Evde karısının sözünün geçtiğini söyleyen Sarp Apak, sözlerine şöyle devam etti: “Şov yapmıyorum, bildiğiniz hanımcıyım. Bundan da hiç gocunmuyorum. Bizim evde de böyleydi. Babam çok mutludur mesela, kafası hep rahat! Net bir şekilde ifade ediyorum; doğrusu budur zaten. Eşim mutluysa, ben de mutlu olurum. Huzur için tüm erkeklere hanımcılığı tavsiye ediyorum.” Ben çok akıllıca buldum :D
Sarp Apak'ın "hanımcıyım" açıklamasını nasıl buluyorsunuz?
Kendisi adına üzüldüm. Gelişmemiş toplum biçimlerinde kişiler çok önemliymiş. Çünkü kişiler kendi üzerlerine düşen rolleri taşır ve toplumun çok hücreli bir canlı gibi hatta kalmasını sağlarmış. Mesela baba anne abi koca eş vb. Kanuni Sultan Süleyman iyi bir padişah ama oğlunun ölümünü emreden bir baba olmak zorunda kalmış. Modern dünyada ise kişiler değil bireyler ve meslekler vardır. Ahmet Mehmet sarp gibi her bireyin kendi ayrıntıları karakter özellikleri vardır. Bu özellikler ile toplum çeşitlenir ve farklı bakış açıları kazanır. Bu şekilde daha yeni bakış açıları geliştirebilir. Kişiler Hanımcı/Beyci olunca sadece koca ya da hanım gibi bir rolü üstlenmek yerine kendisi olsa eşine karşı daha az maske takarak yaşama fırsatı yaratırlar. Salataya ne kadar tuz konacaksa iki kişi belirler ise sadece bir kişinin üerine karar alma yükü binmez ve sadece başkasının istediği şekilde yaşama kısıtı olmaz diye düşünüyorum.
Kadına mal gibi değil de, bir birey gibi davranmanın adı da hanımcılık olmuş 👏 İyi alışmışsınız külhanbeyliğine, insan gibi davranmak garip kaçıyor galiba. Hanımcı çok kötü bir kelime, bir kadına insan gibi davranmak neden hanımcılık olsun ki. Karısına insan gibi davranıyor ve gayet normal. Olması gereken..
Ben bunu kadına değer vermek olarak yorumlarım kendimde. Bir evi güzel, huzurlu, mutlu yapan ne varsa kadındır yoksa o ev zindan bile olabilie. Birde iş bölümü neticesinde kadınlar daha titizdir ev ekonomiside dahil derleyip toparlaması en azından erkeğin aklından bir sorunu çıkarır.
Söz geçme muhabbeti bana saçma geliyor neden illa bir taraf sözünü geçirecek yani iki farklı birey sonuçta ve düşünce özgürlüğü denilen bir durum var. Herkes ayni şeyi düşünecekse ve onu uygulayacaksa hür iradelerin ne anlamı var. Şahsen benim her dediğimi dinleyecek biri ile olmam, olamam.
Mutlu kadınlar erkeğini mutlu eder. Kılıbık gibi davranmadan, eşini dinleyerek mutlu etmek en akıllıca olanı. Kadın gün içinde konuşmalarından ne istediğini ima eder zaten, erkeğin biraz leb demeden leblebiyi anlaması yeterli.
Hanımcılık; orta çağda, prostat orgazmı müptelası erkeklerin, strap on yardımıyla kendilerini karılarına becertmeleri sonucu ortaya çıkmış bir sapkın akımdır. Hanımcılık erkekliğe ihanettir, homoseksüelliğe meyildir.
Gerçek bir erkek hanımcı olmaz, gerçek bir erkek, erkekçidir.
Eşini seviyosan zaten hanimci olursun. Benim babamin babasi de oyleydi hic kavga ettiklerini gormedim bunun kilibiklikla da alakasi yok evde kadinlarin sozu gecer zaten disarda erkeklerin
hanımcılık veya kocacılıktan ziyade hoşgörü ve saygı duymak lazım.. ben kadınların sürekli dediklerine uyan bir erkeği kabul edeceklerini sanmıyorum.. öyle olmasa serserilerle ne işleri olurdu ki..
Olum bide Diyarbakırlı olacaksın :) Adamsın şaka yapıyorum Her zaman hanımı olmak yanlış bence Ama yerine göre bazen kadın bazen erkek haklı oldugundu sözünün geçtiği Zaman'lar olmalı
yakında erkeklerin hepsi ibbbne olcak verin arka beyinciklere mesajları herşeyi geçtim kadın milleti 3 gün sonra aşkım birazz sert ol erkek ol der geçiniz efendim:D
En İyi Cevaplar