Şimdi bizim 2 tane borçlu ödenecek bir tane borçsuz tapulu evimiz var.
Annem bi evin borrcunu ödeyin nişanlınla senin olsun dedi.
Diğer evide daha 15yaşındaki kardeşime ilerde düşünüyorlar.
Herkes kıza borçluda olsa evmi verilir evi sat onlara diyor.
Ailemde gelgitli millet ne derse ona yöneliyor.
Daha evlenmemiş kardeşimin evi hazır ama kız evlat olunca ömür boyu kiralarda sürünsün
Annem bi evin borrcunu ödeyin nişanlınla senin olsun dedi.
Diğer evide daha 15yaşındaki kardeşime ilerde düşünüyorlar.
Herkes kıza borçluda olsa evmi verilir evi sat onlara diyor.
Ailemde gelgitli millet ne derse ona yöneliyor.
Daha evlenmemiş kardeşimin evi hazır ama kız evlat olunca ömür boyu kiralarda sürünsün
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kuzum merhaba. Maalesef toplumun yanlış bir algısı var. Baştan anlatayım... Bazı insanlarda kız çocuğuna değer biçilmez ama erkek çocuğu daima hep ön plandadır. Burada nerede hata yapılıyor biliyor musun? Kız çocuğuna değer verilmeyerek. Elbette erkek pohpohlanmalı ve cesaret gösterilmeli. Ama kız çocuğunu ayırt etmeden ona da sevgi, şefkat ve değer verilmeli. Onlarda ki algı şu; kız çocuğu şımartılırsa kötü yola düşer, namussuz olur algısı var. Hayır tam tersi, kız çocuğu sevilip değer görmezse ilgiyi dışarıda arar hale gelir ve sahte sevgileri gerçek zanneder. Bu yüzden evlenipte kurtulayım algısı ya da çalışıpta ayrı eve çıkayım algısı oluşur. Ailede kız çocuğunun güzelliğinden övülürse, onun doğuştan değerli olduğunu hissettirirse aile; bilmukabele yanlış tercihler yapmaz ve dışarıdan asla ilgi beklemez. Ve ayrıca ailenin durumu iyiyse kız çocuğuna yatırım yapılmalı ki dışarıda ki insanlardan yatırım ve para beklemesin. Ev varsa da onun üzerine yapılmalı şahsen. Erkek çocuğuna da çalışmayı ve güçlü olmayı öğretmeli, pohpohlamalı, cesaretlendirmeli ve kendi ayakları üzerinde durmayı, konfora alıştırmamayı öğretmeli. Bunu yaparken erkek çocuğuna hakaret, aşağılama ve gurur kırıcı sözler söylenmemeli ki erkeklik onuru kırılmasın ve aileden kendini dışlamasın. Toplum örf ve adete göre yanlışları bile doğru olarak gördüğü için karşısına çıkan yanlışları gördüğü halde yapmaya devam edebilir. Benim ailem sağolsun bir şeyleri benim üstüme yapmayı ya da amcamlar bile durumu olmayan ama manevi yönü olan biriyle evlenirsen yardımcı oluruz kafasındalar. Tabii ki abimle ben asla para ve ev konusunu gözümüzde büyütmeyiz. Ben derim hep benim bir şeyde gözüm yok, al abi hepsi senin olsun derim. Ama çocukluğumda kız çocuğu olduğum için büyükler tarafından hor göründüm. Ama aştık artık bunları. Ailen böyle yapıyor diye sakın üzülme ve kendini değersiz görme. Ailenin kafa yapısı bu ve senin iyiliğini düşündükleri için böyle yaptıklarını zannediyorlar. Yanlış yaptıklarının farkında bile değiller aslında. Çünkü eş seçimin çok yanlış olacak ve buna ön ayak oluyorlar. Onlar böyle görmüş, böyle devam ediyorlar. Onları değiştiremezsin ama algılarını olumlu yönde değiştirip, hayatını daha kaliteli ve düzenli yaşayabilirsin.
Senin olayını tam bilemem de şimdi benim 1 erkek 1 kız çocuk olsa 3 milyon TL miras kalsa.
2 milyonu erkeğe verirdim muhtemelen çünkü erkek sorumluluk alır
Kız a eşi bakar öyle de düşünebilirsin
Erkek evlad her zaman ön plandadır güç demektir kız evlada değer verilmez evlenip gidecek eşi baksın diye düşünürler