Sizce eğitim nedir?

Eğitim bana göre basit tabirle insanı hayata hazırlamaktır.

Günümüzde okullarda, kolejlerde, üniversitelerde örgün eğitim kavramı var. Bu örgün eğitim hangi amaca hizmet ediyor? Genel olarak, öğrencilere bir ders programı verilir ve bilgilerini ölçmek için periyodik sınavlar yapılır. En yüksek puanı alan, en zeki ve en parlak olarak etiketlenir. Yani bir bireyin zeka seviyesi hakkında yorum yapmak için üç saatlik bir kağıt ve 90+ puan yeterlidir ve burada beynin en karmaşık organlardan biri olduğunu düşündük. Zeki olarak etiketlenmesine rağmen neden bu kadar çok usta intihar ediyor?

Okul önemli değil demiyorum. Okuryazarlık önemlidir, ancak kendi başına eğitim değildir. Eğitimin bir alt kümesidir. Eğitimin geniş kapsamlı etkileri vardır.

• Bir kişiye kitap bilgisini pratik senaryolara nasıl uygulayacağını öğretmektir.
  • Yaşamın önüne çıkaracağı tüm zorluklarla yüzleşebilmesi için kişiyi zihinsel olarak güçlü kılmak.
  • Her zaman iyi ve kötü zamanların olacağının ve onlarla cesaret ve kararlılıkla yüzleşmeli, zor zamanlarda asla pes etmemeli, ama aynı zamanda iyiliğin de etkisinde kalmamamız gerektiğinin farkına varmaktır.
  • Herkese hoşgörülü olmayı öğretmek ve ona saygılı, kibar, cömert vb. ahlaki değerleri aşılamak.

Eğitim, yukarıda anlatmaya çalıştığımdan çok daha fazlasıdır.
Sizce eğitim nedir?
#serein 🤎 #eğitimkariyer
Sizce eğitim nedir?