Sanat Eserleri
yeterince korunuyor mu?
Evet Korunuyor
Maalesef korunmuyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Haha, tabiki hayır.. Tanrı adeta şu güzel Anadoluyu ceza olsun diye bizlere vermiş bukadar açık söylüyorum. İtalyaya gittim, Yunanistana, İspanyaya, Fransaya ve daha birçok ülkeye gittim ve hiçbir ülkede bizimki kadar tarihi eser yok, ülkenin doğasıyla ve tarihi eserleriyle Türkiye hakikaten 1 numara bir ülke. Hatta şu İstanbul kendi başına zaten bir numara ama gel gelelim bu tarihi şehrin ağzına s. çtılar, heryere inşaat heryere bina ve apartman.
Bukadar tarihi bir şehiri zamanında yerleşime çok açmamaları gerekirdi, İstanbul'da en fazla 3-4 milyon insan yaşaması gerekirdi. Yol yapıcaz diye, bina yapıcaz diye ne güzelim tarihi eserler yıkıldı şu İstanbul'da.. Topkapı Sarayının surlarımı dersin, İbrahim Paşa Sarayının yarısımı dersin, Merzifonlu Kafa Mustafa Paşanın ahşap camisimi dersin.. neler neler. şu an adeta Arap batakhanesi olmuş durumda İstanbul , diğer tarihi eserlere gelecek olursak %90 antik dönemlerden kalma şeyler var ve zamanında yabancı arkeologlar çok fazla şeyi bulup ülkelerine kaçırdılar, Türkiye bunların kopyasını yapıp aynen yerine koyması gerekir özellikle Zeus Sunağını... fakat tık yok, başımızda turizmden ve güzelliklerden anlamayan boş bir hükümet var çünkü.
Gördüğün gibi
İlla "Sanat" değil. Eski binaları ağlatıyorlar
https://pbs.twimg.com/media/DaLHbBYWsAEu0qz.jpg
1800 yıllık sanat eserlerini kepçeyle yıkan bir ülkede yaşıyoruz
restorasyon adı altında mermerle yeniden inşa ediyorlar
Cevap
16Cevap
hayır..
taşınabilirler başka ülkelere kaçırılıyor, gidemeyenlerin de yok olmasını bekliyoruz..
tarihi eserlerin türkiye kadar korkunç bir şekilde restore edildiği başka bir ülke var mıdır acaba ya
Eskiye nazaran şimdi daha önem veriyorlar bu konuda tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım 👏👍
Keşke korumamakla yetinseler.
Koruyoruz adlı restorasyonlarla, tarihi yapılardan eser bırakmıyorlar.
Öyle olsaydı memleketimdeki eserler kaçırılmazdı...
Birak korumayi, daha "Sanat" kavraminin ne oldugunu bilmiyorlar..
Doğada olan ve korunması gereken yerler hiç korunmuyor. Millet piknik yapıyor resmen.
evet caldıkdan sonra koruyorlar ulkenin her yeri tarih ama malesef her tarafida tarihieser kacakcisi
Korunmuyor, zarar verenler de var ve toplumumuz sanata ilgisiz..
hayır üzerine grafiti yapıyorlar çevresinde pet şişeler kirlilik vs
Tabi ki hayır çoğu yıkılıyor çöküyor acilen buna da el atmak lazım
Korunuyor ama kısmen. Son zamanlarda geçmişe oranla daha fazla özen gösterildiğini düşünüyorum
neler gördü bu gözler...
Hayır yeterince korunmuyor
Duvarlarına yazılan yazılara dikkatli bakın.
Koruma adlı çalışmalar ile içine ediliyor.
tarihimizi korumyamıyoruz
Sanmıyorum
Yok denecek kadar maalesef korunmuyor
Yeteri kadar bir koruma yok
Maalesef korunmuyor
Korunuyor vakıflar müdürlüğü var
korunmuyor
Korunmuyor maalesef
Korunmuyo
yeterince değil
Hayır.
hayır