Seda Akgül, sunuculuğunu yaptığı Gel Konuşalım programında "bir erkeğin evlenme teklif edeceği zaman alacağı tektaş maaşının en az 3 katı olmalı. Bu uluslararası standartlarda böyledir" dedi.
Hatta bunun bir görgü kuralı olduğundan bahseden Akgül, 2 bin lira maaş alıyorsan 6 bin TL yüzük alacaksın. Bu bir standarttır diye de ekledi.
Sizin için böyle bir standart var mı? Evleneceğiniz kişinin alacağı tektaş, maaşının 3 katı olmalı mı? :)
Böyle bir standart olması saçmalık, simgesel bir şeye maddi değer biçilemez!
Açıklamayı mantıklı buldum. Böyle özel bir gün için doğru bir standart.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Seda Akgül, bir erkek maaşının 3 katı değerinde tektaş yüzük almalı dedi. Sizin yorumunuz nedir?
Maaşının üç katı da çok fazla bunun düğünü var o zaman bütün akrabalara düğünü gösteririz yabancı ülkelerde düğün diye bir şey de yok onu neden söylemiyor adam alıyor kızı kiliseye geçiyorlar rahibin karşısına rahip okuyor bir şeyler yemin ediyorlar ağızlarına da onların özel bir ekmeği var bir lokma o sonra yemin edildiğinde de bir çanak suyla bir de çalı süpürgesiyle yüzlerine su çarpıyor tören bitti sonra kilise bahçesine çıkılıyor ayakta şampanya sonra sonra gerdek balayı bu ne lan bizim adetlerimizde erkek daha fazla masraf yapıyor şimdi kırdüğünü moda bir kır düğünü yaptırıyorlar pastasıymış davetiyesiymiş gelin saçı makyajı gelinlik gelin arabası süslemesi nikah şekeri ayrıca gelinin annesi kız kardeşi halası teyzesinin de düğüne giderken ki kuaför masrafları da damata ait sonra gelini evden alacaklar kapı açma/sandık alma parası sonra düğün bitti diyelim eve gidecekler arabanın önünü keserler ona para verecekler yetmedi gelin gerdek gecesi duvağını açtırmayacak bir de ona yüz görünlülüğü takacak öyle o örnek verdiği yabancılar gelsinler de bizim adetlerimize göre evlensinler bizim ülkenin damatları bunları yapıyor bence maaşının 3 katı yüzük alıp başka bir şeye karışmamak işlerine gelir hesaba vursan üstteki karının dediği daha karlı 😄😂😂 bazı salak kızları da kandırması daha kolay kız hani düğün hani yüz görümlülüğü derse de aşkım maaşımın 3 katı yüzük aldım desinler 😂😂😂
Erkegi ya da kadini neden bu kadar agir yukun altina sokuyorsunuz ki esitlik diye gezinirken. boyle insanlarin ne iliski uzmanligi ne aile danismanligi hicbir halt yapabilecegine inanmiyorum bu kafayla.
Uluslararasi standartlarda bir kadınla evlenmek istemem. Sembolik bir materyalin bu denli önemsenmesi oldukça itici geliyor sevgim ve verdiğim değer bir tek taş ile ölçülecek ise tek taş almam evlenmezse de evlenmesin.. sırf bu söylemler bile hem kadına hemde erkeğe hakarettir. Görgü kuralı da değil bu görgü dediği üstü örtülmüş hali altına atılmış bir görgüsüzlük kadın başka bir kadına benim yaşım daha büyük gibi egoist düşünceye sahipse.. kendime bir iyilik yapar ayrılır özgürleşirim.. Bu kısacık ömrünüzde azla yetinmeyi bilen insanlarla hayatınızı irlesturin hatta ilk önce asla yetinmeyi öğrenin tozpembe yaşamanın gereği yok
Anasının evinde yırtık don ile geziyordu. Salçalı ekmek ile büyüdü. Ulan millet işsiz! İş yok ülkede. Karnımızı doyurduk, maaşın bilmem kaç katı yüzük almak kaldı..
Karşısında koca fenomen var İtaat etmiyor bide küfür ediyor Sabah iki hesabini birden uçururum😂 Ayrıca bu ettigi kufru siber suclara atacagim. Ekran resmi aldim. Cezaevinde çürüsün 😂
İnsanlar ne ara bu kadar maddelere önem verir oldular? Telden yüzük bile olsa takarım. Yeterki parmağımdan çıkıp gitmesin. Pahallı ucuz ne önemi var? Tabi ki insan eşinden bir yüzük parmağında istiyor ama bunu standart yapmak saçmalık! Kendini bilen kadının böyle şeylerde gözü olmaz! Adamında gözü olur be Seda’cım. Seninki maddesel ve parasal olmuş. Aşksal değil
Dobra kadın imajı çizme peşinden koştururken saçmalığın nirvanasını görmüş haberi yok. Sevgi, aşk gibi tertemiz duygulardan bir haber olan insanlar paraya endeksler sevgi sandıkları o göstermelik ilişkileri. Hemcinsim olarak şiddetle kınıyorum kendisini.
Sanırsın her şeyde standartlara ulaştık bir tek yüzük standardımız eksik kaldı. Bu kafadaki tipler yüzünden zaten ilişkilerdeki yozluk. Sen karşındaki erkeğe her fırsatta kendini mal gibi pazarlarsan yok bana değer veriyorsa şu kadarlık yüzük, bu kadarlık bilmem ne almalı dersen. Ondan sonra kadını metalaştırıyorlar bik bik bik diye ötemezsin. En başta sen metalaştırıyorsun kendini çünkü. Sevginin ne olduğundan bir haber kendi fiyatını kendi biçmiş bir "mal" beyanı.
O taşların ne şartlarda kimler tarafından nasıl işkencelerle çıkarıldığını bilsen dokunmak bile istemezsin o kanlı elmaslara. Belki de umursamazsın bu sığlıkla. Elmas endüstrisi dünyada petrolden sonraki en kirli endüstridir bunu bildiği halde tek taş isteyen insanın vicdanından şüphe duyarım. Almayın aldırmayın artık şu taşları. Zaten hiç bir işlevide yok.
Ne alaka? Görgü kuralı açıklayacağına, görgüsüzlük nedir onu açıklamış. Doyumsuzluktan başka bir şey değil. Birisi çıkar erkek aldatır, aldatmalıdır doğasında var der. Diğeri çıkar israf nedir onu açıklar. 1400 lira maaşla çalışan adam nasıl alacak düşünmüş mü acaba hiç :D Herkesi kendisi ve çevresi gibi görüyor herhalde böyle böyle yerleşiyor işte insanların kafasına bir şeyler. Evliliğin standardı mı olur ayrıca parası olan adam mı evlensin sadece ne bu açıklamanın altı, mantığı ben anlayamadım.
Dur şöyle g.. ötümden bir şey uydurayim ama kaynağın g.. ötum olduğu belli olmasın diye de uluslararası standartlar falan gibi tabirler kullanayim. 3 kat mı desem daha çok konuşulur yoksa 4 kat mi? 3 kat diyim de ortalama derecede bir abartı olsun. Iyice g.. öt etmeye gerek yok.
Sonra da icra gelip mustakbel kocami hapse tiksinlar :D Bu tip kadinlar aldatilip terk edildikleri icin tum hemcinslerinin de ayni hazin sona ermesini isterler. Erkek, eger aldatmiyor, siddet uygulamiyor ve baski yapmiyorsa size saygiliysa, yuzuk takmasa da olur.
Standartların canı cehenneme. Sevsin, saysın, sadakati daim olsun ve merhameti daima yol göstereni olsun başka bir şeye gerek yok. Önce bir işimiz olsun , geleceğimizden emin olalım da evlenebilelim , gerisi zaman içinde birlikte çalışarak ve birbirimize destek olarak kazanılacaktır.
Kurallarimizi bunların söylentilerine göre mi belirleyeceğiz? Düşüncesini kendisine saklasin. Mutluluk taktasin fiyatından ibaret değil. Bir erkek seni düşünüp bunu almayı akıl ettiyse o bile yeter.
Ucuz ve basit formatta vizyonsuz TV proğramlarına sunuculuk yapan bir kadının hangi tarafından tutsan elinde kalacak yorumları mı standart kabul ediliyormuş yahu. Hadi ordan! Kendisi haklı zira etrafındaki yolunacak kazların ve kendisinin Türkiye de ki açlık sınırından eminim haberleri yoktur. Birde tutup millete böyle bir kıstasın normalliğini aşılamaya çalışıyor. Gümüş bir alyansla da evlenirsiniz mesele o kadar inanacagınız biriyle yollarınız kesişsin !
Kimse kusura bakmasın ama burda aman herşey paramı diyen çoğu arkadaşın ıçinde bir yerlerde gösterişli beklentiler var. Erkeklerin çoğu ne yazıkki evlendikten sonra özel günlere önem vermiyor zaten bari evlenmeden önce paraya kıysınlarda bir zahmet alsınlar hediye sonuçta bir kez evlilik teklif ediliyor hayatta.
nedir bu bayanlarda tek tas manyakligi arkadas.. ula tek tas sevmeyen bayan tek benim. heralde. d. d 😄 beklentilerin yuksek oldugu bir birliktelikte mutlu son denen bisey olmaz bukadini hic sevmem zaten ☺
O yuzugun manevi degeridir onemli olan birbirine verdigin degerdir illa uc katini alacak diye adami zora sokmaya ne gerek varki zaten gercwkten seven degerveren erkek elbet elinden geleni yapar sevdigi icin hem maneviyattir onemli olan maddiyatla baslayan maddiyatla biter
Kadına kıymet vermenin yöntemi kadına tektaş veya pahalı gerdanlık almaktan geçmiyor. Ne zengin boş abilerimiz var magazin sayfalarını süsleyen, eşine binlerce liralık takıları takıp, arkasından aldatıp kuma hayatı yaşadıkları metresleri ile boy boy pozlar veren. Bizde işleyiş XXXX TL'lik tektaş'a göre yürüyorsa yozlaşmışız demektir çoktan. Yukarıda ki ablamıza gelince, orasını burasını açmaya başladı başlayalı düşünsel fonksiyonlarını yitirdiğini zaten biliyorduk, bu da tuz biber olmuş.
Hani eşittik? O zaman bizde onlarda maaş şartı arayıp, kendimize maaşlarının 3 katı takım elbise aldıralım. Benim tavsiyem bu tarz isteklerde bulunan ve ima eden kişilerden uzak durun. Onlar ile değil bir ömür, ilk adım atılmaz. Ayrıca ne kadar saçmadır ki; İnsanlar imgesel bir taşa he şeyden çok önem veriyor.
@KüfürbazHayriye35 Yorumunu okudum. Zaten bu ülkede evlenme meziyeti hiç kolay bir eylem değil. Ayrıca tamahkar birileri ile evlenmek, evlenmeye karar vermekten daha zor. Bana yine de yanlış geliyor. Maddi kuvvet ile insan sevmek ve bir ömür geçirmek. Çünkü böylesine bir evlilik planlanması sonucu, istediği her şey olan insanın... istediği şeyler olmayınca çok kolay gitmesine neden olur. Bu yüzden bu şekilde bir hayat arkadaşı seçmek çok yanlıştır. Ve ne olursa olsun Allah'tan hayırlısı dilenmelidir.
@KüfürbazHayriye35 İman, maneviyat , geçimini sağlayacak kadar kazanç ve sana bu konuda ortak olacak insanlar. Çünkü ne olursa olsun.. biri diğerini empoze etmeyecek. Bu gün ölmeyecek gibi bu dünya. Yarın ölecek... Ayrıca dip not.. ''İnsanlara göre bu ülkede ki; orta halli kesim. Bir çok ülkede zengin sayılıyor.''
yorumlayacak olursak seda hanıma göre, maaş bazlı oluyor bu işler. yani kendisi yüzüğü erkeğin maaşına endesklemiş. bu da bir anlayış göstergesi. çapın kadar yüzük olmalı mantığında. ayrıca bir 3 rakamı teleffuz etmiş. neden 3 merak ettim ama çözemedim açıkçası. yani adam hatun için 3 ay bedava çalışmalı. ayrıca bunun bir standart olduğunu söylemiş. ki ben duymadım uluslararası standartı mı var mı bu iş. ilginç. kadın beyni nasıl çalışıyor
Senin gibi de sala başını al maaşını alsaydı 100 katı değerli hediye bile kıymet vermezdik. Ama insanlar ucuz er alabilmek için kuyrukta bekliyor. Çoçuklatının ihtiyaçlarını gideremeyenler, ya cebinde parası olmayanlar, burası Alis harikalar diyarı değil.
Hakeden katina maasimin 10 kati fiyatinda da ziynet esyaai alirim. Ama degerini bilmeyene 1 maas bile harcanmaz. Sen maasini katlarinca hediye alacaksin. O aksam kizdiginda sana sirtini donecek. Kusup uc gun konusmucak. Yok boyle bir dunya. Bence turk kadinlarinin cogu boyle bir hediyeyi haketmiyo
Maaş veren bir erkek ne yapacak? Illa maaşlı çalışıp maaş alan bir erkek mi olmalıymış?
Erkeklerden genel bir beklenti içerisinde ki kadınlar acizdir. Bu olayı verilen değere bağlayıp duygusal simariklik yapmakta zerre anlam yok. Bu tip kadındalar sorun çıkarmaya meyilli evlenmekten kaçınılması gereken kisilerdir. Maddi şart koymak başlık parası gibi gorunuyor ve kendini bir mal gibi gösteriyor. Adile naşit gibi dusunuyorum. O paraya öküz alirim, Öküz 😂
Yok artık böyle saçmalık adam ,3 ay tek taşlı teneke parçası için çalışıp bana parmağıma takacak parmağımı kırarım mümkünse sevdiğime kıyamam ben bilmiyorum bu kadın milletini müstakil evlerde büyüdü hepsi yırtık donlarla kuru ekmekle hepsi sumugunu kokuyla silen insanlardı şimdi altın suyu ile dünyaya geldiniz sanki mk bir bayan olarak zoruma gidiyor kardeş yapmayın ya
Millet ne diyeceğini de şaşırdı artık. Hiç bir erkek istemez ki zaten eşi ucuz veya değersiz bir yüzük taksın. İmkan varsa maaşının 3 katını değil 10 katı değerinde yüzük alır takar sevdiği kadına. İmkan yoksa kalkıp sen adamın başının etini yiyorsan şu kadar paralık yüzük diye , o yüzüğü belki o an sana alır ama sonra 5 yıl yüzük taksiti ödersin. Sonra da diyorlar ki niye evlenmiyonuz. Valla erkek olsam ben evlenmez mişim şu an anladım
Şimdi maaştan maaşa göre de değişir. 10.000 alanla 2.000 alan bir mi? Bir tektaş yüzüğün en iyi yanı sıkıştığın zaman bozdurup parasını harcayabilmen bence hagagsgh Yoksa parmağımda 1000 lira da taşısam 10000 lira da taşısam bana farklı bir şey katmaz. Gerek yok yani.
Kadının programı yeni, izlettirecek kendini mecbur. Düşmeyin böyle şeylere :) Daha düne kadar yaptığı evlendirme programında, gayet cool, maddiyat değil sevgi aşk önemli diyen kadın bugün bunu söylüyor. Eski televizyoncu bu hanım abla, işini iyi bilir. Soruya gelecek olursak... Pek sevgili hemcinslerim ; feda olsun eş adaylarımıza da, bu soruya "evet doğru" olarak işaretleyen, bu tür şeylerin hesabını yapanları babasının evinde bırakın, orda kalsınlar.
milleti köpek yerine koymanın ilerlemiş versiyonu sonra ayrılınca boşanınca adam gibi sevdik terk edildik insanlar sevgiden anlamıyor gibi yalandan sözler yazıyorlar siz böyle yaptıkça bırakın sevgili olmayı mesaj bile atmam yani saçmalığa bak sanki baba evinde trilyonlarla uyuyordu
Doğrudur. Kadınlar eskiden de satılık mallar grubunda yer alırdı halen de bazı bölgelerimizde öyleler. Günümüz modern (!) dünyasında neden farklı olsun ki :D
Bu kadın gözümden düştü benim. Önceleri feminist takılan kadın şimdilerde bukalemun gibi renk değiştiriyor. Kendisine maaşının 3 katı değerinde yüzük alan adam bulmuş mu?
10 bin TL maaşim olsa 6 - 7 bin TL lik yuzuk alabilirim.. 2 bin TL maas alan adam birak 6 binligi 4 bin TL lik yuzugu zar zor cikartir. bu adam yuzuk icin para biriktirirken hic yasamayacak mi? sosyal hayatindan vaz mi gececek? veya bir yuzuk icin bankaya borca mi girecek? biraksinlar bu isleri ya ulke olarak zor donemden geciyoruz
Maddiyata bakarak evlenirler ardından gelsin boşanmalar... Maaşın 3 katı değerinde tek taş isteyeceklerine saadet dolu güven, huzur ve mutluluk isteseler yaa! Pardon (!) maddiyata bakan insanlardan maneviyat aramak da ahmaklıktır...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sahsen ben tektas olarak gumusune bile tamam derim o da olmasi gerektigi icin. Gercekten sevgi varsa maddi hediyeler degersizdir zaten sevgi yoksa o tektasmis bestasmis anlamsizdir. Bence seven insan karsisindakinin sıkıntı cekmesini istemez dolayisiyla abartmaz 😉
Yüzüğü isteyen 3 katı maaş alabiliyorsa oda adama rolex alsın 😀 Erkekleri de anlamak lazım adamın bütçesi uygunsa alsın tabi değilse banka mi soysun kredi mi çeksin madem öyle milyoner biriyle evlensin bu bayan
Saçmalık. Evet, yüzük eşler arasındaki bağı simgeleyen bir şey ama erkeklere de "Banka" gözüyle bakılması ve bütün maddiyatın sırtlarına yüklenmesi çok yanlış.
Kadınlar, "kadınları seks objesi olarak görüyorsunuz" diye her fırsatta ağlayıp peşinden erkekleri güç, başarı -veya bu kadının durumunda- para, maddiyat sağlama OBJESİ olarak gördüğünü belli ederek tüm insanlığı feminizmden uzaklaştırıyosunuz. Aferin devam et böyle Seda Akgül (her kimsen)
bir gün seda akgül kadar ünlü ve zengin biri olursam onun kazandığının yüzbinde biriyle alabilirim. çünkü onun kazandığının yüzbinde biri eşittir asgari ücretle çalışan birinin maaşının üç katı (tabii o da masrafsız saf hali)
ne kadar modern cagdaş entellektüel görünüp ana dili gibi ingilizcede konuşsada kadının içindeki kezbanlık (bunu kullanmayıda sevmem ama) ölmemiş.. sen mal mısın ki kendine bir fiyat biçiyorsun be kadın..
Olaya realist yaklaşacak olursak 250 gram altın kaplama değil günümüzde şu an rahatlıkla bulunuyorken en kötü ihtimal para ile buluyorken bir kadina 3 maaslik pırlanta alacak erkek kaldıysa emekli olmustur
devir degişti. artık millete gösteriş yapıcam diye en pahalı takıyı takma devri degil. yuzuğum parmagımda hergun makarna yiceksem napıyım ben o yuzuğu. yattıgım yatak rahat olmıycaksa napcam ben o yuzugu. ama yuzuğum çok pahalı mı dicem
Biz elmas üretilirken nelere yol açıyor. O elmasların hepsi kanlı. Afrika insanının kanıyla yıkanmış olduğunu anlayacak birini arayalım. Çıkmış bir kezban maaşının 3 katı olmalı diyor. Vicdanınız kurumuş
Ben sahsen erkek olsam ve evlenecek olsam maasimin 3 kati yuzuk almak istemem bir bucuk iki kati belki ama 3 kati cok fazla. Bu yuzden erkekten isteyemem mantiksiz ve sacma
Saçmalamış Seda Akgül. :/ bu tür şeyleri paraya döktüğünüz zaman asıl sorunlar başlıyor. Sevgi aşk güzel masum duygulardır. Paranın miktarı, büyüklüğü küçüklüğü karışan hiç birşey masum kalmaz.!
canım mal herkesi kendi jigoloları gibi zengin sanıyor herhalde. Evine akşam bir ekmek götürmenin hesabını yapaninsanlar la dalga geçer gibi açıklama yapmış. Al o standardı...
Alt tarafı bir yüzük bunu bukadar büyütmeye ne gerek var? Tamamen saçmalık insan karşısındaki adamın gücüne göre isteklerde bulunmalı paraya önem verirse sevdiğini kaybeder
Görgüsüzlük sadece bu ülkede insanların çalıştığı şartlar belli böyle bir istekle erkekler den birseyler bekliyen kadınlar sadece asalak böcek gibidirler benim gözümde
sedaya maaşının 3 katıyla alsın sonra 4 katı alana ardın dan 5 katı alana artık en fazla alana vere vere devam eder hayatına en sonunda 5 para etmediği güne kadar
Çok saçma ve boş konuşuşmuş. Bana göre mutluluk veren süprizler vs. şeyler para ile yapılacak diye birşey yok. Evet maddi hediyeler yapılabilir ancak bu kadar saçma şekilde değil.
Bukadar saçma bir açıklama görmedim. Sevgi karşılıklı, güven karşılıklı birşey. Tabiki özel günde özel şeyler olmalı ama buna fiyat biçilmemeli, her 2 taraf içinde düşünülmesi yeterli.
Tabi bunlarda para bol cebimizde para varken 3-5 liralık şey diye kolayca alıyorsak ünlülerin genelide 3-5 lira diye görüyor zenginlerin 3-5 lirasıyla fakirlerin 3-5 lirası bir değil
En İyi Cevaplar