Sizce kitap okumak mı daha iyidir yoksa o kitabın filmini izlemek mi?
Cevabın nedir?
kitap pkumayı tercih ederim. elinizde bir hikaye var ama kişiler ve mekanlar tamamen sizin hayal gücünüzün ürünleri oluyor. onları siz yaratıyorsunuz. ve daha güzel daha heyecanlı oluyor.
ama filmi izlemek böyle mi ya? her şey hazır olarak sunuluyor. ve kitabını okuduğum filmleri izlediğimde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. mesela yüzüklerin efendisinde Entler benim için öyle devasa ağaçlardı filmede onları kuru ağaç şeklinde görünce yıkıldım. game of thrones da aynı şekilde ak yürüyenler nasıl dehçet verici yaratıklardı benim için. filmde gördüm yine hayal kırıklığına uğradım. Yani hikayeyi kitaptan okuyınca orda yaşananlar değil ama karakterler mekanlar size ait oluyor sizin arkadaşınız oluyor. televizyonda ya da sinemada bir hikayeyi seyredince kendimi yabancı biri gibi akvaryunda ki balıklara bakan kişi gibi hissediyorum40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce al kitabı eline, sonra okumaya başla. Satırlar arasında ki o Dünya da dolaş, gör, hisset ve yaşa. Kitap bittikten sonra da filmini izle.
Film ile kitabı analiz edebilir ve eksik olan her ayrıntıyı keşfedebilirsin. Çevrene de bunları anlatabilecek bilgi birikimin olur.00 Yorumla
Kültür & Sanat konusunda 458 cevap paylaştı. kitap okumak kesinlikle onun ayrıntıları betimlemeler bambaşka filmde aynı tadı veremiyorlar ve yazılanlar tamamen senin hayal gücünle canlanıyor , film ise tek bir kişinin hayal ürünü ve kısıtlı senin o karakteri canlandırmanla film deki çok farklı. ondan okuduğum kitaplarn filmini izlemiyorum hayal kırıklığı.
123 Yorumla- +1 yıl
evt aynen öyle
+1 yılBen kitabıda okuyorum filminide izliyorum... Bu sayede kendi kafamda kitabı ve filmini muhakeme ediyorum. Elbette kitap okurken olayları kendi hayal dünyamda canlandırıyorum. Fakat filminide izlemekten kaçınmıyorum çünkü benim hayal dünyam ile bir başkasının hayal dünyasını karşılaştırmak hosuma gidiyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
158
Cevap
104Cevap
Kültür & Sanat konusunda 1,9b cevap paylaştı. kitap okumak daha önemli. birincisi kitaptaki her bilgi filmde yer alamayabilir. ikincisi filmde sadece senaristin fikri yer alır ve sen onu izlersin. ama okurken öyle değil sen istediğin gibi okursun, hatta istediğin gibi hayal edersin.
00 Yorumlabilgiden kültürden yana olduğum için filmi olan kitapların sadece filmini izlerim kitabı okumak benim için vakit kaybı olur bir kitabi 10 saatte bitiriyorsam filmi 1 saatte izlerim. geriye kalan 9 saatte başka bir kitap okurum bana bu daha mantıklı geliyyor
00 Yorumla
+1 yılkitap okumaya bayılıyorrumm
ben o kitapta ki konu beni öyle sürüklüyor ki,kahramanları kafamda canlandırmak süper çekici bana göre
geceleri kitap okumaya bayılırım
mesela en son beni çok etkileyen okuduğum kitap "ejferha dövmeli kız" idi o kadar kaptırdım ki kendimi 600 sayfadan fazlalık kitabı 2 gece de okudum
sonra filmini izledim ama kitabında aldığım o hazzı filminde alamadım malesef00 Yorumla
+1 yılÖnce kitabını okurum. Karakterleri ve yaşanılan olayları kendi hayal gücümle canlandırır daha sonra filmini/dizisini izlerim. Kendi hayal ettiğim karakterlerle oradaki karakterleri karşılaştırırım. Aslında kitabını okuduktan sonra filmini izlemek gereksiz ama karşılaştırma yaparak izlemek hoşuma gidiyor, kendi hayal dünyamın ne kadar güçlü olduğunu görüyorum.
00 Yorumla
+1 yılŞöyle bir deyim vardır okurken sayfaların kokusunu hissedeceksin. Bizimkisi de o hesap :) Kendi kurgunuzla oluşturduğunuz kahramanları filmini izlerken karşılaştırmanız fikrimce daha ayrı tat verir. Diğer açıdan filmler hayal dünyamızın çizgilerini biraz sınırlar
00 Yorumlakitap ile film arasındaki en önemli fark. Film hazır olarak önüne gelir olayları çok irdelemez karakterleri verilen şekilde kabul edersin kitapta konu bellidir ama karakterler mekanlar snein hayal gücüne kalmıştır. Örnek olarak ikisinde de menemen yersin ama birinde önüne hazır gelir güzel ya da kötü olması ahçının kabiliyetine kalmıştır diğerinde yine menemen yersin ama sebzesini yumurtasını kendin seçer kıvamı kendin ayarlarsın ve her seferde ustalaşırsın.
00 Yorumla
+1 yılben aslında filmciydim ama bir kitap okumaya başladım kitap okuyasım var her an. bir gün filmini izlemiştim. geçen gün kitapçıda kitabına baktım ilk iki sayfayı okumuşum orda sonra aldımda kitabını okuyorum şimdi. kesinlikle ilk önce kitabını okumak sonra filmini izlemek
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yıl1. si tolkien yüzüklerin efendisi serilerinin sinemaya uyarlanmış olan dvd versiyonları her ne kadar romandaki önemli karakterlerin ve yerlerin birçoğu sinemaya aktarılmamış olsa da güzeldi.. 2. si kelebek gerçekten kapkalın bir kitap 2001 de 4 günde soluksuz okudum sinema filmi de eski yapıt olmasına rağmen çok iyiydi özellikle dustin hoffman müthiş bir oyunculuk sergilemiş gerçekten <3
00 Yorumla kitap okumayı tercih ederim. çünkü kitabı okurken o anda tamamen kendi hayal dünyanı yaratıyorsun. olayları, mekanları kendin kuruyorsun. zaten bu yüzden öncesinde kitabını okuduğun bir hikayenin filmini izlediğinde genelde beğenmeyebiliyor insan.
örneğin dan brown'ın da vinci şifresi ve melekler ve şeytanlar'ın kitaplarını okudum ama filmlerini izlemedim. aynı şekilde alacakaranlık serisinin de hiçbir filmini izlemedim.00 YorumlaAdamim meslektas olcaz yakinda boyle sorulari ortalikta sorma biz muhendisiz bizim daha orjinal sorular sormamiz gerek :-)
Cevap cok basit ve kisa:
Kitap okurken aktifsin film izlerken pasif ikisinin sana verdigi kazanimda lezzet de cok farkli
Birisi hatuna uzaktan uzaktan bakmaktir digeri gidip her yolu denemek :-)00 YorumlaMaksat okumak ya da izlemek midir asıl seni etkileyen?... Maksat gördüğün duygu değil midir? Maksat eğer bir cevap ise bunun en güzel cevabı severek bakan gözler değil midir? Okuduğun bir kitap ya da izlediğin bir film neye yarar içindeki duygusu anlam yitirdikten sonra senin gözlerinde... Maksat eğer ders almak ise bırak onu gözlerine çünkü o sana asıl cevabı verecektir sen sevince.
00 Yorumla
+1 yıltabiki de kitap okumayı tercih ederim. kitap okurken hayal dünyanı kendin oluşturuyorsun. kimse müdahale etmiyor. istediğin gibi yaşıyorsun o dünyada. ama bir filmde öyle olmuyor. hayal dünyanın önüne geçiyorlar
00 Yorumla
+1 yılkitaplari okumak iyidir.Flimleri kitaba bagli olarak yüzde yüz yapmiyorlar.Ama mesala örnegin game of thrones dizisini izledikten sonra kitabini okumaya karar verdim.Bazi dizilerde kitap okumaya tesvik ediyor :))
00 Yorumla
+1 yılher zaman için kitap okumak daha iyidir. çünkü sinema kitaba ait dünyayı kısıtlar, oysa zihnin sonsuz bir zenginliğe sahiptir.
not: dövüş kulübü bu genellemenin dışında tutulmalıdır. filmi kitabından iyi olan yegane eserdir sanırım...00 Yorumlamesela lordoftherings serisinin o mükemmel atmosferini görmek istiyorsan film daha iyi. ama okadar fazla detay atlanmıski filminde kitabınıda okuman gerek. ama genel olarak filmi yapanlar kitap kadar güzel yapamıyor
00 Yorumla
+1 yılFilm kitabın özeti kıvamında oluyor. Birçok detay ve olay kaybolup gidiyor. Hiçbir şey kitabın yerini tutamaz, betimlemeleri ve akıcı kurgusuyla adeta yaşıyorum yazılanları.
00 YorumlaÖnce kitabını okuma sonra izleme taraftarıyım öyle daha güzel oluyor ve eksikliklerini tamamlıyorsun taht oyunlarında öyle yapıyordum 50-60 sayfa okuyup bir bölüm izliyordum :D
00 Yorumla
+1 yılönce kitabını okur sonra filmini izler ondan sonra filmde detayların ne kadar atlandıgını değerlendirirdim demek ister gönül ama kitap okumayı sevmem filmi izler geçerim ;)
00 Yorumla
+1 yılOnce okuyup sonra filmini izlemek. Sozsel zekayla fotografik zeka birlestiginde daha akilda kalici oluyor.
Fight Club in ilk kitabini okumustum misal sonra filmini izledim. Gayet akilda kaldi.00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 690 cevap paylaştı. Kesinlikle okumak daha iyi örnek olarak şeytanlar ve melekler filminin kitabını okumuştum sabırsızca filmini bekledim ama izledikten sonra hayal kırıklığına uğradım tom hanksi hayranımyoksa çıkıp giderdim filmden detaylar falan çok köyüydü
00 YorumlaKitap okumak daha iyidir. Çünkü kitap filme dönüşünce çok fazla eklenti oluyor orjinallik kayboluyor özgünlük kayboluyor o yüzden kitap okumayi tercih ederdim.
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 349 cevap paylaştı. kitap daha iyi çünkü kitap daha detaylı hem okudukça hayal gücünle beraber çok daha güzel canlanıyor karakterler, filmlerde öyle değil ama yinede izlerim ama filmlerinide
00 Yorumla
+1 yılben çalıkuşunu okudugumda aldığım haz ile filmdeki hazzı kıyaslayamam çünkü filmi kenan kalav ve aydan şener o kadar başarılı oynamışlardıki aglamaktan bitap olmuştum halada izlerim
00 Yorumlakıtap okumak.
Bu zamana kadar kıtabını okudugum bırcok fılm ızledım. Hepsınde de soyledıgım; kıtabı daha ıyıydı oldu. Kıtaptakı duygular hayal gücü vs. Bambaska oluyor.00 YorumlaŞimdi kanka kitap okuyasın varsa kitabını oku ama sırf meak ediyosan film daha iyidir 2 saatte oldu da bitti masallah
05 Yorumla- +1 yıl
kitap sonra film kanka...for. :D
- +1 yıl
yorumuna :D
- +1 yıl
peki teşekkürler =)
tabiki filmler görsellik içine girdiği olayın daha etkileyici yanlız kitap okumayı daima tercih etmişimdir...buarada okuduğum kitabın filmini malesef izlemem ya da izlediğim filmin kitabı önce ya da eş zamanlı olarak çıkmışsa malesef okumam saygılar
00 Yorumla
+1 yılaslında kitabı okumak daha güzeldir ama zaman sıkıntısından filmleri tercih ediyorum. belkide kolayada kaçma vardır işin içinde birazda.
00 Yorumla
+1 yılOkudugum kitaplarin filmini izleyince hayal kirikligina ugruyorum. Eger filmi yapilacaksa yönetmen vb. Mutlaka yazarin kendisi olmali.
00 Yorumlakitabını okursam kendi hayal dünyamda yaşayabilirim onu...
film ise yönetmenin hayal dünyasının bir ürünüdür..00 Yorumlakitap okumayı tercih ederim çünkü kitap benım kontrolümde ilerler ama filmde hazır önüne gelir izlersin emek yok hayal yok
00 Yorumla
+1 yılönce kitabını okumak sonra o kitabın filmini izleyip ohaa tamda böyle canlandırmıştım diye sevinmek :))
00 Yorumlaikisininde keyfi bir baska ama kitap okurken kendı kafanda kurdugun sahne tasarladıgın kısıler sankı daha bır zengın kılıyor o anki zevki
00 YorumlaGörünce kesin cevap vermişimdir dedim ama nasıl es geçmişim anlamadım.. Tabii ki kitabı okumayı tercih ederim
00 YorumlaÇok Gezen Mi Çok Okuyan Mı Bilirden Yola Çıkarak Film Diyorum Daha Akılda Kalıcı Olduguna inaniyorum .
00 Yorumlakitabı okuyup snrda filmni izlemek ayrı bir zevk. ama çok yernde oynamalar olmuşsa ona gıcık oluyor insan..
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılGame Of Thrones2u izlemek ve Taht oyunları serisini okumak. Sonuç bak ilerde neler neler neler neler olacak. 4. Sezon bombalarla saklı
00 Yorumla
+1 yılher ikisinide yaparım kitabını okuyucunca çıkacak filmide az cok kestiririm hatta yeni senaryo bile yazıdım olur :D
00 Yorumla
+1 yılKurguya veya anlatıma bağlı kitaba bağlı bazı şeyler dinleyince okuyunca bazı şeyleri ise sadece izleyince zevk alırsın
00 Yorumlaokudugum bazı kıtapların 1 e 1 fılmı olsun.. rahat 3 satlık fılm cıkar ızleyen bdıaha zıler ;)
Örnek Şibumi ;))00 Yorumla
+1 yıltabiki kitabı okumak. Karakterleri olayları beyninde canlandırmak en iyisi. filmde fark edemeyeceğimiz detayları kitapta size belki sayfalarca anlatır..
00 Yorumlakesinlikle kitap okumak! daha sonra filmini begenmeyeceksin zaten
01 Yorumla- +1 yıl
doğru
kitap okumak daha keyifli...kitabın filmini izlerken senaristin bakış açısına göre izlersin ancak kitabı okurken kendi filminin yönetmeni olursun...
00 Yorumlakitap okumak tabiki film çekilirken kısıtlı süre olmasından bir çok kitap uyarlaması başarısız oluyor. Ama kitabı okuken kurduğun hayal dünyası bazen en ileri teknikle bile mümkün değil ya da dünyada öyle bir yok.
00 Yorumlakesinlikle kitap okumak okuduğumuz kitapların filmlarini o kadar beğenmeyiz çünkü hayalgücü senaryoları döver :)
00 Yorumla
+1 yıliçinden gelen sesi kelimelere çevirebilmek için kitap okumalı, insanlar hakkında yaptığın psikolojik tahlillerde de ıskalamamak için film izlemelisin ;)
00 YorumlaÖnce mutlaka kitabını okurum zaten okduğum kitapsa filmine de mutlaka bakarım. Kitabı okuyup bir cok ayrıntıyı bilip filme bakmak ayrı bir tat veriyor.
00 Yorumla
+1 yılkitap okumak kesinlikle daha iyidir. film yaparken senaryoya tam bağlı kalınamıyor ve eklentşler oluyor anafikir korunsa da ayrıntılar hikayeyi değiştiriyor
00 YorumlaKitap okumayı pek beceremem. ondan dolayı film diyorum.
Hatta size aşık olacağınız bir film önerisi yapabilirim ayriyetten kitabı da var ;
Monte Kristo Kontu00 Yorumlafilmi çevrilen hiçbir kitap okunurkenki hissi vermez. çünkü o kitabı okuyan her insanın ayrı bir filmi olur kafasında. izlediğimiz de sadece o yönetmenin ya da kurgulayanın gözünden gördüğümüzdür. oysa insan beyni bu sınırlamayı kabul etmez.
00 Yorumlakitabını okumak daha iyidir çünkü senaristler o kitabın içeriğiyle ilgili değişiklikler yapabiliyor
00 Yorumla
+1 yılkitap okumya bayılırım.. önce okuyup daha sonra da filmi varsa izlerim
00 YorumlaOnce kitabi okuyup sonra filmi izlemek. Her detay filmde yer almiyor cunku
00 Yorumlahem kitap hemde filmi ile izleme akılda kalır diye düşünüyorum ama filmler kitaba göre gitmiyorki gitse co güzel olcakta cıvıklastırıyorlar artık
00 Yorumla
+1 yılkitabını okumayı tercih ederim çünkü kitaptaki olayları kendi hayal gücüne göre özgürce şekillendirebilir hayal edebilirim
00 Yorumlakitaba göre değişir.. kimi kitap vardır tasvirleri için okunur kimi kitap vardır olaylar olaylar..
00 Yorumla
+1 yılFilmler hiçbir zaman kitabın yerini tutmuyor bu yüzden kitap diyorum ben.
00 Yorumla
+1 yılBen filmden yanayım. Kitap okumayı açıkçası pek sevmem. Sinema daha çok cezbediyor benim için.
00 Yorumla
+1 yılönce kitabını okuyup sonra filmini izlemeyi tercih ederim. Fareler ve insanlar adlı kitabı okuyup sonra filmini izlemek güzel bir duyguydu.
00 Yorumlatercih etsem film derim herhalde ama genelde ikisini de yapmayı seviyorum :)
00 Yorumla
+1 yılHer ikiside.. Ama kitapta çok daha fazla içine giriyorum konunun, filminide izlemesini seviyorum..
00 Yorumla- Devamını Gör (202)
Devamını Gör(247)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Kitap okumayı mı yoksa o kitabın filmini izlemeyi mi tercih edersiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım