Oyuncu Elçin Sangu, biz pahalı ameleleriz demiş. 150 dakika dizi isteyen televizyona bu sene iş yapmayağını söyleyerek, parıltılı hayat yok arkadaşlar. Çok zor, her zaman söylerim biz pahalı ameleleriz demiş. Oyuncular sizce de amele hayatı mı sürüyordur? :D
Elçin Sangu, ''biz pahalı ameleleriz'' demiş, siz ne dersiniz?
Bolum başına 70-80 bin aliyorlar. Daha fazla alanlarda var ve bu her bolum icin boyle. Belkide her hafta ceplerine bu kadar miktar para giriyor. Istedigi zaman dinlenme ve çalışmama hakkı var. Bizler ise aylik 2-3 bin almak icin her gun esek gibi çalışıyoruz. Istedigimiz zaman, canımız sıkılınca, sistemi begenmiyorum diye, cok calisiyorum, bu kadar saat cok fazla diye istedigimiz zaman işi bırakıp, sonra tekrar işe donemiyoruz. Luks evlerde otuyorlar. Evim 2+1. Hizmetcileri var. Ben yemek yapiyorum, bulasik yıkıyorum, evimi temizliyorum bunca yorgunlugun üstüne. Aldigim para da tatmin edici degil. Ama hanimefendinin dedigine bak. Yedigi onunde yemedigi arkasinda. Insan az sukreder haline. Cok çalışıyor olabilir hakli olabilir ama maddi anlamda karşılığını fazlasıyla alıyor.
Haklı gibi ama gerçekten çok emek istiyor, sabır istiyor oyunculuk da. Öyle televizyonlarda gördüğümüz 10 saniyelik sahneye bile 1-2 saat harcanabiliyor. Sürekli oradan oraya git, aynı şeyi yap, seni yöneten birileri var onların istediği olana kadar devam et, elin adamıyla karısıyla öpüş, hangi saatte evde olacağın muamma, bütün gün ayakta kal, bazen tuvalete gidecek vakit bile kalmıyor diyebilirim, ondan sonra kıyafet değişimi, hava şartları ıvırı zıvırı derken baya bir yoruluyorsun. Lakin parası çok iyi ona bir şey diyemem. Herhalde yeterince kazandı, ondan artık rahat takılıyor.
Biraz öyle, çünkü oyuncuların dizi hayatı saçından kilosuna kadar herşeyi isteğine göre yapmak üzerine kurulu ve de zaman olarak çok meşgul ediliyorlar. Tabi 1 sezon çalışıp 2-3 sene yiyecekleri para kazanıyorlar asgari ücretliler sürekli kıt kanaat geçiniyorlar, tatil yapma düşüncesini bile zihinlerine koyma fırsatları yok.
Pahalı amele olmak için can atan insanlar var bu ülkede. Akşama kadar kan ter içinde kalıp anası ağlayan adamlar ay sonunu yine göremeyeceğiz diye üzülüyorlar , ve gelecek garanti bile değil. İşsiz kalınca stresten kafayı yiyenler toplumundayız. Hastalık falan olursa açsın resmen.
Sanırım cebini yeterince doldurdu şimdi tatil yapmanın derdinde. Madem bu duruma karşıydın da neden o zaman yıllarca dizi sektöründeydin.
Parası bitince yine o uzun tv dizilerine geri dönüş yapar.
Ayrıca keşke inşaat işlerinde maden gibi ağır işlerde çalışan kişilerin hayatına biraz baksada hem az kazanıp hem gecesi gündüzü olmayan insanlardan haberi olsa.
@birazelit bunun sorumlusu maalesef ama o televizyona kitlenen amcalar dayılar ve gençler. Tv sektörüne bakarsan eğer özgün yapıtlar hiç yok ya uyarlama ya da biraz tutan türde yapımlar.
Örneğin mucize doktor dizisi tuttu hemen 2-3 çeşit daha sağlık dizisi yaptılar veya aşiret dizileri tutarsa hemen aşiret dizilerine yöneliyorlar yani ceplerini doldurma amacı güdüyorlar ortaya özgün güzel bir yapım koymak gibi dertleri yok.
Oyuncu seçimleri zaten fiyasko tipe göre oyuncu seçiyorlar hiçbir vasfı olmayan adamlar başrol oluyor ve dünyaları kazanıyorlar sonra kendilerine sanatçı sıfatı yakıştırıp burnu havada geziyorlar milyonları kazanmalarıda cabası.
O yüzden artık bu kadın gibi tiplere şaşırmıyorum maalesef.
👏👏Aynen 20 zenhinden 1 tanesi bile Teknolojide bilimde başarılı olan biri diğil Tüm genclerinde rol modeli Şu salak oyuncu, şarkıcılar (Bazıları hariç) Ben Azerbaycanlıyım Burdada durum aynı 🤦♀️10 yil sonrasinı hayal bile etmek istemiyorum
@birazelit Tv sektörünün ana amacı uyutmaktır zaten sadece bu zinciri kırabilenler insanlığa faydalı olabiliyor.
İnsanlar elbette Tv izlesinler ama kararında olacak şekilde ve düzgün yapımlar izleyerek izlesinler. Toplumsal ahlakı yerle bir edecek veya insanların milli veya dini değerlerini kullanarak kalitesiz yapımlarla sömürmek adına yapılan yapımlar izlenmemeli.
😐Sizin dizileri iyi yine.. Bizdekileri görsen... ooooo... Kadina şiddet Uyuşturucu Çocuk istismari Fuhuş Eşcinsellik Ne arasan var 🤦♀️Tv, i gordüğumde midem bulanıyor Allah hepimizin yar ve yardimcısı olsun
@birazelit ben pek tv izlemiyorum zaten o yüzden bizde de varsa o tarz şeyler pek bilmiyorum ama kadına şiddetli diziler var onu biliyorum ve en büyük izleyici kitleside kadınlar maalesef. Diğerlerinden de olanlar vardır tabi.
Çok şükür milli bilincimi kaybetmedim o yüzden kültürüme ters yapımları izlemiyorum. Zaten çok zamanımda olmuyor ve iyi ki de olmuyor.
Bölüm başına 40 50 bin lira kazanırken yorgunluğu ve parıltılı olmayan hayatını falan mı anlatmış? Öf bu pembe popolu insanlara derdini seveyim butonu istiyorum artık.
O röportajı verdiği mekana, kendini benzettiği amele arkadaşlar yılda bir gidemezler kaç paraya çıkarım buradan diye. Keyfine göre iş seçme lüksü olan insanlar, gerçekten bir şey demek istemiyorum.
Hayatinda hic amele gordumu acaba... Millet gunde 2 ton yuk tasiyarak cocuk buyutuyo..
Yaptiklari kamera karsisinda iki yuz mimigi, gogus dekoltesi, sevisme.. Sanirsin holyywood aktoru de tehlikeli rollere giriyolar felan bunlarin hayati beles yalakalari cok restorana giderler hesap odemezler, tatile giderler para vermezler.. Bunlar bile agliyorsa bu gariban halk ne bok yesin mk.
Unlulerin bu simarikliklarinada fitil oluyorum. Asgari ucretle essek gibi calisan dogumuna cenazesine gidemeyen aynsonunu nasil getirecegini her gun kara kara dusunen insanlar var. Biri cikip dememismi memnun degilsen yaoma bacin kafana silah mi dayiyorlar diye
Saçmalamayın ya o 2 saatlik dizi için gece gündüz demeden sürekli makyaj saç yapımı kıyafet değiştir rol yap olmadı baştan yap şurası şöyle böyle okadar zor ki ben inanıyorum zor olduğuna her meslek gibi zor biz ünlüler diye tozpembe görüyoruz asla yapamayacağım bir iştir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Rol yapmak bu kdr zor mu gerçekten? Ben anlamıyorum bir insanla yalandan konuşuosun altı üstü. Ha eğer aksiyon dizisi olsa evet kas yapman gerek, dövüş öğrenmen gerek, kareografi çalışman lazım ama yazlık aşk dizisi en fazla ne kdr zor olabilir? İnsan şükretmesini bilmiyor gerçekten... amele nedir merak ediosa inşaat işçilerine baksın. 30 tl için akşama kdr güneş altında çalışan insanlara baksın.
Güneş altında akşama kadar çalışmaya eş değer mi? ya da evini geçindirmek için okumayıp sağda solda itilip kakılarak çalışmakla eş değer mi? Geç alasen. Dünyanın parasını alıyorlar kim haftada 30 bini cebe indriiyor Türkiyede. Zormuş. Bana 30 bin versinler bende çalışırım.
Zeka seviyen baya düşük olduğu için açıklama yapmam gerekecek belli... herkes imkanlarıyla doğmuyor. Bu ülkede kimse hakettiği yerde değil. Okuyorlarmış. Peki o kdr konservatuar mezunu öğrenci var bunlar neden ünlü olup ^pahalı amelelik^ yapamıyorlar? Hadi onu geç. Maddi imkansızlıklardan okuyamayıp gerçek amelelik yapıyor insanlar. Sen halkın içinden değilsin belli ki. Ya burada kimliğini gizlemiş fake bir ünlüsün ya da saçmalıyorsun. Şu dediğin şeyin hiç bir mantıklı açıklaması yok zira
Bu kadina bayıliyorum ya muhtesem mükemmel bir şey dogru söylemiş kendi açısından pahalı ame oluyorlar ama kamera arkasinda dunyaca adam var onlar ucuz amele oluyor onlardan biri de ben olacaktim olamadim maalesef
Yaptığın işi amelelik olarak görüyorsan sevmiyorsundur. Sevmiyorsan oyunculuk yapma, git sevdiğin bir işi yap. Ha seviyorsan şov yapma, tutmamış bu Elçin Hanım.
Sanırım amelelik nedir bilmiyor. Adamlar tüm hayatı boyunca çalışıyor onların aldığı 1- 2 bolumdekiyi para almadıkları gibi insan yerine de konulmuyor. Keşke herkes böyle pahalı ama le olsaydı
Alismislar 30 dkk dizi sonra bolum basina 40 60 bin almaya simdi ayni paraya sure uzayinca haspamlar cayirti kopariyorlar acaba ameleler onlarin surdugu hayatin binde de birini surebiliyormu
Evet cok para kazaniyor olmalari cok calistiklari gerceklerini degistirmiyor... cok uzun cekim sureleri var bor insanin calisabilecegi sureden fazla...
He he. Evet türk dizileri uzun ve kendilerince zorlukları olabilir de ciddi para kazanıyor başrol oyuncuları. 3 kuruş kazanabilmek için eşek gibi çalışan ve zarzor geçinenler napsın.
Doğru söylemiş, bugün onların daha fazla kazanması sizlee bizler sayesinde , ama özünde herkes ameledir. Ya da şey miydi herkes vicudunun belli kısmını satar aslında herkes şeydir filan mıydı o.
En İyi Cevaplar