+1 yılBilimde, Sanatta uygulığı geliştirmez uygarlığın gelişmesi direk insanların gelişmesine bağlıdır, insanlar akıllarını her zaman kullansınlar, birşeyi kabul edip ona bağlı kalmasınlar, bilimde sanatta uygarlıkta gelişir ama ne yazık ki artık bilim ve sanat gelişirken uygarlık geriye gidiyor, insanlarımız insan olmanın temel özelliklerini bir bir kaybedip hayvanlardan daha alt seviyeye iniyorlar. Küçümsediğimiz o hayvanlar birşeyi yapmadan önce bizden daha çok düşünüyorlar!
51 Yorumla- +1 yıl
abi munazara dedik tipa soktun :) gelde cevap ver :)
En İyi Cevaplar
sanata müdahale etmenin ya da yatırım yapmanın anlamı yok zaten o kendi kendine gelişir. bilime yatırım yapmak lazım. sanat çoğu zaman bilimin öncüsü olur zaten. bilim kurgu kitapları buna örnek gösterilebilir sanırım.
17 Yorumla- +1 yıl
guzel bir dusunce ilk munazara cevabi bakalim diger cevaplar nasil olucak
- +1 yıl
benim amacim gorus yazip tartismakti soylesi yapmakti
- +1 yıl
katilim olursa gusel bir munazara olabilir diye dusundum
- +1 yıl
burada tartışılmıyor en başta sana söylemiştim arkadaş engellemiş :D
neyse cevabımı yazıp gideyim ben. savaş zamanı bilim gelişmez diyen kişilerin izlemesi gereken ilk film ''enigma'' sanırım başka bir şey söylemeye gerek yok. google'a savaş zamanı geliştirilen teknolojiler yazınca dünya kadar şey çıkıyor sonuçta. soğuk savaş olmasa acaba Amerika uzaya çıkmaya karar verir miydi :D - +1 yıl
abi yemin ediyorum superdi
- +1 yıl
zevk aldim sizi izlemekle
Bilim daha onemlidir tabiki. Neden?
Soyle ki sanat bilimden daha geride kaliyor. Sanat insan ruhuna hitap eder. Evet bu onemli bir sey ama bilim insanligin gelismesine hitap eder. Bu yuzden bilim uygarligin gelismesinde daha etkilidir.729 Yorumla- +1 yıl
eski roma medeniyetinde sanat uygarligin gelisimine etki etmis ve bilimi gelismesini tetiklemistir ve sanat insan ruhlarini temsil eder ve bilime yaklasimini attirir.
- +1 yıl
roma imparatorlugu sanat olarak uygarligini gelistirdi ozamanlar bilim yok denebilecek kadar azdi bir uygurligin izlerini ve gelismesini ve ileri tasayabilecek tek dal sanattir :) soz sizde :)
- +1 yıl
sanat olmazsa biilim ve sanayi olamaz cunki sanat insanlarin ruhlarini tasir ve bilimin gelismesini saglar ama cogu uygarliklar iz birakmak icin hep sanata onem vermislerdir.
- +1 yıl
simdi gelde buna cevap ver :) nasil birden yakaladin sen ya :)
- +1 yıl
Rahat dusunulemeyen ortamda bilimdr sanayide gelismez. Insanlar fizyolik ihtiyaclari vardir onlari karsilamaya calisir. Bu ihtiyaclar karsilandiktan sonra sanat arkasindan bilim arkasindan sanayi arkasindan medeniyetler gelisir. Sanati bos ugras heves sanmayin. Tarihe bakin bugun en zengin medeniyetlerinin kokeninde o tas heykelleri yani yunan mitolojisi yatar 😉 Bana guven bu isler bole
- +1 yıl
artik cevap uretemiyorum daha fazla savunulacak bisi kalmadi :(
- +1 yıl
Sanat bilimi dogurur. Sanat olmasa bilim anca vahsice ve aptalca gelisir. Ornek hirosima ornek namaz kildiran seccade
- +1 yıl
xD pes etmicen mi daha :)
- +1 yıl
savunabilecek dayanak yok cunki haklisin bilim ama savunamiyorum :)
- +1 yıl
turetemiyorum sanat deseydin canina okurdum ama bilimi secmen bitirdi olayi :)
- +1 yıl
ama aksam cok gezen mi bilir cok mu okuyan konusu olucak :)
- +1 yıl
ozaman iste kork bende gazi antep guseli onda kaybetme imkanim yok iste :)
- +1 yıl
gul sen gul intikamim aci olcak acisini fena alcam :)
- +1 yıl
senden baska birsey isteyebilirmiyim peki :)
- +1 yıl
ozelden mesaj atabilirmisin dicektim :)
- +1 yıl
peki cevabimi aldim peki :)
Sanatı yaratmak için bilim gereklidir, bilim oluşumunda sanat vardır mesela dna zinciri
215 Yorumla- +1 yıl
ilk olarak magralarda sanat vardi ve insanlarin ruhlarini yansitir. ama bilim sanattan ayri olarak gelisir ve medeniyetin gelismesini saglar.
- +1 yıl
"Gelişim" kelimesi sürekli devam eder bu yüzden bakış açımızı günümüze çevirdim. Günümüzde sanat denilince ilk akla gelenlerden resime bakalım sizce boyalar vs. İçin kimyaya ihtiyaç duyulmuyor mu? Veya mağaralara yapılan çizimlerin temelinde yine fiziki olarak taşların bıraktığı iz değil miydi? Ben bu yönden birbirine bağlı olduğunu ve diğerinin daha önde olmadığını düşünüyorum
- +1 yıl
resimler gelmis medeniyetlerinin izlerini tasir bilim ise onlari arastirir ve ustune koyarak medeniyetin gelismesini saglar bir medeniyette onemli olan gelismeyi saglamak icin sanayi ve bilim onemlidir buyrun savunmanizi alalim :)
- +1 yıl
benim amacim dusuncenizi gelistirmekti :) cozum uretmek siz sanati sectiniz ben bilimi dusunun ve benim dusuncemi curutun lutven :)
- +1 yıl
ozur dilerim ben direk sanat diye gorunce bilimden yuklendim ozaman soyle son bir tezde bulunun :)
- +1 yıl
benim amacim farkli dusunceler ve cozum uretebilmek munazars yapmak dusunce fikir pratigi yaptirmak :)
- +1 yıl
katildiginiz icin cok tesekurler onurlandirdiniz bizi.
- +1 yıl
ozaman soz sizde toparlayin yorumunuzu guze bir ifadeyle
- +1 yıl
tesekurler yorumunuz icin isterseniz takip etmeme izin verin her gece farkli konu ile aciyoruz.
- +1 yıl
yarin ki konumuz cok gezen mi bilir cok okuyan mi davet atabilelim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Araştırma yapmaya üşeniyorum araştırma yapıp münazara çalışırdım ama bu şekilde başlıkları seviyorum. İyi başlık açmışsın.
210 Yorumla- +1 yıl
tesekurm ederim arastirmaniza gerek yok kendi fikirlerinizle bir yer secin dusunce ve fikir pratigi yapmak amac :)
- +1 yıl
ozaman ben basliyim sanat bence medeniyeti gelismesini saglayan en etkili faktordur :)
- +1 yıl
ozaman hazirlan yarin konumuz cok okuyan mi bilir cok gezen mi :)
- +1 yıl
her gece farkli konu var ne zaman buyursan seviniriz sereflendirirsin bizi.
- +1 yıl
insallah gorusuruz kendinize iyi bakin
+1 yılSanat kesinlikle daha önemlidir çünkü sanat insanların düşünce yapısını değiştirir aynı zamanda örnek olarak verecek olursam geçmiş yıllarda uzaya çıkmak ilk önce resmedilmiş edebiyata sinemalara dergilere vs aktarılmış ve daha sonradan gerçekleştirilmiş peki bunun konuyla ne alakası var hemen söylüyorum sanat insanların düşünce yapılarını değiştirmektedir insanlara duygu aktarmaktadır insanlar sanatla hayal etme gücüne kavuşmuşlardır bu da bilimi gerçekleştirmek için altyapıdır yani sanat bilimin öncüsüdür. Sanatsız bir bilim sadece silah üretir insanları duygusuzlaştırır. Sanatla birlikte bir sürü bilim dalı ortaya çıkmıştır. Sanat kesinlikle bilimden önce gelir.
00 YorumlaSanatın olmadıgı tek bir uygarlık ya da toplumsal evre göremazsiniz. Ki sanat toplumların sosyal kültürel etkileşimle birlikte sürecini ihtiyaçkarınıda ifade eder.
ve gelişmiş bir toplum duygu ve düşüncelerini mekanige dönüştürür arayışlara girer.
işte bu noktada da bilim kendini gösterir.00 Yorumla
+1 yılSanat hayal gücünü ve düşünmeyi geliştirir hayal gücü ise bilimi. Bilim geliştikçe imkanlar çoğalır ve insanlar yalnızlaşır yalnızlık ise sanati getirir.
24 Yorumla- +1 yıl
bilim para yatirip sanayi gelismesini saglar ama sanat kendi kendine gelisebilir benim dusuncem medeniyetin en gelisme ozelligi bilimdir.
- +1 yıl
Boyalar bulunmasaydı resim sanatı en fazla ne kadar ilerleyebilirdi? Insanlar boya yapmayi öğrendi boya bilimsel bir buluştur. Boyayı bulan insanlık resim sanatında ilerledi ve hayal gucunu geliştirdi hayal gücü geliştikçe hayalleri geliştirme arzusu kamçılandı ve bilim gelişti
- +1 yıl
katilim icin tesekurler :) guzel bir fikir one surdunuz
- +1 yıl
amacimiz dusunce gelistirmek diger yorumlara katilarak destek olabilirsiniz :)
+1 yılbir toplum bilimle gelişmeli ki sanat da yapabilsin
17 Yorumla- +1 yıl
sanat kendi kendine gelisebilmektedir bir medeniyeti gelismesi ve ilerleyebilmesi icin sanayi ve bilime onem verilmektedir cogu medeniyetler ozen gostermislerdir.
- +1 yıl
Katılıyorum, aynı zamanda demek istediğim şey bilim olsun ki insanlar hurafelere inanmasın sanatı takdir edebilsinler
- +1 yıl
cabuk pes ettiniz :(
- +1 yıl
benim amacim dusuncenizi gelistirmekti :)
- +1 yıl
ozaman soyle ceviriyim konuyu sanat olmadan bilim ve sanayi gerceklesemez sanatsiz insanlar cansiz nesnelere benzer bilime ve sanayi gelismesini ilerlemesini saglayan sanattir ve roma donemindeki sanatlar medeniyeti gelismesini saglamistir,
- +1 yıl
Aslında en baştan demeye çalıştığım buydu yani bilimsel yöntemler kullanılsın ki insanların özgürce sanat yapabileceği bir toplum olsun. Öteki türlü o günah bu Günah kadınlar gülmeli mi gülmemeli mi filan tartışılıyo ki sanatla ilgili konuşmak bile hayal falan oluyo :)
- +1 yıl
sizin dediginiz konu cok ayri ahlaki degerler bizim ulkemizdr ahlaki degerlere onem verildigi icin bilim ve sanata deger verilmiyor ulkemiz o yuzden aylen su icmek orucu bozar mi kavgasi esiginde takilip kaliyor.
+1 yılBence es degerde. Sanayi mi sanat mi desen sanat derim. Ama bilim ve sanat es deger
132 Yorumla- +1 yıl
sanata yatirim yapmadan gelisdebilir ama bilime yatirim yapmak gerekir ve medeniyetler ileri goturen sey bilimdir.
- +1 yıl
Bilimin gelistigi yerde once sanat gelisir :)
- +1 yıl
bilimi gelistirmek arastirmayi ve sanayinin gelismesini saglar ama sanat kendi kendine gelisir zamanla heykel ve resim gibi
- +1 yıl
Rahat dusunulemeyen ortamda bilimdr sanayide gelismez. Insanlar fizyolik ihtiyaclari vardir onlari karsilamaya calisir. Bu ihtiyaclar karsilandiktan sonra sanat arkasindan bilim arkasindan sanayi arkasindan medeniyetler gelisir. Sanati bos ugras heves sanmayin. Tarihe bakin bugun en zengin medeniyetlerinin kokeninde o tas heykelleri yani yunan mitolojisi yatar 😉 Bana guven bu isler bole
- +1 yıl
Pes ediyorum fena noktakdan girdiniz :) savulanacak bir yon kalmadi
- +1 yıl
Estagfrullah :)
- +1 yıl
ama diger yorumcularla munazaraya devam :)
- +1 yıl
maksat fikir uretebilmek :)
- +1 yıl
Tabikiii
- +1 yıl
destek olursaniz sevinirim cunki :) herkez guzel fikir uretiyor
- +1 yıl
cevap bulamiyorum :)
- +1 yıl
Aslında tam tersi değil mi? Rahat düşünülen ortamda sanat gelişmez olmalı bence. En basitinden dünyanın en iyi yazarları ve ressamları yokluk içinde yaşamışlardır. Bugün rahat içinde yaşayan günümüz sanatçıları onların düzeyinde sanat ortaya koyamıyorlar bu özellikle yazarlarda çok göze çarpıyor. Ayrıca sanatın tarihine bakarsak mağaralara bile yansımaktadır. Bu da bir nevi sanattır. Yani yokluk içinde bile sanat yapılabilmektedir çünkü sanat ruhun yansımasıdır. Sanat ile uğraşmak için şartlar önemli değildir ruh önemlidir. Ruhsal bozukluğu olan biri bile sanat icra edebilir. Bunun tarihte bir çok örneği vardır ve nedense bizim tarafımızdan daha çok takdir edilir. Çünkü standart bir ruh hali yerine parçalanmış bir ruhu görmek insanı şaşırtır. Günümüzde ise insanlar robotlaştığı için sanat da robotlaşmıştır.
- +1 yıl
@Wimpy o yoklukla gunumuz yoklugu bir mi? Su an imakanlar maksimumda ama eksikler yine cok. Ayrica ihtiyaclar yaraticiligi gelistirir. Senin elinin altinda her sey varken sunuda yapayim dio musun evde yemek varken sor annene bir daha yemek yapiyor mu? ya da su an cebimde bir milyon nakit olsa ben sabahin 6sinda kalkip ise gider miyim. uretebilmek icin stretsz olmak zihnin dusunebilme kabiliyetinin en iyi seviyede olmasi onemli ama dusunmek icin nedenler gerekli. Ihtiyac duymadigin bir seyi uretemezsin uretmek icin nedenin olmali ihtiyac duymalisin
- +1 yıl
senin anlattığın bilim ancak sanat değil. bilimin temelinde ihtiyaçlar vardır doğru. ihtiyaç varsa bilimde gelişme sağlanır. mesela günümüzde şarj sorunu bu alanda ilerlemeyi körüklüyor gibi. ama sanat'da böyle bir ihtiyaç yoktur. sanat kendini ifade etme ihtiyacıdır. eğer sanat'da da senin dediğin gibi olsaydı Dostoyevski'den sonra herkes yazarlığı bırakırdı :D ya da da vinci'den sonra ressamların bitmesi gerekirdi. sanat ruhsal bir ihtiyaç diyebilirsin ancak senin bahsettiğin gibi ihtiyaçlar sanatı doğurur demek yanlış olur.-liderlerin propaganda sanatları hariç ya da dini sanatlar hariç- sanat sanat içindir lafı boşuna söylenmemiştir günümüzde para için sanat yapanlara sanatçı demiyorum zaten ben kaldı ki en başta robotlaştıklarını söylemiştim. bknz son zamanlardaki kitaplar hep vampir desenli gibi...
eğer bilimden bahsediyorsan haklısın ancak sanattan bahsediyorsan yanılıyorsun. mesela çoğu kişi yazıyor ancak bundan bir şey kazanmıyor ya da bunları yayınlamıyor. kafka gibi - +1 yıl
@Wimpy eksik okudugun icin yanlis yorumlamissin. ihtiyaclar sanati dogurmaz bilimi dogurur uretmeyi saglar ! Sanatin gelistigi toplumda huzur vardir. Savasin oldugu yerde bilim gelisirmi? o toplum fizyolik ihtiyaclarini saglamanin derdindedir. Heykelle resmle muzikle ugrasacak vakti olacak mi ki bilimle ugrassin.
- +1 yıl
ihtiyaçlar bilimi doğurur konusunda doğrusun. ama yine de yanlışların var. mesela dünyadaki teknolojinin çoğu savaş zamanı ortaya çıkmıştır. savaşlar baya bir kamçı oluyor bu konuda. tabii silah olarak gelişiyor bilim. yani her halükarda her zaman bilime ihtiyacımız oluyor. savaş olan bir yerde sanat olur mu? sorusu biraz zor bir soru ama bence cevabı yine olacağı yönündedir. Neden diye sorarsan savaş zamanı moral için bir çok şarkı ya da marş bestelenir vs vs. yani şartlar ne olursa olsun bilimde sanat da her zaman var olacaktır sanırım.
sanat ve bilim var oldukları toplumun içinde her zaman etkisini gösterir yalnızca şekli değişir işte. - +1 yıl
@Wimpy tartisirken kendini fikrini savun ok ama sen yanlissin ben dogruyum? Egonu baska yerde tatmin et. Savas aninda teknoloji gelismez refah aninda gelisen teknoloji kullanilir 😉
- +1 yıl
sakin :) birbirinizi kirmak lutven.
- +1 yıl
cok gusel fikirler cikardiniz 2nizde yureginize saglik
- +1 yıl
Arkadas birde anlamak istedigi gibi degilde oldugu gibi anlama yetisine sahip olsaydi daha basarili olabilirdik. Tabi ozgur iradeye saygida onemli!!!
- +1 yıl
yok onun amaci senin dusunceni curutmek :)
- +1 yıl
guzel gidiyorsunuz diye hayranlikla izledim
- +1 yıl
ve yemin ediyorum burda en zevk aldigim konu buydu
- +1 yıl
Sen yanlissin demekle mertlik bozulur 😉
- +1 yıl
2nizede cok tesekurler cok saolun destekleriniz icin umarim biraz olsa pratik yapmisizdir :)
- +1 yıl
#Goldface123 ozelden bir mesaj atabilirmisin 2 saniye
- +1 yıl
Hyr mesajlarimin kapali olmasininda bir nedeni var : sdc soru cvplamak
- +1 yıl
ozaman burda anlatiyim bu aksam icin cok saol guzel bir munazara yapmaya dusunce paylasimi yaptik cok tesekurler bkr hatamiz oldu ise af ola :) yarin aksam daha guze
bir konu belirmek uzeriyiz. - +1 yıl
katilirsan onurlandirirsin konumuz cok gezen mi bilir cok okuyan mi sanirim olucak.
- +1 yıl
Tesekkur edrim :)
- +1 yıl
benim amacimi anladin sanirim :) cinsel soru yerine dusunce alisverisi 😢
- +1 yıl
hem yararli hem faydasi var hemde bos insan gelemiyor saygi cercevisinde fikir alisverisi yapiyorsun
+1 yılsanat insanları geliştirir gelişen insanda uygarlığı geliştirir
210 Yorumla- +1 yıl
en basta fikirlerini begendim
- +1 yıl
munazara yapmak istedim
- +1 yıl
yorumunu cevap yaziyorum hemen
- +1 yıl
sanat kendi kendine gelisebilir ve sanat insan ruh halini canlandiran bir daldir bilim ise medeneyetin gelismesini ve ilerlemisini surduren bir daldir ve medeniyetin gelismenin en buyuk ozeligi bilimdir.
- +1 yıl
sizin fikriniz..
- +1 yıl
onemli ola burda fikrinizi gecirtebilmek :)
- +1 yıl
böyle bir amaç gütmüyorum
- +1 yıl
munazarinin amaci odur :)
- +1 yıl
münazara yapmak istediğimi kim dedi
- +1 yıl
sorunun amaci neyse tesekurler katilim icin :)
Kültür & Sanat konusunda 306 cevap paylaştı. İki kanattırlar. Teki kırıkken uçulmaz. Atatürk'e atfedildiği gibi.
113 Yorumla- +1 yıl
biraz daha gorusunuzu acabilirmisiniz
- +1 yıl
guzel bir yerden konuya degindiniz tesekurler
- +1 yıl
savunmam soyle olucak
- +1 yıl
hayal gucu ilk insanlarda oldugu icin ilk sanat girisimlerini magralarda gorebiliyoruz sanat ruh gerektirir bilim ise arastirmayi sanat kendi kendine gelisebilen bir daldir bilim ise insan gucune dayanmaktadir benim dusuncem medeniyeti gelistiren faktor ileri tasiyan her zaman bilim olmustur ve gelismekte olan insanlarin ruhlarini sanat temsil etmistirl
- +1 yıl
ama ilk insan ruhlarini tasimistir ve yatirim gerekmeyen bir daldir bilimin gelismesini istiyorsaniz hep yatirim yapmak zorundasiniz
- +1 yıl
ve medeniyetlerin gelismesi hep pahaliya mal olup bilimi gelistirmek icin caba sarf etmislerdir
- +1 yıl
gusel noktaya indiniz :)
- +1 yıl
munazaraya katildiginiz icin tesekurler amacimiz fikit jimlastigi yapmak diger yorumlara katilin lutven :)
- +1 yıl
amacimiz diger konulardan farkli bir konu acmakti ve dusuncelerimizin gelismesiydi
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar ilk önce mağaralara resimler yaptı yani sanat. Bu şekilde zamanla yazıyı bulduk.
31 Yorumla- +1 yıl
medeniyet bilimle gelisir sanat ise sadece insan ruhlarin yansidan bilim dalidir
+1 yılSanat bilimi dogurur. Sanat olmasa bilim anca vahsice ve aptalca gelisir. Ornek hirosima ornek namaz kildiran seccade
16 Yorumla- +1 yıl
hmm simdi yorumunuzdan anladim sanat dediniz dimi
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
medeniyetin gelismesinde onemli rol oynayan sanayi ve bilimdir sanat ise sadece insan ruhunu temsil eden bilim dalidir ve cogu medeniyet gelismek icin hep bilim ve sanayi onemli kilmistir.
- +1 yıl
Sanatsiz bilim duygusuz insana benzer. Tehlikelidr
- +1 yıl
medeniyetin gelismesi ve ilerlemesi icin cogu tehlike riskler alinmalidir ornegin 2 dunya savasinda silahlanma yarisinda olmustur bilim ve silah sanayine onem verilmis ve sanat geri birakilmistir.
+1 yılBilim de sanat da araçtır gelişim için. Once akıl gerek.
10 Yorumla
+1 yılBilimle gelişir sanatla özgürleşir
11 Yorumla- +1 yıl
bir gorus belirleyin ki munazaramiz baslasin :)
+1 yılKeşifler bilime giriyor en büyük gelişme budur.
11 Yorumla- +1 yıl
ama bilim ve sanat es degerdir sanati gelistiren her zaman bilim olmustur
Sanat ruh, bilim beden icin...
10 YorumlaIkiside
23 Yorumla- +1 yıl
lutven biraz aciklayabilirmisiniz
- +1 yıl
munazarayi baslatmak icin biraz konuyu acmaniz gerekmekte :) bir gorus one surun.
Kültür & Sanat konusunda 327 cevap paylaştı. Bilim tabii ki
22 Yorumla- +1 yıl
bence bilimle sanat ayrilmaz ikilidir sanat olmazsa bilim olmaz :)
- +1 yıl
biraz daha acarsak magralara yapilan ilk resim aletle olmustur yazinin bulunmasi hep sanat ve bilimin ic ice oldugunun gostergesidir
+1 yılTabii ki bilim
23 Yorumla- +1 yıl
biraz daha acarsaniz nedenleriyle munazaraya baslayabiliriz.
- +1 yıl
Cünkü sanat bilimden doğuyor. Bilim olmazsa sanat asla olamaz.
- +1 yıl
Bilime yatirim yapilirm ama sanat kendi kendine gelisebilir
+1 yılSanat, toplum içinse
13 Yorumla- +1 yıl
biraz ayrinti lutven konuyu aciklayin :)
- +1 yıl
Ülkedeki okur yazar oranı her şeyi açıklıyor
- +1 yıl
su anlamda asagi arkadas gibi dusuncenizi almak amac fikirlerinizi gelistirmek bu konunun amaci :)
Kültür & Sanat konusunda 551 cevap paylaştı. Bilim tabiki
11 Yorumla- +1 yıl
aciklayin karsi goruste bulanayim
Bilim
19 Yorumla- +1 yıl
sanat olmadan bilim gelisemez eski roms uygarligin gelismesi ve ilerlemesi sanatla olmustur.
- +1 yıl
bence sanat olmadan hic birsey gelisemez
- +1 yıl
cunki sanat insani ruhunu temsil eder ve bilime ve sanayiye yon verir.
- +1 yıl
- +1 yıl
gorusunu comertmeye calisiyorum yani munazara :)
- +1 yıl
pes ettin sanirim :) @garaagız
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne