Merhabalar. İyi hafta sonları..Bir kaç gün önce gazeteci Ahmet Hakan, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Hürriyet gazetesindeki yazsında Cem Yılmaz'la ilgili çok ilginç tespitlerde bulundu..
Yazı aynen şöyle; 'Cem Yılmaz’ın bitişinin çok meraklısı vardır. İkide bir “Cem Yılmaz bitti/Cem Yılmaz bitmiş/Eskiden komikti/Artık değil” falan diye laflar çıkarılır. Önce şunu söyleyeyim: Cem Yılmaz bitmez.
Bu zamana kadar sergilediği müthiş performansın ekmeğini yemeye daha uzun yıllar devam eder. Ama şöyle bir şey olabilir: Çaptan düşebilir.Cem YılmazNitekim düşmeye de başladı. Gelin, bir bakalım... Çıktığı son programda yaptığı son şakalara, son komikliklere... “Almanya bizi kıskanıyor” esprisi yapıyor Cem Yılmaz. Hem de ciddi ciddi... Güldüreceğinden de hayli emin biçimde.
Türkiye’nin en bayat esprisi sıralaması yapsak... “Almanya bizi kıskanıyor” esprisi, birinci olur. Azıcık matrak arkadaşlar arasında bu espri yapılsa... Bu espriyi yapanla “Hayrola kardeş? İnternetini yeni bağlattın galiba” falan diye kafa bulunur.Ahmet Hakan“Aşıyı Acun ya da Nusret bulacak. Nusret bulursa altınla kaplayacak” diye de espri yaptı Cem Yılmaz. Üstelik bu espriyi önceden hazırlamış. Bu ne abi? Espri mi şimdi bu? Biz yapsak bu espriyi, buz gibi bir hava eser ortamlarda. Acıklı bir güldürme çabası içinde olduğumuza dair laflar ederler. Aşağılanırız da aşağılanırız.
“Bana soytarı diyenler TikTok videolarına açıp baksınlar” diye bir esprisi de oldu Cem Yılmaz’ın. Aman ne komik! Aman ne hınzır, ne zeki, ne yaratıcı bir espri! Yahu TikTok’la dalga geçmeyenin küresel çapta dövüldüğü bir ortamda Cem Yılmaz markasına, bir program sırasında bile olsa TikTok’la dalga geçmek yakışıyor mu yani?
Tekrar ediyorum: Cem Yılmaz bitmez. Bitmeyecektir. Eski muhteşem performansının hatırına daha uzun yıllar idare edecektir. Fakat bu durum, çaptan düşmüş olduğu gerçeğini tabii ki değiştirmez.''
İşte yazının tamamı bu şekildeydi..
Bu yazıda Ahmet Hakan'ın belirttiği koşullara ve tespitlere göre;
Sende Cem Yılmaz'ın bitmediğini ama çaptan düştüğüne inanıyor musun?
Ahmet Hakan bence televizyona yakışmayan biri. Birkaç kere televizyonda sunduğu ya da şey desem daha doğru olur sunmaya çalıştığı programa denk geldim de moderatör olarak da yaptığı işin hakkını veremiyor zaten. Ciddiye alınacak bir yorum değil. Cem Yılmaz'ın kariyeriyle ilgili yorum yapacağına önce kendi kariyerine odaklansin.
cem yılmaz asla ne biter ne captan duser :) o bir karikaturcü ilk once :) ahmet hakana captan dustu dedirten espirileri ise yandas olan herkese soguk gelebilir ama bunlar sadece espiri degil elestiride ayni zamanda :) almanya bizi kıskandı ve tureylerini cumhurbaskani ve mhp lideri hergun hemde hergun soyluyor bir komedyenin en buyuk hammaddesi siyasettir ama a. hakan gibi bir adamin almanya bizi kiskaniyor espirisine gulmemesi de ayrica guzel olmus fakat ayni espiriyi arkadaslar arasinda degil ulkeyi yonetenlerden duydugumuzu atlamıs.
Cem Yılmazın götürdüğü kızları ben niye götüremiyom diye tribe girip kaleme aldı heralde bunları ''ben niye yapamıyorum. ına koyim ben espri yapınca niye olmuyo da o yapınca oluyo lan'' dercesine sjfskjfs Adam zirvedeki isim tartışmasız ama elbette herkesin her esprisi mükemmel olacak değil güldürmekle uğraşan herkesin kötü esprileri de olabilir bazen. Geçmişte de vardı, ona rağmen iyiler daha çoktu ki zirvedeydi
Eskisi gibi güldürmediği aşikar, nitekim bunun için argüman da gerekmez. Görünen köy belli ancak bu durumu bizzat kendisi de dile getirmişti bir dönem. Anlayamadığım şu ki Ahmet Hakan gibi bir mıymıntı nasıl oluyor da eleştiri hakkını kendisinde buluyor?
Haklısın, " Herkes gibi olabilir" fazlası değil. Haddini aşmış
Cem Yılmaz eski gösterileri bile olsa tekrar tekrar güldürebiliyorsa gerçekten hakkı ile kazanmış demektir. Eleştiri elbette yapılır ancak yapan kişi ve nerede ne şekilde yaptığı da önemli.
Düşünceleri, eylemleri ve söylemleri Mekke ve Paris kırması, Etiyopya mahsulü, Afgan mültecisi kılıklı bir zât-ı muhterem Cem Yılmaz'ı eleştirmesin mümkünse.
İyi de malzeme belli artık tek düze gidiyor. Üzerinden espri üretilebilecek konu malzeme kalmadı. Kaldı ki 2 saatlik bir gösteride kaç kelime kaç cümle kuruyordur? O 2 saati farklı şakalarla dolu dolu yapmak için nasıl bir malzeme lazım belli değil. E şimdi adam ayrıca popüler. O ilk zamanlardı minibüs hikayesi anlatan Cem. Şimdi Ferrari'de tek başına ne malzeme çıkacak ki? Ahahaa kasisten Ferrari nasıl geçer? Bunu mu yapacak. Bırakın yaaa. Cem Yılmaz bitmez. Çaptan da düşmezdi de dünya çaptan düşünce malzeme kalmadı adama.
Konu ne milletin yorumlar ne. Adamlar sırf taraf belli etmek için yorum atıyor resmen. Ülkecek ileri gidememizin sebebi bu. Kişiyi söylediği söz üzerinden eleştirin fikri üstünden değil. Siz eleştirdiğiniz. O karşı tarafın aynısı oluyorsunuz. Bir artı değer yaratmıyorsunuz. Ve gerçekten de çok abes cümleler var. Siz eğer bir tarafı karşınıza aldı iseniz onların yaptığı gibi. Sırf görüşünden birine kalıp oturtturup ona göre davranmayı ki. Farklı olduğunuz anlaşılsın. Ahmet Hakan'ın dediğine katılıyorum ben. Ama şöyle bir şey var. Onu izlemeye gelen takip eden kesim gülmek için gidiyor. Ve her yaptığına gülüyor. Çok mantıksız bile olsa. Bazı espirileri güzel ama kötü olanda var.
Çapı zaten çok anibartılmıyor muydu? Ulan adam sahneye çıkıp sadece osursa bile direk gülüyorsunuz amnkym. Her kesime hitap etmeyen espirilerine rağmen adam sadece gülse gülüyorsunuz, zıçsa da garanti güleceksiniz.
Onun komikliğine değil bence show sırası bizim millet boş boş gülüp showunu desteklemeye bayılıyor. Neden? Çünkü adamın isimi bile CMYLMZ markalaşmış, en sıradışı, saçma bir şeye bile gülmezsen ayıp olur, SEN SAÇMA OLURSUN!.. O adam MARKA hani, sen nesin? Hadi gül...
İşte bu yüzden seyircilerin de önemli bir kısmı anlamadığı her bka bile gülüyor onun sahnesinde...
HİÇ KOMİK DEĞİL DEMİYORUZ, ELBETTE GÜLDÜRDÜĞÜ SAHNELER DE VAR AMA GEREĞİNDEN ÇOK FAZLA ABARTILIYOR. BUNU ANLAMAYAN AMİPLER DE CEVAP YAZMASIN.
Kesinlikle katılıyorum. Ata demirer taklit yeteneğiyle ınsanları güldürürken cem yilmaz ise yaptığı gözlemleri sunumuyla birleştirerek ınsanları güldüren bir komedyen fakat sosyal medyanın gelismesiyle beraber herkes gözlemlediği komik şeyleri paylaşınca cem yilmaz gibi adamlara kalan malzeme de daha az oluyor dolayısıyla üreteceği şey azalıyor. Aslında çaptan düşmesi onun yaratıcılığının azalmasından dolayı değil sosyal medyadan dolayı olduğunu düşünüyorum...
troller sık sık cem yılmaza saldırıyolar görüşlerinden dolayı. ahmet hakanın hayatımda bir espri yapabildigini görmedim. hangi vizyonla cem yılmazı üstelik yaptıgı şakalar konusunda eleştiriyor. yoksa yayın yönetmeni oldugu gazetede işini layıkıyla yapabilmek adına mı bu troller kervanına katılmak zorunda hissediyor kendisini
Bu döngü herkes için geçerlidir ve elbette Cem Yılmaz da bu döngüden muaf değildir. Ancak Ahmet Hakan'a da hatırlatmak gerekir ki kendisi de bu döngüden muaf değildir.
Yoo bence çokta kötü espriler değil. Hem bir programa katılıp süper şakalar yapmanın anlamı yok ki şaka dediğin kendi programın ya da filminde yapılır. Basit şeyler yapmış işte bence yerinde olursa gayette güldürecek espriler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adam komedyen diye neden her fırsatta yazdığı şeylerin altımıza işetecek kadar güldürmesi ve zekice olması bekleniyor ki? Misal Ahmet hakan ın da her yazısında haklı ve doğru olmadığı gibi.. Bazı insanların çok üstüne gidiliyor yerden yere vuruluyor sonra da neden tepki verdi diye bir daha hakkında yazısı çıkıyor. He diyip geçmek lazım
Doğru söylemiş. Nesi komik belden altı espriler yapıyor insanlar ona gülüyor başkası yapsa terbiyesiz derler. Adam karısıyla gelmiş onu izlemeye muhabbet şeyy erkek organı genişliğe bak.
adamın işi zor ağzını açmasıyla yerlere yatırsın bizi gülmekten istiyoruz.. her yorumunu da espri zannedip yazmak da ne bileyim... kendi showunda filminde seni güldürmezse çaptan düştü dersin anlarız ama bu neyin çabası hiç anlamadım
Babamin bir sözu vardır ve nedense hep haklıdır. B*klu sidikliye gülermiş. Cem Yılmaz'ın bir çapı vardı, dusuyorda olabilir. Ama Ahmet Hakan'in hiç çapı olmadı ki.
Cem Yılmaz değerli bir komedyen ve aktördür ve her zaman hayran olunabilir biridir bence. O yüzden bu kişinin sözleri dikkate dahi alınamaz benim açımdan.
Cem Yılmaz’ın ilk yıllarındaki tespitler, gözlemler ve espriler harikaydı ve gülmekten karnımıza ağrılar girerdi. Şimdi ise insanın dudağı bile kıpırdamıyor.
Ahmet Hakan ilk önceleri milli görüş çizgidindeydi sonra gitti cemaat takılıyordu baktı olmadı soldan gitti sonra baktı akpli oldu. Önce kendine baksın sonra milletin hayatını eleştirsin.
Cem Yılmaz hala zirvedeki isim. Çaptan nasıl düşsün ki hala defne samyeli ve seranay sarıkaya gibi iki taş hatunla sırasıyla sevgili olabiliyor. Komedyenlikte zaten onun gibisi zor gelir
Ahmet hakan gündemde kalmak için konuşmuş bade lenmiş yumuşak. Cem Yılmazın tırnağı bile olamaz bit yavrusu..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Niye bu teroristlere laf kondurmuyorsunuz? Bunlar teskilat kardesim. Yilmaz Erdogan, Cem yilmaz bunlar hain. Devletine milletine kin nefret kusan insanlar. Niye zorla sevmeye calisiyoruz? Kim bize bu adamlari sevdirmek istiyor?
Çaptan mı düştü yoksa millete linç objesi gibi gösterip linç ettiğiniz için ve ya ağzından tek kelime çıkaranları vatan haini ilan ettiğiniz için mi? Bu kim ya bunu takıyorsunuz. Yalakalıkta sınır tanımayan biri işte
Ahmet Hakan tetikçi ve omurgasız bir organizma. Cem Yılmaz zeka abidesi bir komedyen. Tabii ki Ahmet, meyve veren ağacı taşlayacaktır, her zaman yaptığı şey. Başkasını ezmeye çalışarak iyi görünmeye çalışan ayaktakımı