgaz, benzin, tıpta kullanılan biomedikal araçlar hastaların kullandığı protezlerin yapımında kullanılan maddeler, kalp pili, işitme cihazı, ameliyathanelerde, hastanelerde kullanılan tüm araç gereçler yani hastaya verilen narkozdur birtakım uyuşturuculardan tut dezenfektanlara kadar her şey, eczanedeki ilaçların %70'i yurtdışından dolarla, euroyla geliyor İDRAK EDEBİLİYOR MUSUN? Benim erkek kardeşim epilepsi hastası geçen sene Kasım aralık ayında dolar kuru belirlenmekte gecikildiği için kardeşimin epilepsi ilacını eczanelerde bulamadık. Kardeşim ilaç içemediği için epilepsi nöbeti geçirdi uzun zamandır geçirmiyordu. Bu ülkede doların böyle hard şekilde yükselmesi demek hastaların ilaç bulamaması, sanayicinin, otomotiv sektörünün üretim yapamaması, çiftçinin üretememesi demek. Bu alanlarda küçülmeye gidilmesi demek.
Ya ulan hasssss valla hasssss yani protein tozu basmaktan beynin erimiş. A---m--k bunların çoğunu üretsek neden o zaman doların yükselmesinden bu kadar etkileniyoruz. Savunacağız diye yakında ananızı da vereceksiniz heriflerin altına yav tövbe tövbe. Görünen köy ortada daha neyi savunuyorsun? Bizi üretime sevk edecekmiş yarrrrrrrrrrrrrak üretime sevk eder. Kaç yorumdur anlatıyorum anlatıyorum anlamıyor inek.
İnsanların annesine böyle konuşamazsın sen kalitesiz kadının tekisibin seninle muhattap olmak istemiyorum aile terbiyesi almamış kadın ne bilecek vatanı milleti
Genelde rte karşıtı böyle kalitesiz pastırmalar çıkıyor 😁 o yüzden ikiye ayrılıyoruz.. mesela ben kaliteli ama o kalitesiz kadın 😁 o yüzden erkek organının adını böyle "r " harfini vurgulayarak söylüyor 😅
Faiz, hem enflasyonu artırıcı hem de azaltıcı iki kanalı harekete geçirir. ... Dolayısı ile faiz arttığında borçlanma maliyeti ve bunun getirdiği enflasyonist baskı da artar. Daha uzun vadede, yüksek faiz kur ve talebi aşağı çekeceği için enflasyon düşer.. buna iştirak edemeyen biriyle neden polemiğe gireyim ki 😅😅
Ama faiz uzun vadede üretim sistemine zarar veriyor. Ülkemiz faiz açısından ilk 10 ülkeden biridir.. bunu bürokratlar , diplomatlar , profesörler , doktorlar biliyor söylüyor.. azcık haber izleyin sanki bana yurt dışından malzeme getiriyorsunuz. 2 tane beyinlerini makyaj yapmaktan ileri kullanamayan faizin ne olduğunu bilmeyenn karı gelmiş bana faiz yükselsin diyor. Adı üstünde faiz yahu sen bunun yükselmesini hangi mantıkla istiyosun? Sizdeki beyni kuşa taksam kuş ters uçar
Ekonomisi güçlü ülkelerde faiz zaten düşüktür ben faizi savunmuyorum ama eldeki avuçtaki her şeyi sattın dışa bağımlısın her konuda bittik çaremiz kalmadı 1930 larda 1 TL 100 dolardı şu an tam tersi bir avuç para ile araba alınıyordu şu an ne durumdasın faizi düşürüyorlar yatırım yapsınlar diye herkes götüyle gülüyor bize Bulgarlar bile kişniyor kadın sizin paranız değersiz diye bu şartlar altında kim gelipte yatırım yapar sen yapar misin o yüzden faizi düşürmelerinin hiçbir mantığı yok
her şey nereye çıkıyo biliyomusun. Bu sadece ekonomi değil bu bir savaş. Yaptırımlarla diz çöktüremediler şimdi ekonomimize saldırıyorlar.. tamamm verelim s400 leri kendi iha siha vs vs vs bunları yapmayalım. Ülkeyi savunmasız bırakalım. Çıkalım suriyeden idlibden vs vss düşünelim doları petrol aramayalım mesela kendi hududumuz içindeki petrolü doğalgazı aramayalım ABD deniz sınırlarımıza karışsın sesimiz çıkmasın. Dolar olsun 2 bunumu istiyosun.. abdulhamid han dönemindede bunu yaptınız deli dediniz adama özendiniz batıya. Şimdide rte ye deli diyorsunuz 😅 köstek olmayın devletinizin arkasında durun
Saçmalamayın yaa rekabetçi kur var 😂 😂 ekonomide çok iyi enazından birer tane almamıza izin veriyorlar ya afrika ülkelerinde olsaydık, 😪 (not: Gana parası :3 TL) söyleyeceklerim bu kadar
Bunlara emir geliyor, o yüzden böyle konuşuyorlar. :) Sizin böyle sempati beslediğiniz kişiliksizler hain. Üç kuruş para ve şöhret için vatanını, kişiliğini, imanını satan tipler