Uygarlığın gelişmesinde sanat mı daha önemlidir bilim mi ?
Uygarlığın gelişmesinde sizce ne önemli ?
Uygarlığın gelişmesinde sizce ne önemli ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şuna benzetirsek bir kuş olsun bir kanadı bilim bir kanadı sanat bu kanatlar belirli düzen içinde çırparlar,çırpmazlarsa kuşun yönü değişir zaten...Sonuçta her ikisi de bir uygarlığın çağdaşlaşması için yegane iki temeldir.Dini ayrı tutmak lazım göze soka soka yasak koya koya değil,kalpte yaşamak lazım.Bugün müslaman ülkeler dini yanlış anladıkları Kur'an'ın mucizevi gücünü göremeyip kulaktan dolma bilgilerle dini yaşayıp sanatı ve bilimi hor gördüğü için bu durumda.
Bilim önemlidir ancak sanatın olmadığı bir uygarlığın gelişmesi söz konusu değildir.
Burada önemli olan şey bilimin ve sanatın kullanım alanlarıdır.
Hitlerin yaptığı gaz odaları bilimin başarısıdır ancak bilim Hitler Almanya'sını geliştirmiş midir?
Yok mu etmiştir?
Uygarlıkların gelişmesinde daha önemli kavramlar vardır ama iki kavramı alırsak ele ikisi de birer ayaktır, biri olmazsa topal kalırsın.
İlim Çin'de de olsa ona tâlip olun. Çünkü ilim her Müslümana farzdır.”(Beyhakî, Şuabu’l-İman-Beyrut,1410, 2/253).
Bilimdir.. :)
Uygarlık sanatla bilimin bir sentezidir..İkisi de önemlidir..
Cevap
26Cevap
Önemlı olan felsefedır aslında.. sanata da bılıme de yol gösteren ve doguran felsefedır. Insan sızın gordugunuzu ben gormuyorum. benım gordugumu de sız gormuyorsunuz dedıgı ıcın sanatı yaratmıstır. anlasılmak ıcın. ve neden nasıl sorularıyla bılımın ısıgına ulasmıstır
Adam kral yorum yapmış az daha genişletse köşe yazısı olur +1
Bilim ve Sanat her ne kadar birbiriyle bağlantılı olsa da; uygarlığın gelişiminde Sanat’ın her daim bir adım önde olduğu kanaatindeyim. Çünkü insanlar bilimi yaratmak için hayal güçlerini kullanırlar.Sanat ise hayal gücünü geliştirir.
Nietzsche'nin deyimi üzerinde değişiklik yaparak söylüyorum ki:
İki temel sorunu var insanlığın; Cehalet ve anlamsızlık.
Birine karşı bilim'i bulduk, diğerine karşı sanatı.
Ama insanlar bilim'e ulaşamadı.
Ve sanat insanlara.
insanları eğitmeden sanat icra etmelerini beklemek pek mantıklı değil sanki.bunun yolu da bilimden geçiyor gibi.
-ne kadar kararsızca konuştun ash hiç yakışıyor mu ?
-pardon ash istemeden oldu :(((
- defol buradan !
- peki :(
ikisinin karması derim ben buna..romalılar ve yunanlara bakarsak hala bunların aktif olduğunu görebiliriz.Sanki dünyada bir tek onlar varmış gibi...Mitleri bile özenle yaratılmış gibi..
Uygarlığı da Sanatı da bilim geliştirir. Zira bilim olmazsa bir toplum düşünemez ve düşündüğünü icra edemez. Dolayısıyla sanat diye bişey de olmaz. Bilim diyorum ben. 100 dolar basarım bilim'e :P
Uygarlık için sanat.İnsanlık için bilim. İkiside gerekli.
Su moleküllerinde Hidrojen atomumu daha önemlidir yoksa oksijen atomu mu?
Her şeyin başında EĞİTİM, eğitim olmadan ne sanat can bulur ne da bilim...
Estetik de bir felsefi alandır :) O halde bilim ve sanat yek vücuttur.
Bence sanat nasıl olsa bir ülkeyi sanatla başka ülkelere fark ettire biliriz. Ancak bilim konusunda geride olan bir uygarlıktaysan (Türkiyeden bahsetmiyorum genelleme yapıyorum) kendimizi asla geliştiremeyiz bence.
biri ruhu besler diğeri aklı, ikisi aynı anda olmalı, ruhu gelişmiş ama cahil biri yobaz, aklı gelişmiş ama duygusuz biri dolandırıcı, sahtekar olur
bence net olarak söylebilirim ki bilim, he işn içine sanatla birlikte kültürde girerse sanatta diyebilirim :)
eğitim olmadan sanatta bilimde olmayacağı için önce eğitim sonra ilerlemiş kafalar.
Uygarlık demişsin ne bilim nede sanat saygi :D anlayış bunu ne bilim ile nede sanat ile başarırsın
Tabiki bilim...kimsenin bugünkü uygarlık seviyesine cırcır böceği gibi saz çalarak ulaştığını zannetmiyorum
uygarlığın gelişmesinde sanat insanlığın gelişmesinde bilim.
Sanat gelip geçicidir bence. Bilim büyük etki bırakır ...
adalet en önemlisidir sanat kültür refah olmazsa hiçbirini yapamaz toplum
bilimin olmadığı yerde sanat olmaz...
Onceki uygarliklarda bilimimi vardi dostum. Bunca tarihi eseri nereye attin oyle
bilim.
bilim sanata ışık olmuştur herzaman
Sanat ve bilimin harmanlanması
Fiskiye olmadan olmaz :))
Bilim daha önemlidir tabi ki
bilim her daim önemlidir
Bilim dolayısıyla teknoloji
her ikiside önemlidir.
sanat bilimi.
2 sıde olmazsa olmaz
bilim daha önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?