Sanat insanın kimliğinin bir parçası, bilgisayarlardan farkımız. Sanat olmadan insanlar bilgisayarlardan farksız olur ve black mirror'daki tiplere döner. Bilim de insan kimliğinin bir parçası, bilim olmadan da sanat olur, orta çağ avrupa sanatı gibi, ama etkili bir propaganda aracı olmaktan öteye geçemez. Bilimsel metod olmadan manipülasyonlardan, hurafelerden ve insanların iktidar hırslarının doğurduğu baskıdan başımızı kaldıramayız. Tabi bilimin yokluğu ve sanatın yokluğu aslında başka bir şeylerin eksikliğinin somut yansımaları olur. Peki ben bunları buraya neden yazdım :D
Sanat ozellikle mizik ve din toplumlarin icat ve buluslarinda muazzam oneme sahiptir. Tanrilarina olan bagliliklari bilimin gelismesini tanrlarina yaptiklari muzikler, ayinler sanata olan tutkuyu doguruyor. Ve derken derken gelisim evrensel bir boyuta ulasiyor.
Bilim beynimizin gıdası olduğu gibi sanat da ruhumuzun gıdasıdır.. Sanatı olmayan bir millet damarları kesilmiş bir beden gibidir demiş Atatürk biliyoruz ki.. En ahmak hayvan koyun bile kaval dinleyince mutlu oluyor..
Teknolojik olarak sürekli geliştikçe robotlasiyoruz. Sanat ruhani gelisimimizi etkiliyor, böylece insan kalabiliriz. Sanata değer verilmeyen ya da sanata ulastirilaman insan kitleleri makina gibi programlanmış bir hayat yaşıyor.
Bilim ve sanat her ne kadar birbirleriyle bağlantılı olsada uygarlığın gelişmesinde sanatın her daim bir adım önde olduğu kanaatindeyim. Aslinda ikiside önemlidir ancak sanat daha önemlidir. Bu arada bilim insanları ne kadar bilimle ugraşsada sanat olmadan hiçbir ilerleme ve gelişime kaydedemezler...
Şüphesiz vardır. Sanat nesnel gerçekliğin öznel bir yansımasıdır. İnsanoğlunun doğada kendini ifade ediş biçimidir. Estetik ve görsellik anlamında hayata kendi rengini katmasıdır.
sanat herşeydir. insanı toplumları ve kültürleri sanat geliştirir. sanat mimaridir sanat bilimdir fendir edebiyattır. kısacası sanata değer veren toplumlar hep medeniyette ileridir.
evet hemde cok fazla etkısı var sanat eserlerı bazen bılımı cagrıştırıyor yapılan fıgur ve resımlerde veya mekanlarda
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Tabıkı var ama muzıkte artık elektronik daha cok kullanıyor adam midi klavyeye yukluyor ordan İstedıgı muzıgın alt yapısını kaydediyor artık gercek enstrümanları cogu kullanmıyor bu kotu bence enstrümanın tınısı gercekten duymak daha guzel
En İyi Cevaplar