Örgün eğitim nedir arkadaşlar?

Merhabalar, öğrencilik benim için hiç bitmeyeceğini düşündüğüm bir maratona dönüştü. Haliyle eğitime dair hemen her konu hakkında bilgili olduğumu iddia ediyorum. Hemen sana örgün öğretimin ne olduğunu açıklayım.
Öncelikle örgün ne demek ona bakalım. Örgünlük; bir işi gerçekleştirmek için çeşitli görevler yapılması ve bu yapılan görevlerinde düzenli olmasıyla oluşuyor.
Örgün öğretime gelirsek de, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarını kapsanıyor. Yani belirli bir yaş grubundaki, aynı seviyede olan bireylere, bir amaca göre hazırlanan proglamlarla gerçekleştirilen düzenli eğitim diyebiliriz.
Örgün öğretimin en önemli özelliklerinden biri okul çatısı altında gerçekleştirilmesidir. Örgün öğretimde, zaten bildiğini tahmin ettiğim üzere okula sabah gider, akşam geliriz.
Örgün eğitim, öğrencilerin genel ve özel bilgi donanımı kazanmasını sağlar.
'Örgün üniversite nedir?' dersen de kısaca açıklayım; açık öğretim, ikinci öğretim ve uzaktan eğitimden, derslerin verilmesi ve katılım zorunluluğu ile ayrılıyor. Örgün eğitimin yapıldığı yerler, yukarıda da belirttiğim gibi okul niteliği taşır. Artık biri sana 'Örgün eğitim ne demek?' diye sorarsa cevabını verebilirsin diye düşünüyorum.
Başarılar. :)
açık öğretimin zıttı işte normal okul
Görüş
7Görüş
Örgün olan birebir hocaların dersine katılırsın üni hayatını yaşarsın amfilerde ders görürsün. Aöfde de işte sınava hazırlan puan al geç🙄 üniversite yıllarını herkes yaşamalı bence
Örgün eğitim gündüz normal okula gidip gelmek. İkinci öğretim akşamları gidip gelmek. Açık öğretim okula sınavdan sınava gidip gelmek. Uzaktan eğitim ise bilgisayar başında eğitimdir.
Örgün eğitim alırsan bire bir ders göreceksin, açık fakültede okurdan eğer derslere kendin çalışıp sadece sınavlara gireceksin.
Örgün eğitim birinci öğretim demek yani sabah 9 dan akşam 5 e
örgün yüzyüze eğitim yani sürekli okula gidip eğitim alma ilkokul ve ortaokul gibi
Örgün eğitim bir kurum içinde yüzyüze bir program dahilinde yapılan egitimdir
örgün; normal olarak üniversiteye gidilen eğitim işte.
Orgun öğretim bir nevi sabahcisin ve harç odemiyosun*
Okula gidiceksin gunduzleri iştw
Örgün eğitim açığın tam tersi işte ordan anla.
normal işte gündüz eğitimi git, gel.
Normal fakultelerde gündüz yapılan öğretim türü
okula gidip geliyorsun aciktan olmuyor.
dışardan aöf nasıl yapabilirim nereye başvurabilirim ben ygs den sınavsız geçiş için başvurdum ama şu an bir bilgim yok
okuldan bilgi al bildiğim kadarıyla halk eğitim den başvuru yapılıyor
Örgün eğitim, açık olmayan eğitim öğretimdir.
Gündüz eğitimi, derslere gitme zorunluluğu var
okula gidip gelmek yani
Hafta içleri okula gidiceksin
Sürekli örgü örüyorsun.
En İyi Görüşler