fransa da bor noman kokenli frank michel de montaigne nun kim oldugunu bilmez ya da Jean rousseau.. montesquieu desen bob bon bakar.. veya nantes da yasayan
pays de la loire bolgesinin valisi kim desen bilmez.. hatta etnik kokeni franklarinda kim oldugunu bilmez cogu akademisyen diyeceginiz mesala dijon iniversitesinde bir docent devletin basinda la republique en marche partisinin iktidar oldugunu bile bilmez.. cunku onlar icin kamu erklerinde birileri vardir ve onlarin gorevleri ve odevleri oldugunu biliyor.. burokrasiyi takip etmek zorunda degildir... gelismekte olan ulkelerde daha cok bilinir cunku onlarin ulusal ve sosyal guvenliklerine sosyal devlet anlayisina sahip olmayan yonetimler vardir... talepleri gereksinme ve ihtiyaclarina cevaplar ararlar.. olcek ekonomilerinde bu tur sorulara cevaplar bulamazsiniz ve bu da onlarin cahil oldugu anamina gelmez.. kisiyi tanimiyorum kim olduguda umrumda degil ama Turkiyedeki bakani bilmek zorunda degil kimse... tabi ki Turkiye de mill konulari konusmak cok zordur... frederic bastiat ne diyor.. herseyi denedik hep zor olani yaptik bir kere de kolay olani ozgurlugu neden denemiyoruz.. bugun ki endustri 4.0 dunyasinda bilmesi gerekenler siber.. sibernetick ve otonom sistemlerdir bilim ve akil bu yonendir cunku kuantum mekanigine gecmeye hazirlanan dijitallesmeye dogru giden dunya da devletin bakanindan banane... ben kullandigim interaktif dunyanin mekanizmasini bilmek istiyorum.. bakan zaten anayasal sorumluluklarini yerine getirmesi gereken bir kamu tuzel kisilikteki memur yahu.. asil o beni bilmeli ben onu degil... benim icin orada ben onun icin degilim... ayriyetten kisiler emekleri.. becerileri ve zekalariyla statu kazanirlar sosyal yapida.. bir muhendis mekanik bilimleri bilirse yeterlidir illa edebiyati tarihi bilmek zorunda degil.. bilirse genel kultur olur agzini acar konusur bu biraz kisinin dunyaya bakisiyla alakali... vizyonuylada... fazla abartmamak lazim... hem herkes cern de teorileri tartisan akademisyen degil.. sahsen ben cahil bir insan oldugum icin hergun yeni birseyler ogreniyorum bilgi insana deger katar ve yasadigi dunyaya bakis acisini somutlastirir hepsi bu... ya da banane sanane demeyi bilmek lazim.. bu kizdan mesala banane... fahrettin kocayi bilmesi bana birsey kazandirmaz... kiz kendi statusunu yerine getiriyor ve ekonomik degere donustuyorsa gerisi hikaye... geri kalan kendi cehaletiyle ugrassin ya da kendi isine baksin ya da kafasi guzel yasasin beni ilgilendirmez...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle 2018 güzeli neden 2020 de bu kadar gündem oldu?
Cevap şu Türkiye güzeli, Türküm, Türk Türkiye diye sürekli altını kazıyarak çiziyor sonra gündelik bi proğram da ağzını yaya yaya abur cuburu bile İngilizce söylüyorsun.
Arkadaşa yapılan acımasızlık, kültürlü olmadığı ortada, aşağılayıp proğramıda manken hanımıda gündem yapmanıza gerek yoktu yazık!
Ben bi Türk değilim ama her videonda ingizce bilgilerimi güncelliyorsa Türkiye Güzeli bi anormallik yok mu? Programdan sonra ki videoda bile sooowhattt diye eze eze konuşuyorsun. Türkçe konuş olduğundan fazlaymış gibi davranma.00 Yorumla
+1 yılArkadaş tanımıyor olabilir,9 yaşından beri yurt dışında yaşamış, biz tanıyoruz da ne oluyor. Türkiye de ki birçok kişiye sorsan yurt dışında birçok ülkenin liderlerini tanıyorlar mı acaba merak konusu, bu onun cahil olduğunu mu gösterir. Zaten ne olursa olsun hiçbir profosyonel kanal kimseyi aşağı çekmek ve küçümsemek için böyle birşey yapmaya hakkı yok. Bende çok ısındığım biri değil ama beyni ile ilgilenmiyorum, memleketimizin bundan önemli sorunları çok, bence asıl beyninde sorun olanlar o kadar sorunun içinde buna odaklananlar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılKadını hiç sevmem. Ama 2 terbiyesiz sunucu kadının üstüne çok gitmişler. Neden dünya güzeli seçilemediniz yoksa diğerlerinden daha mı çirkindiniz diye iğrenç sorular. Yok efendim zenginliğinizi birlikte olduğunuz erkek arkadaşlarınıza mı borçlusunuz. Çünkü bir kadın erkeksiz mal sahibi olamaz sanki. Çok ukalaca kadının üstüne gidildi yani. Yoksa kadın cahil zaten. Evinde korona zamanı parti vermişti
43 Yorumla- +1 yıl
Zayıf noktasından yakalamışlar desene..
- +1 yıl
Aynen öyle. Kadın oraya istiklal marşımızı okumaya mı gitti
- +1 yıl
Saçma sapan şeyler
Bu programa çıkmadan önce programın içeriği ile ilgili bir kaç videosunu izlemiş olsa idi..
ne soruluyor ne sorulmuyor? diye ,
en azından kabul etmezdi.. böyle zor anlar yaşamazdı.. Hele ki bu covid 19 , dan sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı tanımayan kaldı mı? Ilkokul çocuğuna sorsak o bile bakanın kim olduğunu söyler.. Hiç mi haber izlemiyor? . Netten güncel haberlere hiç mi bakmiyor? ilginç ve şaşırtıcı bir durum21 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar haklısın 👍
Niye öyle bir terbiyesizlik yapmış acaba TV🤔 mesela basit sorular sorsa bilirdi. Makyaj , moda , gece kulüpleri veya nasıl daha basitleşilir miş 😂 bunları sormalari lazımdı. Biz görsel odaklı bir toplumuz, eğitim sistemimiz bile ezbere dayalı, eğitmeye değil, adaletsiz , Allahsız, değerleri olmayan, bir toplum haline geldik 😐 umudum kalmadı tükendi 30 senelik ömrümde gördüğüm en kötü haldeyiz🙄
20 Yorumla
+1 yılZengin sevgilisiyle gezmekten, bi gün orda bi gün burda şu an eline geçen fırsatları değerlendirmekten bu konularla ilgileneceğini pek sanmıyorum. Bu kızla 4-5 gün aynı ortamdaydım. O kadar burnu havada ki.. Bunun defilede giyeceği kıyafeti bile özel oluyor.. Nesini bu kadar sımartıyorlar anlamıs değilim. Daha güzelleri var bundan
20 Yorumla
+1 yılBurada CNN deki Sorgu Sual programına ve Sunuculara laf eden arkadaşların sorunu nedir? Programın içeriğini bilmeden; yaaa kadının çok üstüne gitmişler, herkes her şeyi bilmek zorunda değil gibi saçma sapan şeyler yazmışlar. Ulan yazmayayım diyorum ama harbiden sığsınız. Sorgu Sual programının içeriğini bilerek oraya katılan Şevval Şahin bunu hak etmiş çoktaiyi olmuş. Türklük hakkında 1 bilgisi olmayan insan kalkıp da;Türk olmaktan Gurur duyuyorum demesin mk.
20 YorumlaNeden büyüdüğü ülkeden değil de hiç bir bilgisinin olmadığı bir ülkeden yarışmaya katıldığını merak ettiğim eski Türkiye güzeli.
İngilterede katılsaydı muhtemelen derece yapamayacaktı, buradan katılınca şansı yüksekti.
Madem çıkarların için bu Ülkeyi kullanıyorsun, otur bi zahmet bu Ülke hakkında bir kaç şey öğren.
Savunulacak hiçbir yanı yok. Sırf kadın olduğu için dünden beri gereksiz pohpohlanıyor.20 Yorumla
+1 yılYayına girmeden önce bu tarz soruların sorulmaması için anlaşma yapmışlar ama canlı yayında bilerek sormuşlar burda amaç ülkemizi olmayan gtüyle temsil etmesi ya da olmayan genel kültürü ile temsil etmesi ya da olmayan türkçesiyle temsil etmesi. Bence on numara kusursuz bir çalışma olmuş emeği geçen herkese saygılar.
10 Yorumla
+1 yılDünya'da yaşadığından şüpheli olduğum ''Dünya Güzeli''. Yaşadığı ülkendeki Millî Marşı kimin yazdığını bilmemek... Gerçi Osmanlı Devleti'nin kurucusuna Atatürk, Cengiz Han daha da kötüsü Recep Tayyip Erdoğan diyenleri görünce bunlara şaşırmıyorum artık
10 YorumlaAslında Türkiye den bir kesit zengin ve fakir in arasında ki uçurumdan kaynaklı . Baba parası ile torpille bi yerlere geldikleri için okumak bilmek ülkeye fayda saglamak gibi zahmetleri olmuyor . Ayrıca gram güzel değil ve tek olmasi gereken şey çok güzel olabilmek. böyle torpille birilerini biyerlere getirerek aslında en büyük kötülük ülkeye yapiliyor
10 YorumlaÖğrensin, bilsin fakat kızın bilmediğini bile göre üzerine gitmek daha büyük bir rezillik. Bunu yapanların da ne niyetle yaptıkları ortada aslında. Genel kültür bilgisinden daha önemli bir şey varsa o da insanlıktır.
60 YorumlaBu kız hayatının çoğunu Londra'da geçirmiş yanılmıyorsam (İngiltere'de büyümüş) kırık dökük Türkçesi olması normal. Onun dışında bu kızı çok abartıyorlar fiziğinin dışında avantajı yok. Zaten doğal güzelliğin çok gerisinde. Estetikten yanından geçilmiyor. Bu kız sterotip, değişen birşey olmaz...
Türk toplumu açısından okumaya, araştırmaya, sorgulamaya ve inivasyona değer vermiyoruz, şiar edinmiyoruz.10 YorumlaGündem yine güzel değişti, yavaş yavaş söyleyin yine neye zam geldi. Artık dayanamıyorum kalp var.
43 Yorumla- +1 yıl
Dolar 8 lirayı geçti bro. Yine çaylar dağıtılıyor. 😄
- +1 yıl
TV sektörü her şeye açık. 😄 Ülkede değişen gündeme yetişemez olduk zaten.
+1 yılSürekli linç edecek birini arıyorlar. Toplaşıp birileriyle alay etmek, birilerine hakaret etmek hoşlarına gidiyor bizim halkın. Sıradaki kurban da bu kız oldu. Ha kızı savunmuyorum fazla kültürsüz bir kız ama üzerine gitmemeliler bu kadar da.
20 Yorumla
+1 yılKız kara cahilmiş o ayrı ben ünlü olsam türkiye yi bırak ingilterede aynı format bir programa katılsam ingiliz tarihi hakkında genel herşeyi söyleyebilirim. Ama soruyu hazırlayanın da amacı baştan belli rencide etmek..
20 Yorumla
+1 yılBu kız küçükken İngilizterede falan yaşamamış mıydı? Belki ondan bilememiştir.
22 Yorumla- +1 yıl
İngiliztere ne haiqndkwmf otomatik düzeltme şey olmuş pardon
- +1 yıl
Sorun değil..
+1 yılÇok üstüne gittiler bu kadar da olmaz be. Gerzekler. Boşuna dememişler kadın kadının düşmanıdır diye.
40 Yorumla
+1 yıl😂😂Rezalet ya. İnsan içine çıkamazdım böyle bir durumda. Yalnız şuna da dikkat çekmek istiyorum. Bu kadının neresi güzel?
40 YorumlaBence bu konu fazla abartıldi evet bilememiş evet ayıp etmiş ama sıradan bir kız işte gündeme bu kadar taşımaya gerek yoktu
40 Yorumla
+1 yılMiss Turkey için genel kültür bu kadar arka planda olmamalı. Ön elemede gitmeliydi, podyum bile görmemeliydi. Oldu Venezuelladan kız getirip Miss Turkey yapalım bari.
20 YorumlaBöyle insanlara para kazandırıyoruz ünlülerin geneli böyle bence.
50 Yorumla
+1 yılHerkesin ilgi alanı farklı arkadaşlar bugün pandemi sürecine girmiş olmasak Fahrettin Koca bu kadar ön planda olmasaydı hanginiz gerçekten kim olduğunu bilirdiniz? Kac kişi Türkiye'deki bakanları gözü kapalı sayabilir? Kız istiklal marşını bile bilmiyor bu kadar üzerine gidilmesi çok yanlış insanları karalamak için yapılmış bir şey olduğu çok belli. Coğrafi bölgeleri Fahrettin kocayı geç. Öncelikle istiklal maraini bilmeliydi ama bilmek zorunda mı? Tartışılır.
10 Yorumla
+1 yılYurtdışında mı ne büyümüş zaten, bana kalırsa Türk olmakla gurur duyan biri falan da değil, prim yapmış. Eğer öyleyse bilmek zorunda da değil bence zaten ülkeyle bir ilgisi yok kızın.
10 YorumlaBilmek zorunda degil isi bilmek mi bakanin adini bilse kac yazar,
Burda dalga gecenler bildikleri bakan adlarini bi saysin kendi once baskasina atarken camuru kendi elleri bulasir bi insanin.10 YorumlaBence cok sacma sorular sorulmus ve bayagı bı uzerıne gıdılmıs ben sahsen onun ıcın uzuldum ve soru soran kadının da yüzündeki kıskanclık her turlu anlaşıyordu.. sırf adını karalamak ıcın boyle sorular soruldu gercekten yazıkk..
20 Yorumla
+1 yılYasinnnn yardım ettttt sıçtımmm rezil oldum yasinnnn. Oysa kimse sormasa soru kültürlü adı altında kaç kişiyi biçer geçerdi balon güzel. Güzelde değil zaten
10 YorumlaBurda kızın suçu yok bence.
Bilmeyebilir.
Gündemi takip etmeyebilir.
Okadar üstüne gidilmesine gerek yoktu.
Kız baskı altında kaldığı için yayını terk etmekte haklı.10 YorumlaSokakta sorsak bu kadından daha kötü cevaplar verilecektir. Çok fazla gidiliyor üstüne. Istediğini yapmakta özgür. Istediğinede cevap vermez.
30 YorumlaMagazin konusunda 978 cevap paylaştı. Güzel olmayan bir kızın Türkiye güzeli seçilmesi beni şaşırttı doğrusu 🤔
40 Yorumla
+1 yılİnsan insanı rencide etmekten haz almamalı.. bu basitliktir.
40 YorumlaBumu güzelmiş 🙄 ilk defa gördüm ama beğenmedim ayrıca bukadar basit sorulara cevap verememesi çok kötü yazık
20 YorumlaBunu izlemedim ama Banu Alkan’nın konuk olduğu proğram da çok üzerine gittiler ve kadının yorumları efsaneydi
20 Yorumla
+1 yılKötü bir durum ama bir insan her alanda bilgi sahibi olmak zorunda degil.. O an için düşünememiş de olabilir bence biraz empati
20 Yorumla
+1 yılSaçma sapan sorularla gereksiz yere kızın üstüne gidilmiş soru soranların o bakışı bile yetiyor kim onun yerinde olsa bu kadar alttan almazdı
10 Yorumla
+1 yılinanılmaz sacma sorular ve cok kotu bir program
yani kadını kucuk dusurmek adina herseyi yapmislar zaten10 Yorumla
+1 yılBilmemesi çok saçma evet ama üzerine bu kadar gelinmesi ve bu konunun devlet meselesi haline getirilmesi de yanlış bence.
10 YorumlaBöyle programları sevmiyorum insanları topluma rencide etmek üzerinekusurunu arayıp topluma duyurmak üzerine
10 Yorumla
+1 yılHem güzel değil hem Türklükle alakası yok bu mu birinci olmuş kim seçmiş niye seçmiş ben erkek olarak ondan daha güzelim sorulan sorularında hepsini biliyorum 😁 vaaayy ülkem vayy.
10 Yorumlane söyleyeceğim bu ülkede ajdardan şarkıcı olmuş hiç bir şey bilmeyen insnanlar ünv. lerde söyleşiye gider olmuş :D
10 Yorumla
+1 yılÇapraz sorguya almışlar kızı. Örselemişler. Tamam kız bilmiyor ama biliyor gibi davranıyor bu da kötü ama bir iki sordun baktın bilmiyor sus be kadın!
10 Yorumla
+1 yılBilmediği halde biliyormuşcasına yorum yapmaya çalışırsa KS de soru açılır ve hakkında konuşulur işte. Bilmiyorum demek zor değil.
10 Yorumla
+1 yılYani yaşadığımız ülkenin en büyük sorunu bu dimi?
Aferin size ve bu yayını yapmak için üstün uğraş veren kanala.10 YorumlaBu miss turkey guzelleri neye gore seciliyo? Hayir guzel degilde..
42 Yorumla- +1 yıl
Jüride bşr sıkıntı var demek.😄
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞişirilmiş bir türkiye güzeli olduğunu düşünüyorum artı bi insanda güzelikten önce beyin olmalı diye düşünüyorum
40 Yorumla
+1 yılGüzelliğini geçtim kültüre bakıyorlardı hani bu miss de
20 YorumlaMagazin konusunda 505 cevap paylaştı. amma abartıldı bu konu..
insan bildiği şeyleri o an unutabilir..20 Yorumla"Senin yerine senden ben utanıyorum. Manken olmuşsun ama adam olamamışsın "
20 Yorumla
+1 yılKız 6 yaşında İngiltere'ye gitmiş.
Bilememesi normal değil mi?30 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm kıza nasıl eziklemişler yaa garibim çok zor kötü bir durum bence 🤔
20 Yorumla
+1 yılBenim anlamadigim sey sevval neden bu programi yayinlatti ki. Ben olsaydim yayinlatmazdim yani
10 Yorumla
+1 yılBeğenmesem de, üstüne bu kadar gidilmesini yanlış buluyorum.
10 YorumlaGüzellik desen yok, kültür desen yok, ee o zaman bunu hangi sıfatla "güzellik birincisi" seçmişler?
10 YorumlaGuzel ama aptal algısı yaratmak icin boyle sorular sorulmuş. Gündem yaratmaya çalıştıkları acik.
10 YorumlaTipine bakan kültürün başkenti sanar içinde cahilliğin başkenti yatıyormuş. :D
10 YorumlaBişey demek bana düşmez. Taşa tutmak mantıksız bilmiyordur öğrenir.
10 Yorumla
+1 yılKız bilmiyordur yakıştıramamışızdır doğru da sunucunun devam edip hâlâ yüklenmesini yanlış buldum.
10 Yorumla
+1 yılAdı üstünde genel kültür soruları. Bunları bilmediği için ne kızabilirim ne de sövebiliirm. Fakat tabii ki de şunu diyebilirim: Kültür cahili bir birey.
10 YorumlaBu çok pislik bi kadin. Insanlarin anne babasi ölüyor bunlar yüzünden. Cahil çıkmasına şaşırmıyorum.
00 YorumlaYorum yaparak ünlendirmek istemiyorum malum reklamin iyisi kötüsü olmaz mantığında bir kadın.
10 Yorumla
+1 yılBende yurt dışında yaşıyorum ama soruların soruların hepsini biliyorum bunlari bilmemesi çok şaşırtıcı hiç yakıştıramadım
10 YorumlaReklamın iyisi kötüsü olur mu?
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir bağlama oldu. 👌
- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım