Oyuncu kadrosu, IMDb puanı, konusu, türü, hangi yıl çıktığı, hangi ülkenin yapımı olduğu vs. Bir dizi-filmin kalitesini ne belirler?

Oyuncu kadrosu, IMDb puanı, konusu, türü, hangi yıl çıktığı, hangi ülkenin yapımı olduğu vs. Bir dizi-filmin kalitesini ne belirler?

Her şeyden öte konusu belirler. Bunun dışında ise oyunculuk performansı. İllaki dünyada ünlü oyunculardan oluşmasına gerek yok bu kadronun. Bazen o kadar sıradan oyuncular o kadar güzel işler çıkartır ki. Herkes şaşar kalır.
Kadro ana etken değil bence, oyunculuk daha önemli. Mesela breaking bad kadrosu başrol dışında hiç de ünlü kişiler değildi ama muazzam oyunculuk çıkardılar. IMDb genel olarak etkili ama her zaman değil. Bence en önemli etken konuyu işleyiş şekliyle alakalı. Mesela joker filmini ele alalım, konu aslında çok basit, psikolojik problemleri olan birinin kafayı sıyırmasını anlatıyor basitçe. Ama o kadar güzel işlenmiş ki karakter gelişimi tam bir sanat eseri ortaya çıkmış
Benim için konusu ve senaryosu belirler tabi ki de.. ama oyunculuk da çok önemli.. aslında bu bir bütündür.. yani tek bir şey harika olup da diğerleri eksik olunca çok kötü oluyor.. mesela görsellik de olmalı ama filmi izledikten sonra iyi ki bu filmi izlemişim diyebilmeliyiz kesinlikle.. sonu da şaşırtıcı olmalı
Bence değişir bir durum saçma bir konu dediğin film oyuncuların yorumuyla çekim tarzıyla harika bir filme dönüşebilir, ya da harika oyuncuları var dediğin bir film konusu yüzünden berbat olabilir, tanınmayan oyuncuların olduğu bir film acemi denilsede aslında konusundan ve oyuncuların yeteneklerinden dolayı profesyonel bir yapım olabilir, dengeyi kurmak lazım
Cevap
12Cevap
Oyuncu kadrosu, konusu ve zaman zaman yapımın hangi ülkeden çıktığı belirler. Meselâ İspanyol yapımları bana ayrı kaliteli geliyor.
Ben de çok beğeniyorum İspanyol yapımlarını 🌸
Senaryo, oyuncu kadrosu, yönetmen ve diğerleri. Her şeyiyle önemli aslında.
Bütçe unutmuşum.
Hiç soru sormadan nasıl duruyorsun. Böyle 0 sorulu hesaplara denk gelince "ben hayatta soru sormadan yapamam" diyorum. Keyifli oluyor paylaşım yapmak.
Yazmayı daha çok seviyorum. Bazen soru tavsiye ediyorum.
Tercih meselesi tabi. Cevap atmak da ayrı bir keyifli..
Bir dizinin-filmin kalitesini ne belirler 🤔
Oyuncu kadrosu, hangi yıl çıktığı, hangi ülkenin yapımı olduğu bunlar dış etkenlerdir ama konu ve türü bence bir filmin kalitesini etkileyen önemli etkenlerden
Çok övüldüğü halde hiç beğenmediğim filmler oldu ama bazı oyuncuların kötü denecek çok az filmi var. Oyuncu kadrosu etkiliyor o yüzden
Oyuncuları , olayların işleyişi ve akışı, imbd puanı yeterli düzeyde olsa yeter, puanına pek takılmıyorum
Olay örgüsü ya da diyaloglar diyorum. Olay örgüsü zekice işlenmişse veya düşündüren diyaloglara sahipse seyirciyi ekrana kitlemeyi başarır.
Konusu, oyuncular, görüntü kalitesi. Hindistan yapımlarını sevmiyorum pek. Ora hariç izlerim her ülkeden neredeyse
Oyunculuk sahneler ve geçirgenlik her şeyden önce tabi hikaye. Ve hikayenin akıcılığı.
Hangi yıl çıktığına da dikkat ediyorum oyuncu kadrosuna da.
Senaryo, kurgu, oyunculuklar, yönetmen ve müzikler.
Kadrosunu mutlaka dikkate alırım. IMDb puanı, yorumları, konusu önemli.
%50 filmin senaryosu, %25 görsellik ve %25 oyuncular..
konusu ve oyunculuk yeteneği
Önce konusu sonra oyuncu kadrosu
Konusu ve oyunculari..
konusu ve oyuncular
Kapak fotografindan seçiyorum
Yapımcı, yönetmen, oyuncular, senaryo...
Oyuncu ve çekim kalitesi
Senaryosu ve sonra oyuncu kalitesi sonra kurgusu
oyuncu kadrosu en başta
Hikaye ve senaryo
IMDB puanı ve konusu
Oyuncuları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?