Burcu Özberk; “Maalesef kadınlar olarak biyolojik açıdan biraz şanssızız. Belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olamıyoruz. Ben de 31 yaşındayım, evlenmeyi de düşünmüyorum. Ama kendime güvenirsem babasız bir çocuğu dünyaya getirebilirim. Bu yüzden de yumurtalıklarımı dondurmayı düşünüyorum” dedi.
Herkesin fikrine saygı duyuyorum ancak bu konuda benim fikrim şu yönde, toplumun en temel yapı aile. Ailenin kurucu üyeleri anne ve babadır. Dünyaya bir çocuk getirilmeye karar verilmişse eğer, bu çocuğun sağlam ve sağlıklı bir psikolojide büyüyüp yetişmesi için ne annesinden ne de babasından mahrum kalmaması gerekir. Anne, baba olan; kadın erkek eşittir fakat ikisininde ailedeki rolleri farklıdır. Ne anne ne de baba, tek başına iki rolü tam anlamıyla üstlenemez. Çocuk sahibi olmak istemenin nedenlerinden biri de zaten mutlu bir yuva olmalıdır, şayet böyle bir olgu yoksa ortada, çocuk sahibi olunmamalıdır. Evlilik yalnızca karı koca arasındaki basit bir seks çatısı değildir. Evlilik bütün değerlerimizi, bizi biz yapan ögelerden olan kültürümüzü kapsar. Evlilik "sağlıklı bir evlilikse" çocuk yapma kararı alınmalıdır.
Ve yine bir ünlümüz daha ünlü olmanın verdiği sorumluluğu kaldıramayarak akılsızca bir şeyler söylemiş. Kendilerini ayakta alkışlıyor ve selamlarımı iletiyorum. Evlilik dışı dünyaya çocuk getirmek kadar kendini boş beleş görmenin ötesinde başka bir şey olamaz galiba. En basitinden bir insanın değeri olur onunla saygınlık kazanır. İşte bu ve bunun gibi akıl sağlığı yerinde olmayan şuursuz insanların ünlü olduğu toplumlarda, bu kişiler ortaya bir laf atar kırk akıllı işin içinden çıkamaz. Asıl en kötüsü ise toplumumuzun değerlerini bu gibi kendini ünlü sananlar tarafından önemsiz veya değersizmiş gibi hatta bunlar küçük detaylar takılmayın böyle evlilik işlerine çocuk sahibi olmak istiyorsanız çıkın sokaklara beğendiğiniz kim varsa yapın çocuk ihtiyacınızı görün, mantığı ile topluma açıklama yapmak ne derece sağlıklı bir insanın beyninden süzülen kelimeler olur bilemiyorum. Şu ülkede ünlülerimizden biriside çıksın şaşırtsın ya hepsi mi bu kadar... (söylemek istemiyorum boşlukları siz doldurun)
Biyolojik olarak olunabilir ama etik olduğunu düşünmüyorum. Çocuk dediğin hem anne hem baba ile büyümelidir. İnsan yetiştirmek doğurmak ya da sperm vermekle olmuyor. İki figür hayatında olmayan bir çocuk bir yerden eksik büyür. Yazık değil mi?
Ya şimdi evlilik kurumsal ve resmi olmanın dışında dini bir ritüel hani evlenen kişi dinen senin helalin oluyor (iki taraf için kast ediyorum) Hani şu an söylediği şey zinaya giriyor üzgünüm. Fakat çocuk sahiplenip bu şekilde büyütme kast edilirse o zaman sevap kazanır.. Burcu Özberkin dinini bilmiyorum dine bakış açısı hakkında hiç bir fikrim yok ama evlilik dışı çocuk yapmak "ben müslümanım" diyenin yapacağı bir şey olmaz.. Allah'ın koyduğu kurallara aykırılıktan öte bişey olamaz..
Kuzum walla o da zinaya giriyor 😐 Şimdi sonuç olarak gene o kişi senin helalin değil iş teknolojik boyutta bile olsa biyolojik bir birliktelik olmuş oluyor ve bu da zinaya giriyor o yüzden haram😐❤️
Bir çocuğun sadece anneye değil babaya da ihtiyacı vardır. Babasız büyüyen çocuk en az annesiz büyümüş kadar eksik kalır. Şartlar ve istenmeyen bazı nedenlerden dolayı bu bir mecburiyetse mantıklı olabilir.
Çocuğum olmadan evvel benimde böyle bir takım tilkiler dolanıyordu aklımda. Elbette olabilir, olunabilir, bi kadın çocuğuna pekala tek başına yuva olabilir. Ama bebeğim olduktan sonra ve babasıyla arasındaki bağı gördükten sonra en azından kendi adıma babasız bir çocuk büyütmek istemem.. Küçücük gözlerinin içi gülüyor babası kapıdan içeri girince, yüzü gülüyor, elleri kolları kıpır kıpır oluyor ❤ Bir çocuğu bunlardan mahrum büyütmek fikri bana bu saatten sonra çok bencilce geliyor. Keza kendim içinde öyle, babam hayatımdaki her şeyim..
Evliliğin sorumluluğunu dahi kaldıramayacak olanlar bir de tek başına çocuk büyütebilme sorumluluğunu alabileceklerini düşünüyorlar ya bu çok komik geliyor bana.
Aile bir toplumun en temel ve en önemli yapı taşıdır ve eğer toplumdaki aile düzeni bozulursa o devlette kargaşa ve düzensizlikler baş göstermeye başlar.
Bu kişinin kendi kararıdır saygı duyarım ama ünlü diye tabir ettiğimiz bu kişilerin hayatına giren çıkan sayısı oldukça fazla olduğundan dolayı evlenmeyi öcü gibi görmeleri normal ama bizim milli kültürümüzde bu tür şeyler yoktur kesinlikle ve normalleşmemeli diye düşünüyorum.
Her şey tamam bu çocuk yarın demeyecek mi benim babam kim nesebi belli olmayan çocuğun pisikolojisini düşünmek bile istemem sokaktaki köpeklerde doğuruyor. Tamam babası küçuk yasta ölen çocuklar elbette var baba özlemi duymak baska babasının kim olduğunu bilmemek başka. Anne çocuğu elbette büyütür ama belli olmayan çocuğun pisikolojisini düzeltemez böyle anne düşmanıma bile dilemem. Bunu yapan zaten anne olamaz onu doğuran kadın olur. Herkes empati yapsin babamın kim olduğunun önemi yok diyebiliyorsa bu kadının dediğindede bir sorun olmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Üstten söylemesi kolay ah Burcu ah
Biri de çıkıp bu çocuğa hakarettir demiyor
Ama ben diyorum
Bir çocuğu babasısiz büyütmek ne kadar doğru
Çocuğun her zaman anne ve babaya ihtiyacı vardır
Bizim toplumumuzda hoş karşılanmıyor evet ama karşılanıyor bile olsa bu çocuğun üstünde büyük bir travma
Yuvasi olmayan bir kuş nasıl uçar kanadı kırılmaz mi?
Hem anne hem baba olurum ben çocuğuma diyenlere sesleniyorum olmaz...
Anne yâda baba ölür tamam taktiri ilahi ama bile isteye çocuğun psikolojisini etkilemek bana göre yanlış tabiki bana göre ben hoş karşılaşmiyorum
Bir çocuğun yalnızca anneye değil babaya ve sicak bir yuvaya da ihtiyacı vardır. Diyelimki babasız cocuk dunyaya getirdi. Peki o çocuk benim babam nerde diye sorduğunda ne cevap verecek? Babası belli olmayan bir cocuk dünya ya getirmek ne kadar mantikli? Herkesin kendi tercihi lakin bunlar ne ahlaki nede doğru fikirler.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olur mu ya, birisi de kadın istemesin. Gidip taşıyıcı anneden çocuk sahibi olursa ne olacak? Aynı şey, resmen rezalet. Gelecek çocuğun hakkına girmektir. Onun ne suçu var ki? Babasız büyümesine sebep olacağını kendinde hak görüyor. İnsanlara harbiden eğitim verilmeli. Ne etik, ne mantıklı. Komedi gibi ya. İşleyişi bozmaktan başka birşey değil. Ama ezilen yine kendileri olursa üzülmem ki. Çocuğa yazık olur sadece. Başkaları babaları ile oynarken o gidip üzülünce kalbi kırılınca ne yapar?🤦Herkes kendini düşünüyor, oh ne güzel. Biraz empati lütfen.
Evlenmeden çocuk sahibi olmak istemem çünkü bu konuda bencil olmamak gerekir. Çocuğun bir anneye ihtiyacı olduğu gibi bir babaya ve bir kardeşe de ihtiyacı var bu yüzden bu hakkı bencillik yapıp onun elinden almak istemezdim, herkes kendine güvenebilir sorumluluklarını yerine getirebilir ama bir çocuğun hayatını elinden almak çok düşünülmesi gereken bir şey.
Çok parası olduğu için ona her anlamda yeteceğini düşünüyor. Bu durum günah mı bilmiyorum ama onun dışında bir sorun göremedim. Ben de babasız büyüdüm ve annem burcu özberk olsaydı zaten bakıcılarla büyüyüp, en iyi şeylerle beslenecek ve hatta belki özel şöförüm olacaktı. Belki babam koruyup kollayamayacaktı ama annem parasıyla her şeyi halledebilirdi. Dediğim gibi, günah mı bilmiyorum ama onun dışında bir sorun göremedim.
Kendi kişisel tercihidir. Sorgulayıp yargılamak doğru değildir. Ancek benim şahsi görüşüm de kendini mutlu etmek için babasız bir çocuk dünyaya getirip onu eksik ve yarım bir aile ortamında büyütmesi de vicdansızlıktır.
Burcu Özberk'e saygı duyuyorum. Lakin anlamadığım husus, böyle aşık olunası güzellikte bir kadın neden evlenmek istemez veya neden evlenemez? Eşi olacak kişide aradığı kriterler mi çok yüksek nedir? Bu kadınlar kriterleri biraz düşük tutsa, sevenlerinin onlara kavuşmasına imkan tanısa, birini mutlu etse, kendi de mutlu olsa fena mı olur?
Istemem, o çocuğun bir anneye ihtiyacı oldgu kadar babaya da ihtiyacı var kimsenin keyfine kalmamış böyle birşey. Ne kadae güvenirsem güveneyim kendime bir babanin verdiği bazı şeyleri veremem. evlenmeyi düşünmüyorsan. Böyle şeylerine alet de etmezsin.
Istemezdim. tabiki herkesin buna hakki var ama bu tarz kararlari verirken o cocugun da psikolojisimi dusunmek zorundasiniz. Baban kim babasiz der millet. yok anan evlenmeden yaptirmis seni der. arkadaslarini ana babalariyla gorunce uzulur. daha neler neler
bunlar yalnızlığı çok mu seviyor anlamadım ki 😀 ben evlenmeden çocuk istemem nedeni;bir çocuk baba şefkati ve otoritesini görmek zorundadır , birisinden korkması gerekli.. Aileyi birisinin koruması gerekli yani baba şart
Ne bu zina çocuğu mu getiricem dünyaya. Tabi ki istemezdim. Evlenip ondan sonra anne olmak istiyorum. Ama eğer nasip olmaz evlenmezsem hayalimde bir kız çocuğu evlat edinmek var. O şekilde evlenmeden anne olabilirim.
Ben Burcu Hanım'ı anlıyorum. Erkeklere güvenimiz kalmadı. Hayatına bir erkek almak istemiyor ama soy kütüğü de önemli. Evlenmeden anne olmak istemesini anlayabiliyorum ama dünyaya gelen her çocuk kökenini bilmek ister
Öyle düşünenlere bişey diyemem ama çocuk büyüdüğünde okul çıkışında parkta veya herhangi bi aktivitede babanın yokluğu şak diye her defasında yüzene vurulur zaten çocuk başlı başına bi sorumlulukken manevi açıdan çocuğu her anlamda doyurmak gerek 'ben ona baba yokluğu hissettirmem' denilse de sanmıyorum hepsi boş klavye sözleri
Aynen öyle çok doğru yazdın 👍 Bir çocuk anne şefkatine ihtiyaç duyduğu kadar baba terbiyesinede muhtaç. Baba yokluğu çölde gölgesiz kalmak gibi :(( koca koca adamlar bile yaşlanmış babalarının varlığıyla rahatlıyor. Küçük bir çocuğun baba ihtiyacını düşünemiyorum bile..
Ben babasız bir çocuk büyütmek istemezdim, zor oluyor diye düşünüyorum ama onlar için zor olmaz herhalde
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben çocuğun anne sevgiside baba sevgisi de alması taraftarıyım ne kadar zengin olursan ol ne kadar lüKS yaşantınız olursa da olsun her zaman çocuğun anneyede babaya da ihtiyacı vardır. Sevdiğin erkekle/kadınla sarılıp çocuğunuzu sevrediyorsunuz ve her ikinizinde sevgisini alarak büyüyor sağlıklı iyi bir birey oluyor bence bu daha iyi bir tercih diye düşünüyorum.
Ben normalde de çocuk sahibi olmayı istemiyorum. Bunu evlenmeden zaten yapmam. Çocuk olunca o çocuğu iyi yetiştirebilmek için aile kurmak gerek. Bu yüzden evlenmek gerek. Eğer çocuk isteniyorsa. Benim cevabım hayır, evlenmiyorsam çocuk yoktur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sadece biyolojik acidan mi sanssiziz? Kadinlar her konuda sanssiz. Bu dunya erkekler dünyası. Kadin olmak cok zor. Secme hakki verseler kadin olmanin yuzune cogu kisi bakmazdi.
Olabilirim demis olacagim dememis anladigim kadariyla. Ama basaramaz bence, oyle kolay degil o isler. Gundeme gelmek icin konusmak icin konusmus gibi geldi bana.
Erkeklere güvensizlik ve haklı olması mı? SKECJWFÖAKCHEÇSMCKJEFBÖSKCJE tamam yapın kardeşim çocuğun hayatını da bok edin, babanın olmadığı yerde çocuk yetersiz kalır maddiyat asla kapatamaz bu açığı. Çevremde de görüyorum.
Bence kadınların kanı bozuk hep ilgi isteyen egosunu tatmin eden sizlersiniz hiç erkeği düşünmezsiniz bile sadece parasına bakarsınız ve kadınlarda da güvenilmez çok bunu sadece erkeklere bağlamak saçmalık
Erkekler eşlerini öldürüyolar be sen neyden bahsediyosun? Hayatlar gidiyo hayatlar, para bunların yanında fasa fiso. Hayatım boyunca hiçbir erkeğe güvenmiyicem ya aldatırlar ya döverler ya da psikolojik şiddet ben kendi kendime yeterim Allahıma şükürrrler olsun
Senin kadınlar tarafından öldürlen erkekler hakkında hiç haber duydun mu çok nadir haber ederler eşinden dayak yiyen erkeğe gülersiniz ohh iyi olmuş falan dersiniz bu kininizi anlamıyorum halka açık bir alanda olsak suçlunun kadın olamasına rağmen erkek linçlenir ve emin ol kadınlar erkeklerden daha üstün oldaydı bu oranlar değişmezdi masum olan bir sürü erkeğin ezilmesine neden olmaktan başka bir düşünceniz yok
Ya peki siz kadınların hayatlarını niye önemsiz görüyosunuz ben de bunu anlamıyorum? Hiç gotunuze bile takmıyosunuz ya bi kadın mı ölmüş ohh bile diyosunuzdur siz. Iste bu yuzden asla bir erkege guvenmiyicem sizin gibi dusunenlerin de canı cehenneme
Ne ciddi misin sen kadın cinayeti haberi gördüğümde o erkek yerine ben utanıyorum sırf adımız kötüye çıkar diye ki gayet çıkıyorda ve kadınlara kalkan eller kırılsın insanlar konuşarak anlaşır bir erkek fiziksel olarak ondan güçlü olduğunu onunla kavga etmemesinin bilincinde olması gerek baksana konu ne cabuk egitimsizlige gitti degil mi
Genel olrak tek eksikliğimiz bu anlayışsız tek bir pencereden kendimiz gibi bakmamız bir kadının ölümünde asla iyiki ölmüş falan demedim dememde onu diyenler sadist falansa genel konuşamazsın
Haklısın inciltmeye değmez o pislik insanlar var anlaşilan ikimizde sikayetciyiz bu durumdan bunları yapan biz degiliz yapanlar utansın saglıcakla kal🙂