Türk filmlerinde öncelikli olarak oyunculara mı bakar sınuz yoksa senaryoyu mu incelersiniz?
Senaryoya bakarım isterse simitçiyi oynatsınlar
Oyuncu Kalitesi olmazsa olmazımdır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkisi de önemlidir bence sağlam bir senaryo, sağlam bir oyuncu ile olur.
Behzat Ç. Erdal beşikçioğlundan başkası bu kadar mükemmel oyanayamazdı
Muhteşem yüzyıl Süleymanı Halit ergenç çok güzel oynadı ve harika bir senaryo ile desteklendi.
Kösemde bu tutmadı
örnekler çoğaltılır
Muhteşem Süleyman padişahlık hiç yakışmadı kel çapkın birini koymuşlar karı kız ayarlıyor sapık rolü iyi yakışmıştı ona binbir gecede
Bak ben yakışıp yakışmadığını söylemedim. Sadece harika oynadığını söyledim
senaryo önemli bak mesela Leyla ile Mecnun, oyuncular çok tanınmış değildi ama hepsi fenomen oldu, senaryo iyi değilse istediğin oyuncuyu koy tutmaz final yapar
Sirf polat yüzünden birinciyi sectim ❤
Hahahah
Cevap
7Cevap
İyi senaryoya ve usta bir yönetmene sahip her film tutar. Oyuncu konusuna gelince sokaktan birisini bile koysan iyi yönlendirme ve sağlam bir senaryo ile sağlam bir esere imza atabilirsin.
Bir Vadi daaha zor gelir.
Bence seneryo ve kurgu.
Necati şaşmazı kim biliyordu ama çaktıkları çiviyi kolay kolay kimse sökemez.
2003 2005 Kurtlar vadisi bir efsanedir artık.
Senaryo bence. Oyuncu iyi olsa da senaryo hiç olunca bir şey ifade etmez ama her ikisi de iyi olunca tadından yenmez ama öncelik senaryo
Kaliteli bir senaryo ve o senaryoyu kaldırabilecek en kaliteli oyuncu.
Senaryo bence
Günümüzdü ne senaryo var ne kaliteli oyuncu var
aslında senaryo çok önemlidir ama oyuncu kaltiesi olaya farklı bir hava katar birde senaryo iyiyse oyuncularda sonrada daha kaliteli gözükür
Oyuncu kalitesi önemli bence.
her ikisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Değerli kardeşim,
Bir film projesinde her şeyin başı senaryo, senaryo ve senaryodur.
Elde iyi bir senaryo yoksa ortaya iyi bir film çıkması mümkün değil. "İyi bir senaryodan kötü bir film yapılabilir, ama kötü bir senaryodan asla iyi bir film çıkmaz." diye çok meşhur bir söz vardır.
Kaldı ki, bir rolü pek çok oyuncu canlandırabilir. Yani yönetmenin elinde pek çok seçenek vardır. Bir rol için filanca oyuncu düşünülüyordu ama sonra falanca oynadı, şeklinde pek çok hikaye vardır.
Evet, bazen kimi oyuncular kimi rollere cuk oturur. Örneğin Guguk Kuşu'nda Jack Nicholson'dan başkasını düşünemeyiz. Romanın haklarını yıllar önce Kirk Douglas satın almış, ama yıllarca film yapamamış. Jack Nicholson'u da filmi yönetmesi için ilk düşünülen Hal Ashby önermiş. Jack için tereddütler oluşmuş önce. Çünkü benzer bir rolde hiç oynamamış. Ancak daha sonra herkes ikna olmuş. Ama bu kez Nicholson'un programı yüzünden altı ay beklemişler. İyi ki beklemişler. Sonuç ortada. Bütün zamanların en muhteşem performanslarından biri çıkmış.
Tekrar başa dönelim, eğer ellerinde iyi bir senaryo olmasaydı, ne Jack Nicholson ne de yönetmen Milos Forman başarılı olabilirdi.
Her şeyin başı iyi bir senaryo, senaryo, senaryo.