Cinsiyet düzeltme operasyonu değil cinsiyet uyum süreci demek daha doğru olur. Bilmeyenler için trans erkekler için göğüslerin alınması operasyonu vardır buna da Top Surgery denir. Fotoğraf için yorumum: Antep'te böyle baklava yok beeee 🔥🔥🔥 trans rights are human rights 🌈🌈🌈
Uyum sürecini tamamlamanın sonra aşaması genital organ değişim ameliyatı geçirmektir. Bu ameliyat içinse ülkelere göre belirli bir süre boyunca hormon terapisi görmek ve düzenli olarak psikiyatr kontrolünden geçmek gerekir. (Tabiki herkesin buna ihtiyacı yoktur kişi eğer vajinalı bir erkek veya penisli bir kadın olarak halinden memnunsa kimse ona sen cinsiyetine uygun değilsin vs deme hakkına sahip değil cinsiyeti belirleyen şey kişinin beyanıdır.) Bu düzenli kontrollerin ardından kişi isteği ile srs ameliyatını geçirebilir Amerika da bildiğim kadarıyla şart olan doktor kontrol ve hormon terapisi süreci 2 yıl. Ancak Elliot trans olduğunu geçen sene Kasım ayında açıkladı. Eğer resmi prosedürü ihlal etmediyse şu an vajinalı bir erkek olması lazım (ki bu durum bizi gram ilgilendirmez). Top Surgery (göğüs aldırma) ameliyatı içinse belirli bir prosedür yok isteyen kişi trans olmasa dahi eğer göğüslerinden memnun değilse onları aldırabilir.
Bir insanın kendi olduğu bedende doğmaması inanılmaz büyük bir travma diye görüyorum. Her an her dakika olmadığınız, üzerinizde bir elbise gibi taşıdığınız bir bedene sahip olmak ne demektir tahmin bile edemiyorum.
Bireylerin bu savaşta nihayi bir ameliyat kararı verebilmesi, hem psikolojik, hem fiziksel olarak çok zorlu bir sürece hazır olabilmesi ve bunu açıklayabilmesi büyük bir karar. Bu yüzden özellikle ünlü kişilerin bu kararlarını paylaşmaları ve kendilerini açıklamaları, bu sorunu yaşayan insanlar olduğunu fark etmemiz anlamında çok çok değerli.
Elliot Page'i du bu cesur kararı ve sonucunda kazandığı öz bedenini dolayısıyla paylaşımını kutluyorum. Allah gönül rahatlığı ve iç huzuru kazanmasını nasip etsin. Zira hayatta herkes dengeli ve huzurlu bir yaşam peşinde, o da bu yönde attığı adımlarla dilerim mutluluğu yakalar.
hayat ne garip, daha dun durduk yerde bu kiz gelmisti aklima. x-men de izledigimde nasil da begenmistim nasil bi tatlilik-guzelliktir o.. bi moka benzememis. zaten 1.55 boyundaymis. cirpi gibi de.. o vucutla erkek olmak zaten bi ezici geliyo dusununce..
Vanya.. eski hali sinir bozuyordu umarım bu hali "yine" kıyameti getirmez. Yeter yani.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cinsiyet değiştirme değil de düzeltme mi olmuş şimdi o? Yıllarca kadın olarak yaşadı. Hayatının 30 yılını kendisi yanlışlık olarak değerlendirmiyodur, başkaları duyar yarıştırıyo
Sonra ülke neden gelişmiyor diyoruz. İşte bunlar yüzünden gelişmiyor. Bir insan cinsiyetini değiştirebilir ama siz yobazlar “ayy keşke değiştirmeseydi, mal bu, aptall bu.” diyorsunuz. Adam kendini erkek hissediyor, sizin için benimseyemediği bir bedende mi kalsın s*k kafalılar.