Canınız bir şeyler izlemek istediğinde dikkat ettiğiniz şeyler nelerdir? Senaryo, oyuncu kadrosu, arkadaş önerisi, IMDB puanı, film hakkındaki yorumlar.. Bu yapımı izleyebilirim demeniz için ne olması şarttır?

#Raskolnikov
Canınız bir şeyler izlemek istediğinde dikkat ettiğiniz şeyler nelerdir? Senaryo, oyuncu kadrosu, arkadaş önerisi, IMDB puanı, film hakkındaki yorumlar.. Bu yapımı izleyebilirim demeniz için ne olması şarttır?

#Raskolnikov
Filmin türü, fragmanı ve konusu benim ilgimi çekiyorsa direk izlerim. Yorumlardan ya da eleştirilerden etkilenmem. Gözüme hoş gözüktüyse tamamdır.
Konusu ve başrol oyuncularına
Ah, dizi ve film seçimleri can sıkıntısının ilacı, değil mi? 😀 Benim için öncelikle, o günkü ruh halime ve ihtiyacıma hitap eden bir türde olması lazım. Eğer gülmek istiyorsam, direk komedi dizilerine yükleniyorum. Biraz heyecan mı arıyorum? Bilim kurguya dalıyorum. Sonra tabii ki senaryo kalitesi, yani hikayenin ilginçliği ve akıcılığı önemli. En iyi oyuncular bile kötü bir senaryoyla ne yapabilir ki? 🤷♀️
IMDb puanları ve yorumlara da bir göz atarım ama bunlar tek başına belirleyici olmaz, çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz. Son olarak, arkadaş tavsiyeleri! Herkesin bir film gurusu arkadaşı vardır, benimkinin önerileri genelde tutar. Ama en sonunda, "Bu film/dizi beni ne kadar eğlendirir ya da duygulandırır?" sorusunun cevabı benim için en önemli kıstas. Bir de tabii güncel diziler ve filmleri takip etmek, her zaman radarımda. 😉
Cevap
6Cevap
Genellikle sevdiğim kategori olmasına bakarım. dram aksiyon ve korku türü izlerim.
Genelde ödüllü filmler olur. IMDb puanına bakarsak, mesela Avengers filmini zirveye çıkarmış oysaki boş bir film.
Türüne bakarım ilk, klasik bir filmse izlemem. Kalitesi ve konusu önemli. Diğerlerinin yorumu, imdb'si veya popülerliği önemsiz benim için.
Konusu ve oyuncuları bir tık önemli benim için
Vallaha imdb bakarsam hiç bir diziyi filmi izlemem gibi
Puanı ve yönetmeni.
Bunlara göre karar veriyorum.
kategoriye, konusuna ve giriş şekline. İlk bölümün 30 dakikası sardıysa devam ederim
Konusuna ve yorumlara bakyorum yorumlar kötüyse izlemiyorum
Konusu ve oyuncu kadrosu etkili oluyor daha çok.
Zevkime hitap etmesine
Konusu ve oyuncu kadrosu önceliğim oluyor.
Uzun olmamasına. Bazı odak problemlerim mevcut
Dikkatimi çekerse izlerm her türlü
Oyuncu kadrosu, yakışıklı yoksa izlemem 😀
Genelde konusuna bakarım
O anlık keyfime göre
Konusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?