"İnsanlar hiçbir vakit ıstırap çektikleri zamandaki kadar güzel olmuyorlar."
...
"Benim için sevmek bir başka insanın vücudundan, ruhundan bir parça hükmüne girmek, onunla beraber gülüp ağlamak, ıstıraplarını paylaşmak demekti."
...
"Uğranılan haksızlıklara ve hakaretlere koyun gibi tahammül etmemek insanlığın başlangıcıdır evlat."
...
Demin "Bu kadar vak'a bu kadar zamana nasıl sığdı?" diye hayret ediyordum. Şimdi de "Bu kadar zaman içinde ben nasıl bu kadar değiştim?" diye düşünüyorum.
...
"İçimde bir sızı var ve kendi kendimden iğreniyorum."
...
“Küçüklüğümden beri okumayı çok severdim. Günümün birkaç saatini kitaplara verdim. Okurken başka bir dünyaya girer, bütün dertlerimi unuturdum.”
...
"Ben saadeti ikiye ayırırım. Başkalarından alınan saadet, başkalarına verilen saadet. Benim için hakiki saadet başkalarına verilen saadettir." Acımak - Reşat Nuri Güntekin
Okumadım. Reşat Nuri’nin bir kitabını okuduğumu zannedip kitaplarımın yanına gittiğimde, bahsettiğim kitabın yazarının Halid Ziya Uşaklıgil olduğunu gördüm. İki yazarı karıştırırım ben nedense. Türkiyeye geldiğimde bir sürü kitap yüklenip geliyorum buraya. Bir daha ki sefere alınması gereken kitaplar önerebilirsin bana mesela.
Beşinci sınıftayken... Reşat Nuri’yi severim. Her romanı bir film okumak sanki. Nitekim Yaprak Dökümü , Dudaktan Kalbe , Acımak gibi eserlerinin de dizileri veya filmleri var
En İyi Cevaplar