Bence sanatın ve sanatkarın gelişmediği bir toplumda ilerleme diye bir şey söz konusu olamaz. Zamanla sanki giderek sanat yapmaktan uzaklaşıyormuşuz gibi hissediyorum. Günümüzün en önemli görsel ve işitsel medyası olan oyunlarda bile sadece eğlencelik mobil oyunlar dışında bir ilerlememiz yok. Sizce ülkemizde resime, müziğe, edebiyata, heykeltıraşçılığa , tiyatroya vs. yeterince önem veriliyor mu? Veriyor muyuz?Şu sözü hatırlatmak istedim..
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel.
Ülkemizde sizce yeterince sanata önem veriliyor mu?
Hayır maalesef sadece siyasetin ve futbolun konuşulduğu üçüncü dünya ülkesiyiz Müzik sanatı için gürültü kirliliği diyen bir liderle yönetiliyoruz Protest repçilerin sürekli baskı altında ifade verdiği bir ülkede yaşıyoruz TV reklamı olmadan ara güler den haberi olmayan, Fazıl say'ı takım tutup tweet atmasa tanımayan bir ülkede yaşıyoruz Gerçek sanatın 80 ler 90 lar Türkiyesinde kaldığı bir ülkedeyiz Değer görmesi gerekinin bilinmediği değeri hak etmeyen ürünlerin arşa çıktığı sanatsal olarak saçma sapan bir seviyede ve konumda olan bir ülkedeyiz
Çok güzel yazmışsın dostum tebrik ederim. Mutlaka bu dediklerimi başarıyla yapanlar vardır ama ne bunlara destek sağlanıyor ne de insanlar cidden bunun üzerine eğiliyorlar. Benim cahilliğim midir bilmem ama ne zaman güzel bir orkestra müziği dinlemek istesem hep ünlü yabancı bestekarlar, sanatçılar karşıma çıkıyor. Gerçekten bir Türk'ün bu konularda çok popüler ve Dünya tarafından sevgi ve ilgiyle takip edilmesini isterdim.
Nazım orkestrası var Genco Erkal seslendiriyor onu önerebilirim Beğeniniz için teşekkürler evet maalesef azınlık olsa da pasif kalmak zorunda olan sıyrılamayan onlarca sanatçı var belki de belki ünlü bir futbolcu basketçi transferi kadar olmasa da bazen haber olmaktan başka bir seviyeye geçmiyor üzücü
Bizim ülkemizde sanatın getirdiği prestije önem veriliyor sanata değil.
Bizzat bir tasarımcı olarak diyorum bunu.
Tasarımcı olduğum için başka ülkelerde tasarım hangi seviyede takip etmek zorundayım ve şunu söyleyeyim bizim ülkede sanat yok hükmünde gibi bu ülkeler ile kendimizi kıyasladığımızda. Sanata çok büyük emek vericek insanlar yok mu var tabi ki ama onları yetiştirip filizlendiricek ortam yok. Ne politik boyutta nede halk boyutunda. Bizim ülkede sanat ancak bir tanıtım etkinliğinin aracı olarak kullanılır ülkemizin seviyesi şu an bu durumda maalesef ve bu durum sanata önem verme potansiyeli olan yetişen genç zihinleride kirletiyor.
Sanatı ideolojik kalıplara sığdıran ve "ucubeleştiren" siyasi yönetimin olduğu bir ülkede tabii ki sanat da geriler. Sanatsal gerilemede en önemli etken sansür engelidir.
Verilmiyor, bazen sabahlıyorum. Bazen günde 12 saat çalışıyorum ama sanki 2 saatlik iş gibi davranıyor herkes. Ortada çok büyük emek ve çaba var. Ama görmezden geliniyor.
Ortalıkta çok Stereotip insan var herkesin tek bir bildiği var sanki alternatif diye bir şey kalmamış. İlgiler minimuma düşmüş ve sadece ona yönelmişler. İstisnalar mutlaka vardır ama benimde çok umudum olduğu söylenemez. Pes etmesek bile Atatürk ayarında söz sahibi biri bulacağımızdan emin değilim.