3 yıldır dolu dizgin aşk yaşayan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç çifti, iki ay sonra evlenme kararı aldı. Yıllardır aynı evde yaşayan ünlü çift, temmuz ayının ikinci haftasında gösterişli olmayan bir düğünle evlenme kararı aldı. Murat Dalkılıç, Merve Boluğur ile uzun bir ilişkinin ardından evlenmiş daha sonra da boşanmışlardı. Siz olsanız boşanmış biriyle evlenir miydiniz?hande erçel ve murat dalkılıç evleniyor.
Evet, evlenirim.
Hayır, evlenmem.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hande Erçel ve Murat Dalkılıç evleniyor! Boşanmış biriyle evlenir miydiniz?
Öncelik ile ; Hiç evlenmemiş veya evlenip boşanmış olan herkesin ''İNSAN'' olduğunu unutmamak gerek.
Düşünülesi bir örnek : Her insan bir engelli adayıdır... '' '' '' '' : Her evlenecek ve evlenmiş insan boşanma adayıdır..! '' '' '' '' : İnsan ''Mal veya Eşya değildir''...
Hiç evlenmemiş bir insan boşanmış insanı Empati yaparak düşünmeli. Hiç evlenmemiş bay ve bayan şunu bir düşünmeli : Karşımdaki insan bugüne kadar karşı cins ile, cinsellik ve aşamalarını hiç yaşadımı? Cinsellik ve aşamalarını yaşamadım diyor ama aksi yönde yaşanmışlığı var olup, daha'da korkuncu çok eşliliğe alışmış olup ilerde beni cinsel olarak aldatırmı?
Boşanma konusunda önemli olan : Boşanma sebebinde'ki haklılık veya haksızlık oranı. Hataları var ise? bunlar'dan ders aldımı?2. evliliğini yapacağı için eski hataları ve tecrübelerini birleştirip çok daha dikkatli ve itinalı davranıp yeni bir sayfa açacak olma aşamasını'da göz önünde bulundurmak gerekli
Hiç evlenmemiş bir insan ile boşanmış bir insan : Bir birini tanımaya çalışmalı... Esas olan karşılıklı ''esas saygı, empati, sevgi, sadakat, vefa, geçim ehliliktir... Ön yargı olmamalı.
Birde şöyle düşü'nün '' Boşanmış birin'den hoşlanan hiç evlenmemiş biri hakkında boşanmış olan şöyle düşünse : '' Evlilik tecrübesi yok, eski eşimde'ki hataları yaparmı?, ilerde boşanmışlığımı yüzüme çarparmı? bu vb. düşünceler mantıklı ama ön yargıya gerek yok. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Her kes için hayırlısı.
Öncelik ile insan kendi hatalarına bakmalı. Erkek veya Bayan : Evlenmeden cinsellik aşamaları veya cinsel ilişki yaşadı ise?, sonrası pişman olup tövbe edip aynı hataya düşmedi ise ''karşısındaki insana açıkça demeli vede hatasından pişman olup tekrarlamadığını'da söylemeli.
En güzeli : Resmi ve Dini nikah kıyılana kadar bir birine temas etmemek. Sevgili ve nişanlı olmak, garanti evlenilecek anlamına gelmiyor. Sevgili veya nişanlı olunca, karşı cinsteki insana sarılma, yanağından öpme, bir birinin dizine yatma, beraber bir birinin evine evde kimse yokken gidip vakit geçirme vb. yanlış. Oldu'da sevgili veya nişanlından ayrıldın, yeni bir sevgili veya nişanlın oldu vb. tekrardan'mı ''sarılma, yanaktan dudaktan öpme sevişme vb. yaşayacaksın'ki sanki '' araba ile test sürüşü yapar gibi''... Küçük heyecanlar tadalım derken : cinsel ilişki yaşayan, hamile kalınan durumlar var. Hatta : nikah kıymaya 1 hafta kaldı deyip ilişkiye girip üstüne çocuk için gereğini yapıp erkeğin nikah kıyılma'dan önce ''VEFAT''ettiği durum bile var.
Bu arada : Çok şükür hiç zina yani gayri meşru ilişki yaşamadım. Sevgilim oldu ama elini bile tutmadım. Dini ve resmi nikah olmadık'tan sonra : '' Karşında'ki Erkek Veya Kadın, El Oğlu Ve El Kızıdır ''...
Şahsım adına : karşımda'ki el kızı olan bir insan ile nikah kıyma'dan eline bile temas etmem çünki : Allah nikah olmadan izin vermiyor. Ayrıca o bayanda bir anneniz kızı ve kuzusu , babasının bir tanesi üstüne titrediği ve namusunu koruduğu kızıdır. O anne ve baba kızını benle yolluyor ise bir biriniz ile konuşun tanışın diye, ben kalkıp bana emanet ettikleri kızlarını ama kendi nefsim ama kız istiyor diye öpüşme, sevişme vb. yaşayamam.
Şu eşimin ilki olmak isterim diyenlere o kadar gülüyorum ki anlatamam. Madem öyle daha önce hiç ilişkisi olmamış bir kişiyle evleneceksiniz. İlişki nedir bilmeyen, karakteri oturmamış, yaşamadığı için gerçekten neyi isteyip neyi istemediğini bilmeyen bir kişiyle evlenmek çok daha büyük bir risk.
Bir de bakire takıntısı olan ama kendi her boku yemiş tipler var. Aman onlardan uzak durun. Bunlar her haltı kendine hak görür ama eşi yaparsa kıyameti koparır.
Ha uzun süreli ilişkiden çıkmış, ha evlenip boşanmış. Bir imza ile mi değişiyor her şey?
Çocuklu biriyle evlenmek istemeyeni anlarım ama evlenip boşanmış çocuksuz biri ile evlenmem diyenleri anlamak mümkün değil. Neden boşandı? Sen daha önce neden sevgilinden ayrıldın ya da hiç ilişkisi olmamış bir kişinin neden ilişkisi olmadı acaba? Soru sormak isterseniz soracak çok soru bulursunuz. Bir de bir ilişkinin ya da evliliğin bitmesi için illaki taraflardan birinin ya da ikisinin de kötü olması gerekmiyor. Bazen uyum olmadığı için de biter.
İnsanları boşanmış/hiç evlenmemiş, daha önce ilişkisi olmuş/hiç ilişkisi olmamış şeklinde sınıflandırmayın. Gerçekten ne istediğinizi bilin, karşı taraf ne istediğini bilsin, uyum olmazsa olmazlardan, tabi ki sevgi-saygı-aşk da olmalı, bir de sevginizi, saygınızı, hatta aşkınızı koruyacak şekilde özverili olmak da önemli. En son olarak birey olabilmek de çok önemli. Birisiyle evlendiniz diye ondan başka bir hayatınız olmayacak anlamına gelmiyor. Özgürlük alanınız da olmalı, ayrı ayrı bir şeyler de yapabiliyor olmanız gerekiyor ki ilişkinin/evliliğin içinde boğulmayın.
Bu söylediklerime itiraz edecek, beğenmeyecek birçok kişi çıkacaktır. Hatta buradakilerin çoğu bu dediklerimi anlamayacak, onaylamayacaktır. Onlar da yaşayarak öğrenir artık ne yapalım. Sokma akılla olmuyor bu işler zaten. Hepimiz yaşayıp öğreniyoruz.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
119
Cevap
89
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Boşanmış olsun istemem buyuk konusmayim ama. Evliligin tadini ilk benimle alsın isterim. Simdi illaki beni eski karisiyla kafasinda karşılaştırır. O boyleydi der diye ister istemez sıkıntı olur. Baska durumlarda olabilir. Onun disinda bunlarin arasinda yas farki fazla diye hatırlıyorum. Kadin erkege gore daha olgun evet ama yas farki 5-6 yı gecmemeli bana gore. Kadin ne kadar olgun olursa olsun aradaki 8-10-15 yas farkı illaki sorun oluyor. Kusak farki oluyor. Hayata bakis açısı farkli oluyor. Yas farki cok olmamali bana gore. Boyle ciftler de hosuma gitmiyor. Ama mutlularsa kafalari uyuyorsa bir sey demem. Ama cok sürmez gibi bu evlilik. Bosanmanin illaki sebebi vardir. Ya ilk esinden kaynakli ya da kendinden. Eger kendinden kaynakli bosanmaysa ve bosanmaya sebep olan durumlari duzeltmediyse kisi, yapilacak evliliginde uzun sürmesi biraz zor görünüyor. Ilk zamanlar cicim aylarinda her sey halınin altina supuruluyor. Ama birkac ay sonra artik halinin altindan çıkarılmaya başlanıyor hatalar. Unlulerin evlilikleri pek sürmüyor zaten. Halk gibi degiller.
e muhtemelen evlenirsem bu dul muhtemelende cocuklu bırı olacak su gun sartlarında.. ama ben bunu 20 senede yasadım o zamanda kabul etmıstım! koskoca cıhan peygamberı dul bır kadınla evlenmıs bız kımız sızkımsınız? ve ekleyeyım kım bosanmıs dıye bı kısıyı hor goruyorsa rabbım kendınde yasatsın;)
Önceden evlenirdim diye düşünüyordum hatta bir erkek arkadaşım boşanmıştı çocuğu yoktu. Ama zamanla her şeyde "ya sen de öyle olursan?" diye düşündüğü için ve "daha önce çok fedakarlık yaptım evliliğim yürümedi artık eskisi gibi fedakar olmam" diyip eskilerin ceremesini bana çektirdiği için çok yıpranmıştım. Ve sonra her şeyi ilk kez yaşayacak olan ben çok heyecanlı olacakken onun benim kadar heyecanlı olmayacağını düşünerek vazgeçtim. İyi ki de vazgeçmişim karaktersizin teki çıktı. Ama belki benimki tecrübeyi yaşadığım kişiden dolayıdır bilemem. Yine de büyük konuşmayayım ama istemem herhalde.
@SinirliBiber Söyleyemez çünkü öyle biriyle zaten evlenmem. Yalan soylemekten korkan biri içinde Allah korkusu olan birisi olacagi olacağıi için sıkınti olmaz.
@OfsaytKazım Hayal değil. Ben sevgili işlerine falan girmicem. Helalinden aricam nasip olursa evlencem. Helalinden arayinca her şey kolay ve daha güzel oluyor. Çünkü evlenirken soruşturuyorsun birbirini kişiyi asıl kaynak anne, baba, arkadaşından tanıyorsun uygun goruruseler bulusup tanışıp karar veriyorsun. Helalinden aricam böyle Allah nasip ederse bakalım.
@SinirliBiber yaşamaya pek de gerek yok günümüz dünyasını biliyoruz.. Ne işlerin döndüğünü de.. Kimse de zaten sütten çıkmış ak kaşık değil kibire hiç gerek yok. Nasibinin nerden geleceğini bilemezsin
Evlilikte evlenmek gibi boşanmakta gayet normal. Evlilik olayı bir şans birazda. İnsanlar mutlu olabilmek ve aile kurabilmek için evleniyorlar , insan mutsuzsa ve evlilik kurtarılamıyorsa tabii ki boşanacaklar o şekilde bir hayatı devam ettirmek düşünülemez bile.. Asıl bu şekilde devam ettirmek çok büyük günah , her iki tarafta mutsuz bir şekilde acı çekecek.. Her insan yaşadığı hayatta mutluluğu hak eder. O yüzden yeniden evlenmeli ve çok iyi anlaşan doğru çift olmak istemeleri çok güzel bir şey.. İnşallah mutlu olurlar..
Merhaba, Önemli olan geçmişinde bir erkeğin/kadının olup olmaması değildir, evlenip evlenmemesi de değildir. Bunlar gerçekten çok anlamsız... Bana kalırsa kafaya takılması gereken tek şey ''evliliğin neden bittiği'' olmalıdır. Evlilik, duygularım tavan yaptı imzayı nereye atıyoruzla başlayan akabinde duygularım bitti boşanıyoruzla biten bir süreç değildir. İlişki yürütme sanatıdır. Hayatı beraber yaşamak, evi birlikte paylaşmak, tahammül etmek, saygı duymak vs. dir. Eğer sorun geçimsizlik ise muhtemelen bu kişinin yapısından kaynaklı bir şeydir ve benzer sorunları ileride sizinle de yaşayacağının da habercisidir. ki aynı şey "boşanmış birisiyle evlenmek" için de geçerlidir. Uzun lafın kısası; herkes evlenip boşanabilir, önemli olan ise neden boşanmış olmasıdır.
Yuva yıkmadığım sürece sorun yok. Yani murat dalkılıç ayran gönüllü birisi, merve ile de dolu dizgin aşkları vardı resmen aldattı yani kabul etmeseler de. Evlilik herkese uymayan bişi, murat ile hande buna ayak uyduramayacaklar, murat aynı şekilde boşanacak, ilerde görürsünüz.
Boşanmaktan veya evlilikten kasıt nedir? İnsanlar zaten evli hayatı yaşıyor. Olayı meşrulaştırmak neden zoraki seçim gibi görülsün? Eğer mantık bu ise, birliktelik-birlikte olmak ise ülkede birliktelik yaşamayan insan var mı? Evenip ayrılan kişiyi şekle sokan bir imza mıdır?
Evlenilir, sonuçta onlar da insan. Toplumdan aforoz edilememeli..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlenmedim, evlenmem de. Hele ki çocuklu biriyle. Çünkü eski eşe nafaka yetiştir, çocuk var diye sürekli onunla görüş... Geçim sıkıntısı olur muhakkak arada. Ama tabii, insanlar boşanmak için evlenmez. Yine de eski eşini kötüleyen o kadar adam kılıklı var ki; yarın öbür gün seni de kötüler başkasına.
Boşanma sebebi çok önemli. Ve dürüst bir insansa evlenebilirim, tabi seviyorsam. Dürüst erkek bulmak imkansız kişinin bekar olması onu evlenilebilir yapmaz sksjdj
Büyük konuşmak istemem tabii ki de daha önce hiç evlilik yapmadığım için enimle İlkin heyecanını yaşayabilecek bir partner isterdim fakat dediğin gibi büyük konuşmak hiçbir işe yaramaz Çünkü geleceğin bize neler getirebileceğini asla bilemeyiz sevdikten sonra birçok şey önemsiz gelir insana
Evlenirim daha önce evlenmesek bile hepimiz ilişkiler yaşıyoruz farklı olarak görmüyorum evliliği. Doğru insanı bulduğumda da evlenirim yani geçmiş bir şeyi değiştirmez.
Ne zaman büyük konuşsam başıma geliyor, o yüzden susma hakkımı kullanıyorum🤐 İç sesim büyük konuşuyor şu an ama susturamıyorum, ama bu beni bağlamaz heralde ya
Henüz yeni ayrılmışlardı bu kızla beraber oldu böyle biriyle evlenmezdim. Ayran gönüllü eşini çok üzdü bu adam kız psikolojik destek almış Ne kadar mutlu olurki ah almış bir insan.
Ama aldatmamış sonuçta belkide anlaşamayıp ayrıldılar öylede olmuş olabilir ama eğer sorun yokken murat ayrılmış ise bu Murat'ı bence suçlu yapar diğer türlü kimse suçlu değildir bence
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee yazik ya merveye kiz delirmistir simdi.. bakin kadin erkek farki ortada merve daha sevgili bile bulmadan masallah murart bey evli cocuk da yapmis olucak eyvah eyvah
Ben şeye takıldım, 3 yıldır birlikteler yazmışsınız zaten hande o dönem mehmet dinçerler diye bir iş adamıyla birlikteydi ne ara 3 yıl oldu?😂 bu arada evlenmem sanırım, ama asla evlenmem gözüyle de bakmam, olabilir.
Evlenmek kadar boşanmakta hâk, sadece evliliğini bitirme sebebinin ne olduğuna göre kararım değişebilir bir de kesinlikle eski eşiyle hiç bir sebepten ötürü görüşmüyor olması lazım..
Murat Dalkılıç ile Merve Boluğur'un boşanma nedeni Murat Dalkılıç'ın sadakatsizliği. Sadakatsiz biriyle değil evlenmek gözüm dahi görmesin zaten o isimde olan erkeklerden hayır gelmiyor.
Boşanıp boşanmaması önemli değil. Ben konuştuktan sonra kendi kararımı vereceğim zaten. Ama karşımdakinde dürüstlük ararım. Ters birşey görürsem orda bitiririm.
Neden boşandığı da önemli olurdu. Tabii ki kimse kendini kötülemez, ama gerçekler mutlaka kendini belli eder. Eğer onun doğru kişi olduğunu düşünürsem evlenirim.
Su çocuk bu bacak kadar boyuyla turkiyenin en guzelleriyle çikti, çiktigi yetmemis gibi birde evlenio... helal olsun valla! Bosanmis bosanmamis kompleksleri olmaz ünlülerin.
Konu üzeri : farkındalık ile farklılığının ince düşünce ve bilinç ile birleşmiş yansıması olan cevabında'ki açıklamaların : '' boşanmış kişi yalnızlığamı mahkum olucak yani (boşanma sebebine göre değişir).
Burda herkes namus ahlak timsali kesiliyor evlilik öncesi ilişki yaşayan biriyle evlenmezlermiş kendileri çok tertemiz pür pak evlenmeden hiç el ele bile tutuşmamış öpüşmemiş sevişmemişler çünkü kalkıp burda insanları yargılıyorlar 🤦♀️
Öncelik ile insan kendi hatalarına bakmalı. Erkek veya Bayan : Evlenmeden cinsellik aşamaları veya cinsel ilişki yaşadı ise?, sonrası pişman olup tövbe edip aynı hataya düşmedi ise ''karşısındaki insana açıkça demeli vede hatasından pişman olup tekrarlamadığını'da söylemeli.
En güzeli : Resmi ve Dini nikah kıyılana kadar bir birine temas etmemek. Sevgili ve nişanlı olmak, garanti evlenilecek anlamına gelmiyor. Sevgili veya nişanlı olunca, karşı cinsteki insana sarılma, yanağından öpme, bir birinin dizine yatma, beraber bir birinin evine evde kimse yokken gidip vakit geçirme vb. yanlış. Oldu'da sevgili veya nişanlından ayrıldın, yeni bir sevgili veya nişanlın oldu vb. tekrardan'mı ''sarılma, yanaktan dudaktan öpme sevişme vb. yaşayacaksın'ki sanki '' araba ile test sürüşü yapar gibi''... Küçük heyecanlar tadalım derken : cinsel ilişki yaşayan, hamile kalınan durumlar var. Hatta : nikah kıymaya 1 hafta kaldı deyip ilişkiye girip üstüne çocuk için gereğini yapıp erkeğin nikah kıyılma'dan önce ''VEFAT''ettiği durum bile var.
Bu arada : Çok şükür hiç zina yani gayri meşru ilişki yaşamadım. Sevgilim oldu ama elini bile tutmadım. Dini ve resmi nikah olmadık'tan sonra : '' Karşında'ki Erkek Veya Kadın, El Oğlu Ve El Kızıdır ''...
Şahsım adına : karşımda'ki el kızı olan bir insan ile nikah kıyma'dan eline bile temas etmem çünki : Allah nikah olmadan izin vermiyor. Ayrıca o bayanda bir anneniz kızı ve kuzusu , babasının bir tanesi üstüne titrediği ve namusunu koruduğu kızıdır. O anne ve baba kızını benle yolluyor ise bir biriniz ile konuşun tanışın diye, ben kalkıp bana emanet ettikleri kızlarını ama kendi nefsim ama kız istiyor diye öpüşme, sevişme vb. yaşayamam.
Benim bu kadar katı kurallarım yok neticede herkes bişeyler yaşıyor ben karşımdaki insanın bana verdiği değere bakarım sadece benden önce yaşanan beni ilgilendirmez benimle olan kısım beni ilgilendirir ve kimse kimseyi geçmişiyle yargılayacak kadar temiz değil ve buna hakkıda yok
''Mathildaa'' Hayatını birlikte geçireceğin insanı, sadece sima ve fiziği ile + tahsili, işi, mal varlığına vb. bakıp geçmişi hakkında soru sormayıp sadece seni sevip değer vermesine bakarakmı evlenmeyi düşünüyorsun? Senden önce evlenip ayrılmış ya da hiç evlenmemiş vb. olsa : yakışıklı siması ve fit vücudu ile güven kazanacak yapmacık söz ile davranışlarda bulunarak '' bir çok ayrı bayan ile bir birlerin'den habersiz flört edip yatağa atan ve maddi olarakta sevgililerini sömürüp sıkılınca ilişkiyi bitiren biri olarak çevresinde bilinen'' birisini araştırmayarak sevgili olmak ve kendi aranda yüzük takmak ve ona güvenmek vede az-çok cinsellik ve aşamalarını yaşamak'mı doğru yol ve uygulama evlilik süreci olarak? Bana bizzat güvenerek yaşadığı ilişkileri anlatan 2 hem cinsim oldu'ki 1'i EVLİ ,1'i ise bekar olup ''GERÇEKTEN SEVDİĞİ SEVGİLİSİ ''var ayrıca 2'side yakışıklı ve ağzı iyi laf yapan vede güven kazanma'da usta diyebileceğim insanlar : Evli olan eşini gerçekten çok sevdiğini ve severek evlendiğini dedi ilk baş. Akabi bir gün işten izin alıcağını dedi ve ne işi olduğunu sordum '' Boşanmış bir bayan var onu idare etmeye gidiyorum dedi''.2. bekar olan '' Abi sana bir şey danışıcam, bir kız arkadaşım var okul zamanından tanıdığım ve beni evine çağırdı ailesi bir yere gitmiş yanlız olmaktan korkuyormuş dedi ve bende gittim onlarda kaldım. Benle sadece sevişmek istediğini söyledi ve kendimizi tutamadık onun bekaretini aldım dedi... Ama sevgilim var onu çok seviyorum ve ondan ayrılamam ne yapayım dedi ''? Son örnek : Bir bayan vardı arkadaşım ile çıkan, sonrası ayrıldılar ve kız eski sevgilisine dönmüş, ya evliyken ya da sevgili oldukları sırada galiba kız hamile kalmış ama erkek çocuğu aldır demiş red cevabı alınca kızın karnına tekme atmış çocuk düşmüş :( .