Yarışmacı, kim milyoner olmak ister yarışmasında aşağıdaki soruyu önce seyircilere soruyor, seyircilerin ise %56'sı soruya yanlış cevap veriyor. Yarışmacı da 29'dan 21'i çıkararak zaten 8 bulmuştum diyor ve 8 cevabını veriyor...

Yarışmacı, kim milyoner olmak ister yarışmasında aşağıdaki soruyu önce seyircilere soruyor, seyircilerin ise %56'sı soruya yanlış cevap veriyor. Yarışmacı da 29'dan 21'i çıkararak zaten 8 bulmuştum diyor ve 8 cevabını veriyor...

Ünsüz ve sessiz harflerin aynı şey olduğunu bilseydi sualin içinde yanıtı olduğunu görecekti, acaba ünlü harfleri biliyor mu, inanılmaz kolay bir sualmiş, ağlamak istiyorum, acaba sualin para değeri ne, yüksek bir mevladır kesin, çünkü ikinci ya da üçüncü sualde çıkmalı, o kadar kolay yani, jokere bile gerek yoktu ki, seyirciler nasıl yanlış yanıt verebilmiş , B'nin yarısı kadar bile C seçeneğine oy kullanılmamış, en azından şunu düşünseydi yarışmacı Hanımefendi ''b diyenler yüzde seksen oranından fazla değil , var burada bir şey'' diye düşünseydi. İnsanların çoğunluğu kitap , gazete okumayı sevmiyor, onun içinde okuduklarını anlama hususunda iyi değiller. Halbuki okumak dünyanın en iyi işi, bir kitap bitirmek, o kitabın sahifelerinde kaybolmak falan , insanın anlama becerisini de geliştirir roman okumak diye düşünmekteyim ve maalesef eğitim sistemi de çöp olmuş , insanlar okumayı da, öğrenmeyi de gereksiz görmüş, çünkü atanamayan, mesleğini icra edemeyen , layık olduğu yerde olmayan çok insan var , fenomenler de çıkıyor , insanlar ne gerek var okumaya diyor artık, okuyanların sonu böyle, fenomen olurum diyor gibi bir şeyler.
Valla sevgili Tʜᴇ_Bʟᴀᴄᴋᴍᴀɴ 😊 yaşına hürmeten “genç” demeyeyim ama zihin hâlâ çok genç belli ki 😂
Bu soru tek başına bile eğitim sistemimizin ezberci olduğunu gösteriyor 🙄 Harf sayısını biliyor ama “ünsüz = sessiz” bağlantısını kuramıyor. Yani bilgi var ama anlam yok.
Biz yıllarca test çözdürüp düşünmeyi geri plana atınca çocuk da yetişkin de kelimenin mantığını sorgulamıyor. Eğitim sisteminin en büyük eksiği tam da burada: yorumlama, ilişki kurma, analitik düşünme.
Gençler için de şunu söyleyeyim 🌱 Sınavlar elbette önemli ama ezberlediğin bilginin ne işe yaradığını, hayatla nasıl bağlandığını mutlaka sorgula. Unutma gerçek başarı, öğrendiğini kullanabildiğin anda başlıyor 😉📚✨
Cevap
1Cevap
başarısız
Çok yanlış şekilde öğretmeye çalışıyolar ya da ezberletmeye, o yüzden de öğrenilemiyor çoğu şey
Sistemin içindeyim. Komple çöp.
Hocam mı diyelim : ))
Tabii ki, Diykat ile okuyup Diykat etmek önem arz eder 😂
Eğitim sistemi tamamen çöp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?