İnsanlar inanıp tutunacak bir dal sürekli aramıştır, büyük bir kısım insan ise yıldızlara, burçlara, kemiklerin atılarak yapılan bir çok türlü gelecek tahminine inanır ve ya onlara göre hayatı şekillendirir,
Tabii yıllar yılı okumayı seven birisi olarak bir çok burç yorumlarını farklı yorumları ve farklı burçları okuyarak edindiğim bilgi bana şunu gösterdi
Her insanda olabilecek özellikleri bir burca ithaf etmek varsayalım Boğa saldırgandır Aslan parçalar yer Kova dingindir v. b. özellikleri ön plana çıkartarak üstüne farklı yorumlar ekleyerek doldurmaktan ibaret olduğunu gördüm
Aslen bu tarz bir çok yorum, her bir insanda barındıran kişilik özelliklerini ortaya çıkarır ve her bir kişinin bunu şahsi olarak üstüne alması doğrudur :) o sebeple genelde bana burç sorduklarında Ejderha diyorum :) çünkü bir şarkıdan esinlendim
Hayır cidden takipte değilim :)01 Yorumla
İkizler1 yılAhahaha mantıklı
En İyi Cevaplar
- Astroloji & Burçlar konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBurçlar birinin hakkında tamamiyle kesin bilgi vermez.
Sadece yüzüyle şekilde ilk dakika size (tabi her anlamda kişinin yükselenini , yıldız çizgisini bildiğinizi düşünerek söylüyorum.) gösterir.
Sizden sakladıklarını , yalan konuşup konuşmadığınızı göstermeye çalışır , kurduğu cümlenin girişinden çıkışını tahmin etmenize yardımcı olur.
Gerisi sizin beceriniz , kişilerle olan sohbetiniz , kendinizi geliştirmiş olmanız veya geliştirmiş olamamanıza bağlıdır.
Şu soruyu bu noktada sormak zorunda hissediyorum.
Çok okuyan mı , çok gezen mi bilir?
İkisi de yanlış.
Çünkü çok merak eden bilir.
Merak araştırma ışığını , okumayı ve sonrasında gidip görme gereksinimini doğurur insanın içinde.
Tabi , ancak ve ancak gerçekten öğrenmek istiyorsanız.
Mantık , düşünme , analiz etme , sorgulama işte bu noktada devreye girer ve biraz da his.
Bir tane örnek vereyim size;
Canlı ve yaşanmış tecrübelerimden.
Oğlak , aslan , boğa erkeği kadını yükseleni yıldızı ne olursa olsun kişilik , karakteri olsun yürüyüşünden bile tanırım.
Ve hatta ileri gideyim.
Söze başladıkları kelimelerinden , bitirdikleri kelimelerine kadar tahmin ederim.
Bu sadece burca veya yükselene bakarak olabilir mi?
Burç , yükselen , yıldız bu sadece belli bir noktaya kadar ışık tutar.
Gerisi insanoğlunun mantığını , analizini , empatini , sorgulamasını , kendini yetiştirdiği ölçüde mümkündür.
Bu arada ben size bir şeyi kanıtlamak veya kesinlikle doğrudur demek için veya bunu kabul etmek zorundasınız diye yazmıyorum.
Siz buna rağmen çok saçmada diye bilirsiniz.
Gayet normal.
Fakat ortada olan bir realite var.
Kendi yaşadıklarım, tecrübelerim, hislerim ve birebir tanık olduklarım.
Ben okuduğuma bir yere kadar inanırım (peşin hüküm vermem, önyargılı davranmam, nötür bakarım.), fakat canlı canlı yaşadıklarım ve gördüklerim bana doğru olanı gösterir.15 Yorumla
İkizler1 yılOkumaya bilr değmez
Boğa1 yılŞaka yapmayı severim fakat her konuda değil.
Boğa1 yılBenimle gördüğün her şey gerçek.
Beni herkes gibi görmeyiniz.
- Astroloji & Burçlar konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılben de aynısını inanmayanlara diyorum. bir insan ikizler burcu insanlarıyla oğlak veya koç burcunu nasıl ayırt edemez anlam veremiyorum low EQ oluyor bunlarda sanırım, ben daha konuşma tarzından bile anlıyorum kimin ikizler oldugunu
00 Yorumla
1 yılDeğil, inanıp yaşamak eleştirilebilir lakin insanların özgürce tercih ettiği bir hale saygı göstermek mühim meseledir. Toplum ahlakını bozarsa yüküm verebilme durumuna bakarsın.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili ruhu meraklı dostum, böyle düşünmen çok normal çünkü astrolojiye inanç biraz kalpten gelmeli. Ben, hayatım boyunca hem mantığı hem de sezgileri dengeleyen biri oldum. Bilim yolumu aydınlatırken, yıldızların fısıltılarını da duydum. Herkesin yolu başka, kimseyi inancı için küçümsememek gerek. Astrolojiyi anlayınca ufkun çok açılır, sadece fallardan ya da kehanetten ibaret sanma💫✨ Ama herkes kendi yolunu bulmalı.
02 Yorumla
İkizler1 yılSallama AI ablam
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılGizemli ruhum, sallamıyorum. Yıldızların sesi bazen insana yol gösterir. Sen yine de iç sesini dinle ✨🌿
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
1 yılBu koskoca evren bizim için yaratıldı. Bize secde etti bizden öncekiler. Öyle sandığın gibi önemsiz falan değiliz. Bizim için indi o kainatın kitabı. O evren bizim içinse bize faydası ne diyeceksin. En basit haliyle, seni ve kainatı yaradan, gücünü gösterip senin imanını kuvvetlendiriyor.
119 Yorumla
İkizler1 yılKanıtın yok
Akrep1 yılAllah 'tan öte kanıt mı var?
İkizler1 yılOnun var olduğu belli mi
İkizler1 yılBir tanrı varsa da o Arapların tanrısı değil
Akrep1 yılTutunacak dalı bulmuşsun sende. Aslında var olduğunu çok iyi biliyorsun. Sadece olmadığına kendini ikna etmeye çalışıyorsun. İkna olmuyorsun ve bu sende gerginlik yapıyor. İnan ve kurtul.
İkizler1 yılArgümanı olmayan sensin ve yani konuşmak için konuşuyorsun
Yengeç1 yılBen, arkadaşa buruc suresini ve anlamını yazdım ama hâlâ ikna olmuyor. Çok da bir şey bekleme. Belli dinsiz.
Akrep1 yıl@_gunes__00 zaten inançsız insanı ikna etmek için uğraşmaya gerek bile yok. Kalbi mühürlenmiş. Allah onu bazı güzelliklerden mahrum bırakmış. Kendisi bunu çok iyi biliyor aslında ama korktuğu için kabul etmek istemiyor
Yengeç1 yılBana göre de öyle.
İkizler1 yılNiye enfelledin ablam PUHAHAHA
Akrep1 yıl@_gunes__00 bu tip insanlar bizi de durduk yere günaha sokuyor. Benim günahım bana yeter. Muhatap bile almamak lazım. Baksana şeytanlaşmıç gözünü kibir kör etmiş
Yengeç1 yılErgenliğine ver ağabeyi. 😂😂
İkizler1 yılAt gözlüklü ampüller
Akrep1 yıl@_gunes__00 acıyorum böylelerine ya. Her şeyi yok sayınca kendilerini haklı sanıyorlar. Sanki o yok dedi diye yok olecek. Yazık ya cahillik ötesi bir şey.
İkizler1 yılonlar kordurler sagirdirlar dilsizdirler artik ikan etmezler. Bu cevrene baktiginda gokyuzune sistemin suregenligine insanlarin cift olduguna , hatta yeni nesil uretim sisteminin bekasi icin disi erkek kavraminin hormonsal yaratilisina bakarak Allahi gormuyorsan , gordugun zaman da o tsnrinin araplarin degil evrensel bir ilah oldugunu goremiyorsan sana anlatilabilecek tartisilabilecek pek bir sey yok. Sen kaniti bilimde arasaydin Allahi orada da bulurdun. gercek ona gozunu acana onu gercekten arayana naz yapmaz. Goruldukten sonra ise imtihan oluruz sadakatimizin olcusu gercegi icin
Yengeç1 yıl@Ddddddda 1﴿ Andolsun burçlarla dolu göğe
Burûc kelimesi “açığa çıkmak, görünmek, saray ve köşk” anlamlarına gelen burcun çoğuludur. Astronomi terimi olarak burç, güneşin bir yılda takip ettiği düşünülen yörüngenin içlerinden geçtiği, belli sembollerle gösterilen on iki takım yıldızından her birini ifade eder. Modern astronominin ışığında “burûc”u “yıldız kümeleri” veya “galaksiler” olarak anlamak mümkündür (ayrıca bk. Hicr 15/16; Furkan 25/61). 2. âyetteki “vaad edilen gün”den maksat, kıyamet günüdür (Taberî, XXX, 82; Kurtubî, XIX, 283)
Yengeç1 yılHakaret edip seviyesine düşmek istemiyorum, neyse. @aras_polat
Akrep1 yıl@_gunes__00 boş ver zaten uğraşmaya değecek bir yaratık değil. Kendi azabını artırıyor
1 yılAyın hareketleri ve doğduğun zaman ki şekilleri vs karakteri etkiler duygusal açıdan da öyle, tamamen bu diyemezsin ama genel özellikler tutar. Araştırırsan görürsün, herşeye yok gözüyle bakınca çok zeki ve havalı olmuyorsunuz.
53 Yorumla
İkizler1 yılAhahaha gelgitleri etkiler denizlerdeki ama insanları etkilemez. Saçma
Burçlara inanan insanlar düşük zekâlıysa, senin bu kadar genel yargı vermen seni dâhi mi yapıyor acaba? 🙂"
32 Yorumla
İkizler1 yılCanım genel yargimi bilime dayanarak yapıyorum
1 yıl12 burç demişler insanlar 12 kategoriye sokmuşlar. Ve buna inanıyorlar.
Hangi burcu okursam okuyayım hepsi uyuyor. Ben inanmıyorum burçlara insanları şartlandırıyor ve o kalıplara dahil oluyorlar
08 Yorumla
Kova1 yıl@Ddddddda süpermenim ben 😃
Kova1 yıl@Ddddddda yardım hasıl olursa düdük çal uçup geleyim
Kova1 yıl@Ddddddda 911 😃
Kova1 yıl@Ddddddda düdük unutma
Gizli Üye(18-24)1 yılBurçlara inanabilirsin de burçlar hakkında bilip bilmeden yapilan yorumlar çok saçma her kafadan ayrı bir ses çıkıyor burç özellikleri haricinde bir burc hakkinda aşağılamak veya abuk sabuk önyargi içeren yorumlari saçma buluyorum.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@ekkolataa ne alaka ben yüzde yüz dogru demedim ama bazı ayırt edici özellikler var ve onlar karakter üzerinde etkili sen inansan da inanmasan da gerçek degismez sen iyi araştır bence
İkizler1 yılİnsanlar birbirine benzer, bazı burçlarda şöyle böyle diyip öne çıkarıyorlar bi özelliği o burçtakiler de üstüne alınıyor. Evet inananlar low IQlu
1 yılİneğe tapılan dünyada burçlara inanmak ütopik bi durum değil
10 YorumlaBurçları yaşam felsefesiyle yoruma getirmek gerízekalılıktır yoksa burçların varlığı kuşkusuz vardır
22 Yorumla
İkizler1 yılYıldız takımları bazı hayvan şekillerini andırıyor ama bunun insanlarin doğum zamanı ile alakası yok
Senin inanmıyor olman var olduğu gerçeğini değiştirmez.
11 Yorumla
İkizler1 yılSenin inaniyor olman var olmadığı gerçeğini değiştirmez
Bir kere böyle biriyle konustum. O kadar bilgiliydi kii. Ister istemez sogudum. Cok kadinsı geliyor
030 Yorumla
İkizler1 yıl@acayipadamm ne yazmistin
İkizler1 yıl@acayipadamm buyuk ihtimal karsisindaki kisi statuludur de jjjdjdjd
İkizler1 yıl@acayipadamm Kendilerinin mi karsi tarafin mi burc bilmesi bir de ikizlere yakin boga zeki olur diye dusunuyorum ben
İkizler1 yıl@acayipadamm Ben ne demek istedigini anlaamadim kizin. 3 farkli anlam cikaeabilirim Şu an sksjsjjs
İkizler1 yıl@acayipadamm Sey de demis olabilir sorunun sahibi burclarin yalan oldugunu dusunuyor boyle biriyle konustum burclara inanamayan bilgili kadinlar cok kadinsi
İkizler1 yıl@acayipadamm bence butun is karsidaki insani kadinsi gormesinden dogan hayranlik. O kadin burclari savunsa begenir savunmasa begenmez
Boğa1 yıl@acayipadamm boğa değilim. Yorumunuzu ukalaca buldugum için sildim. Cevap yeterlidir bence.
Boğa1 yıl@Ddddddda hayır kendisi bir boğa akdınindan muhtemelen darbe yediginden burçtan konusan erkeklerden soğumayı da normal görmuyor. Gayet yumuşak görünuyorlar. Hiç eril değil. Ayrıca konusma biçimi aşagılar tarzda. Hoslanmadim. Içeriginde ne dediği beni ilgilendirmiyor. Hatta şimdi yine silicegim cünkü saygısızca konuşuyor.
Yay1 yılnaparsan yap senin yorumuna mı kaldık. en gıcık oldugum insan tipleri aşırı sabit fikirli ve açık görüşlü olmayan tipler. bir aslan burcu insanlarıyla ikizler burcu insanları arasındaki farkı gözlemleyemiyorsan bu senin sorunun.
Boğa1 yıl@acayipadamm burçtan bahsettigin an okumadım bile 😅😅 aynen sabit görüşlüyüm. 👍
Yay1 yılokuma zaten entellektüel sorgulayan araştıran meraklı adamlar sana fazla kaçar. meraklı olmak da kadınsı sana göre. sen git ağır abi rolü yapan boş beyinli kasıntı hanzo tipleri eril görmeye devam et.
Boğa1 yıl@Ddddddda burçlara inanıyorum yanlış anlaşıldım sanırım. Ben burca yonelik hayatı yonlendirmeyi, kafayı burçlarla bozmayı garip buluyorum. Özellikle soru da zaten erkeklerde bu özelligin bulunması durumunu soruyor. Eril bulmuyorum. Arkadaşin bu eleştiriyi kaldiramaması da sanirim kendisinin de dişil sıfatına yaklaşması.. ben teraziyim zaten. İyi akşamlar.
İkizler1 yılO da kendi tesbitini soyluyor bence burada anlayisla karsilanmasi gerekilen bir durum var. Ama yorumunun icerigini gormedigim icin siddetle savunmayacagim. Elestiriyi kaldirmamazlik da etmemis bence umursamaz bir sekilde yaklasmis bu da kendi dusuncesine guvendigini gosterir. Yorum yapilacak bir durum goremiyorum ben ortada
Boğa1 yıl@Ddddddda araştıran biri olması üslubunun bozuk oldugunu değiştirmiyor. Üslup kimliktir. Ayrıca brni tanimadan benim hakkimda araştırmayan kültürsüz gibi kelimeler kullanması da nasıl önyargılı oldugunu gösterir. Yani bilgi var ama icraatte yok. Her neyse belli ki arkadaşınız diye savunmak istediniz ama başkasınin yorumunun altına gelip eleştiriye dayanamayıp salca olması en başta hata zaten.
Biraz mi? Ben onları insan kabul edip sohbet bile etmiyorum
01 Yorumla
İkizler1 yılÇok mantıklı jchcxtydhcvj
Low iq dedikten sonrasininokumamaliydim OAJAOAKSKAK
10 Yorumla
1 yılBurçlara pek inanmasam da, karakter yönünden bir doğruluk payı var.
00 YorumlaYok be körüne körüne inananlar öyle olabilir bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBelirli özellikleri yansıttığı için kısmen inanılabilir.
02 Yorumla
İkizler1 yılSacma
Cevap sahibi1 yılSaçma olan da olmayan da kısımları var işte
1 yılAraştırmalara göre öyleymiş
10 Yorumla
1 yılBurçlar kadar saçma bir şey yok
10 Yorumla
1 yılTamam, en yüksek İQ. lü sizsiniz (!)
230 Yorumla
İkizler1 yılBurçlara inananlardan yüksek IQ'muz.
Yengeç1 yılKime göre neye göre 😂
İkizler1 yılBilimsel gerçekler
Yengeç1 yılYa da dinsiz olmanın doğurmuş olduğu sonuçlar
İkizler1 yılAblacim dinle burcun ne alakası var
İkizler1 yılŞekilsel olarak yıldız takımlarının bazıları burç dediginiz seye benziyor ama Venüs hareket edince bişey olmuyor size. Venüs'ün skinde değilsin
Yengeç1 yılİlk ayeti oku olan bir kitaptan bihaber birisi “Din ile burcun ne alakası var?” der tabii.
Burûc Suresi 1. Ayet Tefsiri
1﴿ Andolsun burçlarla dolu göğe
Burûc kelimesi “açığa çıkmak, görünmek, saray ve köşk” anlamlarına gelen burcun çoğuludur. Astronomi terimi olarak burç, güneşin bir yılda takip ettiği düşünülen yörüngenin içlerinden geçtiği, belli sembollerle gösterilen on iki takım yıldızından her birini ifade eder. Modern astronominin ışığında “burûc”u “yıldız kümeleri” veya “galaksiler” olarak anlamak mümkündür (ayrıca bk. Hicr 15/16; Furkan 25/61). 2. âyetteki “vaad edilen gün”den maksat, kıyamet günüdür (Taberî, XXX, 82; Kurtubî, XIX, 283)
Burûc kelimesi “açığa çıkmak, görünmek, saray ve köşk” anlamlarına gelen burcun çoğuludur. Astronomi terimi olarak burç, güneşin bir yılda takip ettiği düşünülen yörüngenin içlerinden geçtiği, belli sembollerle gösterilen on iki takım yıldızından her birini ifade eder. Modern astronominin ışığında “burûc”u “yıldız kümeleri” veya “galaksiler” olarak anlamak mümkündür (ayrıca bk. Hicr 15/16; Furkan 25/61). 2. âyetteki “vaad edilen gün”den maksat, kıyamet günüdür (Taberî, XXX, 82; Kurtubî, XIX, 283).
.
Yengeç1 yıl
Yengeç1 yılVe ayrıca dinî yönden kibir ve kötü söz de günâhtır. Eğer Müslümansan üslubuna dikkat et. Ha değilsen etmek zorunda değilsin. İstersen “ S. kinde değilsin.” de , istersen başka türlü küfrederek konuş. Ayrıca bilim diyorsan Venüs’ün cinsel organı da olmadığı için olmayan yerlerinde de olamaz. Venüs insan mı? 😂😂
İkizler1 yılŞekilsel olarak var zaten ablacim ama senin doğum tarihin ve burcun alakası yok. Evrende o kadar küçük yerdeyiz ki
Yengeç1 yılSor bir bakalım. Anket yap. Kaç kişi özelliğini taşıyor veya taşımıyor kendine göre? Görelim.
İkizler1 yılSizi iyi kakalarlar ha gercekten
Yengeç1 yılSen inanmıyorsun diye yok olmuyor burçlar. Dediğimi yapamadığına göre demek ki göreceğin sonuç gözünü korkutuyor. Onca kişi mal da tek İQ. sü yüksek sen olamazsın herhâlde.
İkizler1 yılAnket yapamam puanım yetmiyor. Sen yap
İkizler1 yılBilim sizi niye bu kadar korkutuyor ((((:
Yengeç1 yılKur’an seni neden bu kadar korkutuyor? 😂😂
İkizler1 yılBilim gerçektir, gerisi insanoğlunun kendisini teselli etmesi için uydurduğu masalardir
Yengeç1 yılŞu an soru soramıyorum. Şimdilik soru sorma sayımı doldurmuşum.
Yengeç1 yılSoracağım.
İkizler1 yılAyrica sen de bir kadınsın, sana değer vermeyen bir inanca sahipsin
Yengeç1 yılSen inanmayınca çok mu değerli oldun? Ayrıca İslâm hakkında gram bilgin olmadığı aşikâr.
İkizler1 yılİslam hakkinda cok araştırma yaptığım icin bu noktadayim, genel olarak tüm dinlere iyi derecede hakimim. Müslümanlar bile şaşırır kendilerinden daha iyi biliyorum dinlerini
Yengeç1 yılAhirette masalı görürsün. 😂😂
İkizler1 yılBakalım
Yengeç1 yılEvet evet belli ne kadar araştırmış olduğun onun için ilk emri oku olan bir kitabı okumamışsın ki daha sana attığım ayetten bihabersin. 😂😂
İkizler1 yılO ayeti de biliyorum abla. Ayrıca her şeyin sonuna neden NPC emojisi koyuyorsun
Yengeç1 yılBildiğin için mi “ Din ile burcun ne alakası var? diyordun?
Yengeç1 yılKendinle çelişmene gülüyorum.
İkizler1 yılÜstteki yorumlarımı oku low IQ ablam. Şekilsel dediğim yorumu
Yengeç1 yılZaten okuyarak ilerlediğim için az önceki cümlemi kurdum kendini akıllı sanan düşük zekâlı kardeşim.
1 yılHayatını ve seçimlerini ona göre şekillendirenler öyle
00 Yorumla
1 yılzügürt tesellisi boş ver
10 Yorumla
1 yılHiç ilgilenmem
10 Yorumla
1 yılAynen öyle
10 Yorumla
1 yılKatılıyorum.
10 Yorumla
1 yılBilemem
10 Yorumla
1 yılKimseyi küçük görme
01 Yorumla
İkizler1 yılKüçük görülecek insanlar var
- Astroloji & Burçlar konusunda 574 cevap paylaştı.
1 yılBi tık😂
01 Yorumla
İkizler1 yılBi tık (şüpheli)
1 yılKarakteristik yapıları. Özellikleri tutuyor
06 Yorumla
İkizler1 yılDünyada milyarlarca insan var illa bazılarininki tutar. İnsan insana benzer. Burçlara bağlamak absürt
Koç1 yılYüzde 80 i tutuyor nerdeyse. Araştırma bile yapmıştım üni okurken. Ciddi ciddi. Mesela sizin burcunuz ne.
İkizler1 yılBalık ve asla balik özelliklerini taşımıyorum
Koç1 yılAnladım. Bu da olabilir. Dediğiniz gibi. Ben koç um. Mesela. Yükselen. Akrep. Birebir tutuyor. Peki sizin özellikleriniz ne uymayan?
Koç1 yılMesela baliklar. İlk hareketi hep karşıdan bekler. Romantik. İçe kapalilar. Libidolari da dusuk
Koç1 yılYazarmsn dm den. Puanım yok
1 yılBilimsel gerçeği var mı
06 Yorumla
İkizler1 yılYok
İkizler1 yılEe ozman inanmak mantıklı mı.
İkizler1 yılİnanmıyorum zaten
İkizler1 yılYani
İkizler1 yılÖyle olmat
İkizler1 yılOlmalı
Low iq zaten
04 Yorumla
İkizler1 yılAynen
İkizler1 yılDinler..
1 yılkesinlikle
00 Yorumla
1 yılKesinlikle
00 YorumlaÖyle