Bilim adamları, rap dinleyenler düşük zekalı! Diyor. Ya sen kscan? #BendeRapDinliyorum #HaltEtmişOBilimAdamlarıOxford Brookes Üniversitesi’nden bilim adamlarının yürüttüğü çalışmada; 467 öğrenci bir zeka testine tabi tutuldu. Ve öğrencilerden müzik türlerini tercihlerine göre sıralamaları istendi. Çalışmanın sonunda, en yüksek IQ puanlarını alanların, klasik müzik ve film müzikleri gibi enstrümantal müzikleri tercih ettiği görüldü. Rap ve Hip Hop müzik dinleyenlerin düşük IQ ‘ya sahip olduğu görüldü.
Müzik ve şarkılar evrenseldir👍 bilim değilde, adamları iyi çuvallamışlar🕵️♂️👨🚀👷♂️ alakası yok. Yerliden yabancıya rocktan popa repe Türkhalktan TürkSanata Sağdan Sola her türlüsünü zaman dönem ruh halime göre dinlerim ayırmam ve keyif alırım🎵🎶📯🔊🎧📻🎷🎸🎹🎺🎻😊👍🖐️
Ezhel falan dinleyen insan da ne bileyim 🙄 ben amatör yabancı takılıyorum valla adamlar yeteri kadar dinlenmedikleri için işini daha özenli yapmaya çalışıyor şarkılarını daha isteyerek yapıyorlar sanki 😌
Valla ponçiğim. Bende rap dinliyorum 😁 daha kötüsü son bir yılda reklam müziğinden tut film müziklerine kadar herşeyde Rap var... Ülkece IQ’da düşüşteyiz bu bilim adamlarına göre😁 Ben katılmıyorum o ayrı
Dediğim işin şakası. Popüler kültür her zaman kolay sindirilip tüketilen ürünler önerir. İçerisinde yaşadığı topluma sunduğu ve vadetttiği tek şey de budur.
Dogru soyluyorlar ama iq dan cok kultur duzeyi ve "kalite" duzeyi. Rap dinleyen akli basinda bir adam tanimadim ben de.. kalitesi yuksek adam , opera veya smooth jazz vs dinler. Rap isyankar getto işi.. arabeskin guncel tipi diyelim. Tum cingene mahallesi apacileri rapcidir dikkat edin.. tek tuk nadir kaliteli rap sarkisini dinleyen gayet kaliteli arkadaslarimizi tenzih ederim tabi.
Ben buna benzer bilgileri lisede oxford un kitabında da okumuştum. Tabii sorsan hiçbiri kabul etmez gerizkalı olduğunu ama bir tane bile rap bağımlısı olup zeki görmedim. Doğru bir araştırma tabii ki de. Ağlayın özellikle t rap dinleyenler.
@ruhsuz05 istisnalar kaideleri bozmaz bu bir ikincisi öss sözel birincisi olmak yüksek ıq belirtisi mi iyi düşün bakalım, Iq testinde sorulan sorular neler göz at bakalım.
Birincisi ben öğretmenim ikincisi o kadar bilişsel bilgisi olduğu o insanın zeki olduğunu söylemedim düşük ıq insanın çözemeyeceğini vurgulamak istedim. Bilişsel bilgi bilgi işleme kuramı var 🙂. İnsanların müzik zevklerine göre düşük ıq demek ne kadar doğru. O çerçeve ile bakarsak aleyna tilki dinleyen beyinsizdir
Bide ıq testi diye bir sürü test var sizin gibiler matematiksel zeka bilir ıq olarak ben sana duygusal zeka eq varlığından haberin bile yoktur. Bir de zeka tek çeşit değil artık uyanın. Howard Gaedner çoklu zeka kuramı var azcık oku 📖 eleman 8 farklı zeka koymuş ortaya ki 2 zeka daha kitaplara alınacak toplamda 10 farklı zeka olduğunu söylüyor 😉😉😉
Ben kızmıyorum böyle düşünmeleri normal bilim adamı labaratuar da yaşar burası öyle mesire alanı değil a-m-k iki tane katot tüpü bir kaç tane eroinman fare şırınga derken adamlar sıçmış kafayı yemişler ne düşünmelerini bekliyorsunuz ki? :)
Bilimsel bir temeli varsa inanırım araştırmayı görmek lazim tabi istisnalar vardır mutlaka da cevremde kilere bakıyorum. rap dinleyip çok büyük isler yapan bilmiyorum
Hayatımda hic rap dinlemedim hizli konuşuyorlar diye bişi de anlamiyorum zaten lisede bile yani ergenlik çağımda bile arsiz bela asi stayla falan dinlemedim😂😂😂 sanirim seçilmiş kişiyim🤭🤭
İsviçreli bilim insanları, hip hop müziği dinlettikleri peynirlerin biraz daha tatlı hale geldiği sonucuna vardığında... 👉Biz insanların IQ'su neden. ☻
Nedense hiç önemsemedim. Muhtemelen bilim adamları aylak kalmıştır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Rap tamam dinlenir de öyle rap dinleyenler var ki sanki diğer türler gereksiz onları dinleyenler aptalmış gibi davranıyorlar ama kndileri aptalmış farkında değiller 😂
En İyi Cevaplar