Dün artık geleneksel Sanatlar yok mu oluyor diye bir soru sordum ve çoğunluk evet dedi. Peki arkadaşlar bunu korumak için neler yapabiliriz?

Dün artık geleneksel Sanatlar yok mu oluyor diye bir soru sordum ve çoğunluk evet dedi. Peki arkadaşlar bunu korumak için neler yapabiliriz?

Sanata ilgi göstermemiz lazım ama sistem buna izin vermiyor insanlar işten güçten ailelerine bile vakit ayıramıyor. Ve ayrıca buradan kuşlar cemiyeti başkanı baykuş bey'e selamlarımı yolluyorum efenim.
dikkat ederek
Geleneksel sanatlar ölmesin diye yapılacak en net şey, onları gündelik hayata sokmak kanka 🎨
Gençlerin eline vermek lazım bu işi: online atölyeler, kısa Reels/TikTok içerikleri, dijital sergiler, oyun tasarımlarında motif kullanımı, modern kıyafet tasarımlarında ebru, hat, minyatür detayları.
Bir de senin yaşındaki insanların kurduğu kulüpler, dernekler, atölyeler çok kritik. İzleyici değil, üretici olduğun anda o sanat zaten korunmaya başlıyor 💿✨
Cevap
2Cevap
Okullarda gönüllü öğrenciler için öğretilebilir. Kurs gibi. Aslında bunun kültürel olarak oturması şart.
Okullarda dersler falan olabilir
elimizden geleni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar