Evlenmeden çocuk sahibi şöyle olurum. Eğer uygun şartlara sahipsem evlatlık alırdım yetimhaneden. Annesiz büyüyecek eleştirisi olabilir ama şu açıdan bakmak lazım. İnsanların yaşadıkları, tercihleri veya sevdiği birini kaybetmesi yeni ilişkiye kapalı yapabilir. Çocuk istemesi de doğal bir şey. Çocuğun psikolojisi durumu düşünülebilir fakat ilgi destek sağlanırsa alışması kolay sürer. Zaten günümüzde kaç mutlu aile var ki? Çoğu aile boşanıyor çoğu kavga ediyor, hatta yüz yüze bakmayıp telefona dalanlar, çocuğu olunca eline tablet telefon verip ilgilenmemeler filan. Mutlu ailelerde var ama onlar ne yazık ki çok az.
Tercihler yaşanmışlıklar buna itebiliyor. Ben biraz araştırdım benim almam zor oluyor ama şansım var gibi biraz daha araştırmaya ihtiyacım var, açıkçası çocuğum olmasını çok istiyorum bende 😊 bayanların da tıp yöntemi de ekstra bir hak. Hayalinizi çok iyi anlıyorum özellikle kızlar için daha güzel bir heyecandır annelik duygusunu yaşamak 😊 umarım hayalin gerçek olur 😊
Yani şartlara bağlı. Hala ailesine bağlı olanlar bunu yapamaz. Ama bağın yoksa ve kişiye güven tam ise nikah teferruat kalıyor. Farklı bir bakış açısı ile yorumlamaya çalıştım. O kişilere gidip sorsan sorun yok derler. örf adetlerimize uymuyor görünüyor evet. Ama bakalım onlar adetlere örfe nasıl bakıyor. Toplum değişiyor doğal olarak bu gibi kavramların hayatımızdaki yeri anlamı değişiyor. Bir öğretmenim demişti "daha büyük bir pencereden bakarsan bu iletişim çağı ile girlikte görünüyor ki ileride bir gün dünyanın tek dili tek kültürü olacak" biz görürmiyiz o günleri zor gibi :)
Kesinlikle evlenmeden istemem sonuçta kardeşim için boşuna aşkın meyvesi demiyorlar. Aşık oluyorsun, birşeyleri paylaşmak için hayat arkadaşınla evleniyorsun ve birbirini o kadar çok seviyorsun ki kanından canından bir parça olsun istiyorsun ve çocuk o şekilde oluyor yani yoksa evlenmeden çocuk yapmanın bence ne bir manası var ne de bir duygusu.. bence her şey layığıyla yapıldığında güzel ve anlamlı kalıyor.. bunu isteyen herkesin de Allah kalbine göre versin diyorum. Geri kalanların zaten dünya umrunda değil biliyorum 🙂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evlenmeden istemem çünkü belirsiz bir durum. Bu da stres demek. Cocuk isteyen zaten evlenir önce. Evli değilse beklenmedik bir hamileliktir ve erkek isteksiz olabilir baba olma konusunda. Hatta terkedip gidebilir. Bu duruma düşmek kötü olur. Istemem. Bu güzel duyguyu rahat kafayla keyfini cikararak yasamak isterim, değerli hissetmek isterim.
Yani evlilikleri görüyoruz zaten :) Işyeri sürekli flört etme çabasında evli erkeklerle dolu. Evli kadınlar ise felaketlerinden bir prenses hikayesi yazma peşinde, hep bi yalan hep bi palavra.
Valla anne olma gibi bi niyetim yok ama çocuğu evlenmeden yapar yoluma bakarım. Adamı da çok sallamam. Sahiplenmezse sahiplenmez. Sadece genetiği sağlam bi adam olmasına dikkat ederim. Winner, yakışıklı ve ailesinde kronik sağlık sorunu olmayan birisi olması yeterli.
Zaten sağlam kazanıyorum. Çocuğumla yaşarım yurtdışında.
Insanlar bazen elaleme göre yaşıyor ve mutsuzluğa hapsediyor kendini. Çok üzücü.
Baksana bu hanımefendi için bile ne kadar çirkin şeyler yazmış elalemciler. Ama Özge Hanım in en az önemsediği detay olabilirsiniz beyler bayanlar. O kötü laflarinizi bir yerinize sokabilirsiniz , anca hararetinizi bastırır ;)
Çok minik bir yüzde var evli ve mutlu olan. Onlara saygım sonsuz , mutlulukları sonsuz olsun ♥️ O insanlar da bu sorulara uğramayip asagilamaz zaten. Iç huzuru vardır çünkü.
@CatGirl21 Bi tane adamı adam edemiyorsunuz, düzgün bi hayat arkadaşı olamıyorsunuz. Sonra da, "adamı da çok sallamam" . Sanki erkekler üreme makinesi? Sen adamı sallamazsan adam seni niye sallasın? Hayat arkadaşlığı, evliliği nedir bilir misin? Diğerinin nefesi yetmediği yerde ona nefes olmaktır. Bir tane güzel baba bulup onu adam edemiyorsunuz, dişi kuş yuva kurar, siz dişi kuşluktan çıktıysanız yuva şansınız yok. Çalışır çocuğuna bakarmış. İşinden aldığın terfi ya da para güzel bi ailede yakaladığın mutlulukla kıyas edilemez. Sizin gibilerin beceriksizliği de pek moda oldu şu sıralar..
Sen çok mu kusursuzsun diyen arkadaşlar var.. işte bu yüzden kusursuzu seciyorum sevgili beyefendi. 36 yaşındasın ve bu seçimin evrimsel seçilimle ilişkisini bilmiyorsun mesela.. güzel bi kadına yönelmen de tamamen kendi iradenle falan :) bayılıyorum böyle aklı yok fikri çok insanlara. mutlusun en azından. cehalet mutluluktur ne de olsa.
@Susidil çok haklısın ! Mesela açık açık istediğim gibi yaşamak yerine , telefonumu tamir ettirme testine bile sokmaliyim mesela :) sonra insan yerine koyup onunla konuşmak yerine buraya sorayım falan. Tıpkı senin bir gün önce yaptığın gibi :)) Hayatın toksik, bi kadınlık öğretiyor (o da neyse !) Almayayım, ben keyfime göre ve sahtelikten uzak ilişkilerin insanıyım. :)
Konuşmadığımı nerden çıkardın? Erkek arkadaşım benim peşimde pervane, dün saatlerce yalvardı, ben de lütfedip affettim. Beni çok seviyor, ben de sevildiğim ve değerli olduğum erkekle birlikteyim. Evet ben kadın gibi kadınım, ilişkimi de erkeğimi de yönetebiliyorum. Sen nesin?
Bu arada, "eminim" konuşmuşsundur ve eminim ağlamıştır. O yüzden başka insanlara bugün dm den sormuşsun aynı soruyu 🥲 komiksiniz, nasıl olsa anonim bı dünyadasiniz, yalanın bini bir para ♥️
Sevgilim Sözünü Tutmadı? Ne Düşünmeliyim? ↗ Bu soru da konuştuktan sonrasına ait içerde ssler var. Bak bakalım konuşmamış mıyım? O olayı atlatalı kaç gün oldu burdan söylediklerime söyleyecek laf bulamayınca özel hayatımla vurmaya çalışıyorsun. Sence benim dmden bunu sormaya ihtiyacım var mı? At bakalım kullanıcı adlarını kime sormuşum ben dmden. Hadi bekliyorum.
açıkçası evlendiği için şanslı , kimse boşuna kendim bakarım diye güçlü kadın triplerine girmesin. ha evlenip boşanırsın o ayrı, veya eşini kaybedersin o ayrı, ama diyelim ki adam evlenmiyor sadece cocuk sahibi olmak çocuğa zararlı. bunun birkaç örneğini çevremde gördüm evlilik dışı doğan çocukları gördüm , baba sevgisi yok, evde anne hem anne hem baba portresi çizmeye calısıyor, kadın için oyle zor bir durum ki bu aslında. baba lafı açılınca çocuk sıkılıyor canı , çünkü söyleyebilecek bir lafı yok. ha bunun çevremde örneklerini gördüğüm için anlatıyorum, kadın anneliği yasıyor tamam ama cocuk icin aslında içinde gorunmez bir travma olusuyor anne bunun farkında değil. bu yüzden özge özpirincci adamın evlenecegini biliyormus, veya evlilik muhabbeti geciyormus ki hamile kalmıs bence, baska türlü adam ben evlenmek istemiyorum, veya aldır cocugu ben babalıga hazır değilim diyebilirdi
Hayır, istemezdim fakat uzaktan konuşmak gerçekten çok kolay. Uzaktan "Bu bunu nasıl yapmış, hayatta yapmam" vs diyoruz ama gerçek hayatta öyle olmuyor maalesef. Ben artık ona inanıyorum. Aralarında ne geçti, nasıl bir duygu akışı oldu, ne inatlar ne vazgeçilmezlikler oldu, biliyor muyuz? Hayır. Uzaktan kına kına kına. Ayrıca bu onların hayatı, demek ki öyle mutlular.
Hele Şükür Evlendi Evlenmese Ahlaksızın Önde Gideniydi Gerçi Yine Ahlaksız Pislik 😡 Neden mi Çünkü Önce Evlenmeden Cinsel ilişkiye girdiği İçin Maalesef Toplum Gerçekten O Kadar Çok bozuldu Pislik Haline geldi ki Dine İslam'a Allah'i Hiç dinleyen Yok Millet kafasına göre Yaşıyor ak Yaşayın yaşayın Cehennem Ateşinde de Yaşarsınız Öyle istediğinizi Yaparsınız Bir güzel Ateşin içinde Kavrulun da Ya arkadaş İnsan da Hiç mi Akıl zeka olmaz Bu kadar adi namussuz Pislik Olur mu Ya Önce Evlenin Ondan sonra Çocuk yapın cinsel İlişkiye Girin Evlenmeden Cinsel ilişkiye girmek şerefsizlik namussuzluk tur Böylelerinden İğreniyorum 🤮 Reziller Evlenmeden Cinsel ilişkiye girenler varya hepinizin ak ben Şerefsizler Varya Böyle ahlaksızlara Çok feci cezalar vermek gerekiyor Müslüman isen Haram işlemeyeceksiniz
bu senin benim tartışmama açık bir konu değil kendi vücudu kendi hayatı kendi kararları kararına saygı duyarım herkesin de duyması gerekir ortada ayıplanacak bir şey göremiyorum mutluluklar dilerim kendisine...
bana gelince ben zaten ne evlenmeyi düşünüyorum ne de çocuk yapmayı o yüzden bu soruya verebilecek bir cevabım yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evlilik dışı çocuk yapınca evlenmenin bi anlamı olmuyor zaten bildiğim kadarıyla dinde de kabulu yok evlenmek zaten dini bir gerek
8
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yani evlenmeden çocuk yaptıktan sonra sonra evlenmenin kabulu yok
Bu kadın evliliğe karşıydı ex'inin (engin altan düzyatan) evlilik teklifini kabul etmemisti sacma sapan tripliydi. Bunla niye evlenmis şaşırdım. Neyse Allah mutlu mesut etsin. Soruya gelirsek evlenmeden bebe yapmazdım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilik ne demek? Yuva kurmaktir, her seyini evlilige saklamaktir. Cocuk yapmaktir ( istege bagli) Bunlar duzeni bozmuslar. Allah hidayet versin ne diyeyim
ama bizim kanalımızda değil onlar zararı kendileri görücek ve yeni nesil berbat derecede nankör ve kıymet bilmez cebinde 50 tl olsa yarını düsünmeyen çok cabuk ve kolay ulasıyorlar evlendiklerinde sorumsuz ve algısız nankör olucaklar sonuc bir sürü annesiz babasız cocuklar bir sürü dul bayan ve erkek bozuluyoruz
Yanlış seçeneğe tıkladım. Evet, evlenmeden çocuk yapardım. Evlilik bana tamamen saçmalık gibi geliyor. Bir kağıt parçası olmasa da olur. Evlilik ciddi anlamda saçma bence.
cocuk için evlenmek bence o cocuğa yapılmış en büyük saygısızlık ve hatadır mecburiyetten cocuğa kimlik ve soy isim verebilmek için burya yazıyorum 1 yıl sürmiyecek evlilikleri komşular pazarda görsün hikayesi işte
Olabilir mi evet olabilir. İster miyim hayır istemem. Evlendikten sonra bile hemen çocuk yapmak pek doğru gelmiyor bana en azından 2-3 sene birlikte yaşamak birbirine doymak gerekir diye düşünüyorum.
O zaman neden çocuk dünyaya getiriyorlar ki. Evlenmediklerini varsayarsak kardeşim psikolojisini düşünmeleri lazım. Çocuk büyüdü zaman anne ve babanın evlendiği zaman çocuk olur diye öğrenicek ama anne ve babasının evlenmeden dünyaya geldiğini öğrenince marifetmiş gibi anlayabilir. Sonuçta çocuklar neyi görürse onu yapar. Ben bu mantıktayım.
Konu çocuk olunca sınırsız özgürlük frekansım sınırlıya doğru kayar. Çocuk sahibi olmak farklı bir hukuk, farklı bir sorumluluk, ve farklı bir anlayışı getirmektedir. Aile kavramı önemlidir ve hukuka uygun olmalıdır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
istemek ayri ama olmus ayri. Herkes buyuk konusuyorda bunca gayri mesru cocuk benim mi yani?