Okuldaki eğitim sistemine karşı olduğum için çocuğumu evde eğitmek istemiştim ama şartlar vs mecbur bıraktı.. bir hikaye ile okulda eğitime neden karşıyım sizinle de paylaşmak istedim.. ve siz ne düşünüyorsunuz evde eğitim hakkında? Bir gün ormandaki hayvanlar bir araya gelerek okul açmaya karar verirler. Bir tavşan, bir Kuş, bir Sincap, bir Balık ve bir Yılanbalığı yönetim kurulunu oluşturdu. Tavşan, müfredatta koşmanın bulunmasını istedi. Kuş, uçmanın dahil olmasını. Balık, yüzmenin dahil olmasını ve Sincap, ağaca tırmanmanın mutlaka zorunlu dersler arasında olması gerektiğini söyledi...
Bütün bunları bir araya getirip, bir müfredat programı yaptılar. Ve bütün hayvanların bu dersleri görmesini istediler. Tavşan, koşu dersinde A alıyor olmasına rağmen, ağaca tırmanmak onun için çok ciddi bir sorundu. Sürekli kafa üstü düşüyordu. Bir süre sonra beyni hasar gördü ve artık eskisi gibi koşamadı. Artık koşuda A almak yerine, C alıyordu. Ve tabii, ağaç tırmanmada ise her zaman zayıf alıyordu. Kuş, uçmada çok başarılıydı, ama sıra toprak kazmaya geldiğinde, o kadar başarılı değildi. Sürekli gagasını ve kanatlarını kırıyordu. Bir süre sonra, toprak kazma notu hala F olmasına rağmen, uçma notu C’ye düşmüştü. O da ağaca tırmanmakta çok zorlanıyordu. Sonuçta, sınıf birincisi olan hayvan her şeyi yarım yapabilen, canım yılanbalığı oldu...
Ancak eğitimciler çok mutluydu çünkü herkes bütün dersleri görüyordu. Ve buna "Geniş Tabanlı Eğitim Sistemi" dediler...
LEO BUSCAGLIA
Güncellemeler
+1 yıl
Pink floyd hey teacher şarkısını armağan ediyorum o zaman size 😊😊
şu an ki eğitim sistemi, müfredat ateşe , şeytana tapanların müfredatı Evet maalesef bu bir gerçek İslam Moğollar tarafından tahrip edildi kitaplar yakıldı , o bilgiler batıya taşındı ve batı medeniyeti yükseldi ilerledi , İslam a darbe vurmaya başladı en büyük , en etkili darbeyi 1. Dünya Savaşı'nda vurdu Biz sadece savaşı kaybetmedik bunu anlayın artık dilimiz , bilgimiz , örfümüz , kimliğimiz gitti Ve birinci dünya savaşının kazananları kendi fikir , ideolojilerini , kılık kıyafet , kanunlarını bize empoze ettiler zorla , zamanla Şimdi ben size dünya düzdür ve dönmez desem gülersiniz lakin bu bir gerçektir Küre modelini açıklamak için bazı kanunlar şarttır misal kütle çekim yasası ve ne komiktir ki gezegen sıralaması kütle çekim yasasına aykırıdır Yer çekimi , küre dünya modeli bir teoridir yani gerçekliği ispatlanmamıştır Yıllarca çocuklarımıza , çocukluğumuzdan bu yana yakın tarih , dünya , bir çok şey hakkında yalan , yanlış şeyleri doğru gibi öğrettiler Size öğretilen bütün bilgileri sorgulayın yoksa bir kukla misali ipleriniz size bu bilgileri öğretenlerin , sistemin elin de olur Kendiniz olun , okuyun , araştırın
Tesbitinde haklısın lakin bu ne kadar mümkün? Bence çocuğu mevcut sistemin içinde neye eğilimli ise o alanda gelişmesi için okul dışında desteklemeliyiz
Türkiye'de önceden eğitim ve öğretim vardi. Sonra eğitimi attilar sadece kaliplar öğretildi simdi o da yok. Insan egitmek degil niyet sorgusuz bir toplum üretmek.
En İyi Cevaplar