Kimse "okumak" diyerek sozde zeki oldugunu ispatladigini zannetmesin. Okurken yalnizca gozlerimize sahte bir dokunus yapiliyor. Gerisi hayal gucune kaliyor. Filmini izlerken hem net olarak goruyorsun, sesini duyuyorsun. Ee hayal gucu? Onu da tabii ki katabilirsiniz isterseniz. Film izlemek ve kitap okumak zevk acisindan asla kiyaslanmaz. Kitap okumayi da seven biri olarak, net olarak film diyorum.
Cevabım her türlü önce okumak ardından izlemek olacaktır. Kitaplarda yer alan detayları filmlerde bulmak pek mümkün değil. Bazen hikayenin akışında dahi kopukluklar olabiliyor. Bu nedenle her zaman önce kitabı okumayı tercih ederim.
İyi bir hayal gücün varsa kitap oku yoksa filin izle. Kitap okurken karakterleri mekanı ortamı aklında sen canlandırırsın. Fakat, filim izlemekte kitap okumak kadar faydalı ve etkili olabilir o yüzden kitap okuyanlar filim izleyenlere üstünlük taslamasın lütfen.
Kesinlikle okumak. Filmlerde düşünceler anlatilmaz fazla fakat kitaplar da düşünceler daha ayrintili izah edilir, hayal gücümüz daha etkin oluyor okurken.
Bir eser ne olursa olsun filme dönüşme aşamasında snaryo öyküsü sahne replik vb teknik nedenlerden dolayı anlatım gücü içerigi değişebilir. Ki en önemlisi tariksel sonuç ve anlatım seyirci sayısını artırmak için değişwcwktir. Bu yüzden kitap
Okumak.. Okurken kafada canlandırmak kitabını okuduğum çoğu eserin filmi hayal dünyamdan bambaşka çıktı o yüzden okumayı seçerim.. En azından bende kurguladigim gibi kalır..
Okumak elbet çok daha iyi kitabını okuduysam filmini izlemiyorum çünkü once kitabi okuyunca film cok yetersiz kalıyor ayni sekilde filmini izleyincede kitabini okumak anlamsız oluyor
Emily Bronte 'nin Ugultulu Tepeler adli romanini okurken büyük keyif almistim hele Heathcliff 'in ölümü cati katinda pencere önünde yagmur izlerken. Filminde yok bunlar kafamdaki kurguyla uyusmuyor.
Bence Önce kitabı okuyup filmini izlemek gerekir çünkü kitapta karakterleri tamamen farklı canlandırıyorsunuz kafanızda sonra filmini izleyince daha bir heyecanla izleniyor film... benim tavsiyem önce kitap sonra film arkadaşlar 😘
En İyi Cevaplar