Miras hakkında sizin düşünceleriniz neler? Sizce miras bırakılmalı mı?

Ne demek istediğini çok iyi anladım. Çok fazla para kazanmış anne, babaya sahip olunca çocuklar tembel olabiliyor. Ayrıca eğer vicdansızsa bir an önce annem babam ölse de miras kalsa diye düşünebiliyor bu da karakteri bozuyor anlaşmazlıklar çıkıyor.
Bunu amerikada orda burda yaparsin olur türkiye de olmaz. Nedenini devaminda aciklayacagim. Iyi guzel fikir, cocuklarin kendi ayaklari uzerinde durmasi icin. Ama Şu an o cocuklar bolluk icinde yaşıyor. Anne baba ölünce ne olacak? Bunu kazandirmak istiyorsa cocuklarina villalarda oturmak yerine daha uygun bir yerde otursunlar mesela. Cocuklar alisti genis eve, evde hizmetci olmasına. Fakirlikten zenginlige bir sey olmuyor ama zenginlikten fakirlige dusmek insana cok koyuyor. Ha cocuklar bir sekilde okur meslek sahibi olurlar para kazanırlar. Abd de zaten 18 yasinda cocuklar calisip kendi parasini kazanıp ayri eve çıkıyorlar yetişiyorlar yani. Bizde neden olmaz. Bizim aile yapimimiza ters. Bizde meslek sahibi olmak su donemde cok zor. Adam okumuş üniversiteyi. Ama is yok. Baba evinde kalmaya devam. Kpss ye hazirlan yillarca. 30-35 yaşında meslek sahibi ol. Paraya anca o zaman kavuş. Allah korusun cocuk meslege baslayana kadar ailenin ya yaşaması ya da ciddi miktarda miras birakmasi lazim bizim cocuklara. Yoksa cocuklar olarak ortada kaliveririz. Is yok, maas yok, para yok. Biz onlar gibi degiliz ki. Abd de mezun olur olmaz işi hazır insanların. Burda oyle degil. Adamlar cocuklarini kendilerine bagimli yetistirmiyor. Birey olarak davraniyorlar. Yalniz basina evde kaliyor, ev butcesini öğreniyor, faturalari öğreniyor. Bizde adam 35 yasina gelmis hala giydigi donu annesi alıyor. Arada o kadar fark var ki. Bu sistem onlarda olur ama bizde olmaz. Işe baslama ve para kazanma durumu bizde geç başlıyor. Cevremde hep 27-28-30 civarında devlete atandılar bolum farketmeksizin. Bir de oncesinde özel sektorde bir guzel surunduler. Ha abd nin özel sektörü de iyi. Adam her turlu devlette olsa,özel de olsa emeginin karşılığını alıyor. Cocuk gider özelde de çalışır hayatini idame ettirir. Bu da bizde yok.
Evet, katılıyorum size. Zengin aileye sahip oldukları için özel okul, özel üniversiteye gittikleri için zaten istedikleri meslegi ve parayı da kazanacakları için miras almalarına gerek yok. 😊👍🏼
Hayır kurumlarına bağışlaması en güzeli. Ben olsam çocuklarıma onları idare edecek kadar bırakırdım oda ayakları üzerinde durmaları için ama daha fazlasını bende bırakmazdım. Herkes zorluğu tatmalı ki kazandıklarının kıymeti bilinsin.
İnandırıcı değil.
Değilim.
Cevap
9Cevap
Çocuklar yıllarca bolluk içinde yaşayıp bir anda bütün paradan men edilince sudan çıkmış balığa dönerler
Bence mantıklı. Çocukları da çalışıp kazansın hayatı öğrensin
Ne tatlı bir erkek, genetiği bile çok güzel. Bana bıraksın mirasını o zaman.
Katiliyorum ne kadar para kazanirsam hepsini kendim tuketcem zaten biriktirme aliskanligimda olmadi hic bir zaman para harcanmak icin kazanilir
@Arda331 evet kocamla tuketcem
bende babama söylüyorum git cami yaptır çocuk okut okul yap miras bırakma diye..
Karşı değilim keşke bana da miras bırakacak bir ailem olsaydı çok güzel olurdu
Bana bırakılsa hayır demem ama bende çocuklarıma bırakmam
Hep bir drama, baksan hiç bir faydalı iş yaptıkları olmaz bunların.
bence bırakılmalı
Karşıyım. Kavgaların çoğu mirastan çıkıyor
Benim oyle ailem olsa ailelikten reddederim.
İyi yapmışlar
Çocukları şok 😐😂
Bize hayır işleyebilirler fhsggs
evet mirasa karşıyım
Bunlar kim reis
Ben de karşıyım mirasa.
İyi düşünmüş gibi 🤔
İyi mis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?