Ben sadece zeki insanların rap yapabileceğini düşünüyorum.
Müzik insana duygusal bir şeyler hissettirmek için vardır. Rap parçalarda neredeyse müzik yok, sürekli bir şeylere isyan. Bir şeylere isyan etmek istiyorsan başka şekilde isyan et. Müziğin amacından sapıp, diğer türlere çöp atma. Asıl çöp rap. Birde rap yapanlar '' diğer tarzlar hep aşk vb den bahsediyor, biraz toplumsal sorunlara değinsinler '' gibisinden cümleler kuruyorlar. Onlara Timo Tolkki - Hymn to life & John Lennon - Imagine dinlemelerini öneririm. Demem o ki, rap canım işidir.
Ben rap'da dinliyorum , pop'da dinliyorum. Hiç kimse işini düzgün yapan insana laf atmaz emin ol bu birincisi rap parçalarda sürekli bir şeylere isyan olduğunu söylüyorsun sanki aşk parçalarında bir isyan yok?
Acuna cikan rapcilerin hepsi zekimi simdi 😄😄 Simdi suphem var
Rap müziğine ne yönden baktiginla alakali bir şey. Eger söz yönünden , anlam yönünden bakiyorsan bana gore dünyada Turkce Rapbir numaradır ama müzik kalitesi olarak bakıyorsan da ortalardadir ve de zekayı kastedersen fazla yaratıcı olmak zekilikse evet Rap müzik zeka isteyen bir müzik dalıdır ve de Turkiye de overground dalinda olsun underground dalinda olsun bu isi iyi yapanlar Rap müziğinin gercekten zeka istediğini zaten kanitlarlar
Rap müzik derin manalar içerir. Müzik içerisinde anlatılmak istenenleri, kinayeleri, laf cambazlıklarını en az 10 dinlemeye anca anlarsın. Ve buda büyük bir zeka ürünüdür. Tabiki o salak arsız bela, heijan Vs. Gibi soytarılar hariç. Onlar tamamen laf olsun diye söz yazıyolar. Gerçek cümle mühendisleri sagopa Kajmer, ceza, massaka, killa hakan, fuchs Vs. Dir
Aynen arsız bela söz konusu bile olamaz..
Cevap
42Cevap
Zeki olmayan birisi hicbir isi yapamaz rap ise hem sanat hem de zeka isidir zaten. Rap bir muzik turudur. Muzik ruha islenmelidir bu islemeyi bir gerizekalinin yapabilecegini dusunemeyiz.
Zeki olmak, biraz yüksek bir kriter bence.
Yaratıcı olmak yeterli diye düşünüyorum.
Yaratıcılık da zekâ işi, öyle bakarsan.
Kaliteliyse zeka işidir yoksa saçma salak bir sürü rap şarkı var
Arsız bela gibi isimler bu kategoriye girmiyor ve rap diyince akla eminim öyle isimler gelmiyordur.
Kendilerini rap yapıyoruz diye tanıttıkları için rap denilince ister istemez birçok insanın zihninde ilk belirenler onlar oluyor
müziğin her türlüsü zeka işidir her iş zeka ile yapılır zaten evet rap' de zeka ürünüdür
Müziğin her türlüsü zeka işidir denilince aklıma hulya avsar ve bana bir koca lazım demesi geliyor.. ajdarin çikita muz demesi falan
ben müziğin dedim sen onlara müzik diyorsan senle bu konu altında konuşmayalım bile
Evet haklısın
öyleleri yüzünden hak edenler hiç bir yere gelemiyor :(
Şuanda ki rapler sadece isyan bu konuda baya bir amatörler çıktı çok eskiden iyi tutuluyordu ama şimdi malesef bozuldu piyasa bende zamanında yaptım 3 yıl boyunca sonra boku çıktı diye bıraktım yapmayı...
Evet rap zeki, bilgili ve duygulu insan işi herkes rap müziği yapamaz "sabah kaltım okula giderken seni gördüm yov yov yov" böyle binlerce rap müziği var oysaki rap Sagopa Kajmer, Ceza, Abluka Alarm, Fuat, Dr Fuchs, Sansar Salvo gibilerin işi...
Rap müzik yazmak kesinlikle zeka işi..
Yazılmış şarkıyı söylemek sadece ezber ve yetenek.
Rap yapmak değil de rap sözü yazmak zeka işi gerçekten. Herkes deniyor ama çok azı başarıyor.
aynen öyle o kadar sözü ezberlemek ve bir sürü şarkı büyük zeka ister bence...
rap evet zeka işi olabilir fakat direkt isim veriyim ceza gibi saçma sapan arkasından atlı kovalıyor gibi hızlı sözleri sıralayıp hiç bir başarı kazanamayan tiplerde zekasızlık örneğidir
Ceza'nın hiç bir başarı kazanamadigini mi düşünüyorsun?
allah aşkına ne kazandı :) ancak liseliler sever daha sonra o da bitiyor
Kadınların çoğu doğuştan rapcidir bence. Erkekler için ekstra çaba gerektiğine katılabilirim fakat zeka ile doğrudan bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.
static.vidivodo.com/.../...071616001273066.mp4.jpg
Zeka is dedected.
O kadar kafiyeli sözleri sıradan insanlar uyduramaz bencede
Senin adin onder
Ben severim doner gibi alakasiz seyler bir cogu bence :)
kitapları sesli ve hızlı okuyarak alıştırıyorlar kendilerini. abartacak bir durum yok çalışırsan sen de rapçi olursun :)
İyi rap yapanların sayısı çok az aslında zor bir müzik türü de değil
Zor bir müzik turu de değil mi? Bana bir koca lazım diye şarkı yazmak falan mı zor anlamıyorum abi ya
Ben Metalciyim yalnız :D Symphonic black metal :D O senin dediğin şarkı sümsüklerin dinlediğinden ahahha :D
Diksiyonu düzgün hızlı konuşabilen insanların yapabilceğini düşünüyorum bende 😎😉
ben zeki insanlarin atomu parçalamaktan zevk aldığını düşünüyorum
okadar zeki iseler baska seylerle ugrassinlar rap nedir arkadas
Işte o kadar zeki olmadığın için anlamıyorsun
Güldürme gece gece ya rap dinleyip dinleyip bir şey anlamıyorsun gelip triplere girmişsin anlamadığın için saçma geliyor zaten
Günah benim diye bir şarkı var 150 milyonu geçti.. Dünyanın en çok izlenilen şarkısı olan See You Again'de Wiz Khalifa'ya ait. Rekordan bahsetme ve git Tarkan Cuppa dinle.
Taylor Swift ve Psy? Seninle neyin tartışmasını yapıyorum bilmiyorum ama git ve dediğim şarkıyı dinle.
Git bangır bangır dinle ve bangır bangır bangır coş. Işini doğru yapan kimseye lafım yok. Ama sen sırf anlamadığın için bir sanat dalına saçma diyemezsin. Yavrum kaldır kollarını diye sözü ben de yazarım , ben de anlarım. Arada zeka zorlamak gerekiyor.
Sen neden popcu değilsin?
Kendi söylediğin cümlelerden haberin yok ben kime ne anlatıyorum ki..
Sözel zeka gereklidir tabi rap yapabilmek için.
Söz yazmak zeka işidir.
Evet herkes yapamaz ve anlayamaz.
Yazmak mi soylemek mi
Her ikiside
Tabi öyle ama ülkemizde rap seviyesi malum yerlerde tupac busta rhymes eminem bizdekilere bak birde tm sago ceza kartel norm iyiydi ama çoluk çocuk isine dönünce bozuldu
Başka ülkelerdede tonlarca rapçi var.. Ben kimin kimle kavgası var diye aldırmadan dinliyorum kim kime diss atmış umurumda olmuyor ben Norm Ender'de dinliyorum Joker'de dinliyorum mesela. Birisini sevdiğin için diğerinin emeğini küçümseyince olmuyor asıl bu işler. Efsaneler ayrı mesele elbette.
Diss rapin özünde var diss olmazsa rap diye bir müzik kavrami olmaz. sago cezaya tupac chino xl lil kim puff dady gibi isimlere atmasaydi biz o muthis eserleri nasil dinlerdik
Diss atılmaz demedim birisine olan hayranlığım yüzünden diğerinin eserini küçümsemem dedim
👍👍
En babasını gerektirir hemide
Üstün zeka gerektirir. Özellikle arabesk rap.
boş olmayanları yazmak zeka gerektirir
yo Fake profil fotosu koymak kadar kolay :D
Şiir yazmak da öyle... Benzer zaten birbirine.
canım işidir
bu ne mnakoyum
Asıl mesele söz yazmak
Bende oyle. düşünuyorum
rap sevmiyorum, o halde malım
bence o an ki durumuna baglı dır
Bilmiyorum hiç yapmadım🚬
#patates
#rr
Gercekten zeka isteyen bisey normal degil yani
kesinlikle
oyle zaten