Örgün eğitim ne demek, burslu ne demek oluyor arasındaki fark nedir? Örgün eğitim, uzaktan eğitim, açıköğretim arasında hangisini tercih etmeliyim?Örgün öğretim nedir?
Örgün öğretim dünyada en çok uygulanan öğretim biçimidir. İlkokul, ortaokul ve lisede nasılsa üniversitelerde de fark yok. Eğitimin belli bir planda ve belli bir ortamda yapılmasına örgün eğitim denir. Üniversitelerde örgün öğretime en yakın öğretim şekli ikinci öğretimdir. İkinci öğretimin farkı ise derslerin akşam saatlerinde verilmesi ve eğitim alan öğrencilerin harç ücreti ödemesidir. Örgün öğretimde yani sabah eğitim alan öğrencilerde harç ödemesi bulunmamaktadır.
Örgün öğretim
Örgün üniversite nedir?
Uzaktan eğitimde öğrenciler fiziksel olarak derse katılmaz. Online ortamda verilen derslere katılır. Bu canlı yayın derslerinde öğretim görevlisi ve diğer eğitim alan öğrencilerle konuşulabilir. Sınavları ise üniversite binasında gerçekleştirilir. Yani uzaktan eğitim, eğitimin online şekilde verilmesidir diyebiliriz.
Uzaktan eğitim
Açıköğretim nedir?
Eğitim alan kişilerin okula gitme zorunluluğu olmayan eğitim sistemine açıköğretim denir.Kendilerine verilen kaynaklar ile ders çalışmaları istenir. Sınavları ise belirlenen yerlerde hafta sonları yapılır. Genelde çalışan insanların tercih ettiği bir eğitim sistemidir.
Açık Öğretim Fakültesi
Uzaktan eğitim ile açıköğretimin farkları nelerdir?
Açıköğretim uzun süredir uygulanan bir sistem olmasına karşın uzaktan eğitim internet teknolojisinin artmasıyla birlikte ortaya çıkmıştır. Açıköğretime göre daha yeni olan uzaktan eğitimde öğrenciler derslere online şekilde katılır. Açıköğretimde ise öğrencilerin derslere katılma zorunluluğu yoktur. Ayrıca uzaktan eğitim sınavları üniversite binalarında yapılırken açıköğretimde AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) büroları tarafından belirlenen devlet okullarında yapılır.
Burslu eğitim nedir?
Vakıf yani özel üniversitelerin sıralamaya göre yaptığı indirim diyebiliriz. Vakıf üniversiteleri üniversiteye giriş sınavında belli sıralamanın üstündeki kişilere burs imkanı sağlar. Bu burslar üniversiteye göre değişir. Genel olarak burs çeşitleri %25, %50, %75 ve tam burslu olur. Aldığınız sıralamaya göre okul ücretinde belli oranlarda indirime gidilir. Tam burs alan öğrenciler ise okul ücreti vermez fakat tam burslu kontenjanı çok sınırlı sayıda olur.
Eğitim konularında merak ettiğimiz birçok konu var. Bunlardan biri de örgün öğretim konusu. Sana bu konuda biraz bilgi vereyim.
Örgün öğretim ne demek?
Örgün eğitim, eğitimin devam halidir. Yani örgün öğretim için; okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarını kapsayan belirli yaş grubundaki ve aynı seviyedeki bireylere, amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan düzenli eğitim diyebiliriz.
Üniversitede birçok bölümde devam zorunluluğu var. Örneğin devamlılık gerektiren bölümlerin başında Tıp Fakültesi ve diğer sağlık bölümleri geliyor.
Örgün öğretimin amacı nedir?
Örgün öğretim, öğrencilerin genel ve özel bilgilerle donanım kazanmasını sağlar ve bu donanım kazanma süreci belli kanunlara göre şekillendiriliyor.
Üniversitede örgün öğretim türleri neler?
Üniversitede öğretim türleri 3'e ayrılır; harçsız, burssuz ve burslu olmak üzere. Yani sorunun cevabı da burada. Örgün eğitim ve bursluluk kavramı birbirinden bağımsız değil. Bursluluk, örgün eğitimin parçası.
Örgün öğretimin olmazsa olmazları neler?
Örgün öğretimin olmazsa olmazları; okul, sınıf, fiziki eğitim materyalleri, laboratuvar, öğretici ve yüz yüze eğitimdir.
Örgün öğretim ile uzaktan eğitimin arasındaki farklar neler?
Örgün öğretimde derslerde fiziksel olarak bulunmak zorunluluğu vardır. Ancak uzaktan eğitimde böyle bir durum söz konusu değil tabii ki.
Başarılar. :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bu yaşına kadar bunu öğrenemediysen üniye gitme zaten
Çok tuhafsın. Olabilir bilmediğim çok şey vardır belki önemli olan bunlarla yetinmeyip daha çok öğrenmeyi istemek. Bunu bilmiyorum diye Üniversite'ye gitme demen çok komik, sataşmak için yer arıyorsun.
Kusura bakma da bu zamana kadar okuduğun yerin Örgün olduğunu bilmiyorsan eğitiminde sıkıntı vardır. Yani bu 2+2 4 eder matematiği kadar bilinen bir şey.
Olabilir bilmem gereken bir şey zaten bunu ben de kabul ediyorum da bu seni neden bu kadar gerdi? Oku, çalış, netlerin yüksek gelsin ama örgün nedir bilmiyorsun diye Üniversiteye gitme çok saçma. Örgünün ne demek olduğunu bilmememle eğitimimde sıkıntı olduğunun ne ilgisi var? Sadece bir kelime anlamı yani büyütmek çok saçma ciddi anlamda her neyse ya muhatap olmak istemiyorum, iyi günler
Teşekkür ederim :) Bu bir sosyal deneydi ve tartışma üslubuna hayran kaldık. Belki Örgün eğitim nedir bilmiyorsun ama bu üslubun ile bu hayatta çok şey kazanırsın :) sakın bu çizginden uzaklaşma. Yaşamın boyunca başarılar seninle olsun
1. Kişilerin iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya da okul niteliği taşıyan kuruluşlarda, genel ve özel bilgiler yönünden yetişmelerini sağlamak ereğiyle belli yasalara göre düzenlenen eğitim. 2. Herhangi bir alanda düzenli, yöntemli, planlı biçimde verilen eğitim.
örgün normal okul ışte burslu ıse aynısı ama para alıyorsun uzaktan eğıtım pc den derslere evden katılarak eğıtım alıyon açıköğretım ıse sadece sınavları olan bır öğrenım şeklı
bir fark yok örgün demek sabah gidersin derslere gündüz olur hep bursluda belli bir miktarini ödersin %100 bursu isen hiç ödemezsin tabi bu özel üniler
En İyi Cevaplar